madalenka Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Nie znacie kogos, kto planuje szczeniaki goldenka na wiosne??? Najlepiej bez rodowodu, cena umiarkowana... Wolalabym kogos sprawdzonego :wink: Quote
Sirius Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 [quote]Najlepiej bez rodowodu, cena umiarkowana...[/quote] czyli szukasz kundelka goldenkopodobnego, wystarczy dobrze rozejrzeć się na forum - psy w potrzebie - i napewno znajdziesz :D Quote
Delta Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 nie radze nierodowoowego, sama mam takiego i nie polecam. Quote
madalenka Posted November 3, 2005 Author Posted November 3, 2005 Czemu nie polecasz? Cos z nim nie tak? Zdazaja sie szczeniaki w potrzebie??? :fadein: Quote
karolaGd Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 pewnie tak a co do goldeno podobnego podejrzewam ze moze duzo odbiegac od wzorca i mozesz byc zaskoczona Quote
madalenka Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Acha, dzieki. Zobaczymy, zobaczymy... ale postaram sie pogadac z rodzicami! :roflt: Quote
KarolinkaAndRoni Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Wiesz co wcale nie jest dokladnie tak jak Delta pisze bo np ja mam psa bez rodowodu (labradora) i wcale nieodbiega od wzorcow.Poprostu to wszytsko zalezy od uczciwosci sprzedajacego.A zdarza sie czesto tak ze suka i pies sa z rodowodem a szczeniaki nie (z lenistwa wlasicieli) Quote
madalenka Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Dzieki wielkie! Poczekamy - zobaczymy. Poprzegladam ogloszenia, podpytam. A w marcu napisze, co za cudo mam w domu! :P Quote
Gazuś Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Właśnie Karolina, z lenistwa właścicieli - tylko, czy nie będą zbyt leniwi, żeby dobrze odchować szczeniaki, dawać im dorbą karmę, szczepić (bo do weterynarza daleko, nogi rooozbolą) i dobrze ZSOCJALIZOWAĆ. I nie zapominaj o tym, że barzdo często wady u psów "on jest rasowy, tylko bez papierów" ujawniają się dopiero u psa kilkuletniego, chociaż jako młody wyglądał jak wzorcowy przedstawiciel rasy. Quote
zachraniarka Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 A często tę wzorcowość to się dopiero zauważa kiedy się postawi tego bez obok ładnego przedstawiciela rasy, czyli psa z... :roll: Quote
Delta Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 no wlaśnie ja też myslałam że Delta wygląda na goldena póki nie okazało sie, że jak miała prawie rok to siersć nie rosła, nie rosła i już nieurosla więcej. I pies wygląda jak wygląda :oops: Wszyscy myślą że to labrador :evil: No cóż ale kocham - nie rozmnażam :) Quote
Gazuś Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 "No cóż ale kocham - nie rozmnażam" - i bravo za to dla Ciebie Delta - widać, że zalezy Ci na rasie (A nie jak co niektórym...) - ale z drugiej strony Delta ma chyba jednak troche tej sierści :):) Quote
madalenka Posted December 3, 2005 Author Posted December 3, 2005 Dzieki za rozwinięcie tematu, ale... Jak uwazacie, ze z rodowodem, to mi dajcie cynk na hodowle... A ja bezrodowodu to tez. Pozdrawiam... i zycze milych Mikolajek... :D:D:D:D:D:D:D:D Quote
Weronika Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Ten temat był wiele razy poruszany na forum-poszukaj a dowiesz się co ludzie myślą o psach .Rodowód czy bez??Ogólnie wiadomo że lepiej kupić psa z rodowodem ale to twój wybór. :wink: Quote
Delta Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Troszke ma :oops: wkleje zdjecia kiedys to zobaczycie. A mnie sie strasznie podoba sucz Bullet the Blue Sky Golden Biscuit :angel: Jakie hodowle mozna polecic? Napewno te "domowe" gdzie psy sa czescia rodziny :D Ja osobi Quote
Recommended Posts