Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Celt to 5 letni pies przebywający w schronisku w Ostrowie Wlkp.
Trafił do schroniska poraniony i smutny.
Jego wygląd i szczekanie może wydawać się groźne, jednak przy bliższym poznaniu Celt okazuje się zrównoważonym, łagodnym psem.
Świetnie będzie się nadawał na psa stróżującego, ale takiego, który ma częsty kontakt z człowiekiem (nie tylko podczas karmienia i wypuszczania na noc).

Co do dzieci to nie wiem, na pewno ze starszymi 11-12 lat wzwyż nie będzie problemu.

A to wielkouchy Celt

Strona schroniska: Schronisko w Ostrowie Wielkopolskim

Posted

Moim zdaniem niewiele ma asta [chyba,że ze zdjęć nie widać]. Wiemy jak trudno znaleźć dobre domu psom astowatym więc chodziło mi o to,że to może mu utrudnić adopcję ale nie moja sprawa.

• 2 weeks later...
Posted

to jest na 100% mix amstafa z ONkiem - mój sąsiad ma baaaaardzo podobnego, swego czasu myślałam że to on, ale jednak okazało się że nie...

mArGoSiA: jakiej opinii ? takiej że wszystkie amstaffy są agresywne i są ludobójcami ? ... taki wizerunek astów utarty jest przez media - bo od razu robią hałas bo jakiś właściciel nie umiał wychować swojego psa i taki pies pogryzł 5letnie dziecko ...

jestem ciekawa czy znasz osobiście jakiegoś odpowiednio wychowanego amstafa ...

[QUOTE]... Wiemy jak trudno znaleźć dobre domu psom astowatym więc chodziło mi o to,że to może mu utrudnić adopcję ...[/QUOTE]

to co ... powiedzieć pryszłemu właścicielowi że jest to mix yorka tak jak pisała wcześniej Paulina ? ...

Posted

Jestem wolontariuszem w schronisku i zajmuję się wyłącznie amstaffami tzn. psami w typie. Po prostu jak dla mnie ze zdjęcia ten pies nie przypomina asta ale wiadomo,że fotki nie odzwierciedlają rzeczywistości.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

mój sąsiad ma mixa ON z astem właśnie - wygląda identycznie, w pierwszej chwili myślałam że to właśnie pies sąsiada - co do tego to raczej nie ma wątpliwości, podejrzewam że może to być nawet rodzeństwo.

• 3 months later...