yamayka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Krótkie konkretne pytanie. Planuje zakup klatki mającej służyć jako kennel do domu i ewentualnie zabierana będzie na szkolenia czy wyjazdy. Czy wystarczy klatka o wymiarach 91 - 58 - 66 ? Mój pies ma w kłębie jakieś 52 cm, dł. grzbietu 50 cm. Typowo średni pies, choć waży 19 kg. Pozdr. Quote
vess Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Pies musi móc w klatce usiąść, wstać, obrócić się, położyć (także na boku) - jeśli planujesz klatkę na wyjazdy, obozy z psem. Nie wiem, czy rozmiar, który wybrałaś nie jest za niski, czy pies będzie mógł usiąść. Najlepiej narysuj na podłodze kredą wymiar klatki i sprawdź co pies na tym obszarze może zrobić, a potem zmierz jego wysokość nie do kłębu, tylko do czubka głowy - bo bez głowy nie będzie z niej korzystał. Pozdrawiam. Quote
Shirai - Koki Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 My kupilismy klatke, oczywiscie wczesniej mierzylismy wszystko dokladnie i myslelismy ze bedzie okey, jak juz przyjechala ta klatka to taka wielka jak dla lwa a nie akity :evil_lol:... Quote
agg Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Zastanawiam się nad rozmiarem kennel dla boston teriera - czy taki rozmiar będzie OK 78 x 55 x 61 cm ? Quote
Czarna_Owieczka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 agg, w zupełności powinno wystarczyć ;) mój pudlopodobny o wysokości w karku 40 cm, ma klatke z materiału o wym. 50x50x70, przy czym może śmiało obracać sie w każda stronę i wygodnie spać w każdej pozycji, mając w klatce kocyk, dwie poduszki i często maskotkę :lol: Quote
konraad Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Witam! Jaka klatkę polecacie dla Laba, 60cm w kłębie? Quote
Recommended Posts