Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dokładniej chodziło Kanie chyba o wiek, książeczkę i szczepienia np, w jakich okolicznościach podgryzał to swoje "pańciostwo"
jak zachowywał się podczas przyjęcia
ile czasu jest w schronie

Posted

Ja się ogarnęłam, Lady Swallow jeszcze chyba ogarnia chałupę - z czego i dlaczego - na wątku Zuzanki. W każdym bądź razie przynajmniej jeśli o mnie chodzi - to koszty tej wycieczki i przywiezienia psów przekroczyły moje rokowania i obawy i starczyłyby na 2 miesiące hotelowania jakby tak zebrać to co wydałam ja i Łady Swallow :(
Jedyna fotka jaką udało mi się cyknąć temu przepięknemu błękitno-szaremu kudłaczkowi:
[URL=http://img717.imageshack.us/i/dsc7096.jpg/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/8465/dsc7096.jpg[/IMG][/URL]
Jest pogryziony, zdredowany, chudy, przepiękny jak ze snu. Proludzki. Ten łaciaty rudo-biały niskopodłogowy na niego warka.
Ewa

Posted

[quote name='AngelikaXD']Kierownik powidział, że pies będzie wykastrowany i jeśli mu się poprawi to zostanie, a jeśli nie to niestety zostanie uśpiony...
Dziewczyny niewiem czy są w stanie już opowiadać :)[/QUOTE]
A Ty jesteś? Już w domu i piszesz, a wy - tego wiesz ? I ciuchy i buty też? Z tego no, łupieżu ? Tak szybko?

Posted

Link do moich dzisiejszych zdjęć:
[url]http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Nowodwor3?authkey=Gv1sRgCK-wxrrAgcaKgAE#[/url]

Skromnie, deszcz padał, więc lustrzanka odmówiła współpracy - Matrioszko, nie była to jednak bateria, za duża wilgotność po prostu.

Posted

Boże, ten ast nr 7 tak cały czas w kagańcu leży? :-(
Hallo, czy ktoś może coś o nim więcej powiedzieć?

Mam nadzieję, że ten kaganiec mu chociaż zdjęto...
Masakra jakaś... uśpią bo, bo jakiś kretyn oddając go do schronu stwierdził, że pies agresywny, słów brak...:angryy:

Posted

Agnieszko, sory, ale te co były w schronie walczą z wszami i wszołami, którymi hojnie obdarzyła nas Zuzanka ....
Ja tego psa nie widziałam nawet.
I nie słyszałam o "podgryzaniu" członków rodziny, tylko o atakach i gryzieniu, ponoć oszczędzał ich corkę, aż przestał i ją oszczędzac i ją też w końcu pogryzł. Został przyprowadzony 3 dni temu (? nie wiem czy nie pomyliłam tej daty z innym psem). Nie słyszałam jak się zachowywał przy przyjęciu ani jak teraz. Nie wiem czemu on w kagańcu jest, bo bym spytała o to, ale w ogóle go nie widziałam - ominęłam boks, czy co ? Słyszałam historię jego i tu na zdjęciach Matrioszki dopiero go zobaczyłam.
Ewa

Posted

W zasadzie wszystko się zgadza, co napisała E-S.Mają go wykastrować i zobaczą, jak się zacznie zachowywać.Tutaj nie są tacy szybcy do usypiania, nie, nie ... Kierownik lubi psy.Widzi, że pies ładny, zadbany. Poczeka. W kagańcu jest, bo do pracowników też skakał.Biorą go tak trochę na przetrzymanie.
Ewuś, ten pies jest w ostatniej izolatce, dlatego nie widziałaś.I leży na budzie, nie schodzi z niej.Nie rzuca się w oczy.
Dziewczyny , będziemy go miały na względzie.Jeśli pies złagodnieje, nie uśpi go.Gdyby miał to zrobić, nie bawiłby by się w kastracje.

Posted

czyli trzy dni pies leży we własnych sikach ... w kagańcu
no brawo panie kierowniku ... brawo !!!!!!!!!
a jak on je? półpłynne mu podają :angryy::angryy:
nie no idę stąd bo bana zarobię

Posted

[quote name='matrioszka2']Dlaczego we własnych sikach ?[/QUOTE]

o ile dobrze widzę to on nasiusiał pod siebie ... mylę się ?

odpowiesz moze na któres z moich wcześniejszych pytań ? wiecie może o nim coś więcej ?

