Draczyn Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 No czas już na mnie oczy mi się same zamykają. dobranoc po raz n-ty :angel: :angel: :angel: :angel:
ferroo Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Draczyn no fotki bombowe!!Psiaczki super :lol: jak to dobrze miec takie pamiatki :wink:
ats Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 zdjęcia świetne, ale najlepsze to, co na zdjęciach! Trzeba być pasjonatem, żeby tak bardzo pragnąć ocalic coś od zapomnienia, tak jak Draczy buldożki
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Dzięki za miłe słowa, ale to nie tylko ja. W tamtych czasach było kilku takich pasjonatów, a największym był nieżyjący już SP Zdzisław Lubowidzki. Była to niezapomniana postać. On międzyinnymi spóżnił się na pogrzeb własnej córki, bo o tej godzinie musiał nakarmić swoje psy. O nim krąży do tej pory wiele anegdot
ferroo Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Cos slyszalam!Wielka slawa naszej kynologi i prawdziwy czlowiek pasjonat.Szkoda ze nie znalam go osobiscie! :lol: Pozdrawiam wszystkich! :lol: I czekam na dalsze fotki!!!
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 ferroo napisał(a):Cos slyszalam!Wielka slawa naszej kynologi i prawdziwy czlowiek pasjonat.Szkoda ze nie znalam go osobiscie! :lol: Pozdrawiam wszystkich! :lol: I czekam na dalsze fotki!!!Dalsze fotki pewnie dopiero weczorem, bo wszyscy mają teraz jakieś zajęcia 0X 0X 0X 0X
misiaczek Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Draczyn,z przyjemnością obejrzałam fotki :D ....super. Czekam na ciąg dalszy :D .
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Draczyn napisał(a):ferroo napisał(a):Cos slyszalam!Wielka slawa naszej kynologi i prawdziwy czlowiek pasjonat.Szkoda ze nie znalam go osobiscie! :lol: Pozdrawiam wszystkich! :lol: I czekam na dalsze fotki!!!Dalsze fotki pewnie dopiero weczorem, bo wszyscy mają teraz jakieś zajęcia 0X 0X 0X 0XJeśli interesuj Cię postać Pana Lbowidzkiego to jego zdjęcia są na str 87 tego tematu - zdjęcie 7me i 8me od góry - tam on sędziuje,a ja wystawiam SkrzataNależy wspomnieć, że na katach polskiej kynologii w buldożkach, również duże sukcey w tych trudnych czasach odnosiło 100Pociech, niestety zazdrość ich zgubiła. nie potrafili się pogodzić z uratą palmy pierwszeństwa i zamiast dobrze kryć korzystając z nowych krwi sprowadzanych z zagranicy, woleli oplotkować wszystkie inne psy nie pochodzące z ich hodowli i trochę chyba ukisili się we własnym sosie , psując sobie dobr kiedyś stosunki z pozostałymi hodowcami - a to wielka szkoda, bo kiedyś byli naprawdę bardzo dobrzy
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 misiaczek napisał(a):Draczyn,z przyjemnością obejrzałam fotki :D ....super. Czekam na ciąg dalszy :D .Dzieńdobry Misiaczku o fotki musisz śmiechnąć się do Anutki. Ja niestety jestem głąb komputerowy i nie umiem wstawiać zdjęć, a pozatym nie mam skanera :x :x :x :x
anutka Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Misiaczku, ja już wszystkie fotki buldożków, które dała mi Draczyn umieściłam. Teraz został mi się tylko inne rasy, ale dzisiaj nie mam zbyt wiele czasu - postaram się to zrobić jutro.
matrix..... Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Anutka już tak dużo fot wstawiłas dziękujemy bardzo :) , jutro chętnie oglądniemy resztę
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Draczyn napisał(a):Draczyn napisał(a):ferroo napisał(a):Cos slyszalam!Wielka slawa naszej kynologi i prawdziwy czlowiek pasjonat.Szkoda ze nie znalam go osobiscie! :lol: Pozdrawiam wszystkich! :lol: I czekam na dalsze fotki!!!Dalsze fotki pewnie dopiero weczorem, bo wszyscy mają teraz jakieś zajęcia 0X 0X 0X 0XJeśli interesuj Cię postać Pana Lbowidzkiego to jego zdjęcia są na str 87 tego tematu - zdjęcie 7me i 8me od góry - tam on sędziuje,a ja wystawiam SkrzataNależy wspomnieć, że na katach polskiej kynologii w buldożkach, również duże sukcey w tych trudnych czasach odnosiło 100Pociech, niestety zazdrość ich zgubiła. nie potrafili się pogodzić z uratą palmy pierwszeństwa i zamiast dobrze kryć korzystając z nowych krwi sprowadzanych z zagranicy, woleli oplotkować wszystkie inne psy nie pochodzące z ich hodowli i trochę chyba ukisili się we własnym sosie , psując sobie dobr kiedyś stosunki z pozostałymi hodowcami - a to wielka szkoda, bo kiedyś byli naprawdę bardzo dobrzyZnów ta moja głąbowatość komputrowa. zamiast cytuj nacisnęłam zmień i wyszło zupełnie inaczej niż chciałam, ale już nie chcemi się zmieniać. niech tak zostanie
Moloska Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Minimolos ile ta Twoja KROLICA ma miesiecy(obecnie)? Draczyn,Ty masz/miałas sliczne psiska! Opowiesz cos o nicm?Np.o Żużu..? Slicznotek.
