Mada&Teodor Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 _beatka_ napisał(a):a bajtus ma zapalenie uszu...:placz: dostaje teraz przez 5 dni antybiotyki i masc do uszek i ma byc lepiej. Wczoraj jak byl u weta to przy czyszczeniu tak plakal, jak male dziecko, az sie serce krajalo... prosimy o kciuki zeby wszystko szybko sie wyleczylo Niestety Teodor też na zapalenie ucha :( aanitaz napisał(a):Bardzo mocno trzymamy kciuki za Bajtusia . Beata bedzie dobrze ja tez niedawno to samo przezywalam z Tajga i bardzo szybciutko jej przeszlo. A jakiej masci urzywacie bo my mielismy " Oridermyl " i bardzo pomoglo Tajdze :):):) Wet dał nam właśnie maść Oridermyl i już widać znaczną poprawę :) Napewno będzie dobrze :)
Chefrenek Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Oridermyl jest świetny nie tylko na uszy. Też używam.
Atenka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 beatko głowa do góry, Bajtusiowi przejdzie raz dwa Zgadzam się z dziewczynami, że Oridermyl to dobra maść,ja jeszcze pozytywnie mogę powiedzieć o Surolanie.
misiaczek Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Atenko,gdzie byłaś jak Cię nie było? ;) :lol: Jak zdrowie Dorki?
Atenka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Misiaczek małe zawirowania w sprawach osobistych:). Dorka miała być jutro sterylizowana jednak ciąża urojona się przedłuża więc czekamy kiedy mleko zniknie. Pozdrawiam serdecznie.
megiddo1 Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Wszystko zależy od przyczyny zapalenia ucha. Mojemu niuniowi natychmiatową ulgę przyniósł Surolan. Pozdrawiam Magda
Hebulka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Szybkiego powrotu do zdrowia chłopaki :buzi: :buzi:
_beatka_ Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 dziekujemy za kciuki i pragniemy przekazac ze bajtus rowniez uzywa tej masci:cool3:
misiaczek Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 [quote name='Atenka']Misiaczek małe zawirowania w sprawach osobistych:). Dorka miała być jutro sterylizowana jednak ciąża urojona się przedłuża więc czekamy kiedy mleko zniknie. Pozdrawiam serdecznie. Atenka,mam nadzieję,że zawirowania się skończyły i wszystko już jest ok :). Kurcze...a to Dorka,znowu się wygłupia z urojoną. Jak juz będzie po sterylce,to koniecznie napisz.
Chefrenek Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Zgubiłam wątek, ale pamiętam, że Dorcia miała zwężoną tętnicę płucną??? Czy to zostało zoperowane? Czy ta sterylka jest bezpieczna?
Atenka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Chefrenek, ma zwężoną na granicy normy+MIAŁA ubytek części błoniastej komory serca. Miała bo pół roku temu jak byliśmy we Wrocławiu to ta ostatnia wada zanikła(pierwszy przypadek w Polsce zdiagnozowany przez Pasławską).Wtedy nie było mowy o narkozie bo brała leki obniżające ciśnienie. Teraz już może się odbyć sterylka, oczywiście wet musi mieć na wzglęcie jej stan. Martwi mnie jej mleko w cycuszkach, jest już po Galastopie i mleka nie było parę dni a tu ciach wróciło tydzień temu i czekamy aż zniknie, oby nie za późno bo kolejna cieczka nas goni. Pozdrawiamy
_beatka_ Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 bajcik byl pare dni temu na kontroli, wszystko ok, tylko ze ma nadal niewielkie ilosci woszczyny na bl. bebenkowej wiec dostal bardziej plynna masc, surolan i ma byc juz lepiej:cool1:
_beatka_ Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 od tego zapelnia ucha bajtek juz na sam widok patyczka do czyszczenia uszu tak szybko ucieka ze niedlugo bedzie mial wyniki w biegu na 100metrów lepsze od geparda:evil_lol:
Hebulka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 _beatka_ napisał(a):od tego zapelnia ucha bajtek juz na sam widok patyczka do czyszczenia uszu tak szybko ucieka ze niedlugo bedzie mial wyniki w biegu na 100metrów lepsze od geparda:evil_lol: hahaha.....znam to.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Mada&Teodor Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 _beatka_ napisał(a):od tego zapelnia ucha bajtek juz na sam widok patyczka do czyszczenia uszu tak szybko ucieka ze niedlugo bedzie mial wyniki w biegu na 100metrów lepsze od geparda:evil_lol: Tez to znam :evil_lol: . Naszczęście kuracja u Tedka ju z jest zakończona i uszka nietoperzowe zdrowe :)
Chefrenek Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 A mój po oczyszczeniu uszka koniecznie chce powąchać wacik.
_beatka_ Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 mada ja mam nadzieje ze jak pojdziemy na kolejną kontrole za pare dni to też okaże sie że to już koniec;)
Mada&Teodor Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 _beatka_ napisał(a):mada ja mam nadzieje ze jak pojdziemy na kolejną kontrole za pare dni to też okaże sie że to już koniec;) beatka, na pewno będzie dobrze, bede trzymac kciuki :lol:
_beatka_ Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 ja tez mam taka nadzieje bo jak tak dalej pójdzie to bajtek bedzie lepiej wytrenowany w biegach niż chart:evil_lol:
Chefrenek Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Gruczoł trzeciej powieki. Ile lat ma piesek? Jeśli jest młody można gruczoł "masować" aby wrócił na swoje miejsce. Do tego jest jeszcze lek, Mibalin. W późniejszym wieku może się skończyć operacją. Myślę, że w obywu przypadkach nie obejdzie się bez wizyty u weterynarza.
lemonsky Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Wizyta u weta. Masowanie + kropelki przeciwzapalne i koniecznie sztuczne łzy (polecam w żelu). Operacja to ostateczność - szkoda psa niepotrzebnie narkozą męczyć.
Chefrenek Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Im wcześniej zacznie się leczenie tym lepsze są rokowania.
_beatka_ Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 chyba najlepiej żebys poprostu poszedl do weta na badanie...przecież przez internet nie mozemy tego zobaczyć i ocenic...:roll:
Atenka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Właśnie zawiozłam Dorke na sterylkę.Byłam przy niej jeszcze po głupim jasiu i żałuję, okropne, zwiotczała mi na rękach i języczek jej uciekał:(,straszne to.
Recommended Posts