leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 [quote name='mamanabank']a może jest możliwość, żebyś sama została LENI modem swojego wątku?[/QUOTE] To najlepszy pomysł, tylko jak to załatwić? Quote
Mantis Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Leni, też się piszę do pomocy. Proszę mi przydzielić kudłate od - do i zagonić do roboty :cool3: Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 [quote name='Mantis']Leni, też się piszę do pomocy. Proszę mi przydzielić kudłate od - do i zagonić do roboty :cool3:[/QUOTE] Dzięki za pomoc :) Kto jeszcze się zgłasza? na razie jest nas 3: Mamanabank Mantis leni Może jeszcze ktoś? Quote
mshume Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 A moze jeden wątek z tym tytułem i tam tylko opisy i zdjecia, a drugi dyskusyjny pt: rozmowy o kudlaczach w potrzebie? Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 [quote name='mshume']A moze jeden wątek z tym tytułem i tam tylko opisy i zdjecia, a drugi dyskusyjny pt: rozmowy o kudlaczach w potrzebie?[/QUOTE] Często rząglujemy numerami psiaków bo imiona czasami sie plączą, wiec musi być dostęp do listy z psiakami tej z pierwszej strony. Nie wiem jak to zrobić. Chciałam założyć wątek marketingowy kudłaczy i na pewno to zrobię bo chodzi mi nie tylko o dodawanie psów, ale też ogłaszanie, bazarki, inną promocję - na tym nowym wątku będziemy zastanawiać się jak jeszcze lepiej szukać domów kudłaczom, wrzucać wszelkie pomysły odnośnie promocji. Bo na razie ciężko znaleźć który psiak ma już ogłoszenia i gdzie. Chciałam większej przejrzystości: - tu tylko dodawanie nowych psów i info o psach w DS - nowy wątek kudłaty od spraw promocyjnych i ogłoszeń - trzeci wątek jest tylko i wyłącznie wątkiem rozliczeniowym skarpety kudłaczy, tam nie chcę nic więcej bo się pogubię Co sądzicie?? Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Ja osobiście uważam że wątek nie może byc tylko treściwy bo przestanie żyć, muszą też być uczucia na nim, bo powstał i tak pięknie się toczy właśnie z tego powodu że kudłate bidaczki poruszają tak wiele serc. Jeśli nie będę mogła wyrazić : O jaki śliczny, czy : o jaki biedny, czy podyskutować o kudłaczach to będzie tak sucho. Owszem , info powinny byś treściwie i sensownie poukładane (sama tak lubię), ale reszta czyli ta cała otoczka sprawia że wątek żyje. Quote
mshume Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 To na wątek dyskusujno- zachwycający się ;) mozna wkleic na pierwszych stronach zdjecia z numerami. A ten drugi wątek 'galeria kudlaczy w potrzebie' zdjęcia plus opisy dla odwiedzających, tylko po to aby poszukać pieska dla siebie. Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Tylko że to będzie dużo roboty, i prowadzenie tylu wątków i ganianie po nich. Może wystarczy tylko uporządkować info na 1-ej stronie a charakter wątku pozostawić jak jest :) ? W każdym razie mnie miło jest na tym wątku o takim charakterze jaki ma. Quote
czarnula Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 [quote name='mshume']To na wątek dyskusujno- zachwycający się ;) mozna wkleic na pierwszych stronach zdjecia z numerami. A ten drugi wątek 'galeria kudlaczy w potrzebie' zdjęcia plus opisy dla odwiedzających, tylko po to aby poszukać pieska dla siebie.[/QUOTE] Dla mnie taka forma tez jest bardziej przejrzysta. Maja tak spaniele i podoba mi sie to bo w jednym watku sa tylko zdjecia i opisy piesków a drugi watek dyskusyjny w ktorym dodaje sie nowe psy i rozmawia o nich. Ja tez moge pomoc;) Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Czyli coś jakby trzy pierwsze strony tego wątku gdzie są same zdjecia i opisy piesków przenieść na inny osobny wątek, a reszta bez zmian , tak ? A tutaj dodajemy nowe psiaki, rozmawiamy sobie o nich i nie tylko :), informujemy się które w ds itp. itd. Może i tak być. Ja też mogę pomóc. Tylko potrzeba jakoś podzielić się stronami np: 4 - 20 ktoś 21 - 35 ktoś 36 - 50 ktoś itd. Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Czyli jak w końcu z wątkami i co na którym? Bo na razie czuję się tak: :huh: :lol: 1. Wątek Skarpety kudłaczy zostaje w takiej formie jak jest. Kropka. Nawiasem mówiąc prosiłam moda o przeniesienie wątku do Akcji, ale chyba nadal nie przeniesiony 2. Tworzymy wątek dodatkowy - z czym? 3. Ten wątek - z czym? Na pewno zdjęcia + lista na początku + pierwszy post z linkami i Kudłaczami w DS Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 A może: 1. Wątek Skarpety kudłaczy - w takiej formie jak jest 2. Wątek dyskusyjny kudłaczy w potrzebie 3. Ten wątek , a na nim: - zdjęcia i informacje o psach - tak jak jest, tylko uzupełnić informacje żeby przy każdym kudłaczy były kompletne - spis psów do adopcji na początku - tak jak jest - pierwszy post tak jak jest - ogłoszenia kudłaczy Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Leni , wydaje mi się że łatwiej bedzie przenieść info i zdjecia z trzech pierwszych stron na nowy wątek. A tutaj reszta zostanie tak jak jest. No chyba że mod potrafi przenieść ponad 150 stron wątku na nowy . Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nie wiem czy po zmianach można już robić odnośniki do pojedynczych postów ? To było wygodne. Można było wtedy krótkie info i zdj. psiaka i linki do postów w którym były bardziej rozbudowane informacje o psiaku i jego inne zdjęcia. Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Nie wiem czy jeszcze można tutaj ale wkleję: [B]mała[/B] 3[FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ffffff] [/COLOR][/SIZE][/FONT]-letnia sunia [COLOR=darkorange][B]Joszi.[/B][/COLOR] "Opis: Łagodna i bardzo przyjacielska. Gdy widzi człowieka, nie cieszy się. Wystarczy jednak wejść do jej kojca - od razu prosi o głaskanie. Jest też bardzo spokojna, nie szczeka dużo i nie wariuje. Ze wzglęu na swe usposobienie będzie dobrym psiakiem do mieszkania, domu z dzieckiem, i osoby starszej. Sterylizowana. " [IMG]http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/joszi.jpg[/IMG] [IMG]http://www.ostrowschronisko.pl/galeria_pliki/joszi2.jpg[/IMG] [URL]http://www.ostrowschronisko.pl/galeria-suki.html[/URL] [SIZE=2][COLOR=#ffffff][FONT=Verdana][B]Imię:[/B] Joszi [B]Płeć:[/B] suczka [B]Wiek:[/B] ok 3 lata [B]Wielkość:[/B] mała [B]Opis:[/B] Łagodna i bardzo przyjacielska. Gdy widzi człowieka, nie cieszy się. Wystarczy jednak wejść do jej kojca - od razu prosi o głaskanie. Jest też bardzo spokojna, nie szczeka dużo i nie wariuje. Ze wzglęu na swe usposobienie będzie dobrym psiakiem do mieszkania, domu z dzieckiem, i osoby starszej. [B]Sterylizowana. [/B][/FONT][/COLOR][/SIZE] Quote
magdola Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 [quote name='leni356'][COLOR=Red][B]POZA TYM END OF TOPIC - szukamy na tym wątku domów dla psów, inne dyskusje są zbędne, wiec wystarczy[/B][/COLOR] [B] Magdola[/B], jakieś info o tym dt dla Gucia? czy zgodzili się go wziąć? Pan zainteresowany Guciem się nie odezwał, a wiem od innej osoby ze szuka dalej psa :roll: czyli chyba na niego nie ma co liczyć[/QUOTE] Cholera, zapomniałam zadzwonić, ale to wina tego, że jutro czeka mnie ciężki dzień (pogrzeb). A o ludziach: Małżeństwo ok 40-tki dwie córki dorosłe od 14 do 20 lat, synuś ok 9 lat (uwielbia psy, nawet wyprowadzał psy z okolicy za darmo sąsiadom, jego mam się śmieje, że jakby mógł to by wszystkie na świecie przygarnął:)). Strasznie mu się imię podobało Gucia :). W domu jest kot przybłęda i pies znaleziony w śmietniku. Ma teraz ok 1 roku i jest na lekach do końca życia bo ma padaczkę, ale odkąd bierze leki to nie ma ataków. I to by było na tyle. Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 [quote name='Dogo07']Leni , wydaje mi się że łatwiej bedzie przenieść info i zdjecia z trzech pierwszych stron na nowy wątek. A tutaj reszta zostanie tak jak jest. No chyba że mod potrafi przenieść ponad 150 stron wątku na nowy .[/QUOTE] Nie, nie ma szans. Wiesz ile to jest roboty? Na nowym wątku można robić nowy content. Tu zostają zdjęcia i info o psach Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 [quote name='leni356']Nie, nie ma szans. Wiesz ile to jest roboty? Na nowym wątku można robić nowy content. Tu zostają zdjęcia i info o psach[/QUOTE] Nie bardzo wiem co masz na myśli. Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 [quote name='Dogo07']Nie bardzo wiem co masz na myśli.[/QUOTE] Jeśli chcemy wątek dyskusyjny to trzeba założyć nowy, tam będzie mozna poruszać wszelkie tematy. Taki wątek dyskusyjny kudłaczy. Ten wątek założyłam dla kudłaczy i tu zostają zdjęcia + opisy + ogłoszenia kudłaczy Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Misia nr 49 zniknęła ze strony schroniska Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Czyli zostaje wszystko to co jest na tym wątku tak ? A dalsze dyskusje przeniesie się już na nowy wątek. A gdzie w takim razie będą wszystkie dostępne info i zdjecia o każdym psiaku, plus kontakty ? Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 [quote name='Dogo07']Czyli zostaje wszystko to co jest na tym wątku tak ? A dalsze dyskusje przeniesie się już na nowy wątek. [/QUOTE] Tak będzie najlepiej i zaoszczędzi pracy. [quote name='Dogo07'] A gdzie w takim razie będą wszystkie dostępne info i zdjecia o każdym psiaku, plus kontakty ? [/QUOTE] Na starym wątku Quote
leni356 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Aha, i jeszcze aby ten wątek trochę zmniejszyć to usuniemy posty z cytowanymi zdjęciami. Jeszcze pomyślałam żeby usunąć z wątku posty z psami które już znalazły domy - będzie tylko krótkie info w pierwszym poście tak jak jest teraz. Nie ma sensu mieć tak rozbudowanego wątku bo i tak nikt tego nie przegląda jako całości, a my skupiamy się na psach szukających domów. Ważne jest tu i teraz i te psy które teraz nie mają domów. A ja już zacieram ręce na rach ciach ciach :chainsaw: Quote
Onaa Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Ale te które znalazły już ds to dodają nam skrzydeł i pokazują że jednak taki wątek ma sens :). Widać efektywność :). A pytając: gdzie w takim razie będą wszystkie dostępne info i zdjecia o każdym psiaku, plus kontakty ? miałam na myśli czy na początku i w takiej formie jak teraz czy też będzie do optymalnie rozbudowane. Quote
Recommended Posts