evel Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='ladySwallow']Matrioszko, pisałaś o moim ostatnim zdaniu? Chodzi mi o to, że jak już pojedizemy, i mamy np dwa DT (załóżmy), to weźmy dwa psy, zawieźmy do weta, wykąpmy (Ewa - możemy pojechać do mnie, u mnie wykąpać, też mam prysznic, jakoś damy radę :evil_lol: ). Szkoda, żeby siedziały przez weekend w schronie - wole być pewna, że gdzieś nie wsiąkną...[/QUOTE] Słusznie. I wtedy trzeciego zaklepać na mur-beton, kokardkę czerwoną mu zawiązać na głowie czy co, żeby nikt go nigdzie nie wydał i poniedziałkowego podrzutka podrzucić do Ewy bezpośrednio albo pośrednio, czyli zahaczając o weta? Dobrze zrozumiałam? Mój umysł jest ostatnio mocno nadgryziony przez kserokopiarki, trzeba do mnie powoli... :P Quote
E-S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='ladySwallow']Możemy, tylko czy znajdzie się 15 chętnych... Matrioszko, pisałaś o moim ostatnim zdaniu? Chodzi mi o to, że jak już pojedizemy, i mamy np dwa DT (załóżmy), to weźmy dwa psy, zawieźmy do weta, wykąpmy (Ewa - możemy pojechać do mnie, u mnie wykąpać, też mam prysznic, jakoś damy radę :evil_lol: ). Szkoda, żeby siedziały przez weekend w schronie - wole być pewna, że gdzieś nie wsiąkną...[/QUOTE] Lady, no to OK. a czemu 2 psy? sprawdzimy czy Zuzka i Mańka cieczki nie maja i możemy brać obie. Mańka trzeba by sprawdzić z Bugim, gdyby obie suczki miały cieczki to możemy chyba zabrać tylko 1 (tak?) Maniek miałby u mnie zostać, ja do Bugiego suczki z cieczką nie wezmę, już mamy koszmar, kudłata sąsiadka teraz z góry cieczkuje, najpierw yorczka z klatki obok, oszaleć mozna. Ewa PS. Lady Swallow, to zabieraj kostium kąpielowy, ja tez swój, boe nie wiadomo gdzie ostatecznie pod którym prysznicem z psiejstwem wylądujemy, ale mokro będzie na pewno. Quote
LadyS Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='E-S']Lady, no to OK. a czemu 2 psy? sprawdzimy czy Zuzka i Mańka cieczki nie maja i możemy brać obie. Mańka trzeba by sprawdzić z Bugim, gdyby obie suczki miały cieczki to możemy chyba zabrać tylko 1 (tak?) Maniek miałby u mnie zostać, ja do Bugiego suczki z cieczką nie wezmę, już mamy koszmar, kudłata sąsiadka teraz z góry cieczkuje, najpierw yorczka z klatki obok, oszaleć mozna. Ewa PS. Lady Swallow, to zabieraj kostium kąpielowy, ja tez swój, boe nie wiadomo gdzie ostatecznie pod którym prysznicem z psiejstwem wylądujemy, ale mokro będzie na pewno.[/QUOTE] Ja Mańka wezmę, to nie ma problemu. Trzeba, żeby ktoś dwie suki wziął, jeśli nie ciekną - Ty możesz? Quote
evel Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zapytam naszej ostatniej deski ratunku, Małgosi "od spaniela"... Nic nie obiecuję, ale może... Quote
E-S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='ladySwallow']Ja Mańka wezmę, to nie ma problemu. Trzeba, żeby ktoś dwie suki wziął, jeśli nie ciekną - Ty możesz?[/QUOTE] Jeśli nie ciekną, to mogę obie. Ewa Quote
LadyS Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ja się na Mańku upieram, bo mi się TŻ zakochał :evil_lol: A sunie zobaczymy w schronie - może Magda zgodzi się wziąć jedną na ten mini weekend, to wtedy gdyby jedna ciekła, wzięłaby ją Magda. Oby nie ciekły obie... a najlepiej, to żeby żadna :evil_lol: Quote
