Paulina87 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Celt to 5 letni pies przebywający w schronisku w Ostrowie Wlkp. Trafił do schroniska poraniony i smutny. Jego wygląd i szczekanie może wydawać się groźne, jednak przy bliższym poznaniu Celt okazuje się zrównoważonym, łagodnym psem. Świetnie będzie się nadawał na psa stróżującego, ale takiego, który ma częsty kontakt z człowiekiem (nie tylko podczas karmienia i wypuszczania na noc). Co do dzieci to nie wiem, na pewno ze starszymi 11-12 lat wzwyż nie będzie problemu. A to wielkouchy Celt Strona schroniska: Schronisko w Ostrowie Wielkopolskim Quote
mArGoSiA Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Moim zdaniem ten pies nie ma nic z amstaffa więc nie ma konieczności robienia mu takiej opinii ;) tym psom i tak już jest ciężko więc po co chłopakowi to robić Quote
Paulina87 Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Głowę ma typowo astowatą! Reszta jak od owczarka. A gdzie ja napisałam, że on ma złą opinię? Przecież nie będę pisać, że to mix yorka. Quote
mArGoSiA Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Moim zdaniem niewiele ma asta [chyba,że ze zdjęć nie widać]. Wiemy jak trudno znaleźć dobre domu psom astowatym więc chodziło mi o to,że to może mu utrudnić adopcję ale nie moja sprawa. Quote
Paulina87 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Tyle, że jeśli to mieszaniec AST to nowy właściciel powinien o tym wiedzieć. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Quote
Malwi Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 to jest na 100% mix amstafa z ONkiem - mój sąsiad ma baaaaardzo podobnego, swego czasu myślałam że to on, ale jednak okazało się że nie... mArGoSiA: jakiej opinii ? takiej że wszystkie amstaffy są agresywne i są ludobójcami ? ... taki wizerunek astów utarty jest przez media - bo od razu robią hałas bo jakiś właściciel nie umiał wychować swojego psa i taki pies pogryzł 5letnie dziecko ... jestem ciekawa czy znasz osobiście jakiegoś odpowiednio wychowanego amstafa ... [QUOTE]... Wiemy jak trudno znaleźć dobre domu psom astowatym więc chodziło mi o to,że to może mu utrudnić adopcję ...[/QUOTE] to co ... powiedzieć pryszłemu właścicielowi że jest to mix yorka tak jak pisała wcześniej Paulina ? ... Quote
mArGoSiA Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Jestem wolontariuszem w schronisku i zajmuję się wyłącznie amstaffami tzn. psami w typie. Po prostu jak dla mnie ze zdjęcia ten pies nie przypomina asta ale wiadomo,że fotki nie odzwierciedlają rzeczywistości. Quote
Paulina87 Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Bo on nie jest ASTem a jedynie mieszańcem z ONkiem. Taki mieszaniec może wyglądać prawie jak ONek ale mieć np charakter AST. Quote
marysienka82 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Pies na pewno jes w typie Asta.Zobaczcie jego pyszczek-potężny-umięśniony. Quote
Malwi Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 to ja podrzucę , bo zawędrował nam piękny daleko ... a nadal w schronisku siedzi :( Quote
Malwi Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 nikt nie chce pięknego i łagodnego Celta? hop do góry Quote
Dama Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Celt wyglada bardziej na mix ON z bullem niz Astem. Malwi napisał(a):Celt wrócił do schroniska ... Biedak :( Quote
Malwi Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 mój sąsiad ma mixa ON z astem właśnie - wygląda identycznie, w pierwszej chwili myślałam że to właśnie pies sąsiada - co do tego to raczej nie ma wątpliwości, podejrzewam że może to być nawet rodzeństwo. Quote
Paulina87 Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 A Celt już tak długo czeka a naprawdę fajny psiak z niego. Quote
Recommended Posts