Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beza to sunia w wieku ok 4 lat.
Zupełnie spokojniutka, nie ciągnie, zna komendę siad, łapa.
Jest takim spokojniutkim tłuścioszkiem ze spojrzeniem łagodnego cielątka.
Zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia. Spacerek z nią to relax.
Sunia zupełnie nie ma złych instynktów w stosunku do innych psiaków, mija je obojętnie ciesząc się z chwil wolności.
Ponieważ jest zamknięta w pawilonie do którego nie mają dostępu odwiedzający ogłoszenia to jedyna okazja aby moje "złotko" pokazać i znaleźć jej dom.
Przez pierwsze dni myślałam, że to pomyłka, że sunia pewnie komuś się zgubila i lada moment właściciel zgłosi się po psinkę i historia zakończy się happy endem. Dzwonilam codziennie do schroniska pytając czy sunia jeszcze jest....
Niestety to pomyłka sunia prawdopodobnie została wykorzystana przez człowieka jako maszynka do rodzenia dzieci ( o czym świadczy jej wygląd- wyłysienia po niedawnym porodzie ) i prawdopodobnie została wyrzucona jak śmieć.
To takie niesprawiedliwe, teraz pewnie jej miejsce zajmuje szczeniak, którego prawdopodobnie spotka taki sam los ....
Pomóżmy suni znów uwierzyć w człowieka, a odwdzięczy się prawdziwą miłością i oddaniem. Jej oczy nabiorą blasku, a skóra odzyska swój piękny gladki wygląd. Tak niewiele potrzeba aby jej los się odmienił . Może wlaśnie Ciebie wzruszył los naszej podopiecznej? Może właśnie Tobie będzie umilała zimowe wieczory patrząc cierpliwie w twe oczy i sluchając każdego przez Ciebie wypowiedzianego słowa? Może wląśnie w Twoim domu będzie można usłyszeć tupot łapek gdy otworzysz lodówkę?
Zadzwoń, zapytaj i zobacz jak wygląda nasza Bezunia .... Zapraszamy

Pamiętaj !!!!

"Przygarniając jednego psa nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego psa".

Zastrzegamy sobie prawo skontrolowania warunków oferowanych psu przed i po adopcji. Wymogiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt:
Agnieszka 503 30 50 77 [email protected], Monika 600 04 29 68, Ania (po godz.16 i w weekendy) 518 490 709 [email protected]

Serdecznie zapraszamy na stronę : http//sos-amstaff.pl gdzie można zapoznać się szczegółowo z warunkami adopcji psiaka oraz poznać naszych wszystkich podopiecznych

Osoby które z Łodzi adoptowały psa i chciałyby uzupełnić braki w wychowaniu swojego pupila mogą korzystać ze zniżki w szkoleniu na posłuszeństwo 10 godzin nauki 150zł zajęcia w soboty i niedziele rano

Posted

Przeniosłam Bezę do budy na dziedziniec, może dzieki temu zostanie zauważona, tylko czy dobrze zrobiłam...
Jest jej strasznie zimno praktycznie nie chce wychodzić z budy, cala się trzesie widać, że cierpi.
Na 6 natomiast bardzo często psy są całe mokre przy myciu boksów, nie mają szansy na adopcje i mogą się zarazić od psiaków, przebywających na leczeniu.
Fakt pozostaje faktem, że Beza bardzo potrzebuje nowego domu.
Chciałabym dodać, że sunia nie przejawia nawet cienia agresji w stosunku do ludzi i zwierząt

Posted

Stan Bezy uległ znacznemu pogorszeniu, słabiutko u niej z chodzeniem , obrzęk stawów i gronkowiec .
Do tego doszła gorączka. Beza znacznie schudła i jej stan psychiczny pogorszył się również. Pewnie dodatkowo zimno , gorączka i ból spowodowały, że Beza nie jadła i nie wychodzila z budy.
Ponieważ jej stan zdrowia bardzo mi się nie podobał, zabrałam sunie do weterynarza.
Po badaniu wyszło, że jej stawy są w opłakanym stanie, zerwane ścięgno i gronkowiec.
Beza aktualnie waży 18 kg - 19 kg nie jest przeraźliwie chuda, gdyż to niewielki wzrostem psiak, bardzo wiele jednak się zmieniło od momentu gdy trafiła do schroniska, kiedy to była slodką grubaską i nazwałyśmy ją Bezą.
Otrzymała serie zastrzyków wzmacniających, p zapalnych oraz antybiotyki ( o ile dobrze zrozumiałam 2 rodzaje).
W takim stanie nie było mowy o powrocie do schroniska już nie mówie o ciągłości podawania leków.
Ponieważ u Anety chwilowo nie ma miejsca Beza zamieszkała u mnie w pomieszczeniu gospodarczym. Nie są to warunki komfortowe ale zawsze lepiej to niż zimna schroniskowa buda i łańcuch.
Beza szybko potrzebuje nowego domu, gdyż u mnie nie może na długo pozostać. Jeśli nie znajdzie się miejsce w hotelu lub nowy dom to nie wiem jak dalej potoczą sie jej losy....
Tym razem nie proszę o wsparcie finansowe dla Bezy, gdyż s na dzień dzisiejszy mogę pokryć koszty leczenia i karmy dla Bezuni.
Proszę jednak o pomoc dla innych naszych podopiecznych Dixi
[Łódź] DIXI 3-4 letnia sunia w typie rednosa • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych.
oraz Barona
[Łódź] BARON ze Spalskich lasów, ciężki uraz tylnych łap • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych.

A oto fotki Bezuni te ładne, wesołe .....

Posted

Sunia w domu czuje się coraz lepiej , niestety stan zdrowia sie pogarsza dziś doszedł okropny ból ucha tak, że suka nie może się swobodnie położyc na prawym boku