Jump to content
Dogomania

GALERIA grzywek (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iwona']Juta :-)- a co z Twoim nabyciem chińskiego grzywacza??? O ile mnie pamięć nie myli coś tam planowałaś...[/quote]

Iwona, ja mam grzywaczyka. A raczej grzywaczkę. Tylko myślałam o kupnie drugiego żeby im było raźniej się bawić, bo z moim dużym psem to raczej jest utrudnione. Moja psinka nazywa się Kokaina, bo jest osobowość wciąga jak narkotyk:cool3: . Ale o tym to chyba wszyscy zagrzywaczeni wiedzą:eviltong: . To niespozyty, najpiękniejszy (tzn. dla mnie mnie najpiękniejszy, bo dla Was "starych wyjadaczy" to chyba przeciętniak, nie wiem, bo się nie znam....) wulkan energii z czym wciąż jeszcze ciężko mi się oswoić:-o :evil_lol: . Jest "okropna" - gzie ja tam i ona, musi być w centrum, gdy jestem np. w wc to ona na moich kolanach:oops: , gdy się za mna stęskni (najczęściej juz po 2 minutach tęskni szalenie zaraza mała:razz: ) a ja nie mam czasu to potrafi wisiec mi zebami w kroku:oops: :mad: gdy chodze i nie ma rady- musze sie spieszyc z nia na rekach:lol: . Po kilku miesiacach obcowania z nia przyznam ze najslodsza jest gdy spi;) . ale docieramy sie, tzn przechodze na jej strone:evil_lol: :cool3: :roll: :loveu: . No i to najwspanialsza poduszka elektryczna na kuli ziemskiej chyba. non stop pod koldra, ze mna oczywiscie. Wciaz marze o nastepnym grzywaczu,a le przez wzglad na obecne naklady finansowe (czyt. remont) musze zbastowac.... Mysle o kupnie drugiej suczki, gdyz raczej nie planuje hodowli tej rasy i piesek bylby momentami problematyczny:loveu: . No i to najwiekszy zakapior w moim domu - wisi na siatce do kazdego przechodzacego:razz: . wczoraj kupilam jej w inowroclawiu piekna jak dla mnie obrozke i smyczke - ciemno rozowa z cyrkoniami. Wyglada pieknie ale jak na razie nie ma zamiaru korzystac z tego ustrojstwa, wiec na razie to sobie patrze jaka ta obrozka piekna gdy lezy obok mnie, hehehhehehe. na razie "dopracowuje" zasdade dbalosci o wlos i wciaz sie ucze czego efektem byla koniecznosc wyciecia dwoch koltunow w pachwinach:-( i usilnie pracuje nad goleniem pyszczka i przedpiersia. pracy jest sporo bo ten maly diabel to diabel wcielony i nie przepada za tym....
Wklejam jej zdjecia. Moze sie komus spodoba albo nie, nie wazne to dla mnie to slodka zaraza najukochansza na swiecie i juz. Nie wiem czy to dobrze czy nie - wazy 3,5 kg a mierzy 29 cm.
[URL="http://img260.imageshack.us/my.php?image=coco6yr.jpg"][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/9754/coco6yr.th.jpg[/IMG][/URL][URL=http://img254.imageshack.us/my.php?image=coco13rh.jpg][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/5826/coco13rh.th.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Juta']Iwona, ja mam grzywaczyka. A raczej grzywaczkę.
Wklejam jej zdjecia. Moze sie komus spodoba albo nie, nie wazne to dla mnie to slodka zaraza najukochansza na swiecie i juz. Nie wiem czy to dobrze czy nie - wazy 3,5 kg a mierzy 29 cm.
[URL="http://img260.imageshack.us/my.php?image=coco6yr.jpg"][IMG]http://img260.imageshack.us/img260/9754/coco6yr.th.jpg[/IMG][/URL][URL=http://img254.imageshack.us/my.php?image=coco13rh.jpg][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/5826/coco13rh.th.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
Dzięki za odpowiedź:-)- a mała jest śliczna:-) wystawiasz ją?

