Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zacznijmy od tego że nie mam jak sie dostać do weta, jak ktoś ma w obrębie do 13 lat to wie jak to jest. Nie autobusem, kłopoty rodzinne, i rodzina wiecznie zajęta, a poza tym brak konta bankowego i dusza. :shake: Co najwyże mogę zadzwonić do weta, ale potrzebna jest każda pomoc. Wczoraj na treningu agility z deliosem zaobserwowałam takie coś, że krztusi się. Tak odcharkuje i wypluwa karmę PEDIGREE (może uznacie mnie za idiotke ale podawałam mu to kurowstwo aż do dzisiaj i rzuciłam tym o drzewo) i KAWAŁKI POMIDORA (czyli jakiś gówniaż przełazi przez siatke i dokarmia mojego psa bo jest "słodki" co zdarzało się nie raz że pies sra---ł czekoladą. Jak złapie go to go rozwale :angryy: piep**ona dzieciarnia ) A co najgorsze potem dopiero ją gryzie ! To wygląda jakby coś mu utkwiło w przełyku i nie mógł tego zwrócić. Dlaczego dzisiaj o tym pisze? Bo dziś zmieniłam mu karmę na mniejszą, żeby starym zwyczajem bez żadnych komplikacji mógł ją połykać w całości. ;/ Karma jest jak pół opuszka małego palca, co prawda mniej się krztusi ale na dal. Martwie się, i nie moge spać pio nocach tylko czuwam przy otwartym oknie. Czy coś zjadł, czy coś mu utkwiło w przełyku, czy się czyms zatruł? nie wiem. Niezwłocznie jutro zadzwonie do weta bo dzisiaj juz go nie ma w przychodni. Przez noc niec się nie stanie, i tak będę czuwać. ale potrzebuje jak najwięcej wskazówek. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Posted

Pies wymiotuje? ma biegunkę? jeżeli nie ma to zapewne niedługo będzie miał po tak nagłej zmianie karmy,to raz. Po drugie jeżeli pies ma tendencję do zjadania czegoś na spacerze albo wiesz,że nie oprze się jak ktoś go czymś poczęstuje [różni są ludzi] zakładaj mu kaganiec jak ma biegać swobodnie.

PS widzisz jakąś zmianę w zachowaniu psa? jest smutny,osowiały?

Posted

Właśnie nie widzę żadnej zmiany. Dzisiaj nie zaobserwowałam żadnego chyrlania. Ktoś zalecił mi wodę podaną ze strzykawki i suchy chleb. Ze strzykawki trochę mu dałam ale nie widzę żeby poskutkowało bo i tak dużo nie wypił bo się wiercił ;/ Zobaczymy jak to będzie z chlebem. Mam nadzieje że nie zauważę ( oczywiście chodzi o to że nie będzie się pluł) żadnego niepokojącego zachowania. Jutro zadzwonie do weta

Posted

Delios ma 2 lata i parę miesięcy. Myślę że mu się trochę poprawiło bo nie zaobserwowałam żeby wypluwał już karmę ale dla świętego spokoju dam mu jeszcze dzisiaj suchy chleb. i poisiedze przy nim pare godzin jeżeli wypluje dzisiejszą porcię karmy to nbędę dzwonic do weta na domowy