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Moloska teraz pędzę na obiad , jak zjęm i trochę posprzątam to wszystko Ci opowiem, gdzieś za 2 godzinki. Pozdrawiam Cię
Minimolos Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 [quote name='Moloska']Minimolos ile ta Twoja KROLICA ma miesiecy(obecnie)? Draczyn,Ty masz/miałas sliczne psiska! Opowiesz cos o nicm?Np.o Żużu..? Slicznotek. "KRÓLICA" ma skączone teraz 7 miesięcy i niezła z niej pakerka (urodzony mięśniak) :lol: Zamieszczam wczoraj zrobione zdjęcie, jak widać ona się nigdy nie nudzi :lol: Muszę spadać, wieczorem wpadę :lol:
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Piękna fotka. faktycznie jest stworzona do pozowania w Play Boyu. Królica jest coraz ładniejsza :D :fadein:
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Moloska napisał(a):Minimolos ile ta Twoja KROLICA ma miesiecy(obecnie)? Draczyn,Ty masz/miałas sliczne psiska! Opowiesz cos o nicm?Np.o Żużu..? Slicznotek.Molosko, Zużu i Patrycja, to eksterierowo były 2 najbrzydsze suczki w naszej hodowli, ale były to bardzo zabawne i kochane suczki - takie prawdziwe fikołki, no i potomstwo dawały całkiem ładne.Było nawet po nich par e championów
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Co jest z Wami buldomaniacy. każdy zagląda, trochę poczyta i ucieka. Opowiadajcie o swoich pociechach. Podzielcie si z nami swoimi problemami. Pochwalcie się sukcesami. Wstawiajcie zdjęcia swoich pociech. Chętnie pooglądamy. Opowiedzcie jak było na wakacjach itd :scared: :scared: :klacz: :klacz: :niewiem: :niewiem: :wallbash: :wallbash: :wallbash:
anutka Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Wreszcie mogę chyba spokojnie przed komputerem usiąść. Miałam przemeblowanie pokoju. Biedna Matylda z przerażeniem za bardzo nie wiedziała co się dzieje. Czy Wasze psy też teraz zaczęły gubić sierść ?? Mati strasznie ją zrzuca Zastanawiam się czy to taki okres czy znowu zmiany hormonalne. Jutro czeka nas kolejna wizyta u weterynarza tak, że chce zasięgnąć wcześniej jakiś informacji.
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 ją tendencję do zrzucania sierści, która póżniej w zimie na nowo porasta. Linienie hormonalne można poznać, bo przeważnie robią się łyse placki na bokach. a jak przemeblowanie - pomyślnie?
anutka Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Linienie hormonalne też już przerabialismy i zaczęło się właśnie tak samo jak teraz. Dlatego właśnie zastanawiam się jak jest tym razem. W takim razie muszę ją dzisiaj dokłądnie wyczesac i zobaczyć jak to wygląda. Na razie widzę duże przerzedzenia przy oczach i za uszami. A przemeblowanie pomyślnie.
misiaczek Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Anutko,moja Miśka też strasznie linieje.Robi się łysa za uszami i pod pachami(przynajmniej nie musi się depilować :lol: ). A tak poważnie, futra w całej chałupie pełno.Nawet zaczęłam jej podawać witaminy z biotyną od prawie 2 tygodni.Tyle,że narazie efektów nie widać,może za krótko bierze.
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Dzieńdobry Misiaczek. nie martwcie się to prawdopodobnie normalna letnia wylinka :thinkerg:
Moloska Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Draczyn,zartujesz...! Zuzu była piekna!No cos Ty!
Draczyn Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 Molosko dla mni też była piękna, ale dla sędziów niekoniecznie. Była trochę za długa i iała za długi nosek
Recommended Posts