Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zadziorny']Ależ Ty masz do tych siuśków "szczęście" :hmmmm: :shake: :evil_lol:[/QUOTE]
Siuśki moim hobby :evil_lol:

Siuśki są bardzo zasadowe i jest stan zapalny, ale na szczęście wygląda na to, że nereczki są w porządku. Malizna dostała karmę na zakwaszenie moczu i antybiotyk... Pani wet obawiała się czy Maliźnie karma będzie smakować, a ta jak zwykle- wciągnęła cała miseczkę w pół sekundy :diabloti:

Wiecie co, Malizna się zachowuje jak szczeniak, rozrabia, a jak ją ochrzanię to robi taką niewinną minkę :p

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='bogula']......--mam ostry dyżur;l[/quote]

.......proszę tylko sie nie pokalecz i wracaj cało i zdrowo do Fisiola.....i do nas.
........uważaj na paluszek..........:evil_lol: :evil_lol: ;) ;) :lol: :lol: :lol::loveu:

Posted

[quote name='coztego']Witajcie!
Czy ja już wszystkim wszystkiego gratulowałam? :hmmmm: Zaczynam się gubić w tych sukcesach dogomaniacich terierów :evil_lol:
[/quote]

........jeszcze mnie nie gratulowałaś i nie wiem dlaczego............:lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='coztego']......zapytał tatusia: "Tato, co on tam ma, pod ogonem?" :p Tatuś .........i wyjaśnił synkowi po cichu... A synek zachwycony zdobytą wiedzą, podbiegł do mamusi ogłaszając: "Mamusiu, zobacz tego psa! On ma pod ogonem to co ja mam tu!" -wskazał rączką rozporek :evil_lol:
Dzieci są kapitalne :lol:[/quote]

.........bosze i też taki owłosiony......coztego.........:evil_lol: :diabloti: :diabloti: :cool3: ;)

Posted

[quote name='bos']........jeszcze mnie nie gratulowałaś i nie wiem dlaczego............:lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)[/QUOTE]
GRATULUJĘ!!! :p

Posted

[quote name='coztego']GRATULUJĘ!!! :p[/quote]

Bardzo dziekuje , tego mi było potrzeba.....:loveu: :loveu: :loveu::lol: :lol: :lol:;) ;) ;)

Posted

Witam,
Czy ktoś z Was wybiera się na krajową wystawę terrierów w Koszalinie i pożyczyłby mi psa na młodego prezentera? Bardzo mi na tym zależy.

Pozdrawiam
Karolina

Posted

[quote name='bos']............i bedę sie szykował na wyjazd na urlop ...........Karwia, Kolonia Ostrowo, tak jak w ubiegłym roku..........zobaczymy :roll: :roll: :roll: :roll:[/quote] A gdzie dokładnie? [SIZE=1](szukam dobrego miejsca na wyjazd we wrześniu :cool3:) [SIZE=2]:hmmmm: :niewiem:[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='zadziorny']A gdzie dokładnie? [SIZE=1](szukam dobrego miejsca na wyjazd we wrześniu :cool3:) [SIZE=2]:hmmmm: :niewiem:[/SIZE][/SIZE][/quote]

Znajomi kupili działke w Koloni Ostrowo i bedę się starał dostarczyć tam przyczepę..........jak dobrze pójdzie.Oni mają swoją , i teraz prowadze rozmowy czy i mnie pozwolą na swojej ziemi postawić camping.
Tam jest jak za Króla ćwieczka tj brak prądu , woda z ręcznej pompy, ubikacja jak na starych familokach . Warunki naprawdę spartańskie.:multi: :multi::loveu:
W zeszłym roku korzystałem z ich uprzejmości i ich campingu........:multi: :multi: :multi: :multi:

Gdyby to nie wypaliło , to już rozgladałem sie w internecie za noclegami w tym rejonie tj. Karwia , Jaztrzebia Góra. Ceny od 25-75 zł

Posted

Kiedy oglądałam fotki Jazona jak walczy z wodą :evil_lol: w Jazonowej galerii to jakbym patrzyła na swoją Cześkę :lol:

No to parę fotek z cyklu welsz i natrysk, czyli po co jest woda[FONT=Times New Roman][SIZE=3] jak są upały:cool3: [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]1. można się dobrze napić[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img396.imageshack.us/img396/4199/picie1hm2.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2. można schłodzić szyję[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img400.imageshack.us/img400/2894/3szyjahs0.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]3. potem brzuszek, ale trzeba podskoczyć[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img400.imageshack.us/img400/9667/2brzuszekiy5.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]4. albo poszukać niższego natrysku[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/5368/4brzuchpo2.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]5. teraz czas na plecy[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/1461/5plecyoq2.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]6. no już chłodniej to biegiem na obiad ;) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img344.imageshack.us/img344/6984/6biegxw8.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

Posted

Heyka :)

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie fotorelacji z wystawy w Gdyni, wszystkie przekazałam TZ-towi, bo to jego zasługa. On również Wam dziękuje i cieszy się, że Wam się podobało :)

[quote name='Jura'][B]Ali[/B], jak to "The End" ? Raczej CDN.[/quote] The End tyczyło się Gdyni, of kors :D

[B]Jura[/B], jak tam wyniki Fredźki? Powinny już być...

[quote name='bos'][B]Ali [/B], niech Ci Champion Młodzieży dostarczy dalszych zaszczytów :multi: :multi: :multi:.........a tak nie chciałaś wystawiać , bałaś się , teraz juz posmakowałaś.....i wiesz że warto. Mnie bardzo cieszy fakt ze i Ty sie cieszysz :lol: :lol: :loveu:......i że spotkania dogomaniaków są takie fajne , to ważne........bardzo :loveu: :multi: :evil_lol: ;-)[/quote] [B]bosik[/B], nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;) :D

Co do wystawiania - byłam to winna [B]Eli[/B] i tylko dlatego Deryś jeździ na wystawy. Choć nie przeczę, spodobało mi się. Głównie dlatego, że na wystawach jest okazja do spotkań z ludźmi z Dogo i nie tylko.
Masz rację - to bardzo ważne i fajne spotkania :)

[quote name='bos']Z pozytywnych wieści to jak pójdzie ok to w piatek dostanę zdolność do pracy............i bedę sie szykował na wyjazd na urlop ...........Karwia, Kolonia Ostrowo[/quote] Cieszę się, że poprawia się stan Twojej nózi. Kiedy będziesz w tej Karwi? Może uda Ci się przyjechać so Sopotu i zaszczycić nas swoją obecnością na terierowym spotkanku?

[quote name='Welsh Terrier'] Derylek i Gracusia zdobyły Mł.Ch.Pl prawie w tym samym czasie :smile:[/quote] Fakt, Deryś tydzień później, bo Wy skończyliście w Warszawie, prawda?
Piękne opisy ma Gracja, ale w pełni zasłużone! Moje szczere gratulacje!

[quote name='Welsh Terrier']Jak zobaczyłam welshe na wystawie w Warszawie, byłam przekonana, że Gracja przegra. Miała piękną konkurencje... Deryl, Czardasz... i reszta cudów. Bardzo się cieszę, że jednak Gracusia wygrała. :smile:[/quote] Ja za to wiedziałam, że w konkurencji z Gracją Deryl nie ma szans i potwierdziło się :)
Dużo wcześniej słyszałąm na temat urody Gracusi, w Warszawie mogłam się o tym sama przekonać. Śliczna sunieczka :)

[quote name='Welsh Terrier']Jeszcze raz zadaje to pytanie... Kto zgłasza welshe na wystawę [U][B]w SOPOCIE 12-13 SIERPIEŃ?[/B][/U][/quote] My nie bierzemy udziału w tej wystawie.
[quote name='Wind']Gdy teraz sobie przypomne jakie byly Twoje obawy przed pierwszym wystepem to ... :lol: :lol: :lol: Rozkwitacie z kazda Wystawa :loveu:[/quote] Dzięki :) Może i rozkwitamy, ale moje obawy powinny wobec tego więdnąć, a nie chcą jakoś :D
No cóż - pierwsze koty za płoty. Mam nadzieję, że w Chojnicach nie będę już umierała ze strachu przed wejściem na ring :D

[quote name='moriko']Ali super fotorelacja :lol: Gratulacje dla Ciebie i wszystki pozostalych Dogomaniakow :lol:[/quote] Dziękuję pięknie :)

