PIKA Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [QUOTE]zwłaszcza przy chorej wątrobie psy mają ponoć specyficzny zapach z pyska[/QUOTE] przy chorych nerkach tez moze taki byc :shake: A ja się śmialam, ze Sabinie z pyska capi :oops: Quote
Hanna R. Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 O rany , dopiero teraz przeczytałam ... Asherku, jak tam Sabina ??? Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 Okazało sie, że to ja powinnam się leczyć, nie Sabina :shake: :oops: Wyniki ma książkowe, jak to pani doktor powiedziała: "takiego zdrowego psa to ja w zyciu nie widziałam". Mocznik nawet ma Sabina nieco obniżony, oczywiście spytałam co mogło to spowodować, an co pani doktor odrzekła, że następnym razem nic mi nie powie, bo mocznik jest obnizony raptem o jednostkę :evil_lol: :oops: Z wyników wychodzi jedynie nadkrwistość (?), czyli wyższy, niż powinien być poziom erytrocytów, ale też nie jest tragicznie, parwdopodobnie jest to wtórne do Sabiny problemów z układem oddechowym... Acha, mnie zordynowano odwyk od Dogomanii, bo ponoć wybitnie mi wiadomości przyswajane na listach dyskusyjnych nie służą :evil_lol: :oops: :oops: :oops: Uffff..... :laola: :cunao: :sweetCyb: :drinking: :mdleje: Wychodzi więc na to, że to pewne soby, mieniące się dogomaniczkami struły mi psa :mad: :diabloti: ps. jestem starsza już chyba z dziesięć lat przez te akcje z burkami :mdleje: Quote
Vectra Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Asher :mad: :mad: :mad: :mad: dobra my ci obiecamy że nie będziemy karmić Sabiny ,a Ty nam obiecasz że nie będziesz dostawac zawału :cool1: :cool1: Quote
malawaszka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 uffff przynajmniej u Was wesołe wiesci :multi: :multi: :multi: Asieńko trzymaj kciuki, żebym i ja się okazała schizolką :modla: Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 [quote name='r_2005'][B]A NIE MÓWIŁAM!!!!!!!:lol: [/B][/quote] :oops: :oops: :oops: :modla: :modla: :modla: Oczywiście to, że wyniki sa ok nie zmienia to faktu, że biedulka naprawde jest w kiepskim stanie :shake: Biedniuńka taka, flaczek, cała para z niej uszła :shake: I oczywiście w najbliższym czasie zrobię jej jeszcze badnie UPC, bo ono pozwala o wiele szybciej wykryć ewentualne zaburzenia w pracy nerek, niż analiza krwi... Ot,tak, na wszelki wypadek ;) A teraz racze sie whisky. Fuuuuu! Ale potrzebuję czegoś mocniejszego :oops: Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 [quote name='malawaszka']uffff przynajmniej u Was wesołe wiesci :multi: :multi: :multi: Asieńko trzymaj kciuki, żebym i ja się okazała schizolką :modla:[/quote]Waszko, trzymam z całych sił!!!!!!!!!! [SIZE=1]ps. ja oczywiście jeszcze dopuszczam sytuację, że ktos się w laboratorium pomylił i zbadana krew nie była Sabiny[/SIZE] :oops: :roll: :flaming: :diabloti: Quote
Hanna R. Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='asher'] [SIZE=1]ps. ja oczywiście jeszcze dopuszczam sytuację, że ktos się w laboratorium pomylił i zbadana krew nie była Sabiny[/SIZE] :oops: :roll: :flaming: :diabloti:[/quote] Jak rany !!! Ty rzeczywiscie jesteś walnięta ! :crazyeye: Quote
Patka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 iptymizm optymizm za dużo tego - :( ostatnio :( Quote
r_2005 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Jak rany !!! Ty rzeczywiscie jesteś walnięta ! :crazyeye:[/quote] Popieram:lol: Quote
Paula Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Witaj Asiu :lol: Najpierw sie przerazilam, dobrze ze doczytalam do konca :roll: Nie wyobrazam sie co przezywalas :shake: ja sie trzese o malego syfka :oops: Juz nie swiruj z tymi wynikami :mad: Bedzie dobrze. Jak Sloninka? Waszka :kciuki: za Bolutka :loveu: [SIZE=1](Pisze tu, bo nie wiem, czy mi sie uda wyslac jeszcze jakis post dzisiaj;) )[/SIZE] Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 [quote name='malawaszka']co to jest badanie UPC??[/quote]Badanie moczu, sprawdza się stosunek białka do kreatyniny. Na topiku o psach chorych na nerki ktoś o tym pisal i wrzucał linki do opisu tego badania. W Polsce nie wszędzie to robią, choć to stosunkowo proste i niedrogie badanie. [B]Haniu, Roczku[/B], no jestem walnięta :oops: Ale co ja na to poradzę? :niewiem: :oops: (choć z ta podmiana wyników, to jednak żartowałam ;) ) A serio, zastanawiam sie jeszcze nad jednym czy przypadkiem Sabina nie przytkała się kawałkiem pokątnie gryzionego patyczka, czy zabawki... No bo kurcze, wyniki są ok, ale ona naprawdę nie jest ok... Ona naprawdę nawet jak miała odczyn zapalny w ranie poopercyjnej długości ponad metra, to miała apetyt... Ja własciwie tylko dlatego do weta popędziłam - bo nie chciała jeść. Nie pamiętam już kiedy ostatni raz odmówiła spożycia michy, Żarłok z niej starszny, ie do pomyślenia była sytuacja, że ja sypię karmę do misek, Bugajski leci do kuchni, a ona nie... A przeciez biegunki to ona miewa stosunkowo często... :shake: Ale mam nadzieję, że jutro będzie lepiej... Quote
