rekma Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images29.fotosik.pl/132/205ebdecc86bde20.jpg[/IMG][/URL] Jak już wielu z Was wie, część hodowców i właścicieli ogarów polskich jest zaniepokojona liczbą psów, u których ujawniła się wada powiek, zwana entropium. Ja jestem jednym z nich. Rozmawiamy o tym od dawna w gronie znajomych, dyskutujemy na forach internetowych. Pokłosiem dyskusji na temat entropium u ogarów na forum „psiakostki” ma stać się seminarium[B][COLOR=black]na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, które odbędzie się w sobotę, 12 stycznia o godz. 12.00 w gmachu przy ul. Kożuchowskiej 7 (na Biskupinie). [/COLOR][/B][COLOR=black]Naszą gospodynią będzie pani prof. Barbara Kosowska, kierownik Pracowni Biologii Molekularnej i Cytogenetyki w Katedrze Genetyki Ogólnej i Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, która postara się wyjaśnić nam w prosty sposób zawiłości genetyczne tej wady, odpowie na każde, nawet na głupie pytania i przedstawi jakie są rokowania na przyszłość. Gości ma być sporo i nie zabraknie miłych niespodzianek. [/COLOR] [COLOR=black]S[B]erdecznie zapraszamy więc wszystkich chętnych i zainteresowanych! Zwłaszcza jest to wyjątkowa okazja dla hodowców, którzy będą mogli racjonalnie dobierać partnerów do reprodukcji i ograniczyć liczbę rodzących się osobników z wadą genetyczną.[/B][/COLOR] [COLOR=black]Chcielibyśmy w jak najszerszym gronie porozmawiać o rozwoju rasy, a Wasze uwagi, wątpliwości i pomysły mogą okazać się bardzo cenne. Będzie to również okazja, żeby się lepiej poznać i pogadać o ogarzych sprawach. Zainteresowanie seminarium wyraził pan Jan Ryk - Przewodniczący Klubu Ogara i Gończego Polskiego, mówiąc, że postara się przyjechać.[/COLOR] Jeśli chcielibyście załatwić sobie niedrogi nocleg, bo część osób może wybrać i taki wariant – postaramy się pomóc, m.in. rezerwując pokoje w akademiku (z piątku na sobotę lub/i z soboty na niedzielę). Pomyślimy też o posiłkach. Możecie zgłaszać się do mnie na adres e-meilowy: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] albo na forum „Psiakostki”. Ja mam jeszcze wolne 3 miejsca w samochodzie. Wyjeżdżam z Warszawy o godz. 6,00 rano, chętnych zapraszam. Magda M. ma też 3 miejsca w samochodzie a wyjeżdża z Krakowa. Może ktoś chce się dosiąść po drodze? [B]ZAPRASZAMY!!![/B] Quote
bea100 Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 [COLOR=blue]Dosiego Roku 2008 !!! Oby był lepszy!!! Oby był zdrowy i wspaniały!!![/COLOR] [COLOR=blue]Hej kochani ogarowicze Warszawiacy- mamy z Rekmą trzy wolne miejsca w samochodzie- wyjeżdżamy raniutko ( z Ochoty) a wracamy do Warszawy tego samego dnia- zaproszenie jest serdeczne a otwarte dla wszystkich pierwsze takie seminarium ogarze zorganizowane przez Dogaję (i Rekmę) zapowiada się niezmiernie ciekawie- tego nie można opuścić...[/COLOR] [COLOR=blue]kto z nami jedzie?[/COLOR] Quote
bea100 Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 [COLOR=blue]hop hop...ogaromaniacy...czekamy na zgloszenia...[/COLOR] Quote
bea100 Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [COLOR=blue]Dopiszę, że podobno ma być niespodzianka- i prawdziwa bomba- będzie więcej niż jeden wybitny wykładowca :p.[/COLOR] [COLOR=blue]Warszawiacy: mamy jeszcze 2 wolne miejsca w samochodzie...[/COLOR] Quote
Hania Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='bea100'][COLOR=blue]Dopiszę, że podobno ma być niespodzianka- i prawdziwa bomba- będzie więcej niż jeden wybitny wykładowca :p.[/COLOR] [COLOR=blue]Warszawiacy: mamy jeszcze 2 wolne miejsca w samochodzie...[/COLOR][/quote] To myślę, ze informacja o tym powinna być ujawniona wcześniej - może zachęciłabym kogoś do wyjazdu. Quote
bea100 Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 [COLOR=blue]Ponieważ to forum otwarte to ja ze swej strony chciałabym ogromnie tutaj podziękować: naszej cudownej gospodyni czyli prof Barbarze Kosowskiej (oraz jej doktorantowi, nazwiska nie znam) za wspaniałe przygotowanie ciekawego wykładu o dziedziczeniu wieloczynnikowym psów w aspekcie entropium i innych chorób genetycznych. Chciałabym podziękować za udział w dyskusji oraz za cierpiwość w odpowiadaniu na nasze (liczne i czasem dyletanckie ;)) pytania. Chciałabym bardzo podziękować kynologom prof Monkiewiczowi oraz prof Bolesławowi Nowickiemu za rady i podzielenie się z nami bezcenną wiedzą i bezcennym swoim wieloletnim doświadczeniem. Chciałabym serdecznie podziękować dr Zdzisławowi Kiełbowiczowi- za kapitalny wykład (ilustrowany autorskimi zdjęciami) dot okulistycznych chorób genetycznych u psów i zapobiegania i metod leczenia. [/COLOR] [COLOR=blue]Nie było pytań bez odpowiedzi. Była wspaniała chęć pomocy i wyjaśnienia. Była wspaniała i otwarta dyskusja i rozmowa i była chęć podzielenia się z nami bogatym doświadczeniem wynikającym z bezcennej wiedzy i bezcennej praktyki. [/COLOR] [COLOR=blue][B]Wielki mój szacunek- za zaangażowanie- za poświęcenie czasu- za wszystko czegośmy doświadczyli we Wocławiu- wielkie podziękowanie z mojej strony!!! [/B][/COLOR] [COLOR=blue][B]Ogromne i serdeczne podziękowania organizatorom seminarium- Dogaji i Rekm@ i Żanecie!!! Dziękuję!!![/B][/COLOR] Quote
bea100 Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 [quote name='Hania']To myślę, ze informacja o tym powinna być ujawniona wcześniej - może zachęciłabym kogoś do wyjazdu.[/quote] [URL]http://forum.polskigonczy.avx.pl/viewtopic.php?p=23392#23392[/URL] Quote
bea100 Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 [COLOR=purple][SIZE=3]Wesołych i pięknych Świąt Wielkanocnych dla Wszystkich Ogarowiczów[/SIZE] [SIZE=3]oraz Gończaków [B]- Darz Bór!!![/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple]...........@..@..@........@...@...@ ........@............@....@...............@ ........@.......(\(\....@...../)/)........@ ..........@.....(=':')........(':'=).......@ ............@...(..(")(")..(")(")..)...@ ................@.....................@ ....................@.............@ ............... .........@.....@ .............................@ [/COLOR] Quote
bea100 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [COLOR=blue]Włączcie dzisiaj od 18 (18,15) radiową Trójkę- mamy tam długo oczekiwaną audycję "Ogary" :p[/COLOR] Quote
miroj Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Pozdrowienia od Bławatka Pozddrowienia dla bea 100 Quote
Recommended Posts