Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy to nie aby przesada?? Wlasnie wracam od weta, dzisiaj szczepilam Aze p/wsciekliznie. Pani wet powiedziala mi zebym przez 2 tygodnie nie forsowala za bardzo psa - latwo mowic biorac pod uwage to co nas czeka. Ja rozumiem dzisiaj, przez 3 dni, ale przez 2 tygodnie??
Szczepionka firmy Pfizer - Defensor jesli to ma jakies znaczenie

Posted

To jakaś epidemia?!
Dopiero co, ktoś pisał, że miał psa nie kąpać przez miesiąc, teraz Ty z tym bieganiem... :-?

Kreśka była szczepiona i nie dostałam żadnych zaleceń... :roll:
Standardowo liczę się ze słabszym samopoczuciem psa przez kilka dni po szczepieniu i staram się jej nadmiernie nie forsować, ale przez 3-4 dni, a nie przez 2 tygodnie... :o

Posted

coztego napisał(a):
To jakaś epidemia?!
Dopiero co, ktoś pisał, że miał psa nie kąpać przez miesiąc, teraz Ty z tym bieganiem... :-?

To ja pisalam :)
Właśnie nie wiem, też pierwsze słyszę,. W dodatku powiedz szczeniakowi, że ma nie szaleć z innymi psami. Cóż, liczę się ze słabszym samopoczuciem, ale męczyć go w lato trzymaniem na smyczy nie będę. To najlepszy okres na socjalizację, narazie wygląda, że jest w porządku

Oj przydałby nam się choć jeden wet na forum :(

Posted

asher nie mialam czasu, bo nagle wpadla kobieta do gabinetu z kotem na rekach...to co zobaczylam bylo straszne - kotu leciala krew z pyska, z nosa, dyszal, miauczal...spadl z 10 pietra na beton, odpial sie z szelek :roll: straszne...wiec jak kobieta wpadla, to ja wypadlam tak samo szybko...bo Azie juz sie zbieralo na szczekanie

• 2 weeks later...
Posted

EEe, to jakaś bzdura kompletna! Nam też mówiono, żeby psa nie przeciążać przez kilka dni po szczepieniu, nie robić forsownych ćwiczeń wtedy, ale na pewno nie przez 2 tyg! No chyba że piesek jest wogóle osłabiony lub nieswój, ale to wtedy z kolei nie robi sie szczepienia!
:stupid:

Posted

nawet zapomnialam o tym topicu ;) oczywscie Aza przezyla szalenstwa po szczepieniu :wink: A taka rada tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, zeby tego weta omijac z daleko - chodze tam tylko na szczepienia i po tabletki na odrobaczenia - blsiko ;)
Ale leczyc tutaj psa to bym jednak nie chciala :roll: