Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. Mam takie pytanko, jak się ma fiprex spray do deszczu? Chciałam dzisiaj psiaka wypsikać, a tu kalpa, bo deszcz pada... I jeszcze drugie pytanko, jeżeli tydzień po spryskaniu psiny wykąpię go, to czy fiprex nadal będzie działał?

Posted

Dwa dni przed i dwa dni po wypsikaniu pies nie powinien się moczyć (na deszczu też) ani być kąpany.

Jeśli wykąpiesz psa tydzień po psikaniu owszem, Fiprex będzie w jakimś stopniu działał, ale nie oszukujmy się - każda kąpiel psa po zaapalikowaniu środka w jakimś stopniu wpływa na poziom ochrony.

• 9 months later...
Posted

Martens, czyli nawet przed deszczem trzeba zaaplikowanego psa chronić? :/ Teraz akurat padał deszcz, więc Mika się trochę wczoraj i dziś na spacerze zmoczyła, ale nie tak jak podczas kąpieli przecież...i przed chwilą zaaplikowałem jej fiprex. Czy z tego lipa będzie teraz?

Posted

Trudno powiedzieć, bo to zależy od tego jaki to był deszcz, na ile ma natłuszczoną sierść itp.
Ze spot-onami to trochę ruletka, czy zadziała, bo mnóstwo rzeczy wpływa na ich skuteczność, dlatego ja bym mimo wszystko przynajmniej raz dziennie przeglądała psa w poszukiwaniu małych gości - bo nigdy nie ma 100% pewnej ochrony.