Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kosu32']I tak ma być:)
Największa frajda to pracować nad psem i odnosić z nim wspólne małe sukcesy - to jest cały urok:)

P.S.
No i jak roleczko spałaś pierwszej nocki pobytu z Miszką - hę ???[/QUOTE]

heheh no jak to jak ? Miszka na pewnie na lóżku a Roleczka na kocyku kolo tv :D

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='orpha']heheh no jak to jak ? Miszka na pewnie na lóżku a Roleczka na kocyku kolo tv :D[/QUOTE]

No wiesz Orpha

Znając roleczkę i jej podejście do Miszki to całkiem możliwe :)
A Ty babo idż spać - natychmiast !!!
Bo jak nie to nie przywiązę ze sobą kolejnym razem pączków i ciasta ... i jak będę miała się wkupić by wejść w Twe zacne progi i odwiedzić was wszystkich - hę ???...

Posted

Na Łóżeczku???? Dobre! Ja przyznaje często na jej kocyku przebywam nie powiem.... ale ona niestety jeszcze nawet nie raczyła spojrzeć nawet w kierunku mojej sypialni, nie badźcie aż takie optymistki

Posted

[quote name='orpha']hahaha mala podpowiedz .... czesto gesto zdarza mi sie nie zamykac drzwi na zasuwke ;p[/QUOTE]

Powiadasz ???...
No ale nie chciałabym byś zawału dostała kiedy zobaczysz naszą 3-kę stojącą nad Tobą i wpatrującą się w Ciebie kiedy Ty wybudzasz się z porannego letargu ...

A poza tym ciasteczka - mniam mniam ...

Posted

[quote name='roleczka']Na Łóżeczku???? Dobre! Ja przyznaje często na jej kocyku przebywam nie powiem.... ale ona niestety jeszcze nawet nie raczyła spojrzeć nawet w kierunku mojej sypialni, nie badźcie aż takie optymistki[/QUOTE]

A to z leżakowaniem na Miszkowym kocyku to dla mnie żadna nowina:)
Nie raz widziałam roleczkę (a i sama parterowałam) u Miszki boku w pokoju Orphy.
Miszeńka musi trochę się przyzwyczaić no i jakąś zachętę lub przykład odpowiedni dostać, by mieć co do naśladowania.

Posted

ach kochani jeszcze jeden watek wam podesle , warto tam zajrzec bo w sumie to jest on bardzo pozytywny
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/173765-TARNA-W-4-psiaki-koA-i-rodzina-potrzebujAE-pomocy-bieda-aA-piszczy[/URL]

Posted

[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/3769/imgp4200.jpg[/IMG][quote name='roleczka']Jezzzzzzzzzzzzzzzzu, jaki ten pies jest boski! Dostałysmy dzis wiatru w żagle że tak powiem.[/QUOTE]

Miszka w trakcie zuchwałej kradzieży plastikowego kubka

Posted

[quote name='roleczka'][IMG]

Miszka w trakcie zuchwałej kradzieży plastikowego kubka[/QUOTE]

No ładnie dziewczynka zaczyna się panosić po swoim domostwie :)
Oby tak dalej

P.S.
Pisałaś roleczko że Miszka nie lubi suchego żarełka, a ja tam widzę jakąś znajomą psią nazwę na kubełku ...
Czyżby to ten zwędziła nasza Panna ?

Posted

[quote name='roleczka']

Obserwacja sąsiadów ale z ukrycia[/QUOTE]

A to podgądające sąsiadów normalnie mnie rozbraja :)

Może postawcie Jej statyw na balkonie i dorzućcie do tego aparat. Miszka porobi ciekwe fotki i zrobicie galerię pod tytułem "Okiem Miszki" :)

Posted

[quote name='roleczka']Dziszjadła troche suchego ale jej polewam oliwą i rozmiekczam ciepła wodą. Wydaje mi sie że ma słabe ząbki[/QUOTE]

Nasz Leo nie przepada za sucha karmą. Czasem raczy ją trochę poskubać :) - no i ewentualnie w ramach nagrody za przyniosioną zabawkę.