LadyS Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='evl']Jaka Magda...? :niewiem:[/QUOTE] Tfuuuu, Gosia. Masakra mi się dzieje z mózgiem, już nie myślę :lol: Quote
AngelikaXD Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Deklaruje 10 zł co miesiąc. Tylko tyle moge. Ja na weekend to mogłabym je zabrać ostatecznie do kojca do siebie, ale raczej wolałabym tego uniknąć( i tak mam dwie cieczki teraz w domu :eviltong:) Quote
evel Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Angelika, każda suma się liczy :Rose: Boże, dwie cieczki i to na raz... Nie zazdroszczę, oj nie :shake: Quote
plastelina Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Dziewczyny jakbym mogła jakoś fizycznie Wam pomóc w wyprawie do weta/ kąpaniu/ czy czymś innym to piszcie. tylko w poniedziałek najwcześniej o 15 mogę się wyrwać. No i ja też deklaruje jakieś 10-20zł miesięcznie , ale ile dokładnie to nie wiem, plus ewentualne bazarki. Co do samego stowarzyszenia to pomysł jest super, ale musiałybyśmy chyba zrucać się na pensję dla jednej z nas, która załatwiałaby wszystko, bo zajmuje to BARDZO dużo czasu, trzeba się o wszystko 10 razy dopytywać się urzędników czy dokumenty do projektu są już wszystkie, czy ma wszystkie podpisy itd, po czym po 30 minutach po wyjściu dowiedzieć się, że musi wrócić i podpisać dokument bankowy albo jakiś innych, bo panu się tak podoba. No ale pieniądze na pewno szybciej udałoby się zebrać. Gdybyście się zdecydowały i chciały otworzyć konto dla stowarzyszenia, a nie dla stowarzyszenia zwykłego to ostatnio przy otwieraniu takiego konta (4,5h) przebrnęłam z przesympatyczną Panią przez cały regulamin banku, stowarzyszeń zwykłych i niezwykłych i się udało. Pani jest naprawdę super, dzięki jej bezinteresowności mogłyśmy stanąć do konkursu, bo jakiś urzędas się pomylił i odesłał wszystkie bankowe papiery , które się składa przy projektach z powrotem do banku.a ona stanęła na głowie żeby dokumenty trafiły w terminie:) Jakby co to namiary na Panią na priva;). Stowarzyszenie jest dobrym pomysłem, ale wydaje mi się że ciężko będzie to zrealizować. Quote
E-S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='AngelikaXD']Deklaruje 10 zł co miesiąc.[/QUOTE] Angelika, jesteś kochana bardzo, sama wiesz, że nawet 5 zl dla tych piesków to dużo. to szansa. Dobra, znaczitsia jak to mówią na wschodzie, psy tam jadą, wdrażajcie się - co my w ogóle mamy z deklaracji jednorazowych i stałych i gdzie? Tu: 10 zł Angelika 20 zł - mój TZ czyli Mateusz Na Zuzance - ja 50 zl, Basia 1968 - 10 zł, Mercy - 10 zł Mania - Bianka0 - 20 zł, Maniek - Bianka 0 - 20 zł i chyba tylko tyle mają bidoki :( Ewa Quote
LadyS Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 I teraz plastelina 10-20 zł. Ja dam od siebie podobnie, póki co jestem biedna, więc tylko 10 zł. Ale myślę, że jak się wzbogacę, to i coś jednorazowo. Na razie jednak 10 zł na pewno. I jeszcze andegawenka pisała, że dorzuci się 50 zł miesięcznie. Quote
