Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']Matrioszko, pisałaś o moim ostatnim zdaniu? Chodzi mi o to, że jak już pojedizemy, i mamy np dwa DT (załóżmy), to weźmy dwa psy, zawieźmy do weta, wykąpmy (Ewa - możemy pojechać do mnie, u mnie wykąpać, też mam prysznic, jakoś damy radę :evil_lol: ). Szkoda, żeby siedziały przez weekend w schronie - wole być pewna, że gdzieś nie wsiąkną...[/QUOTE]

Słusznie. I wtedy trzeciego zaklepać na mur-beton, kokardkę czerwoną mu zawiązać na głowie czy co, żeby nikt go nigdzie nie wydał i poniedziałkowego podrzutka podrzucić do Ewy bezpośrednio albo pośrednio, czyli zahaczając o weta? Dobrze zrozumiałam? Mój umysł jest ostatnio mocno nadgryziony przez kserokopiarki, trzeba do mnie powoli... :P

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ladySwallow']Możemy, tylko czy znajdzie się 15 chętnych...

Matrioszko, pisałaś o moim ostatnim zdaniu? Chodzi mi o to, że jak już pojedizemy, i mamy np dwa DT (załóżmy), to weźmy dwa psy, zawieźmy do weta, wykąpmy (Ewa - możemy pojechać do mnie, u mnie wykąpać, też mam prysznic, jakoś damy radę :evil_lol: ). Szkoda, żeby siedziały przez weekend w schronie - wole być pewna, że gdzieś nie wsiąkną...[/QUOTE]
Lady, no to OK.
a czemu 2 psy? sprawdzimy czy Zuzka i Mańka cieczki nie maja i możemy brać obie. Mańka trzeba by sprawdzić z Bugim, gdyby obie suczki miały cieczki to możemy chyba zabrać tylko 1 (tak?) Maniek miałby u mnie zostać, ja do Bugiego suczki z cieczką nie wezmę, już mamy koszmar, kudłata sąsiadka teraz z góry cieczkuje, najpierw yorczka z klatki obok, oszaleć mozna.
Ewa
PS. Lady Swallow, to zabieraj kostium kąpielowy, ja tez swój, boe nie wiadomo gdzie ostatecznie pod którym prysznicem z psiejstwem wylądujemy, ale mokro będzie na pewno.

Posted

[quote name='E-S']Lady, no to OK.
a czemu 2 psy? sprawdzimy czy Zuzka i Mańka cieczki nie maja i możemy brać obie. Mańka trzeba by sprawdzić z Bugim, gdyby obie suczki miały cieczki to możemy chyba zabrać tylko 1 (tak?) Maniek miałby u mnie zostać, ja do Bugiego suczki z cieczką nie wezmę, już mamy koszmar, kudłata sąsiadka teraz z góry cieczkuje, najpierw yorczka z klatki obok, oszaleć mozna.
Ewa
PS. Lady Swallow, to zabieraj kostium kąpielowy, ja tez swój, boe nie wiadomo gdzie ostatecznie pod którym prysznicem z psiejstwem wylądujemy, ale mokro będzie na pewno.[/QUOTE]

Ja Mańka wezmę, to nie ma problemu. Trzeba, żeby ktoś dwie suki wziął, jeśli nie ciekną - Ty możesz?

Posted

[quote name='ladySwallow']Ja Mańka wezmę, to nie ma problemu. Trzeba, żeby ktoś dwie suki wziął, jeśli nie ciekną - Ty możesz?[/QUOTE]
Jeśli nie ciekną, to mogę obie.
Ewa

Posted

Ja się na Mańku upieram, bo mi się TŻ zakochał :evil_lol: A sunie zobaczymy w schronie - może Magda zgodzi się wziąć jedną na ten mini weekend, to wtedy gdyby jedna ciekła, wzięłaby ją Magda. Oby nie ciekły obie... a najlepiej, to żeby żadna :evil_lol:

Posted

Deklaruje 10 zł co miesiąc. Tylko tyle moge.
Ja na weekend to mogłabym je zabrać ostatecznie do kojca do siebie, ale raczej wolałabym tego uniknąć( i tak mam dwie cieczki teraz w domu :eviltong:)

