Juustii Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 No właśnie jak czyścić uszka Yorkowi? Mój Tofik ma bardzo brudne uszka w środku, tydzień temu fryzjerka dała mu jakieś krople do uszu, niby samo miało mu to zejść, ale uszka nadal wyglądają tak jak przedtem :roll: Może Wy kochane macie jakiś sposób na czyste uszka u pieska? :lol::loveu: Quote
rizo Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Ja moim nie czyszcze wcalę bo nie ma takiej potrzeby,wyrywam tylko włoski ze środka ucha,jak jest ich tam dużo to mogą rozwijać się różne infekcje,radziłabym pójść do weterynarza ,a nie pozwalabym zakrapić nie wiadomo czym fryzjerce:shake:jak uszy są zdrowe to tam się nic nie zbiera Quote
Juustii Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 rizo napisał(a):Ja moim nie czyszcze wcalę bo nie ma takiej potrzeby,wyrywam tylko włoski ze środka ucha,jak jest ich tam dużo to mogą rozwijać się różne infekcje,radziłabym pójść do weterynarza ,a nie pozwalabym zakrapić nie wiadomo czym fryzjerce:shake:jak uszy są zdrowe to tam się nic nie zbiera tylko że mój wet także zalecał zakraplać 1 krople na miesiąc dawać i niby ma samo zejść :p Quote
rizo Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Nie znam się na tym wet.nie jestem ale moja wet.mówi że pies ma taką budowe ucha że samemu nie powinno sie ich czyścić bo można narobić więcej szkody niż pożytku ale jeś tam jest cos ciemnego to mogą być różne bakterie np. grzyby ,może zmień weterynarza?:cool3: a jaki zapach jest z tych uszu?czy brzydko je czuć?czy on trzepie uszami?czy je drapie? jeśli tak to potrzebny dobry lekarz:cool1: Quote
Juustii Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 rizo napisał(a):a jaki zapach jest z tych uszu?czy brzydko je czuć?czy on trzepie uszami?czy je drapie? jeśli tak to potrzebny dobry lekarz:cool1: zapachu żadnego nie ma i maluch też po uszkach nie drapie się za bardzo :lol: hmm może to ja przewrażliwiona jestem :lol: Quote
eve86 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Mi wet odradził wyrywać włoski w uszach Quote
...::Basia::... Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 A ja mam takie pytanko: bo wszyscy piszą ze wyrywać włoski ale czym pęsetą?:roll: Quote
Balbina. Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 ja tam mojemu ani nie czyszcze ani nie wyrywam wloskow bo ani sie nie drapie ani mu nie smierdzi wiec nie bede go stresowac DLA NIEGO stresujacymi i nie potrzebnymi zabiegami.:p Quote
rizo Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='...::Basia::...']A ja mam takie pytanko: bo wszyscy piszą ze wyrywać włoski ale czym pęsetą?:roll:[/quote] Ja wyrywam pensetą i jest dobrze :diabloti: Quote
tigrunia Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='...::Basia::...']A ja mam takie pytanko: bo wszyscy piszą ze wyrywać włoski ale czym pęsetą?:roll:[/quote] Najlepiej paluchami :razz: Kiedyś pewna psia fryzjerka powiedziała mi, żeby posypać pudrem i wtedy rwać .. [quote name='rizo']Ja wyrywam pensetą i jest dobrze :diabloti:[/quote] Pęsetą podobno bardziej boli bo wyrywa się wszystko a jak się rwie paluchami to tylko obumarłe włoski wypadają czy jakoś tak .. ja swoim nie wyrywam ale różne są szkoły .. Quote
*kleo* Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 My w salonie wyrywamy palcami, przedtem zasypujemy specjalnym pudrem, który sprawia że włoski robią się bardziej "tępe" i łatwiej jest rwać. Generalnie z tego co mnie uczyli, to jeżeli włosów jest bardzo mało to należy je zostawić, bo tworzą naturalną ochronę (swojej nie wyrywam bo ma w uszach przysłowiowe 3 włoski), ale jeżeli jest ich dużo (często u "wełniaczków") to warto je wyrwać żeby powietrze dochodziło. Inaczej po czasie potrafią się zrobić piękne korki - na własne oczy widziałam. Quote
Recommended Posts