Posted

Fioneczka, wyluzuj, schronisko jest w trakcie kontroli i lecą po 3 kastracje dziennie, dostawy psów non stop, przy nas ile - 6 szczeniaków? Które strzykawką do pyszczków coś od kierownika i weterynarzy dostawały i były badane, oni autentycznie latają we wszystkie strony i nie wiedza w co ręce włozyć, ich jest na zmianie - 1 raptem, jak jest kierownik to 2, psów kilkaset. Oni wszyscy lubią zwierzęta i nie dadzą mu zginąć, ani nie uśpią, jeśli zobacza szansę na unormowanie zachowania psa po kastracji.
On jest demonstracyjnie apatyczny i w depresji po utracie domu, w schronisku, w szoku, wychuchany, pewnie rozpuszczony syneczek - i tak przeżywa no i nie ma się co dziwić, że pewnie nalał pod siebie. Ale lało cały dzień u nas dzisiaj, więc to może nie on.
Ewa

Posted

[quote name='matrioszka2']Nie atakuj mnie.Napisałam to, co wiem a Ty wciąż drążysz.[/QUOTE]

dziewczyno ja cię nie atakuję, kilka postów wczesniej pytałaś co chcemy wiedzieć to pytam

[quote name='E-S']Fioneczka, wyluzuj, schronisko jest w trakcie kontroli i lecą po 3 kastracje dziennie, dostawy psów non stop, przy nas ile - 6 szczeniaków? Które strzykawką do pyszczków coś od kierownika i weterynarzy dostawały i były badane, oni autentycznie latają we wszystkie strony i nie wiedza w co ręce włozyć, ich jest na zmianie - 1 raptem, jak jest kierownik to 2, psów kilkaset. Oni wszyscy lubią zwierzęta i nie dadzą mu zginąć, ani nie uśpią, jeśli zobacza szansę na unormowanie zachowania psa po kastracji.
On jest demonstracyjnie apatyczny i w depresji po utracie domu, w schronisku, w szoku, wychuchany, pewnie rozpuszczony syneczek - i tak przeżywa no i nie ma się co dziwić, że pewnie nalał pod siebie. Ale lało cały dzień u nas dzisiaj, więc to może nie on.
Ewa[/QUOTE]

dzięki Ewa ... jednak i tak nie potrafię pojąć jak ktoś pozwolił wrzucić psa do boksu i zostawić go w kagańcu ... to sadyzm
i ludzie z kontroli tego nie widzą ...

Posted

fioneczko jednak powinnaś trochę wyluzować.
Pies jest dopiero 3 dni. Dziewczyny są tylko wolontariuszkami i [B]tak napisały o nim dużo. [/B]
A jak chcesz czegoś konkretnego się dowiedzieć to trzeba do kierownika zadzwonić.
Grzecznie trzeba grzecznie...
Nie wiemy jaka jest aktualnie sytuacja psa więc nie powinnaś tak od razu obrażać i naskakiwać chociażby na kierownika.
Z tego co piszą dziewczyny pies ma spore problemy wychowawcze i tu zapewne musi interweniować szkoleniowiec jeżeli w schronisku stwierdzą że pies się do czegoś jeszcze "nadaje".
Dziewczyny jakbyście miały jakieś info to bardzo proszę o info.
Może jakoś pomożemy.

Posted

[quote name='agnieszka32']Dokładnie o to chodzi - 3 dni w kagańcu - i co oni chcą przez to osiągnąć?
Brak mi słów... pierwszy raz się z tym spotykam, a myślałam, że widziałam już wiele ...[/QUOTE]
Ja nie wiem, czy on jest od 3 dni w kagańcu, natomiast tak sobie myślę, że jakby nie był i kontrolujący zobaczyliby jak pies się zachowuje i że jest bez kagańca w czasie mycia boksu - to poszedłby do uśpienia raz dwa i bez dyskusji pewnie. A może to własnie ludzie z kontroli zalecili ten kaganiec, myśmy łaziły wszędzie - jak nie przymierzając "łupież" Zuzanki po nas - Lady Swallow, opanowałas sytuację I hope?, robiłyśmy zdjęcia przy siatkach i kratach i wkładałysmy obiektywy i ręce do środka, nie wiem skąd i kiedy ten kaganiec się wziął.
Trzeba dzwonić i pytać. Ja będę czym innym zajęta, także nie wykażę na tym dodatkowym polu aktywności, praca i 4 psy na głowie, w tym 2 chore w tej chwili aż nadto mnie angażują, a mam zaufanie do Kierownika, że krzywdy temu psu nie zrobi.
Ewa