Patka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Alu uff alergia to nie aż tak źle - Lilith ma zaczerwienienia kontaktowe między paluszkami od trawek (jeśli możesz :) żadnych antybiotyków - na razie mimo powiększonych węłzłow - to moim zdaniem (i weta) wynik alergii - Lilith ma także powiększone) ASTy mają strasznie wrażlwie bebechy - unikaj jak ognia antybiotyków. Podaj wapno, Iskial i diete-spróbuj Royala. co moge jeszcze powiedziec rezultaty moga być widoczne experesem za tydzień, albo po miesiącu na razie pozostaje czekać. Ach fotki :loveu: :klacz: Quote
daga10011 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 oj kurcze-jak alergia to niewesolo :-? .zawsze trzeba uwazac :-? .Wyglaszcz Ozziego od nas.Sliczne fotki :D :P Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Patko ja też wpadłam na to ze te węzły chłonne to może od alergii , bo przecież system immunologiczny został naruszony :-? Mamy też nowy szampon dla alergików Allercalm .Trochę jestem spokojniejsza , ale wszystko jeszcze przed nami :-? Quote
Patka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Tam myslałam że wpadniesz ale wolałam napisac dla spokoju :D Trzymaj sie z Oziaczkiem :D Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 [quote name='Patka']Tam myslałam że wpadniesz ale wolałam napisac dla spokoju :D Trzymaj sie z Oziaczkiem :D[/quote] :D dziękujemy :wink: , a jak by co to wpadniemy po poradę na priva :wink: Najgorsze jest to ze jeszcze muszę przekonać weta do tej sugestii o antybiotyku chyba ze teraz mając w ręce wynik to sam na to wpadnie /bo to 2 wetów , u tego 2 byłam na konsultacji/.Z tym prowadzacym będę rozmawiać wieczorem przez telefon :-? Quote
Maga100 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']Wetka mówiła o Eukanubie , Royalu więc chyba nie do końca chodziło jej o specjalistyczne. Ozzy teraz ma Acana Premium , więc myślę ze następną kupię też z Acany tylko Lamb& Rice.No i mamy unikać wysokich kwitnących traw :wink:[/quote] Mój Leon potwornie się drapał po suchej karmie. Po każdej. Przeszłam na naturalne jedzonko i drapanie się skończyło. Czasami jednak nie mam wyjścia i pies musi jeść suchą (np. wyjazdy) i JEDYNA, po której się nie drapie (a wypróbowałam już i Eukanubę i Royal dla alergików i z jagnięciną), to NUTRO CHOICE LAMB & RICE. Polecam więc do wypróbowania. Quote
Patka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Royal ma także specjalistyczne diety ale trzeba dopasować do potrzeb psa to fakt ... Alu nie ma sprawy :wink: obyś nie musiała - ale lata doświadczeń z Lilith niestety swoje robią ale sie nie polecam :wink: :lol: Quote
dbsst Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 iiii alergia ;) moge byc Waszym doracca ;) to co przeszlismy w zeszlym roku to koszmar i teraz mam sposob chyba na systko ;) wyslalam Ci pw 8) Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Dzięki dbsst , mam nadzieję ze to przewalczymy :-? Oj mnie te alergiki to do końca zycia będą sen z powiek spędzać :-? Quote
daga10011 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 jak pech to pech,ale bedzie dobrze-masz tu grono doradcow :D .W takim towarzystwie musi byc dobrze Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 [quote name='daga10011']jak pech to pech,ale bedzie dobrze-masz tu grono doradcow :D .W takim towarzystwie musi byc dobrze[/quote]bezsprzecznie i lżej na sercu :wink: Quote
Justi0022 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Połowa sukcesu to trafić do rozsądnego weta - aby postawił disgnozę i z głową psa prowadził. Oby było ok :P Quote
Patka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Mmam nadzieję ze Ala trafiła na dobrego weta z cąłego serca jej tego życzę bo Ozzy to mój ulubiony cielaczek :D Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Ja też mam taką nadzieje , chociaż moja wiara w wetów jako lekarzy w swoim czasie mocno ucierpiała , więc nie mogę tak od razu stwierdzić ze wierzę im w tej chwili bezgranicznie. Jestem upierdliwym opiekunem ,wypytuję , sugeruję , ale jak narazie ci do których teraz trafiłam są cierpliwi i rzeczowo odpowiadają na moje pytania i sugestie.Teraz pozostało mi na jakiś czas uzbroić się w cierpliwość :wink: I najważniejsze to jest to ze nie jest to żadna choroba pasoż. czy zakazna i Ozzy może bawić się z kolegami 8) Quote
sayma Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Ala a jak tak sie delikatnie zapytam czy z fotami to jakis strajk dzisiaj?? :roll: :wink: :D JA KCEM MOJEGO RR :multi: Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 [quote name='sayma']Ala a jak tak sie delikatnie zapytam czy z fotami to jakis strajk dzisiaj?? :roll: :wink: :D JA KCEM MOJEGO RR :multi:[/quote]no nie wiem czy Alka posiada jakieś fotki Ozzyego , których ja nie wstawiłam .Ja mam już teraz tylko robione aparatem w telefonie :-? .No a Ala mi dziś mówiła ze będzie robić fotki Tuffikowi w sobote lub w niedzielę , więc jak ładnie poprosimy to może i Ozzy załapie się na małą sesyjkę :wink: No mój aparat narazie poszedł spowrotem na półkę sklepową , dopóki nie podleczę RR 8) [img]http://img197.imageshack.us/img197/7895/wprogu1pk.jpg[/img] ,,ciepło mi'' Quote
