agnilale Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Wcale nie lysa ,tylko piekna ,letnia,krotka fryzurka...:loveu::loveu: A oto Romeo z Ankary,oczywiscie przeze mnie obrzepolony....:lol::lol: o potem podstepnie sfotografowany :crazyeye::crazyeye: [IMG]http://img93.imageshack.us/img93/5084/mg5886vm4.jpg[/IMG] Quote
1katarynka1 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Witam wszystkich forumowiczy.Jestem pierwszy raz na forum i mam mase pytan.Mam polroczna yoreczke i 2 mies. temu oddalam ja do strzyzenia, bylo bardzo goraco i bylo mi jej zal.Kobieta ktora podawala sie za specjalistke OGOLILA ja prawie na zero zostawila tylko dluzsza siersc na glowie.Sunka wyglada jak kojot z bajki o strusiu pedziwiatrze:placz:.Pani "specjalistka":angryy: nie wygolila jej uszu(to jest nasz pierwszy york,hodowca tez nas nie poinformowal co nalezy zrobic z uszami) dopiero moja kolezanka zwrocila mi uwage na to.Wygolilam jej uszy sama,jedno juz stoi a drugie jest klapniete staje gdy piesek sie czyms zainteresuje.Przeczytalam juz co nalezy w tym przypadku robic ale czy w tym wieku uszko ma szanse podniesc sie na stale???Dwa tyg. temu kupilismy nasze suni towarzysza,tez yorka(pieska) ma ok.11 tyg. czy moge juz ostrzyc mu uszka???Kiedy powinnam go zaczac strzyc i jak szybko odrasta siersc u yorkow???w jakim wieku yoreczki osiagaja "dorosly"wyglad??? Quote
Jagódka&Uzi Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 [quote name='1katarynka1']Witam wszystkich forumowiczy.Jestem pierwszy raz na forum i mam mase pytan.Mam polroczna yoreczke i 2 mies. temu oddalam ja do strzyzenia, bylo bardzo goraco i bylo mi jej zal.Kobieta ktora podawala sie za specjalistke OGOLILA ja prawie na zero zostawila tylko dluzsza siersc na glowie.Sunka wyglada jak kojot z bajki o strusiu pedziwiatrze:placz:.Pani "specjalistka":angryy: nie wygolila jej uszu(to jest nasz pierwszy york,hodowca tez nas nie poinformowal co nalezy zrobic z uszami) dopiero moja kolezanka zwrocila mi uwage na to.Wygolilam jej uszy sama,jedno juz stoi a drugie jest klapniete staje gdy piesek sie czyms zainteresuje.Przeczytalam juz co nalezy w tym przypadku robic ale czy w tym wieku uszko ma szanse podniesc sie na stale???Dwa tyg. temu kupilismy nasze suni towarzysza,tez yorka(pieska) ma ok.11 tyg. czy moge juz ostrzyc mu uszka???Kiedy powinnam go zaczac strzyc i jak szybko odrasta siersc u yorkow???w jakim wieku yoreczki osiagaja "dorosly"wyglad???[/quote] Możesz obcinac uszka ale lepiej niech to zrobi ktos kto sie zna ( byle nie tamta pani) Możesz zacząc go strzyc kiedy ocenisz, że już potrzeba. Dbaj o uszka, pazurki, łapki, oczka a jak długi ma miec ciałko włos to Twoja sprawa. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi jak szybko rosną włosy yorków. Dosc szybko i tyle. To zależy, czym jest dla Ciebie dorosły wygląd. Quote
duszek01 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Przycinanie wloskow na uszach to jedna z wazniejszych rzeczy ktore trzeba robic jak najwczesniej.Ja swoim 3 tygodniowym szczeniakom juz przycinalam wloski i dzieki temu szybko stanely.Nie wiem jak mozna nie zauwazyc zarosnietych uszek.Ja mam na tym punkcie bzika i jak widze yorka o nieostrzyzonych uszkach to zawsze mnie korci zeby powiedziec o tym wlascicielowi:oops: Quote
1katarynka1 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 ZNie mialam kontaktu z osobami ktore posiadaly pieski tej rasy,ja po prostu nie wiedzialam ze sie przycina wloski na uszach,moim bledem bylo to ze nie zasiegnelam informacji o rasie zanim kupilam pieska.Dbam o oba pieski,maja czyste uszy(wloski tez wrywam)sa uczone czystosci,dobrze odzywiane,po kapaniu czesane.Teraz nadrabiam i ucze sie.Pierwszy piesek mial 11 tyg gdy go kupilismy drugi 9 i obydwa nie mialy ostrzyzonych uszu,niektorzy hodowcy tylko sprzedaja "towar":shake: (przepraszam za okreslenie).Pytam bo nie chce popelnic innych bledow.Szkoda ze nie trafilam na kogos takiego jak moja przedmowczyni kto zwrocilby mi uwage,moze nie trzeba sie zastanawiac tylko wlasnie sie odezwac. Quote
duszek01 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 wiesz ,to zalezy od sytuacji,czasem mówie ,a czasem machne ręką.Ludzie są rozni i roznie mogą zareagowac:roll: Quote
Pegaza Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Agnilale piękna Ci ta głowka wyszła:loveu: Quote
agnilale Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ja uwielbiam strzyzone yorki-ale im maja wiecej wlosa tym glowka wyglada bardziej slodko.jak patrze na Flo to przypomina mi pluszaka :lol::lol: [IMG]http://img397.imageshack.us/img397/5311/mg7008kc1.jpg[/IMG] [IMG]http://img398.imageshack.us/img398/3057/mg7028cd8.jpg[/IMG] Quote
Liszka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='agnilale'] [URL]http://img397.imageshack.us/img397/5311/mg7008kc1.jpg[/URL] [URL]http://img398.imageshack.us/img398/3057/mg7028cd8.jpg[/URL][/quote] Jaki aniołek :loveu::loveu::loveu: Ślicznie zrobiona główka. Quote