Vectra Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='asher'][SIZE=1]ps. ja oczywiście jeszcze dopuszczam sytuację, że ktos się w laboratorium pomylił i zbadana krew nie była Sabiny[/SIZE] :oops: :roll: :flaming: :diabloti:[/QUOTE] Asiu czy Ty czytałaś to zdanie dokładnie przed wysłaniem ??? bo mnie się słabo zrobiło - czemu się dołujesz ???!!! optymizmu troche do wiskacza dolej coca coli i wtedy wchodzi mięciutko ;) Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 [quote name='Vectra']Asiu czy Ty czytałaś to zdanie dokładnie przed wysłaniem ??? bo mnie się słabo zrobiło - czemu się dołujesz ???!!![/quote] No jak rany, żartowałam!!!! :lol: Serio, cieszę się bardzo, że wyniki sa ok. I tak miałam suczy zrobić badania kontrolne, no to zrobiłam je ciut wcześniej, niż planowałam (i teraz zęby w tynk :evil_lol: ) [quote name='Vectra']do wiskacza dolej coca coli i wtedy wchodzi mięciutko ;)[/quote]Kiedy nie mam :angryy: Jak bym miała, to bym wciągała z rumem :cool1: [B]Paula[/B], już zaraz ślę ci priwa, przepraszam, zupełnie o tym zapomnialam :oops: [B]Waszko,[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=1669832&postcount=1218"]TUTAJ[/URL] jest o tym badaniu Quote
Paula Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='asher'][B]Paula[/B], już zaraz ślę ci priwa, przepraszam, zupełnie o tym zapomnialam :oops: [/quote] Spoko bez pospiechu, narazie nie bede dzwonic :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 dzięki Asher - Bolus miał robione bad. moczu pod kątem białka - i wyszło że ma bardzo dużo białka w moczu - o ile dobrze zrozumiałam 100% :-o :oops: ale tego nie jestem pewna bo to było rano i bylam zaspana jak wetka do mnie dzwonila - więc jutro jak będę się z Nią widzieć to bedę wiedziała czy to było to badanie - w każdym bądź razie białko w moczu jest a to świadczy o: [QUOTE]w prawidłowym moczu nie stwierdza się obecności białka. Białko w moczu może być wynikiem choroby nerek, a także wynikiem domieszki krwi pochodzącej z dróg moczowych (np. po ataku kamicy nerkowej) oraz dużej ilości bakterii w moczu[/QUOTE] więc jeszcze chyba mogę mieć nadzieję, że to nie nerki? :modla: ja nie chcę drugiego psa na nerki stracić :-( Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 Waszko, ktoś kiedyś powiedział, że leczyć nalezy psa, a nie wyniki... Bolus ma się dobrze, humor mu dopisuje, ma apetyt i oby tak było jak najdłużej!!! :kciuki: :kciuki: :kciuki: Jasne, że wyniki Bolutek ma nienajlepsze (chyba, domyślam się, bo się na tym nie znam) i na pewno nie wolno tego zlekceważyć. Ale nie lekceważ też tego, że on po prostu znakomicie się czuje :) :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
PIKA Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Jesuu Asik ale ulga :mdleje: żartwonisia no :mad: :evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [quote name='asher']Ale nie lekceważ też tego, że on po prostu znakomicie się czuje :) :kciuki: :kciuki: :kciuki:[/quote] nie lekce sobie tego ważę :eviltong: :evil_lol: i staram się żeby byo mu jak najlepiej i chyba we wrześniu zakupię mu nowe lgowisko bo to się jakoś już krzywo wygniotło :oops: Quote
Alicja Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [I][B]Asher:mad: a ja kubę od kompa wykopałam / filma oglądał :cool3:/żeby zobaczyć co u was ......nawet szukałam nr komórki:oops: No po prostu Sabina nie powinna .....pić kawy:cool3:, jeść pizzy ...i sałatki z tuńczyka :razz: [/B][/I] Quote
Maga100 Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 [B]Asherk mój, Rydzewska mi doniosła, ze Sabina chora, ze czekamy na wyniki, że.... ufffff, stracha wszystkim napędziłaś :mad: [/B] [B]Następnym razem nie będę cię słuchac, ze najpierw mam dać pizzę Sabinie, a dopiero potem Boogiemu :lol: [/B] Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 No to ja jeszcze na swoje usprawiedliwienie napiszę, że to pierwsza sraczka mojego psa, z którą do weta popędziłam ;) A Sabina nadal niestety nie bardzo. U weta dostała zastrzyk na powstrzymanie biegunki, nie zadziałał, więc zaaplikowałam jej Leramid (?), też nie zadziałał :shake: I cały czas zbiera się biednej na wymioty, przed chwilą na spacerku znów się jej ulało :shake: Noż takiej biegunki to ona nigdy nie miała :shake: Quote
asher Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 I chciałam wam wszystkim bardzo podziekowac za troskę! :Rose: Tak naprawdę tylko wam mogłam się wyżalic, jakoś nie wyobrażam sobie telefonu do moich niedogomaniackich znajomych, z żalami na sraczkę pieska i strachem jakie będą wyniki krwi :shake: Quote
Recommended Posts