Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alu uff alergia to nie aż tak źle - Lilith ma zaczerwienienia kontaktowe między paluszkami od trawek (jeśli możesz :) żadnych antybiotyków - na razie mimo powiększonych węłzłow - to moim zdaniem (i weta) wynik alergii - Lilith ma także powiększone) ASTy mają strasznie wrażlwie bebechy - unikaj jak ognia antybiotyków. Podaj wapno, Iskial i diete-spróbuj Royala. co moge jeszcze powiedziec rezultaty moga być widoczne experesem za tydzień, albo po miesiącu na razie pozostaje czekać.
Ach fotki :loveu: :klacz:

Posted

Patko ja też wpadłam na to ze te węzły chłonne to może od alergii , bo przecież system immunologiczny został naruszony :-? Mamy też nowy szampon dla alergików Allercalm .Trochę jestem spokojniejsza , ale wszystko jeszcze przed nami :-?

Posted

[quote name='Patka']Tam myslałam że wpadniesz ale wolałam napisac dla spokoju :D
Trzymaj sie z Oziaczkiem :D[/quote] :D dziękujemy :wink: , a jak by co to wpadniemy po poradę na priva :wink:
Najgorsze jest to ze jeszcze muszę przekonać weta do tej sugestii o antybiotyku chyba ze teraz mając w ręce wynik to sam na to wpadnie /bo to 2 wetów , u tego 2 byłam na konsultacji/.Z tym prowadzacym będę rozmawiać wieczorem przez telefon :-?

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Wetka mówiła o Eukanubie , Royalu więc chyba nie do końca chodziło jej o specjalistyczne.
Ozzy teraz ma Acana Premium , więc myślę ze następną kupię też z Acany tylko Lamb& Rice.No i mamy unikać wysokich kwitnących traw :wink:[/quote]

Mój Leon potwornie się drapał po suchej karmie. Po każdej. Przeszłam na naturalne jedzonko i drapanie się skończyło. Czasami jednak nie mam wyjścia i pies musi jeść suchą (np. wyjazdy) i JEDYNA, po której się nie drapie (a wypróbowałam już i Eukanubę i Royal dla alergików i z jagnięciną), to NUTRO CHOICE LAMB & RICE. Polecam więc do wypróbowania.

Posted

Royal ma także specjalistyczne diety ale trzeba dopasować do potrzeb psa to fakt ...
Alu nie ma sprawy :wink: obyś nie musiała - ale lata doświadczeń z Lilith niestety swoje robią ale sie nie polecam :wink: :lol:

Posted

iiii alergia ;)

moge byc Waszym doracca ;)

to co przeszlismy w zeszlym roku to koszmar i teraz mam sposob chyba na systko ;)

wyslalam Ci pw 8)

Posted

[quote name='daga10011']jak pech to pech,ale bedzie dobrze-masz tu grono doradcow :D .W takim towarzystwie musi byc dobrze[/quote]bezsprzecznie i lżej na sercu :wink:

Posted

Ja też mam taką nadzieje , chociaż moja wiara w wetów jako lekarzy w swoim czasie mocno ucierpiała , więc nie mogę tak od razu stwierdzić ze wierzę im w tej chwili bezgranicznie.
Jestem upierdliwym opiekunem ,wypytuję , sugeruję , ale jak narazie ci do których teraz trafiłam są cierpliwi i rzeczowo odpowiadają na moje pytania i sugestie.Teraz pozostało mi na jakiś czas uzbroić się w cierpliwość :wink:
I najważniejsze to jest to ze nie jest to żadna choroba pasoż. czy zakazna i Ozzy może bawić się z kolegami 8)

Posted

[quote name='sayma']Ala a jak tak sie delikatnie zapytam czy z fotami to jakis strajk dzisiaj?? :roll: :wink: :D
JA KCEM MOJEGO RR :multi:[/quote]no nie wiem czy Alka posiada jakieś fotki Ozzyego , których ja nie wstawiłam .Ja mam już teraz tylko robione aparatem w telefonie :-? .No a Ala mi dziś mówiła ze będzie robić fotki Tuffikowi w sobote lub w niedzielę , więc jak ładnie poprosimy to może i Ozzy załapie się na małą sesyjkę :wink:
No mój aparat narazie poszedł spowrotem na półkę sklepową , dopóki nie podleczę RR 8)
[img]http://img197.imageshack.us/img197/7895/wprogu1pk.jpg[/img]
,,ciepło mi''