Alka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D zapasy się wyczerpały więc czas na nowe... :wink: Quote
sayma Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='Alka']Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D zapasy się wyczerpały więc czas na nowe... :wink:[/quote] Alka jestes wielka :calus: , oczywiście prosimy też dużo Tuffikowych fot ihihih a szczególnie jak chłopaki razem sa - niesamowita para :D :D Ala mój aparacik tez wskoczył z powrotem na pólaczkę sklepową :( :wink: a humorek mojemu RRkowi dopisuje?? Quote
Alka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 w oczekiwaniu na nowe foty Ozziego przedstawiam jego koleżankę Mini. :D Ala, chyba nie masz mi za złe? :wink: Mini w marcu skończyła rok i świetnie dogaduje sie z Ozzym.Jest psem chłopaka mojej córki.O jej charakterku można by dużo pisać ... :wink: [img]http://img292.imageshack.us/img292/1869/dsc035590us.jpg[/img] [img]http://img292.imageshack.us/img292/9868/dsc035709yf.jpg[/img] [img]http://img292.imageshack.us/img292/3049/dsc035987wh.jpg[/img] mój Tuffi to chyba nabawi się jakiegos kompleksu :wink: ...ciągle w towarzystwie amstaffów [img]http://img292.imageshack.us/img292/4376/dsc035604va.jpg[/img] sayma, nie będę Was męczyć fotami Tuffiego :wink: ... no chyba ,że Alicję wygryzę z tej galerii :evil: Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 [quote name='sayma'][quote name='Alka']Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D zapasy się wyczerpały więc czas na nowe... :wink:[/quote] Alka jestes wielka :calus: , oczywiście prosimy też dużo Tuffikowych fot ihihih a szczególnie jak chłopaki razem sa - niesamowita para :D :D Ala mój aparacik tez wskoczył z powrotem na pólaczkę sklepową :( :wink: a humorek mojemu RRkowi dopisuje??[/quote] Ala to liczymy na spacerek z sesyjką , chłopcy już bez obaw mogą być razem :wink: Sayma , RR był troche obrażony bo znów miał leczniczą kąpiel , ale po kąpieli było jedzonko i potem RR zwariował i zaczął się bawić , biegać więc jest OK [img]http://img236.imageshack.us/img236/1566/wwyrku3zt.jpg[/img] Quote
Alicja Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 zapraszamy :angel: Mini :angel: Tuffi :angel: w końcu sami kumple /no i koleżanka :wink: / Quote
sayma Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='Alicjarydzewska'][quote name='sayma'][quote name='Alka']Ala,pewnie,wybierzemy sie w plenerek i popstrykamy foty naszym psiakom. :D zapasy się wyczerpały więc czas na nowe... :wink:[/quote] Alka jestes wielka :calus: , oczywiście prosimy też dużo Tuffikowych fot ihihih a szczególnie jak chłopaki razem sa - niesamowita para :D :D Ala mój aparacik tez wskoczył z powrotem na pólaczkę sklepową :( :wink: a humorek mojemu RRkowi dopisuje??[/quote] Ala to liczymy na spacerek z sesyjką , chłopcy już bez obaw mogą być razem :wink: Sayma , RR był troche obrażony bo znów miał leczniczą kąpiel , ale po kąpieli było jedzonko i potem RR zwariował i zaczął się bawić , biegać więc jest OK [img]http://img236.imageshack.us/img236/1566/wwyrku3zt.jpg[/img][/quote] mordeńka kochanaaaa :loveu: no pewnie jak by mnie ciągle ktos w jakis paskudztwach moczył tez bym się obraziła :wink: :D (a tak a propo to sama sie kuruje bo mnie po czeresniach zsypało) hihih ALKA to zawsze masz jeszzce jedno wyjście :wink: :D zgadnij jakie ihihihihi :evilbat: :D Quote
daga10011 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 ale super foty :D .Ala-dzwonilas???????? 8) Quote
asher Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Alu, właśnie - jak rozmowa z wetem??? A jeśli chodzi o diety specjalistyczne - owszem, Royal je ma ale morderczo drogie :roll: Trovet jest tańszy (Trovet to linia weterynaryjna ANF). Quote
KUMPELka Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 [quote name='Alicjarydzewska']Najgorsze jest to ze jeszcze muszę przekonać weta do tej sugestii o antybiotyku chyba ze teraz mając w ręce wynik to sam na to wpadnie /bo to 2 wetów , u tego 2 byłam na konsultacji/.Z tym prowadzacym będę rozmawiać wieczorem przez telefon :-?[/quote] Alu - koniecznie walcz i nie bój się sugerować. Wiesz jak to było z nami :evil: już byłoby po wszystkim i pies narażony byłby na stres zupełnie niepotrzebnie. Trzymam kciuki za powodzenie misji :wink: Ps. Przykro mi z powodu alergii ale z tym naszczęście można żyć :P Quote
Recommended Posts