Posted

Ja mysle ,ze powinnas sprobowac.Sunka ma bardzo ladny kolorek.Jest nieduza.Zawsze mozesz pojsc z nia do Zk i zapytac o zdanie kierownika sekcji lub sedziego.

Posted

[quote name='Juta']No własnie nie wiem, chyba nie umiem. ale nie za bardzo umiem, ale ogladam was i sie ucze, moze sie zdecyduje[/QUOTE]
Kazdy kiedys zaczyna:-) jak nie spróbujesz to się nie nauczysz:-). Sunia ma całkiem prawidłowy wzrost- wzorcowy:-). Może napisz jeszcze w jakim jest wieku? Czy Koka to jej imię rodowodowe?

Posted

[quote name='Vitalea'][I]Po wystawie katowickiej też zwróciłam na to uwage( to chyba shmaniak - ale nie chce mi sie grzebać po stronach i tematach), bo nigdzie sie tak nie robi - tylko tu..... a szkoda - bo wiele się dowiedziałam czytając offa i inne tematy;[/I]
[/quote]

Od dzis co złego na tym forum proszę zrzucic na mnie, juz przywykłam :lol: ;)
Vitalea pozdrawiam i zycze sukcesów kynologicznych ... kulturalny Marcik :evil_lol:

Posted

[quote name='Iwona']Kazdy kiedys zaczyna:-) jak nie spróbujesz to się nie nauczysz:-). Sunia ma całkiem prawidłowy wzrost- wzorcowy:-). Może napisz jeszcze w jakim jest wieku? Czy Koka to jej imię rodowodowe?[/quote]

Nie, Kokaina to jej imię domowe, bo jest szalona po prostu:loveu: :loveu: :loveu: . Tak mi się jakoś skojarzyło choc z narkotykami nie miałam nigdy nic wspólnego:lol: ... Normalnie wołam na nią Koko lub Koka ale jak jestem na nia zła bo mi zbyt dokucza to mówię Kokaina i czasem działa, choc krótko:cool3: . Według rodowodu nazywa się GRACE Słodkie Marzenie. W lipcu skończy roczek. Generalnie ta pojetna suka ale pojetna inaczej:evil_lol: Taka mała zaraza co tylko dodaje jej uroku:cool1:

Posted

[quote name='Vitalea'][I]Ania i psy-oczywiście, że można pisać wszystko - i o wystawach, złej organizacji i wszystkich innych piedołach, tylko uważam, że zawsze trzeba to pisać na odpowiednim poziomie/..../[/I][I]chyba rok temu też ktoś porownywał Twoje szczeniaki z innymi - szydząc i opluwając - i co? dla Ciebie to był wysoki poziom i konstruktywna krytyka?[/I]
[/quote]

O, widzę,że Ci zaległa w umyśle moja wypowiedż , skoro tak póżno się do niej odnosisz:) Miło mi. Gdybyś ją przypomniała sobie dokładniej, to zwróciłabyś uwagę na to,że oddzieliłam wyrażnie formę krytyki (obrażliwą, szyderczą) od pomyj (kłamstw, oszczerstw i fałszywych domniemań, które też tam były zawarte) a wyciągnęłam z tego kwestię godną przemyślenia- jakość mojego psa i sens wystawiania go oraz używania do hodowli. Dzisiaj mój najukochańszy Kuryś jest absolutnym petem. Wychodzę z założenia,że każda krytyka MOŻE mieć realne podstawy i warto się nad nią chwilę zastanowić-czy przypadkiem nie jest ona sprowokowana jakimiś naszymi działaniami- jeśli jest to naprawdę czysta złośliwość, zawsze można taką krytykę spuścić w toalecie- spuszczając krytykę w toalecię bez przemyślenia , pozbawiamy się możliwości wyciągania wniosków na przyszłość. To tyle odnośnie mojego zdania na temat krytyki miotu D. A jako ,że cnota broni się sama, takoż i miot kolejny obronił się sam- czyli nie chodziło tylko i wyłącznie i wsadzenie mi drzazgi w , za przeproszeniem, półdupek.
Piszę może troszkę rozwlekle, ale w zasadzie można to streścić do krótkiego "nic się nie dzieje bez przyczyny".

