Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 [quote name='Daga_i_Oskar'][COLOR=purple]ale śliczności[/COLOR] :loveu:[/quote] Moze na zdjęciu nie widać, ale on jest wielkości pekińczyka, bardzo spokojny i słodziutki, taka przytulanka. Będzie u mnie do niedzieli wieczorem.:lol: Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Nie Małgosiu, zaczyna mi być głupio i strasznie:roll: Quote
mmbbaj Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Nie Małgosiu, zaczyna mi być głupio i strasznie:roll:[/quote] :crazyeye:nie wiem dlaczego? przecież widzisz, że ja zgaduję na ślepo:evil_lol:, ja tego tekstu wcale nie znam, a potraktowałam to jako zabawę, bo tak chyba miało być?;) Życzę aby ktoś zgadł i wygrał i uważam, że to był bardzo fajny pomysł!:klacz: Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Ale niech ktoś zgadnie :placz: :placz: :placz: Quote
asher Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 To daj podpowiedź, bo tu same niekumate wchodzą :lol: A cóż to za kremówka u ciebie zamieszkała? Śliczny:loveu: Jak go stado przyjęło? Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Autorka książki jest z rodziny Juliusza Kossaka:lol: Asherku, historia tego pieska jest niezwykle smutna. On będzie szukał domu, ale poproszono mnie o opieke tylko. Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 [quote name='asher'] Jak go stado przyjęło?[/quote] Moje stado , to istny "Caritas" :lol: Jaga pozwala mu nawet wyżerać ze swojej miski, czego nie wolno żadnemu domowemu psu :lol: Quote
Alicja Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 czy to napisała Magdalena Samozwaniec :roll: Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']czy to napisała Magdalena Samozwaniec :roll:[/quote] Nie, ale ciepło :cool1: Quote
Alicja Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Nie, ale ciepło :cool1:[/quote]z Kossaków to jeszcze tylko znam Kossak -Szczucką , ale ona to chyba tylko malowała :roll: Quote
Moniś Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 To teraz ja strzelam :evil_lol: Tytuł "Cesia" Autorka Natalia Rolleczek ;);) Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Alinko, ona nic nie malowała. Miała zostać malarka, jak dziadek Juliusz, stryj Wojciech. Wojna przerwała jej studia i plany zyciowe. To jedna z najpoczytniejszych lub jak kto woli najlepszych pisarek powojennej Polski. Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Moniś, żle, ale ja sama nie wiem , czy Alicja trafiła autorke, czy nie :lol: Quote
Moniś Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Moniś, żle, ale ja sama nie wiem , czy Alicja trafiła autorke, czy nie :lol:[/quote] No to już nie mam pomysłu ;) Ale jeszcze pomyślę.. :cool3: Quote
Daga_i_Oskar Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Moze na zdjęciu nie widać, ale on jest wielkości pekińczyka, bardzo spokojny i słodziutki, taka przytulanka. Będzie u mnie do niedzieli wieczorem.:lol:[/quote] [COLOR=purple]no na zdjęciach wygląda na takiego bardziej średniego pieska, ale kolorki biszkoptowe :loveu: [/COLOR] Quote
Alicja Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 Ale kurcze człowiek się zaniedbuje w epoce komputera :oops: ze znanych to mi jeszcze Zofia Kossak została i ,,Pożoga" Ale sobie dziś mózgownicę rozruszałam ,:evil_lol:, oj żeby tylko nie rozbolała mnie głowa :cool1: Quote
Moniś Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 To ja jeszcze raz :oops: "Kłamczucha" - Małgorzata Musierowicz :oops: Quote
mmbbaj Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']Ale kurcze człowiek się zaniedbuje w epoce komputera :oops: ze znanych to mi jeszcze Zofia Kossak została i ,,Pożoga" Ale sobie dziś mózgownicę rozruszałam ,:evil_lol:, oj żeby tylko nie rozbolała mnie głowa :cool1:[/quote] "Pożoga" albo "Dziedzictwo" jeśli to faktycznie Zofia Kossak Szczucka, bo Sabinka coś niepewna ;) Aleś nam dziewczyno bobu zadała!:lol: Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 Alicjo to jest Zofia Kossak, ale nie "Pożoga" Ale, że Ty masz te książkę, nawet jeszcze dziś nie do zdobycia, to nisko chyle głowę i zamiatam przed Tobą swoim beretem :lol: Quote
Sabina1 Posted January 21, 2006 Author Posted January 21, 2006 [quote name='mmbbaj'] Sabinka coś niepewna ;) [/quote] Niepewna byłam co odpowiedzieć, bo alicja twierdziła, że to malarka. No jak Małgosiu, na co stawiasz? Quote
Alicja Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Alicjo to jest Zofia Kossak, ale nie "Pożoga" Ale, że Ty masz te książkę, nawet jeszcze dziś nie do zdobycia, to nisko chyle głowę i zamiatam przed Tobą swoim beretem :lol:[/quote]:shake: nie mam książki , ale moja mama w tych lepszych czasach / czyli w latach kiedy ja miałam 16 - 26/pracowała w Antykwariacie z książkami i tam różne perełki się przewinęły przez moje ręce :razz: Quote
mmbbaj Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Alicjo to jest Zofia Kossak, ale nie "Pożoga" Ale, że Ty masz te książkę, nawet jeszcze dziś nie do zdobycia, to nisko chyle głowę i zamiatam przed Tobą swoim beretem :lol:[/quote] No to może jednak "Dziedzictwo"?:roll: Quote
Alicja Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sabina1']Niepewna byłam co odpowiedzieć, bo alicja twierdziła, że to malarka. No jak Małgosiu, na co stawiasz?[/quote]ona studiowała malarstwo i tak mi się to pokojarzyło , a w miejscowosci Górki Wielkie niedaleko nas / jakieś 50 min jazdy samochodem / jest muzeum poświęcone jej twórczości ale przyznam że jescze w nim nie byłam :oops: Quote
Recommended Posts