Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś się orientuje jaki jest ekwiwalent za krycie suczki w Holandii? Wie, że wszystko mogę ustalić i tak z indywidualnym hodowcą, ale chciałabym wiedzieć jak tam jest - czy tak jak u nas, mogę za krycie wziąć szczeniaka?

Posted

Na razie nic nie wiadomo na 100%- musimy mieć komplet badań najpierw (na razie zrobiliśmy RTG) , ale chciałabym wiedzieć jak o tym z Holendrami rozmawiać :D
Na razie to tylko plany :D

Posted

[quote name='Toller-Fox']Na razie nic nie wiadomo na 100%- musimy mieć komplet badań najpierw (na razie zrobiliśmy RTG) , ale chciałabym wiedzieć jak o tym z Holendrami rozmawiać :D
Na razie to tylko plany :D[/quote]Jeśli chozi o buldogi francuskie, to do mnie zwrócili się Holendrzy o krycie moim reproduktorem. Chciałam kryć za szczenię, ale się niezgodziłi, ponieważ u nich cena szczenięcia jest dużo wyższa niż cena krycia, a ze zbytem nie mają najmniejszego kłopotu

Posted

Ogólnie cena krycia jest niska? A nie wiesz aby jakie mają oni regulacje ich Związku na ten temat? Bo byłam na ich stronie, ale dziw nad dziwy, wersji angielskiej nie było... Nawet u nas w Polsce jest.... :o

Posted

[quote name='Toller-Fox']Ogólnie cena krycia jest niska? A nie wiesz aby jakie mają oni regulacje ich Związku na ten temat? Bo byłam na ich stronie, ale dziw nad dziwy, wersji angielskiej nie było... Nawet u nas w Polsce jest.... :o[/quote]Ja się tym nie interesowałam., ponieważ w końcu tgo krycia nie było, bo jak wiesz ja chciałam za szczenię, a oni się nie godziłi. Ja kryłam 3 razy swoje suki w Holandii, więc wiem jak to wygląda od strony uki i jeśli Cię to interesuje, to moge Ci napisać

Posted

[quote name='Toller-Fox']Pewnie że interesuje:D[/quote]A więc krycie buldożki francuskiej kosztuje w ekstra hodowli(krycie championem) 500 euro. Trzeba mieć z sobą polską kartę krycia i wziąść od właściciela reproduktora oświadczenie z nr paszportu i dokładnymi danymi , ze krył daną suskę swoim reproduktorem (jego dane) . Wypełnie się polską kartę krycia, tak jak u nas i właściciel reproduktora musi Ci dać kserokopię rodowodu. Po przyjeżdzie do Zk składasz te trzy dokumenty, czyli : oświadczeni właściciela reproduktora, kserokopię jego rodowodu i kartę krycia. To tyle formalności. Zyczę udanych kryć

Posted

Ja również kryłam swoją sunię w Holandii. W mojej rasie cena za krycie = cenie szczenięcia w Holandii. Co do dokumentów to ja miałam tylko polską , wypełnioną przez właściciela psa kartę krycia i ksero rodowodu psa( a już jako dodatek ksero wyniku dysplazji).

Posted

No i pamiętajcie dać każdemu szczeniaczkowi xero rodowodu tatusia, bo bedzie miał problem z wyrobieniem rodowodu !! :lol:
Osobna sprawa to warunki dopuszczenia do hodowli w Holandii a w Polsce.
U nas muszą być oceny z wystaw a tam nie, tylko przegląd hodowlany 1 osobowy........... przynajmniej w jamnikach tak jest..............
Trzeba dobrze patrzeć czym się kryje............ :-?

Posted

witam,
ceny za krycie w Holandii sa wolne tak samo jak u nas, rzeczywiscie z reguly jest ono tansze niz szczeniak, ale wszystko zalezy od indywidualnego dogadania sie:), pozdrawiam i powiodzenia w "psim seksie":)