Posted

Dziewczyny jakbym mogła jakoś fizycznie Wam pomóc w wyprawie do weta/ kąpaniu/ czy czymś innym to piszcie. tylko w poniedziałek najwcześniej o 15 mogę się wyrwać.
No i ja też deklaruje jakieś 10-20zł miesięcznie , ale ile dokładnie to nie wiem, plus ewentualne bazarki.
Co do samego stowarzyszenia to pomysł jest super, ale musiałybyśmy chyba zrucać się na pensję dla jednej z nas, która załatwiałaby wszystko, bo zajmuje to BARDZO dużo czasu, trzeba się o wszystko 10 razy dopytywać się urzędników czy dokumenty do projektu są już wszystkie, czy ma wszystkie podpisy itd, po czym po 30 minutach po wyjściu dowiedzieć się, że musi wrócić i podpisać dokument bankowy albo jakiś innych, bo panu się tak podoba. No ale pieniądze na pewno szybciej udałoby się zebrać. Gdybyście się zdecydowały i chciały otworzyć konto dla stowarzyszenia, a nie dla stowarzyszenia zwykłego to ostatnio przy otwieraniu takiego konta (4,5h) przebrnęłam z przesympatyczną Panią przez cały regulamin banku, stowarzyszeń zwykłych i niezwykłych i się udało. Pani jest naprawdę super, dzięki jej bezinteresowności mogłyśmy stanąć do konkursu, bo jakiś urzędas się pomylił i odesłał wszystkie bankowe papiery , które się składa przy projektach z powrotem do banku.a ona stanęła na głowie żeby dokumenty trafiły w terminie:) Jakby co to namiary na Panią na priva;). Stowarzyszenie jest dobrym pomysłem, ale wydaje mi się że ciężko będzie to zrealizować.

Posted

[quote name='AngelikaXD']Deklaruje 10 zł co miesiąc.[/QUOTE]
Angelika, jesteś kochana bardzo, sama wiesz, że nawet 5 zl dla tych piesków to dużo. to szansa.
Dobra, znaczitsia jak to mówią na wschodzie, psy tam jadą, wdrażajcie się - co my w ogóle mamy z deklaracji jednorazowych i stałych i gdzie?
Tu:
10 zł Angelika
20 zł - mój TZ czyli Mateusz
Na Zuzance - ja 50 zl, Basia 1968 - 10 zł, Mercy - 10 zł
Mania - Bianka0 - 20 zł, Maniek - Bianka 0 - 20 zł i chyba tylko tyle mają bidoki :(
Ewa

Posted

I teraz plastelina 10-20 zł. Ja dam od siebie podobnie, póki co jestem biedna, więc tylko 10 zł. Ale myślę, że jak się wzbogacę, to i coś jednorazowo. Na razie jednak 10 zł na pewno. I jeszcze andegawenka pisała, że dorzuci się 50 zł miesięcznie.

Posted

[quote name='plastelina']Dziewczyny jakbym mogła jakoś fizycznie Wam pomóc w wyprawie do weta/ kąpaniu/ czy czymś innym to piszcie. tylko w poniedziałek najwcześniej o 15 mogę się wyrwać.
No i ja też deklaruje jakieś 10-20zł miesięcznie , ale ile dokładnie to nie wiem, plus ewentualne bazarki.
Co do samego stowarzyszenia to pomysł jest super, ale musiałybyśmy chyba zrucać się na pensję dla jednej z nas, która załatwiałaby wszystko, bo zajmuje to BARDZO dużo czasu, trzeba się o wszystko 10 razy dopytywać się urzędników czy dokumenty do projektu są już wszystkie, czy ma wszystkie podpisy itd, po czym po 30 minutach po wyjściu dowiedzieć się, że musi wrócić i podpisać dokument bankowy albo jakiś innych, bo panu się tak podoba. No ale pieniądze na pewno szybciej udałoby się zebrać. Gdybyście się zdecydowały i chciały otworzyć konto dla stowarzyszenia, a nie dla stowarzyszenia zwykłego to ostatnio przy otwieraniu takiego konta (4,5h) przebrnęłam z przesympatyczną Panią przez cały regulamin banku, stowarzyszeń zwykłych i niezwykłych i się udało. Pani jest naprawdę super, dzięki jej bezinteresowności mogłyśmy stanąć do konkursu, bo jakiś urzędas się pomylił i odesłał wszystkie bankowe papiery , które się składa przy projektach z powrotem do banku.a ona stanęła na głowie żeby dokumenty trafiły w terminie:) Jakby co to namiary na Panią na priva;). Stowarzyszenie jest dobrym pomysłem, ale wydaje mi się że ciężko będzie to zrealizować.[/QUOTE]

Stowarzyszenie jest super. A w mBanku nie ma takich korowodów z zakładaniem konta dla osób prawnych i nie stoisz w żadnej kolejce. Na urzędników tez są sposoby.
a jak nam nie będzie działać to rozwiążemy i już albo jakiejś dotacji nie dostaniemy, tak czy śmak zrobimy więcej pożytecznego dla psów bo będziemy mieć więcej środków i możliwości ich pozyskania niż teraz.
Ewa

Posted

Deklaracje stałe na bieżąco bo utoniemy:
ogólne na miejsce:
10 zł Angelika
Plastelina 10 albo 20 zł
Lady Swallow 10 zł
andegawenka 50 zł
Mania - Bianka0 - 20 zł
Maniek - Bianka 0 - 20 zł
w sumie - 260 zł
Ile potrzebujemy???
Ewa

Posted

no tak tylko konto stowarzyszenia jest już biznesowym, poza tym o ile dobrze pamiętam, to pobierają za coś opłatę przy tego rodzaju koncie lub w ogóle nie zakładają dla stowarzyszeń nie zwykłych, mBank to był pierwszy odwiedzony bank.( w tym banku w których my zakładałyśmy byłyśmy pierwszymi takimi klientkami) Ogólnie to ja Was nie chcę zniechęcać i jak najlepiej życzę, tylko naprawdę jest z tym sporo biegania i załatwiania.

