Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar'][COLOR=purple]ale śliczności[/COLOR] :loveu:[/quote]
Moze na zdjęciu nie widać, ale on jest wielkości pekińczyka, bardzo spokojny i słodziutki, taka przytulanka. Będzie u mnie do niedzieli wieczorem.:lol:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina1']Nie Małgosiu, zaczyna mi być głupio i strasznie:roll:[/quote]

:crazyeye:nie wiem dlaczego? przecież widzisz, że ja zgaduję na ślepo:evil_lol:, ja tego tekstu wcale nie znam, a potraktowałam to jako zabawę, bo tak chyba miało być?;) Życzę aby ktoś zgadł i wygrał i uważam, że to był bardzo fajny pomysł!:klacz:

Posted

Autorka książki jest z rodziny Juliusza Kossaka:lol:
Asherku, historia tego pieska jest niezwykle smutna. On będzie szukał domu, ale poproszono mnie o opieke tylko.

Posted

[quote name='asher'] Jak go stado przyjęło?[/quote]
Moje stado , to istny "Caritas" :lol: Jaga pozwala mu nawet wyżerać ze swojej miski, czego nie wolno żadnemu domowemu psu :lol:

Posted

Alinko, ona nic nie malowała. Miała zostać malarka, jak dziadek Juliusz, stryj Wojciech. Wojna przerwała jej studia i plany zyciowe. To jedna z najpoczytniejszych lub jak kto woli najlepszych pisarek powojennej Polski.

Posted

[quote name='Sabina1']Moniś, żle, ale ja sama nie wiem , czy Alicja trafiła autorke, czy nie :lol:[/quote]

No to już nie mam pomysłu ;)
Ale jeszcze pomyślę.. :cool3:

Posted

[quote name='Sabina1']Moze na zdjęciu nie widać, ale on jest wielkości pekińczyka, bardzo spokojny i słodziutki, taka przytulanka. Będzie u mnie do niedzieli wieczorem.:lol:[/quote]

[COLOR=purple]no na zdjęciach wygląda na takiego bardziej średniego pieska, ale kolorki biszkoptowe :loveu: [/COLOR]

Posted

Ale kurcze człowiek się zaniedbuje w epoce komputera :oops:
ze znanych to mi jeszcze Zofia Kossak została i ,,Pożoga"
Ale sobie dziś mózgownicę rozruszałam ,:evil_lol:, oj żeby tylko nie rozbolała mnie głowa :cool1:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Ale kurcze człowiek się zaniedbuje w epoce komputera :oops:
ze znanych to mi jeszcze Zofia Kossak została i ,,Pożoga"
Ale sobie dziś mózgownicę rozruszałam ,:evil_lol:, oj żeby tylko nie rozbolała mnie głowa :cool1:[/quote]

"Pożoga" albo "Dziedzictwo" jeśli to faktycznie Zofia Kossak Szczucka, bo Sabinka coś niepewna ;) Aleś nam dziewczyno bobu zadała!:lol:

Posted

Alicjo to jest Zofia Kossak, ale nie "Pożoga" Ale, że Ty masz te książkę, nawet jeszcze dziś nie do zdobycia, to nisko chyle głowę i zamiatam przed Tobą swoim beretem :lol:

Posted

[quote name='Sabina1']Alicjo to jest Zofia Kossak, ale nie "Pożoga" Ale, że Ty masz te książkę, nawet jeszcze dziś nie do zdobycia, to nisko chyle głowę i zamiatam przed Tobą swoim beretem :lol:[/quote]:shake: nie mam książki , ale moja mama w tych lepszych czasach / czyli w latach kiedy ja miałam 16 - 26/pracowała w Antykwariacie z książkami i tam różne perełki się przewinęły przez moje ręce :razz:

Posted

[quote name='Sabina1']Alicjo to jest Zofia Kossak, ale nie "Pożoga" Ale, że Ty masz te książkę, nawet jeszcze dziś nie do zdobycia, to nisko chyle głowę i zamiatam przed Tobą swoim beretem :lol:[/quote]

No to może jednak "Dziedzictwo"?:roll:

Posted

[quote name='Sabina1']Niepewna byłam co odpowiedzieć, bo alicja twierdziła, że to malarka. No jak Małgosiu, na co stawiasz?[/quote]ona studiowała malarstwo i tak mi się to pokojarzyło , a w miejscowosci Górki Wielkie niedaleko nas / jakieś 50 min jazdy samochodem / jest muzeum poświęcone jej twórczości ale przyznam że jescze w nim nie byłam :oops: