Jump to content
Dogomania

Problemy zdrowotne z buldożkiem (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

_beatka_ napisał(a):
a bajtus ma zapalenie uszu...:placz:
dostaje teraz przez 5 dni antybiotyki i masc do uszek i ma byc lepiej.
Wczoraj jak byl u weta to przy czyszczeniu tak plakal, jak male dziecko, az sie serce krajalo...
prosimy o kciuki zeby wszystko szybko sie wyleczylo

Niestety Teodor też na zapalenie ucha :(

aanitaz napisał(a):
Bardzo mocno trzymamy kciuki za Bajtusia . Beata bedzie dobrze ja tez niedawno to samo przezywalam z Tajga i bardzo szybciutko jej przeszlo. A jakiej masci urzywacie bo my mielismy " Oridermyl " i bardzo pomoglo Tajdze :):):)

Wet dał nam właśnie maść Oridermyl i już widać znaczną poprawę :)
Napewno będzie dobrze :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beatko głowa do góry, Bajtusiowi przejdzie raz dwa
Zgadzam się z dziewczynami, że Oridermyl to dobra maść,ja jeszcze pozytywnie mogę powiedzieć o Surolanie.

Posted

Misiaczek małe zawirowania w sprawach osobistych:). Dorka miała być jutro sterylizowana jednak ciąża urojona się przedłuża więc czekamy kiedy mleko zniknie.
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

[quote name='Atenka']Misiaczek małe zawirowania w sprawach osobistych:). Dorka miała być jutro sterylizowana jednak ciąża urojona się przedłuża więc czekamy kiedy mleko zniknie.
Pozdrawiam serdecznie.
Atenka,mam nadzieję,że zawirowania się skończyły i wszystko już jest ok :).
Kurcze...a to Dorka,znowu się wygłupia z urojoną.
Jak juz będzie po sterylce,to koniecznie napisz.

Posted

Chefrenek, ma zwężoną na granicy normy+MIAŁA ubytek części błoniastej komory serca. Miała bo pół roku temu jak byliśmy we Wrocławiu to ta ostatnia wada zanikła(pierwszy przypadek w Polsce zdiagnozowany przez Pasławską).Wtedy nie było mowy o narkozie bo brała leki obniżające ciśnienie.
Teraz już może się odbyć sterylka, oczywiście wet musi mieć na wzglęcie jej stan.
Martwi mnie jej mleko w cycuszkach, jest już po Galastopie i mleka nie było parę dni a tu ciach wróciło tydzień temu i czekamy aż zniknie, oby nie za późno bo kolejna cieczka nas goni.
Pozdrawiamy

Posted

bajcik byl pare dni temu na kontroli, wszystko ok, tylko ze ma nadal niewielkie ilosci woszczyny na bl. bebenkowej wiec dostal bardziej plynna masc, surolan i ma byc juz lepiej:cool1:

Posted

od tego zapelnia ucha bajtek juz na sam widok patyczka do czyszczenia uszu tak szybko ucieka ze niedlugo bedzie mial wyniki w biegu na 100metrów lepsze od geparda:evil_lol:

Posted

_beatka_ napisał(a):
od tego zapelnia ucha bajtek juz na sam widok patyczka do czyszczenia uszu tak szybko ucieka ze niedlugo bedzie mial wyniki w biegu na 100metrów lepsze od geparda:evil_lol:

hahaha.....znam to.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

_beatka_ napisał(a):

Tez to znam :evil_lol: . Naszczęście kuracja u Tedka ju z jest zakończona i uszka nietoperzowe zdrowe :)

Posted

_beatka_ napisał(a):
mada ja mam nadzieje ze jak pojdziemy na kolejną kontrole za pare dni to też okaże sie że to już koniec;)

beatka, na pewno będzie dobrze, bede trzymac kciuki :lol:

Posted

Gruczoł trzeciej powieki. Ile lat ma piesek? Jeśli jest młody można gruczoł "masować" aby wrócił na swoje miejsce. Do tego jest jeszcze lek, Mibalin. W późniejszym wieku może się skończyć operacją. Myślę, że w obywu przypadkach nie obejdzie się bez wizyty u weterynarza.

Posted

Wizyta u weta. Masowanie + kropelki przeciwzapalne i koniecznie sztuczne łzy (polecam w żelu). Operacja to ostateczność - szkoda psa niepotrzebnie narkozą męczyć.

Posted

Właśnie zawiozłam Dorke na sterylkę.Byłam przy niej jeszcze po głupim jasiu i żałuję, okropne, zwiotczała mi na rękach i języczek jej uciekał:(,straszne to.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...