E-S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='plastelina']Dziewczyny jakbym mogła jakoś fizycznie Wam pomóc w wyprawie do weta/ kąpaniu/ czy czymś innym to piszcie. tylko w poniedziałek najwcześniej o 15 mogę się wyrwać. No i ja też deklaruje jakieś 10-20zł miesięcznie , ale ile dokładnie to nie wiem, plus ewentualne bazarki. Co do samego stowarzyszenia to pomysł jest super, ale musiałybyśmy chyba zrucać się na pensję dla jednej z nas, która załatwiałaby wszystko, bo zajmuje to BARDZO dużo czasu, trzeba się o wszystko 10 razy dopytywać się urzędników czy dokumenty do projektu są już wszystkie, czy ma wszystkie podpisy itd, po czym po 30 minutach po wyjściu dowiedzieć się, że musi wrócić i podpisać dokument bankowy albo jakiś innych, bo panu się tak podoba. No ale pieniądze na pewno szybciej udałoby się zebrać. Gdybyście się zdecydowały i chciały otworzyć konto dla stowarzyszenia, a nie dla stowarzyszenia zwykłego to ostatnio przy otwieraniu takiego konta (4,5h) przebrnęłam z przesympatyczną Panią przez cały regulamin banku, stowarzyszeń zwykłych i niezwykłych i się udało. Pani jest naprawdę super, dzięki jej bezinteresowności mogłyśmy stanąć do konkursu, bo jakiś urzędas się pomylił i odesłał wszystkie bankowe papiery , które się składa przy projektach z powrotem do banku.a ona stanęła na głowie żeby dokumenty trafiły w terminie:) Jakby co to namiary na Panią na priva;). Stowarzyszenie jest dobrym pomysłem, ale wydaje mi się że ciężko będzie to zrealizować.[/QUOTE] Stowarzyszenie jest super. A w mBanku nie ma takich korowodów z zakładaniem konta dla osób prawnych i nie stoisz w żadnej kolejce. Na urzędników tez są sposoby. a jak nam nie będzie działać to rozwiążemy i już albo jakiejś dotacji nie dostaniemy, tak czy śmak zrobimy więcej pożytecznego dla psów bo będziemy mieć więcej środków i możliwości ich pozyskania niż teraz. Ewa Quote
E-S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Deklaracje stałe na bieżąco bo utoniemy: ogólne na miejsce: 10 zł Angelika 20 zł - mój TZ czyli Mateusz Plastelina 10 albo 20 zł Lady Swallow 10 zł andegawenka 50 zł Na Zuzance - ja 50 zl, Basia 1968 - 10 zł, Mercy - 10 zł Mania - Bianka0 - 20 zł Maniek - Bianka 0 - 20 zł w sumie - 260 zł Ile potrzebujemy??? Ewa Quote
plastelina Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 no tak tylko konto stowarzyszenia jest już biznesowym, poza tym o ile dobrze pamiętam, to pobierają za coś opłatę przy tego rodzaju koncie lub w ogóle nie zakładają dla stowarzyszeń nie zwykłych, mBank to był pierwszy odwiedzony bank.( w tym banku w których my zakładałyśmy byłyśmy pierwszymi takimi klientkami) Ogólnie to ja Was nie chcę zniechęcać i jak najlepiej życzę, tylko naprawdę jest z tym sporo biegania i załatwiania. Quote
E-S Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 [quote name='plastelina']no tak tylko konto stowarzyszenia jest już biznesowym, poza tym o ile dobrze pamiętam, to pobierają za coś opłatę przy tego rodzaju koncie lub w ogóle nie zakładają dla stowarzyszeń nie zwykłych, mBank to był pierwszy odwiedzony bank.( w tym banku w których my zakładałyśmy byłyśmy pierwszymi takimi klientkami) Ogólnie to ja Was nie chcę zniechęcać i jak najlepiej życzę, tylko naprawdę jest z tym sporo biegania i załatwiania.[/QUOTE] Pażywiom uwidim. Nie przeskoczymy to zostawimy. Ja mam konta tylko biznesowe, opłaty sa 1 zł za przelewy inne niż do ZUS albo US, do mBanku za darmo, do jakichś banków z którymi maja umowy tez za darmo. Za prowadzenie konta ani zakładanie się nie płaci. Stowarzyszenia zwykłego nie możemy założyć, bo takie coś nie może np. przyjmowac darowizn. A przechlapane to jest zakładanie spółki prawa handlowego ... Ewa Quote