Mamy jednak na Niego sposób... Leo uwielbia ryby w oleju (oczywiście bez wariactwa). Kupiliśmy mu specjalną rybną karmę która na sucho nie wchodzi, więc dolewamy do niej odrobinę oleju z konserwy rybnej. Wcina aż mu się uszy trzęsą. Podobnie robiy z gotowanym żarciem - sporadycznie ale tak dla urozmaicenia.

P.S.
A co Miszka zrobiła z wykradzionym kubkiem ???

Posted

no tak , to jakaś opcją.Zobaczymy co z tym żarciem,dopiero się poznajemy, ale wolałabym nie przyzwyczajać jej ze codziennie jej gotuję. Miałam wrażenie że problem tkwi w twardości tych chrupek bo coś czuje że ona może mieć bolesnośc zębów. Kubek zwinęła i na swoje posłanko, taka sroka.

Posted

W schronisku psy nie ma zabiedzonych psów - mam wrażenie że niektóre są przekarmione. Z tego co widziałam dostawały taką ciepłą papkę ala zupę w skład której wchodziły: resztki mięs, wędlin, suchej karmy itd. U Orphy Miszka trochę podjadała suchej karmy, więc może trzeba po prostu poczekać by Miszka zmieniła swoje upodobania kulinarne. Nasz Leo je gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką, a dokładnie głównie wyjada ryż. Staramy się gotować od razy na 2-3 dni z rzędu wrzucając do dużego garnka kilka udek kurczaka a pod koniec dodajemy marchewkę. Niektórzy podają piakom mięso wraz z psim makaronem. Popatrz na spokojnie, poobserwuj. Moim zdaniem dobra karma z witaminami jest jak najbardziej wskazana. No i nadal przyglądaj się tym Jej zembolom:)

Posted

Szlak mnie trafi !!!
Nie mogę edytować tych cholernych postów !!!
Napisałam odpowiedż, a tu jakieś bzudry mi powyskakiwały ... ech ...
Mało sprostowanko - Leo głównie wyżera kurczaka zakopanego pod ryżem i marchewką - cwaniaczek :)

Posted

Roleczka ja tam gotowalam gar zarcia tak zeby bylo na trzy dni , dajspokoj codziennie w kuchni garami tluc to bez sensu. Gar zarcia podziel na trzy czy tam cztery porcje i tylko podgrzewaj , ja tak robie dziele i gotowe porcje do podgrzania wyciagam. a chrupki jadola bez niczego ,tylko ze wtedy kiedy chciala ,raz mniej raz wiecej - mysle ze tym sie nie przejmuj ,jak bedzie miala ochote i bedzie glodna to zje :)/
A fotki slodkie :):):) , hehe u mnie tak buchnela kocia miske razem z zarlem :D

Posted

kuuurrrr........jak mnie zapienia to dogo to masakra ...... edytowac nie moge , emotek nie moge a teraz jeszcze KOSU nie moge Ci wyslac pw
moja angielski jest nie dobra i nie wiem o co kaman ,kosu wytlumacz mi to po polsku plizzz
[B]kosu32 has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.[/B]

Posted

[quote name='orpha']kuuurrrr........jak mnie zapienia to dogo to masakra ...... edytowac nie moge , emotek nie moge a teraz jeszcze KOSU nie moge Ci wyslac pw
moja angielski jest nie dobra i nie wiem o co kaman ,kosu wytlumacz mi to po polsku plizzz
[B][B]kosu32 has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some[/B] [B]space[/B].[/B][/QUOTE]

[SIZE=3]kosu32 przekroczył ilość przechowywanych prywatnych wiadomości i nie może przyjąć kolejnych, zanim nie oczyści miejsca - no coś w ten deseń ...[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Oki,oki-już czyszczę :)[/SIZE]