Posted

[quote name='INA'][B]Ali [/B]- cudowna relacja - Teraz dopiero mogłam się przekonać jak pięknie przygotowałaś Derylka.. i pewnie z tego opisu --" ...Szata profesjonalnie przygotowana..." jesteś najbardzej dumna - bo to akurat wyłacznie zależało od Ciebie ..:cool3:
Ja też pamietam jak jeszcze niedawno zastanawiałaś się czy wogóle pokazywać chłopaka:razz:[/quote] [B]INUŚ[/B], to nie całkiem tak. Przygotowanie Derysia to nie całkiem moja zasługa. W Warszawie [B]Kliwia[/B] pokazała mi jak robić ostatni szlif i dała mi mnóstwo cennych rad, za co jestem jej ogromnie wdzięczna.
Teraz na Chojnice będę musiała Derysia sama przygotować, zobaczymy ile z tych wiadomości zostało mi w głowie :D
Na razie w poniedziałek wyrwałam czaprak na krótko (ale nie do zera, bo mi przez 2 tygodnie nie zdąży odrosnąć).

[quote name='Ela_hryckiewicz'] Deryl i Ty prezentowaliście się wspaniale, mam nadzieje że teraz
zawsze będziesz wystawiała sama Derysia. Przecież znasz go
najlepiej i wiesz co masz robić, macie tyle osiągnięć sportowych
i ringowych a rozumiecie się jak mało kto.
Dziewczyno Ty już więcej osiągnełaś odemnie z całego serca gratuluje
i jestem na prawde z tego dumna,[B] Brawo Brawo Brawo
[/B]
Spotkania z dogo wiele znaczą i dają przede wszystkim wskazówki
przez które cały czas się uczyszysz. Trymowanie przygotowanie do
wystawy to wielka sztuka nie wszyscy to potrafią a Ty potrafisz już bardzo
dużo.[/quote] [B]Elu[/B], wielkie dzięki. Cieszę się, że jesteś z nas zadowolona :)
A co do osiągnięć, to Ciebie czekają takie same, tylko podniesione do kwadratu, bo przecież będziesz jeździła i z Gapcią i ze Szczęściarzem na wystawy :D
Co do wskazówek to masz rację. Pisałam o tym chwilę temu. Natomiast nie wpadałabym w euforię odnośnie moich umiejętności - okaże się po zimie co samodzielnie wymodzę na Derylu skubiąc go od zera :D

[B]Fritz[/B], cieszę się, że podobały Ci się fotki :)
A co do weta, to uważam tak, jak już Ci tutaj kilka osób pisało - zmień weta! Pierwsze słyszę o rutynowej wizycie psów z rodowodem w określonym terminie!

[B]swallow[/B] - fotki Cześki REWELACJA !!! Poskładałam się ze śmiechu i oplułam monitor :D :D :D

Ufffff, nadrobiłam zaległości na welszach... Idę zerknąć jeszcze na serdelki :D

Posted

[quote name='Ali26762']Heyka :)

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie fotorelacji z wystawy w Gdyni.......
.............Co do wystawiania - byłam to winna [B]Eli[/B] i tylko dlatego Deryś jeździ na wystawy. Choć nie przeczę, spodobało mi się. [U]Głównie dlatego, że na wystawach jest okazja do spotkań z ludźmi z Dogo i nie tylko.
[B] Masz rację - to bardzo ważne i fajne spotkania[/B][/U]:) ..............................
:)[/quote] [COLOR=Blue]Heyka :multi:

Już wstałam. U nas coraz cieplej, wczoraj o tej porze było tylko +16C a dziś już jest +17,6 :angryy:. Zapraszam na kawkę.

[B]Ali [/B]ale nadrobiłaś wszystko.