Posted

Aniu ale sama przyznasz , że mozna krytkę wyrazić w różny sposób,kulturalnie albo poprostu po chamsku, wady Demona które mi przedstawiłaś wydały się całkiem znośne ale po przeczytaniu na forum niektórych wypowiadzi na jego temat wydawało się że ten pies wyglada nieco makabrycznie.Wiadomo że krytyka może też byc konstruktywna , tylko wszystko zależy od sposobu krytykowania, a tutaj coraz częściej nie chce się zagladać nie mówiąc o pisaniu [zreszta nie tylko na grzywkach]

Posted

[quote name='Donio']Germanika, masz klasę, jesteś wspaniałym człowiekiem, chapeaux bas.[/quote]

Wąski musze Ci przyznac racje!!!!wreszcie powiedziales cos madrego!a myslalam, ze sie tego nie doczekam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a jednak sie udalo:)))))

Posted

[quote name='orsini']tu najwyrazniej kilka osob zapomnialo, ze wąski=GOSPO:))))) ze tak go bronia hahahaha ale TU macie przyklad jaki on kochany:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: jak tylko zaczela sie ocena chinczykow wąski z zadowoleniem w oku (rzekłabym, ze z obłędem w ślipiach wręcz) podbiegł do nas z okrzykiem pełnym triumfu: ONA MIERZY. no to co ze mierzy????niech mierzy i tak Lisek wygral BOB Junior! A niektorym nawet niski wzrost nie pomogl bo dostali bdb:)))))ale on nie moze darowac i wkleja fotke z miarka. Nie wierze ze nie ma jakiegos fajnego zdjecia Liska!!!bo stal i tylko robil fotki!zobaczcie ile mi zrobil na pipetach????a teraz mowi , ze mnie nie kocha!!!to czego mnie fotografuje???i to tak wymownie:placz: :placz: :placz: :placz:
[B]"... niech mówią, że to nie jest miłość..."[/B]
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

Orsini Juz nie mozna czytac tych twoich pomyji.
Chamska i plugawa, w stosunku do ludzi, czy ty masz cos nie tak pod tym moherowym beretwm nie tak??
Nie wstawie do porownania zdjecia twojego i buraka cukrowego, a to przez szacunek do innych tu piszacych (normalnych).

Posted

Anna 33 to NIE czytaj!!!
zawsze mi sie wydawalo ze czytanie to czynnosc ZALEZNA od naszej woli i tym sie od zwierzat roznimy:))))))wiec NIE czytaj-NIKT Cie do tego nie zmusza prawda?:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='lothia']Aniu ale sama przyznasz , że mozna krytkę wyrazić w różny sposób,kulturalnie albo poprostu po chamsku, wady Demona które mi przedstawiłaś wydały się całkiem znośne ale po przeczytaniu na forum niektórych wypowiadzi na jego temat wydawało się że ten pies wyglada nieco makabrycznie.Wiadomo że krytyka może też byc konstruktywna , tylko wszystko zależy od sposobu krytykowania, a tutaj coraz częściej nie chce się zagladać nie mówiąc o pisaniu [zreszta nie tylko na grzywkach][/quote]

Lothia, ja tutaj absolutnie nie bronię chamskich zachowań, wypowiedziałam się tylko dlatego,że zostałam wywołana poprzez bezpośrednie odniesienie do mojej osoby i przypomnienie posta, który odnosił się do zupełnie innej sytuacji i do zupełnie innych osób .

Posted

oj widze ze tu inni chca jakas kłotnie wywolywac.
My sobie z Ania juz dawno porozmawialysmy!
A nowy miot w ktorym jest Bułka i Ciastek jest super!!!!!
Tez bym chciala jakbym miala chinczyki zeby mi sie taka Buleczka urodzila!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='resuruss']Orsini milo mi ,ze Bulkowska Ci sie podoba.[/quote]
no podoba:))):loveu: :loveu: :loveu:
a wiesz ze co jak co, ale szczera to jestem do bolu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='orsini']no podoba:))):loveu: :loveu: :loveu:
a wiesz ze co jak co, ale szczera to jestem do bolu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

Ano zdaje sobie sprawe ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...