Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ramir
Dokladnie tak.Nerw bledny powoduje spowolnienie akcji serca i zmniejszenie sily wyrzutowej.Atropina powoduje zniesienie dzialania nerwu blednego.Atropina tak naprawde nie przyspiesza serducha.Atropina nie pozwala,aby nerw bledny spowolnil serce.

Posted

Dzięki za odpowiedź. Coś jednak mi w zostało z dawnej wiedzy chociaz od 10 lat już z fizjologią nie mam do czynienia. Chociaż to był mój zawód kiedyś. Jak się nie wraca do pewnych spraw to się najnormalniej zapomina.

• 17 years later...
Posted

Podczas sterylizacji odeszła moja kochana półtoraroczna sunia sznaucer miniaturowy. Jej serduszko się zatrzymało w trakcie zabiegu a moje się rozerwało na milion kawałków. Była cudownym psem. Zdrowym i pełnym energii. Miała oczywiście zrobiony komplet badan przed zabiegiem. Ekg,krew. Nie wiem co poszło nie tak. Żałuję podjęcia decyzji o sterylizacji. Mam żal do siebie. Wszyscy dookoła powtarzają jak mantrę, że trzeba to zrobić dla zdrowia psa. Praktycznie zero procent, że się coś nie powiedzie. A jednak. Tak bardzo żałuję:(