NaamahsChild Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Oj, to troszkę niedobrze. Ustąpiłaś Sabie - teraz ona wie, że i tak dostosujesz się do jej warczenia - bo dla niej to nie kompromis - po prostu postawiła na swoim. Przyszły właściciel nie powinien sobie pozwolić na taki luksus, tylko jak najwięcej z Sabą pracować. Moi rodzice mają podobnie zachowującą się goldenkę. Ustąpili jej i tym samym nauczyli Inkę kaprysić. W lipcu "dla kaprysu" dotkliwie mnie pogryzła, przez co leżałam w szpitalu. Nie jest komfortowo mieszkać z psem, który pewne rzeczy potrafi wymuszać, tym bardziej, że jest ona w jakimś procencie dobkiem - a więc dużym, silnym psem, który może zrobić krzywdę. Quote
oris Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 nigdzie jej nie ustąpiłam , nie ma powodu mieszać jej w misce lub zaglądać w zęby i tyle jak bedze taka potrzeba to znajdzie sie i sposób Quote
Ciencienia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Na sterylkowej stronce jest jakieś zamieszanie, bo pieniądze wpływają na konto AFN-u i ktoś napisał, że oni pobierają jakieś opłaty, no i zaczęło się-wypowiedzi różnych osób trochę mnie dziwią, bo ja jako osoba wpłacająca pieniądze nie mam pretensji, nawet jeśli ktoś pobiera jakiś tam mały % na cele statutowe - a z tego co przeczytałam to właśnie skarbonka sterylkowa jest z tego zwolniona. Ja zgłosiłam Misię/Sabę do sterylkowej kolejki, ale dowiem się co i jak, bo już sama nie wiem czy jest ta kolejka czy jej nie ma. :) Quote
Ciencienia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Sprawdziłam, Saba jest 4 w kolejce, oris mam prośbę, czy możesz napisać dokładnie kwotę, za którą Sunia będzie wysterylizowana? Bo rozumiem, że póki jest u Ciebie, to Ty się bedziesz tym tematem zajmować. Bo ze skarbonką wygląda to tak, że trzeba od weta zabrać FV z danymi na AFN, tylko na tej podstawie zwracają kaskę-to tak informacyjnie. Jesli możesz to napisz a ja się skontaktuję z ciotkaimi ze sterylkowej świnki :) Quote
oris Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 tak ja bede sie zajmowala sterylka, chyba ze cos sie zmieni, wystawialm tez bazarek, ale sadze ze tylko na szczepienie dam rade uzbierac nie ma tam jakiegos szalenstwa, dlatego zastanawiam jakie sa inne szanse Quote
oris Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 a jezeli chodzi o kwote to wstepnie mam ustalone 230 pln, ale wiadomo zawsze moze byc jaks komplikacja i kwota moze byc wowczas inna szczepienia na wirusy to bedzie cos kolo 40 pln Quote
sonikowa Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Oris, bardzo cieszae się z nowin o sabulcu :-) Nawet nie wiesz, jak bardzo. Mysle, że wiesz jak z nia postępowac, a ona tez czuje się już bezpieczniej. Co do sterylki, to ja oczywiście się dorzucę i spróbuję też nieco zebrać na dogo. Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Sabuni Misiowata, jak sobie radzisz? Przbrałas troszke na wadze? Miziam cie serdecznie za uszkami :-) I masz dużo wyświetleń na allegro - moż ektoś zadzwoni. Quote
oris Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 jak na razie cisza telefon milczy, mam pytanko czy dalyscie cos Sabie na pchełki bo sie troche drapie Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 [quote name='oris']jak na razie cisza telefon milczy, mam pytanko czy dalyscie cos Sabie na pchełki bo sie troche drapie[/quote] Dostala taki na kleszcze i inne :-) ale moze za malo? Quote