Co do wystaw, to chcę powiedzieć to samo. Mnie Bodryś i jeżdżenie z nim na wystawy, w ogóle wystawianie go, przygotowania itd. prawdopodobnie uratował życie po wypadku (zaraz będzie trzy lata 23 lipca, nienawidzę tej daty :-(:-(). Najpierw musiałam się zająć małym Bodryśkiem, później pozałatwiać wszystko, rodowód itp., a potem przyszedł czas na wystawy.
Na pierwszej byłam w Zabrzu, jeszcze zanim Bodryś do mnie trafił, ale już wiedziałam że chcę welsza.
Tam po raz pierwszy zobaczyłam [B]Nitencję z Alexem[/B] i na 100 % się upewniłam, że mogę mieć tylko weszterierka i nic więcej!!
No a potem przyjechał Bodryś i świat się zmienił ..... on ukoił cały mój ból:-(

No a potem zaczęła się nasza wspólna przygoda....... potem poznałam na wystawie warszawskiej [B]Kliwię[/B] ...... i dzięki Niej znalazłam się na Dogomanii i poznałam Was wszystkich i bardzo Was polubiłam, .... dzięki, że jesteście :loveu: Ale się rozpisałam z rana :oops:
[B]
swallow[/B] fotki Cześki pod prysznicem po prostu cudo !!!

Miłego dnia Dogomaniacy :loveu:
[/COLOR]

Posted

Witam!
Dzisiaj jest znacznie cieplej niż wczoraj +15*C. Sunie już sobie pobiegały i czekają na śniadanko:eviltong:. Planuję leniuchowanie:evil_lol::lol::cool3:.
[B]Swallow - [/B]superowe foty [IMG]http://vigor.i5.pl/e/55.gif[/IMG]
Ahoj!

Posted

[quote name='Ali26762']Fakt, Deryś tydzień później, bo Wy skończyliście w Warszawie, prawda?
Piękne opisy ma Gracja, ale w pełni zasłużone! Moje szczere gratulacje![/quote]
Tak Ali ukończyliśmy Mł. Championat w Warszawie :)

[quote name='Ali26762']Ja za to wiedziałam, że w konkurencji z Gracją Deryl nie ma szans i potwierdziło się :)
Dużo wcześniej słyszałąm na temat urody Gracusi, w Warszawie mogłam się o tym sama przekonać. Śliczna sunieczka :)[/quote]
No a ja się tak zastanawiałam czy Gracja wygra... już bylam przekonana, że przegra :) bo miała przepiękną konkurencję :)

[quote name='Ali26762'] My nie bierzemy udziału w tej wystawie.[/quote]

Szkoda... Na wystawie będzie 4-5 psów z naszej hodowli ;)

Posted

Witajcie :lol:
Upały niestety wracają :mad:. Już wczoraj po południu było bardzo gorąco, a dziś o 7:00 temperatura znów osiągnęła 20[FONT=&quot]°[/FONT] C :shake: :angryy:

[B] Swallow[/B] foty Cześki superanckie som :cool3: :lol: :loveu: :multi:

Posted

Jak to możliwe, że od rana nikogo tu nie było? Komputery się spociły? :cool3:

Czy ktoś wie, kiedy popsuje się pogoda?
Jak mówiłam, że lato będzie upalne to mi nikt nie wierzył! :diabloti:

Posted

Eeee tam, co za upały:roll: w zeszłym tygodniu to dawało popalic, ale dzisiaj mialo być tak skwarnie, a tu chmurki na niebie i dopiero po 17 sie wygładzilo i piecze, ale to już się da wytrzymać.

Posted

[COLOR=blue]Wam to dobrze :multi: [/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]A ja jeszcze siedzę w pracy :oops: :-( [/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Ale zaraz wychodzę :evil_lol: :evil_lol: [/COLOR]

Posted

[B]Ibolya[/B] to wychodź szybko póki jeszcze ładnie na dworzu bo juz niestety szybciej ciemno sie robi:placz:, a ja tak kochamlato własnie za ten długi dzień.

Posted

[B]swallow [/B], mogę śmiało napisać to samo o [B]Czesi[/B] .....co Ty o [B]Jazonie[/B]..........:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Ale maja radochę z tą wodą.:loveu: :loveu: :loveu: :loveu::evil_lol: :evil_lol:

Robiąc te zdjecia [B]Jazonowi[/B] , przypomniała mi sie [B]Mokka[/B] która kiedyś pokazywała wyczyny u siebie na działce / chyba dobrze pamietam /
Zresztą gdybym się pomylił.......to przyznaje i tak o niej w tym czasie myślałem , przypisyjąc jej psiurom zabawę z wodą :loveu: :loveu: :loveu::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...