agnilale Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Dzieki ale to Flo jest taka slodka...:loveu::loveu: Quote
Liszka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='agnilale']Dzieki ale to Flo jest taka slodka...:loveu::loveu:[/quote] To to ja wiem,ale i tak uważam,że masz dobrą "rękę" ;) Quote
agnilale Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Dzieki,dzieki-cale zycie marzylam o tym aby byc fryzjerka i chyba moge sie teraz "spelniac" na psach...:lol::lol::lol: Quote
Guest Agata_B Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ale cudny psiak agnilale:loveu: zakochałam sie no :loveu: Cudna mordka i te oczka :cool3::loveu: Quote
Liszka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='agnilale']Dzieki,dzieki-cale zycie marzylam o tym aby byc fryzjerka i chyba moge sie teraz "spelniac" na psach...:lol::lol::lol:[/quote] Tylko co będzie jak Ci już tych yorków zabraknie? :lol::lol::lol: Quote
agnilale Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 No troche ich jest-jak braknie to robie drugie strzyzenie :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
szymucia Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Sliczne zdjęcia i jeszcze śliczniejsze fryzurki. Proszę nauczcie mnie jak zamieścić tu zdjęcie mojej suni bo ja jestem z tych co wyssali z mlekiem matki takie zdolności do kompa. I proszę powiedzcie czy nożyczkami mogę zrobić fajną fryzurke suni. Sama oczywiście. Może jest jakaś metoda prosta a skuteczna. Nie wyśmiewajcie się tylko odpiszcie:multi: aha i co z tym zdjęciem? Chce wam pokazać moją sunie. Quote
Natalia&Lola Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ja na pierwsze strzyżenie udałam się do fryzjera z Lolcią. Teraz, gdy jej włoski odrastają, biorę maszynke i sama strzyge. Bardzo szybko rośnie jej włos, więc jakbym miała co dwa tygodnie- aby sunia dobrze wyglądała, chodziła z nią do fryzjera to bym zbankrutowała po pewnym czasie:-( Ale, że Lola ma sportową fryzurkę to dużo pracy nie mam. Teraz jednak jest trochę zarośnięta, bo wieczorami robi się zimno no i zaraz jesień:-( Chciałam wstawić zdj, jednak nie potrafie:placz: Quote
g@l@xy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 o i ja wreszcie przekonałam mojego męża do tego żeby Fibi obciachać, idziemy w piatek do fryzjera, zobaczymy co wymyśli dla tego mojego szkieletora :) Quote
Natalia&Lola Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='g@l@xy']o i ja wreszcie przekonałam mojego męża do tego żeby Fibi obciachać, idziemy w piatek do fryzjera, zobaczymy co wymyśli dla tego mojego szkieletora :)[/quote] To będzie pierwsze strzyżenie Fibi? Pamiętam jak zobaczyłam moją po strzyżeniu- zupelnie inny pies. Niestety musiałam ją bardzo wcześnie ostrzyc, bo miała przygode z moją babcią.... Poszłam z czarnym psem, wróciłam z srebrnym:eviltong: Nie mogliśmy się do niej przyzwyczaić;) jednak gdy oglądam stare zdj to widze jaka była paskudna przed strzyżeniem:evil_lol::loveu: Quote
Jagódka&Uzi Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Ja strzygę Uziego raz na 2/3 tygodnie. Teraz bede musiała zapuścic, bo idzie jesien i zima. :diabloti: Quote
g@l@xy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 to bedzie pierwsze strzyżenie. Ja jużdawno chciałam to zrobić bo po "testowaniu" Hery znacznie przerzedziły sięi tak dość cienkie włoski mojej suni. O dziwo mój mąż z którm rok pertaktowałam zakup psa (on nie chciał, więc podstepnie pies u nas zamieszkał :diabloti:) i który omijał moją sunieczkę z daleka zabronił mi ją strzyc. Ma być taka jaka jest, powtarzał - jest sliczna i tak zadziornie wygląda......-wygląda naprawdę jak stary mop i potrzebuje tego strzyżenia.... ale tłumacz facetowi, umówiłam się do fryca i koniec. Głupia byłam że wcześniej tego nie zorbiłam. Quote
Jagódka&Uzi Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='g@l@xy']to bedzie pierwsze strzyżenie. Ja jużdawno chciałam to zrobić bo po "testowaniu" Hery znacznie przerzedziły sięi tak dość cienkie włoski mojej suni. O dziwo mój mąż z którm rok pertaktowałam zakup psa (on nie chciał, więc podstepnie pies u nas zamieszkał :diabloti:) i który omijał moją sunieczkę z daleka zabronił mi ją strzyc. Ma być taka jaka jest, powtarzał - jest sliczna i tak zadziornie wygląda......-wygląda naprawdę jak stary mop i potrzebuje tego strzyżenia.... ale tłumacz facetowi, umówiłam się do fryca i koniec. Głupia byłam że wcześniej tego nie zorbiłam.[/quote] Za to męża masz twardziela, nie odpuszcza hehehe :evil_lol: Quote
g@l@xy Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 już też nieco wymiękł jak polukał na fotki posdstrzyzonych pieknie yorasów. Quote
Jagódka&Uzi Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='g@l@xy']już też nieco wymiękł jak polukał na fotki posdstrzyzonych pieknie yorasów.[/quote] Hehe nie poddawaj sie! A zmieknie zupelnie:diabloti: Quote
Recommended Posts