orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='kosu32']I tak ma być:) Największa frajda to pracować nad psem i odnosić z nim wspólne małe sukcesy - to jest cały urok:) P.S. No i jak roleczko spałaś pierwszej nocki pobytu z Miszką - hę ???[/QUOTE] heheh no jak to jak ? Miszka na pewnie na lóżku a Roleczka na kocyku kolo tv :D Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='orpha']heheh no jak to jak ? Miszka na pewnie na lóżku a Roleczka na kocyku kolo tv :D[/QUOTE] No wiesz Orpha Znając roleczkę i jej podejście do Miszki to całkiem możliwe :) A Ty babo idż spać - natychmiast !!! Bo jak nie to nie przywiązę ze sobą kolejnym razem pączków i ciasta ... i jak będę miała się wkupić by wejść w Twe zacne progi i odwiedzić was wszystkich - hę ???... Quote
orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 hahaha mala podpowiedz .... czesto gesto zdarza mi sie nie zamykac drzwi na zasuwke ;p Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Na Łóżeczku???? Dobre! Ja przyznaje często na jej kocyku przebywam nie powiem.... ale ona niestety jeszcze nawet nie raczyła spojrzeć nawet w kierunku mojej sypialni, nie badźcie aż takie optymistki Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='orpha']hahaha mala podpowiedz .... czesto gesto zdarza mi sie nie zamykac drzwi na zasuwke ;p[/QUOTE] Powiadasz ???... No ale nie chciałabym byś zawału dostała kiedy zobaczysz naszą 3-kę stojącą nad Tobą i wpatrującą się w Ciebie kiedy Ty wybudzasz się z porannego letargu ... A poza tym ciasteczka - mniam mniam ... Quote
orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Roleczka bo moze Ty po prostu chrapiesz co ?? :D;p Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='roleczka']Na Łóżeczku???? Dobre! Ja przyznaje często na jej kocyku przebywam nie powiem.... ale ona niestety jeszcze nawet nie raczyła spojrzeć nawet w kierunku mojej sypialni, nie badźcie aż takie optymistki[/QUOTE] A to z leżakowaniem na Miszkowym kocyku to dla mnie żadna nowina:) Nie raz widziałam roleczkę (a i sama parterowałam) u Miszki boku w pokoju Orphy. Miszeńka musi trochę się przyzwyczaić no i jakąś zachętę lub przykład odpowiedni dostać, by mieć co do naśladowania. Quote
orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ach kochani jeszcze jeden watek wam podesle , warto tam zajrzec bo w sumie to jest on bardzo pozytywny [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173765-TARNA-W-4-psiaki-koA-i-rodzina-potrzebujAE-pomocy-bieda-aA-piszczy[/URL] Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Jezzzzzzzzzzzzzzzzu, jaki ten pies jest boski! Dostałysmy dzis wiatru w żagle że tak powiem. Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [IMG]http://img21.imageshack.us/img21/3769/imgp4200.jpg[/IMG][quote name='roleczka']Jezzzzzzzzzzzzzzzzu, jaki ten pies jest boski! Dostałysmy dzis wiatru w żagle że tak powiem.[/QUOTE] Miszka w trakcie zuchwałej kradzieży plastikowego kubka Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [IMG]http://img25.imageshack.us/img25/9085/imgp4203.jpg[/IMG] Najnowsze ulubione zajęcie Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [IMG]http://img97.imageshack.us/img97/1470/imgp4206f.jpg[/IMG] Obserwacja sąsiadów ale z ukrycia Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='roleczka'][IMG] Miszka w trakcie zuchwałej kradzieży plastikowego kubka[/QUOTE] No ładnie dziewczynka zaczyna się panosić po swoim domostwie :) Oby tak dalej P.S. Pisałaś roleczko że Miszka nie lubi suchego żarełka, a ja tam widzę jakąś znajomą psią nazwę na kubełku ... Czyżby to ten zwędziła nasza Panna ? Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='roleczka'] Obserwacja sąsiadów ale z ukrycia[/QUOTE] A to podgądające sąsiadów normalnie mnie rozbraja :) Może postawcie Jej statyw na balkonie i dorzućcie do tego aparat. Miszka porobi ciekwe fotki i zrobicie galerię pod tytułem "Okiem Miszki" :) Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dziś, zjadła trochę suchego, ale jej rozmiękczam ciepłą wodą i troche oliwą polewam Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dziszjadła troche suchego ale jej polewam oliwą i rozmiekczam ciepła wodą. Wydaje mi sie że ma słabe ząbki Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='roleczka']Dziszjadła troche suchego ale jej polewam oliwą i rozmiekczam ciepła wodą. Wydaje mi sie że ma słabe ząbki[/QUOTE] Nasz Leo nie przepada za sucha karmą. Czasem raczy ją trochę poskubać :) - no i ewentualnie w ramach nagrody za przyniosioną zabawkę. Mamy jednak na Niego sposób... Leo uwielbia ryby w oleju (oczywiście bez wariactwa). Kupiliśmy mu specjalną rybną karmę która na sucho nie wchodzi, więc dolewamy do niej odrobinę oleju z konserwy rybnej. Wcina aż mu się uszy trzęsą. Podobnie robiy z gotowanym żarciem - sporadycznie ale tak dla urozmaicenia. P.S. A co Miszka zrobiła z wykradzionym kubkiem ??? Quote
roleczka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 no tak , to jakaś opcją.Zobaczymy co z tym żarciem,dopiero się poznajemy, ale wolałabym nie przyzwyczajać jej ze codziennie jej gotuję. Miałam wrażenie że problem tkwi w twardości tych chrupek bo coś czuje że ona może mieć bolesnośc zębów. Kubek zwinęła i na swoje posłanko, taka sroka. Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 W schronisku psy nie ma zabiedzonych psów - mam wrażenie że niektóre są przekarmione. Z tego co widziałam dostawały taką ciepłą papkę ala zupę w skład której wchodziły: resztki mięs, wędlin, suchej karmy itd. U Orphy Miszka trochę podjadała suchej karmy, więc może trzeba po prostu poczekać by Miszka zmieniła swoje upodobania kulinarne. Nasz Leo je gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką, a dokładnie głównie wyjada ryż. Staramy się gotować od razy na 2-3 dni z rzędu wrzucając do dużego garnka kilka udek kurczaka a pod koniec dodajemy marchewkę. Niektórzy podają piakom mięso wraz z psim makaronem. Popatrz na spokojnie, poobserwuj. Moim zdaniem dobra karma z witaminami jest jak najbardziej wskazana. No i nadal przyglądaj się tym Jej zembolom:) Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Szlak mnie trafi !!! Nie mogę edytować tych cholernych postów !!! Napisałam odpowiedż, a tu jakieś bzudry mi powyskakiwały ... ech ... Mało sprostowanko - Leo głównie wyżera kurczaka zakopanego pod ryżem i marchewką - cwaniaczek :) Quote
orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Roleczka ja tam gotowalam gar zarcia tak zeby bylo na trzy dni , dajspokoj codziennie w kuchni garami tluc to bez sensu. Gar zarcia podziel na trzy czy tam cztery porcje i tylko podgrzewaj , ja tak robie dziele i gotowe porcje do podgrzania wyciagam. a chrupki jadola bez niczego ,tylko ze wtedy kiedy chciala ,raz mniej raz wiecej - mysle ze tym sie nie przejmuj ,jak bedzie miala ochote i bedzie glodna to zje :)/ A fotki slodkie :):):) , hehe u mnie tak buchnela kocia miske razem z zarlem :D Quote
orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 kuuurrrr........jak mnie zapienia to dogo to masakra ...... edytowac nie moge , emotek nie moge a teraz jeszcze KOSU nie moge Ci wyslac pw moja angielski jest nie dobra i nie wiem o co kaman ,kosu wytlumacz mi to po polsku plizzz [B]kosu32 has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.[/B] Quote
orpha Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 a juz wiem skrzynke masz przepelniona i musisz ja oczyscic :D Quote
kosu32 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='orpha']kuuurrrr........jak mnie zapienia to dogo to masakra ...... edytowac nie moge , emotek nie moge a teraz jeszcze KOSU nie moge Ci wyslac pw moja angielski jest nie dobra i nie wiem o co kaman ,kosu wytlumacz mi to po polsku plizzz [B][B]kosu32 has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some[/B] [B]space[/B].[/B][/QUOTE] [SIZE=3]kosu32 przekroczył ilość przechowywanych prywatnych wiadomości i nie może przyjąć kolejnych, zanim nie oczyści miejsca - no coś w ten deseń ...[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Oki,oki-już czyszczę :)[/SIZE] Quote
Sylwia K Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 chyba już można zmienić tytuł i przenieść wątek do innego działu. Można edytować klikając szybko 2 razy w przycisk 'edytuj' Quote
Recommended Posts