Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

myślę, że oprócz koloru oczu oraz umaszczenia jest szereg dużo ważniejszych rzeczy jeśli chodzi o dobór reproduktora do suki.

Regulamin Hodowli Psów Rasowych [FONT=CentSchbookPL-Bold][SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Bold][SIZE=2][B]§ 3[/B] mówi:[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=CentSchbookPL-Bold][SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Bold][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=CentSchbookPL-Roman][SIZE=2][FONT=CentSchbookPL-Roman][SIZE=2][LEFT]"Celem hodowli jest doskonalenie poszczególnych ras psów pod względem cech fizycznych, psychicznych i użytkowych z uwzględnieniem podstaw naukowych."

Siberian-NANA poczekaj aż ci sunia dorośnie. Zobaczysz wtedy jakiego reproduktora tak na prawdę potrzebujesz do niej ;)[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='efra-husky']myślę, że oprócz koloru oczu oraz umaszczenia jest szereg dużo ważniejszych rzeczy jeśli chodzi o dobór reproduktora do suki.

Regulamin hodowli psów rasowych [font=centschbookpl-bold][size=2][font=centschbookpl-bold][size=2][b]§ 3[/b] mówi:[/size][/font][/size][/font]
[font=centschbookpl-bold][size=2][font=centschbookpl-bold][size=2]
[/size][/font][/size][/font][font=centschbookpl-roman][size=2][font=centschbookpl-roman][size=2][left]"celem hodowli jest doskonalenie poszczególnych ras psów pod względem cech fizycznych, psychicznych i użytkowych z uwzględnieniem podstaw naukowych."

siberian-nana poczekaj aż ci sunia dorośnie. Zobaczysz wtedy jakiego reproduktora tak na prawdę potrzebujesz do niej ;)[/left]
[/size][/font][/size][/font][/quote]

ale to nie mi chodzi o krycie mojej suni ja wiem wybiarając reproduktora patrzy sie na jego wyglad zewnętrzy , prychke itp.

Posted

Co do wczesniejszego rozgladania sie za reproduktorem to nie mam nic przeciwko bo dobrze jest sobie juz wczesniej cos przemyslec i wybrac...Ale jednak wyglad nie jest najwazniejszy kryjac musisz sie kierowac pod kontem co chcesz wniesc do rasy tym skojazeniem(suka+pies)...Ja przez obserwacje przed swoim kryciem nie zwazalem nawet duzej uwagi na psa tylko na jego rodzicow i dziadko bardzo czesto szczeniaki biora geny po dziadkach a nie porodzicach i musisz wlasnie to tak dobrac zeby to co bylo z tego:)a nie takie hop siup masz cza rozgladaj sie:)a nie tylko oczka niebieski i rudy to jest boski:)wazne jaki ma pies charakter oraz to jak jest hodowany w jakich warunkach jakie ma podejscie oraz czy nie ma chorob genetycznych:)pozdro Biernat