Posted

[quote name='plastelina']no tak tylko konto stowarzyszenia jest już biznesowym, poza tym o ile dobrze pamiętam, to pobierają za coś opłatę przy tego rodzaju koncie lub w ogóle nie zakładają dla stowarzyszeń nie zwykłych, mBank to był pierwszy odwiedzony bank.( w tym banku w których my zakładałyśmy byłyśmy pierwszymi takimi klientkami) Ogólnie to ja Was nie chcę zniechęcać i jak najlepiej życzę, tylko naprawdę jest z tym sporo biegania i załatwiania.[/QUOTE]
Pażywiom uwidim. Nie przeskoczymy to zostawimy. Ja mam konta tylko biznesowe, opłaty sa 1 zł za przelewy inne niż do ZUS albo US, do mBanku za darmo, do jakichś banków z którymi maja umowy tez za darmo. Za prowadzenie konta ani zakładanie się nie płaci.
Stowarzyszenia zwykłego nie możemy założyć, bo takie coś nie może np. przyjmowac darowizn.
A przechlapane to jest zakładanie spółki prawa handlowego ...
Ewa

Posted

[quote name='E-S']Deklaracje stałe na bieżąco bo utoniemy:
ogólne na miejsce:
10 zł Angelika
Plastelina 10 albo 20 zł
Lady Swallow 10 zł
andegawenka 50 zł
Mania - Bianka0 - 20 zł
Maniek - Bianka 0 - 20 zł
w sumie - 260 zł
Ile potrzebujemy???
Ewa[/QUOTE]

600 zł :-(

Posted

[quote name='AngelikaXD']To już prawie połowa. Trzeba myśleć pozytywnie :cool3:[/QUOTE]
Funia napisała, że jeśli Mania, Maniek i Zuzanka będą się dogadywać - to mogą być razem - nie zapytałam o cenę, ale gdyby tak mogło być, to trzeba w pierwszej kolejności chlasnąć Mańka.
Ewa

Posted

Dziewczyny a na schronisko nie można zbierać pieniędzy? np. gdyby kierownik nas oficjalnie jako wolontariuszki uznał, podpisałybyśmy umowy itd? to wtedy byłaby taka możliwość? Lady Ty robiłaś kiedyś kalendarzyki i miałyście wystawić je na allegro, jak to się skończyło?

Posted

[quote name='E-S']Funia napisała, że jeśli Mania, Maniek i Zuzanka będą się dogadywać - to mogą być razem - nie zapytałam o cenę, ale gdyby tak mogło być, to trzeba w pierwszej kolejności chlasnąć Mańka.
Ewa[/QUOTE]

To byłoby super wyjście, tylko trzeba od razu wykastrować Mańka - mamy na skarpecie ok. 300 zł, więc można szaleć ;p

[QUOTE]Dziewczyny a na schronisko nie można zbierać pieniędzy? np. gdyby kierownik nas oficjalnie jako wolontariuszki uznał, podpisałybyśmy umowy itd? to wtedy byłaby taka możliwość? Lady Ty robiłaś kiedyś kalendarzyki i miałyście wystawić je na allegro, jak to się skończyło?[/QUOTE]

Ja nie wiem, jak to wygląda od strony prawnej, ale weźcie pod uwagę, że w takiej umowie jest wyznaczony stały czas, kiedy i ile trzeba siedzieć w schronisku - a nie przyjeżdżanie, kiedy się chce. Zastanówcie się, czy to dobre i czy nie lepiej rzeczywiście zacząć od stowarzyszenia i potem dopiero uderzać do kierownika. Ja się na tym kompletnie nie znam.

Plastelina, kalendarzyki swoją drogą, ja ich robić jednak nie będę, bo zbankrutuję - ale i tak nie możemy zrobić w ten sposób, że weźmiemy kalendarzyki i zapłacimy pieniędzmi za nie za hotel - bo wtedy to w ogóle żadnej deklaracji nie zbierzemy, po co ktoś ma dawać na psy, jeśli one mają pieniądze. O kalendarzykach myślałam raczej w ramach opieki wet, sterylek dla dziewczyn i kastracji np. Mańka - nie możemy tego używać do "zaklejenia" deklaracji na już, bo kazdy sobie odpuści ich szukanie i zdobywanie.

Posted

Może macie jakąś zaprzyjaźnioną samotną sąsiadkę, babcię, ciocię, kuzynkę, panią na emeryturze ... dla tego maleństwa ?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/180515-RATLEREK-3-kg-sunia-10-12-lat-PO-OPERACJI-PILNIE-SZUKA-DT-WSPARCIA-NA-DT?p=14175829#post14175829[/url]