Posted

[quote name='Alka']Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D

zapasy się wyczerpały więc czas na nowe... :wink:[/quote]

Alka jestes wielka :calus: , oczywiście prosimy też dużo Tuffikowych fot ihihih a szczególnie jak chłopaki razem sa - niesamowita para :D :D

Ala mój aparacik tez wskoczył z powrotem na pólaczkę sklepową :( :wink:
a humorek mojemu RRkowi dopisuje??

Posted

w oczekiwaniu na nowe foty Ozziego przedstawiam jego koleżankę Mini. :D

Ala, chyba nie masz mi za złe? :wink:

Mini w marcu skończyła rok i świetnie dogaduje sie z Ozzym.Jest psem chłopaka mojej córki.O jej charakterku można by dużo pisać ... :wink:
[img]http://img292.imageshack.us/img292/1869/dsc035590us.jpg[/img]
[img]http://img292.imageshack.us/img292/9868/dsc035709yf.jpg[/img]
[img]http://img292.imageshack.us/img292/3049/dsc035987wh.jpg[/img]

mój Tuffi to chyba nabawi się jakiegos kompleksu :wink: ...ciągle w towarzystwie amstaffów
[img]http://img292.imageshack.us/img292/4376/dsc035604va.jpg[/img]

sayma, nie będę Was męczyć fotami Tuffiego :wink: ... no chyba ,że Alicję wygryzę z tej galerii :evil:

Posted

[quote name='sayma'][quote name='Alka']Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D

Alka jestes wielka :calus: , oczywiście prosimy też dużo Tuffikowych fot ihihih a szczególnie jak chłopaki razem sa - niesamowita para :D :D

a humorek mojemu RRkowi dopisuje??[/quote]
Ala to liczymy na spacerek z sesyjką , chłopcy już bez obaw mogą być razem :wink:
Sayma , RR był troche obrażony bo znów miał leczniczą kąpiel , ale po kąpieli było jedzonko i potem RR zwariował i zaczął się bawić , biegać więc jest OK

[img]http://img236.imageshack.us/img236/1566/wwyrku3zt.jpg[/img]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][quote name='sayma'][quote name='Alka']Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D

a humorek mojemu RRkowi dopisuje??[/quote]
Ala to liczymy na spacerek z sesyjką , chłopcy już bez obaw mogą być razem :wink:
Sayma , RR był troche obrażony bo znów miał leczniczą kąpiel , ale po kąpieli było jedzonko i potem RR zwariował i zaczął się bawić , biegać więc jest OK

[img]http://img236.imageshack.us/img236/1566/wwyrku3zt.jpg[/img][/quote]

mordeńka kochanaaaa :loveu:
no pewnie jak by mnie ciągle ktos w jakis paskudztwach moczył tez bym się obraziła :wink: :D (a tak a propo to sama sie kuruje bo mnie po czeresniach zsypało)

hihih ALKA to zawsze masz jeszzce jedno wyjście :wink: :D zgadnij jakie ihihihihi :evilbat: :D

Posted

Alu, właśnie - jak rozmowa z wetem???

A jeśli chodzi o diety specjalistyczne - owszem, Royal je ma ale morderczo drogie :roll: Trovet jest tańszy (Trovet to linia weterynaryjna ANF).

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Najgorsze jest to ze jeszcze muszę przekonać weta do tej sugestii o antybiotyku chyba ze teraz mając w ręce wynik to sam na to wpadnie /bo to 2 wetów , u tego 2 byłam na konsultacji/.Z tym prowadzacym będę rozmawiać wieczorem przez telefon :-?[/quote]
Alu - koniecznie walcz i nie bój się sugerować. Wiesz jak to było z nami :evil: już byłoby po wszystkim i pies narażony byłby na stres zupełnie niepotrzebnie.
Trzymam kciuki za powodzenie misji :wink:
Ps. Przykro mi z powodu alergii ale z tym naszczęście można żyć :P