matrioszka2 Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 [quote name='E-S']Deklaracje stałe na bieżąco bo utoniemy: ogólne na miejsce: 10 zł Angelika 20 zł - mój TZ czyli Mateusz Plastelina 10 albo 20 zł Lady Swallow 10 zł andegawenka 50 zł Na Zuzance - ja 50 zl, Basia 1968 - 10 zł, Mercy - 10 zł Mania - Bianka0 - 20 zł Maniek - Bianka 0 - 20 zł w sumie - 260 zł Ile potrzebujemy??? Ewa[/QUOTE] 600 zł :-( Quote
AngelikaXD Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 To już prawie połowa. Trzeba myśleć pozytywnie :cool3: Quote
E-S Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='AngelikaXD']To już prawie połowa. Trzeba myśleć pozytywnie :cool3:[/QUOTE] Funia napisała, że jeśli Mania, Maniek i Zuzanka będą się dogadywać - to mogą być razem - nie zapytałam o cenę, ale gdyby tak mogło być, to trzeba w pierwszej kolejności chlasnąć Mańka. Ewa Quote
plastelina Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dziewczyny a na schronisko nie można zbierać pieniędzy? np. gdyby kierownik nas oficjalnie jako wolontariuszki uznał, podpisałybyśmy umowy itd? to wtedy byłaby taka możliwość? Lady Ty robiłaś kiedyś kalendarzyki i miałyście wystawić je na allegro, jak to się skończyło? Quote
LadyS Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='E-S']Funia napisała, że jeśli Mania, Maniek i Zuzanka będą się dogadywać - to mogą być razem - nie zapytałam o cenę, ale gdyby tak mogło być, to trzeba w pierwszej kolejności chlasnąć Mańka. Ewa[/QUOTE] To byłoby super wyjście, tylko trzeba od razu wykastrować Mańka - mamy na skarpecie ok. 300 zł, więc można szaleć ;p [QUOTE]Dziewczyny a na schronisko nie można zbierać pieniędzy? np. gdyby kierownik nas oficjalnie jako wolontariuszki uznał, podpisałybyśmy umowy itd? to wtedy byłaby taka możliwość? Lady Ty robiłaś kiedyś kalendarzyki i miałyście wystawić je na allegro, jak to się skończyło?[/QUOTE] Ja nie wiem, jak to wygląda od strony prawnej, ale weźcie pod uwagę, że w takiej umowie jest wyznaczony stały czas, kiedy i ile trzeba siedzieć w schronisku - a nie przyjeżdżanie, kiedy się chce. Zastanówcie się, czy to dobre i czy nie lepiej rzeczywiście zacząć od stowarzyszenia i potem dopiero uderzać do kierownika. Ja się na tym kompletnie nie znam. Plastelina, kalendarzyki swoją drogą, ja ich robić jednak nie będę, bo zbankrutuję - ale i tak nie możemy zrobić w ten sposób, że weźmiemy kalendarzyki i zapłacimy pieniędzmi za nie za hotel - bo wtedy to w ogóle żadnej deklaracji nie zbierzemy, po co ktoś ma dawać na psy, jeśli one mają pieniądze. O kalendarzykach myślałam raczej w ramach opieki wet, sterylek dla dziewczyn i kastracji np. Mańka - nie możemy tego używać do "zaklejenia" deklaracji na już, bo kazdy sobie odpuści ich szukanie i zdobywanie. Quote
Madallena Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 A nie mozecie zrobic ceglastego? zawsze kilka zlotych wpadnie... Quote
matrioszka2 Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Może macie jakąś zaprzyjaźnioną samotną sąsiadkę, babcię, ciocię, kuzynkę, panią na emeryturze ... dla tego maleństwa ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/180515-RATLEREK-3-kg-sunia-10-12-lat-PO-OPERACJI-PILNIE-SZUKA-DT-WSPARCIA-NA-DT?p=14175829#post14175829[/url] Quote
Recommended Posts