oris Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 musze wam powiedzieć, ze juz teraz Saba naprawdę chętnie wraca do swojego garażu kojarzy to z jedzonkiem, za każdym razem cos jej daje i nie mamy z tym najmniejszych problemów i potwierdza sie moje przeczucie, ze swojemu człowiekowi będzie oddana na śmierć i zycie, stad nasze początkowe problemy,juz teraz patrzy na nas jakoś tak inaczej ten wzrok wylagodniał teraz tylko sie obawiam aby nie zasiedziała sie u nas bo będzie przy zmianie to samo, a im dłużej będzie w DT tym może być gorzej przy zmianie na DS Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Koniecznie domek, koniecznie... Moze ktoś zadzwoni z tych ogłoszeń, może ktoś jeszcze jakieś dorobi? Oris, a ona za jakiś czas będzie wpuszczana do ciebie, czy nie robisz takich rzeczy z tymczasami? Wiem, ze masz swoje sunie, więc sprawa pewnie nie taka prosta :shake: Matko, wiele bym dała, naprawdę, żeby Misia miała swoój dom i kanapę.. Quote
oris Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 chwilowo w domu jest ta co ma zapalenie oskrzeli i co miała jechać do hotelu, wiec na razie nie mam szans, powiem szczerze ze do domku biorę tylko te co mam 100% pewności, a Samba pomimo, ze sie poprawia to do 100% jeszcze brakuje Zdecydowalam sie dac Sambie DT w przekonaniu ze jest lagodna jak baranek, taki byl poczatkowy plan, ze to ona bedzie w pokoju corki, niestety zycie czasami samo weryfikuje nasze plany, jak widać Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Mam nadzieje,ze jeszcze trochę i bidula dobije do tych 100 %... Pewnie tęskni za czlowiekiem :shake: i może byłaby w domu nawet spokojniejsza. Tak myśle, ale to Ty widzisz jej zachowania i zmiany :-) Quote
oris Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [B]sonikowa[/B] udało sie przekleić te fotki, o które pytałaś ? Quote
sonikowa Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 [quote name='oris'][B]sonikowa[/B] udało sie przekleić te fotki, o które pytałaś ?[/quote] Jeszzce nie spróbowa\łam bo miałam dziś straszny dzien :roll: i choć jestem zalogowana to biegam jak z pieprzem. Jutro spróbuję, ale dzięki, ze pamietasz :-) Quote
sonikowa Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Sabuniu, już tydzień siedzisz u Oris :-) Tylko sie nie zasiedź, domku szukaj :mad: Quote
oris Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 u ans paskudna pogoda, ale mamy zabezpieczenia na ta okoliczność :) [IMG]http://images38.fotosik.pl/212/9ab63f65d1f2046dmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/211/e193c448eed61999med.jpg[/IMG] [IMG]http://images43.fotosik.pl/215/4e2df8e11901f771med.jpg[/IMG] Quote
sonikowa Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Sabunia, ale masz kieckę elegancką :evil_lol: Quote
Marinka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Przy okazji tej kiecki odnowiłam[B] Sabie[/B] :loveu: cafeanimala: [url=http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Saba-suka-mix-doberman-szuka-odpowiedzialnego-domu,2951]Saba, suka mix doberman szuka odpowiedzialnego domu (2951) - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl[/url] Quote
sonikowa Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 wykupiłam sunieczce kolejny zestaw ogłoszen u Mgie. większy, może i bardziej szczesliwy będzie. Quote
oris Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 sonikowa wielkie dzięki :) u nas wszystko Ok, zaczynam sądzić, ze to naprawdę straszny "lizus" tylko tak początkowo udawała groźna :) zrobiła tez male poprawki przy swojej kreacji :evil_lol: Quote
oris Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 trzymać kciuki :lol: sprawdzamy dom we Wrocławiu dla SAby chętną pai przez telefon wydaje sie nprawde bardzo fajna, ja gadam z wetem kedy najszybciej można zrobić sterylke Quote
Recommended Posts