Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu nowa sztuczka?
Podziwiam Was normalnie. :mdleje: Chociaż przyznam szczerze, że ja ostatnio Tofika też męczę nowymi sztuczkami, dzisiaj nauczyłam gada zamykania szafki łapami. :cool3:

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Shel']Więęęcej fot prosimy!![/QUOTE]

Nie mam nic:shake:
Ale za trzy tygodnie jadę na biglówkę , wtedy to Was obsypię zdjęciami :evil_lol: (mam zamiar zaliczyć 3!)

[quote name='Ewa&Duffel']Ale was podziwiam z tymi sztuczkami, że masz tyle chęci do nauki Snoopy'ego ;)
Mi tam się nigdy nie chce,Duffel umie sporo, ale sztuczek praktycznie żadnych :oops:[/QUOTE]

Mi się właśnie strasznie chce, uwielbiam ten moment, kiedy pierwszy raz uda mu się zrozumieć o co chodzi i poprawnie wykonać komendę. Ta radość jest nie do opisania:D

[quote name='Cavy']Znowu nowa sztuczka?
Podziwiam Was normalnie. :mdleje: Chociaż przyznam szczerze, że ja ostatnio Tofika też męczę nowymi sztuczkami, dzisiaj nauczyłam gada zamykania szafki łapami. :cool3:[/QUOTE]

Brawo!
My dzisiaj znów ćwiczymy otwieranie kosza na śmieci (można powiedzieć że wychodzi w 70%) i "nie" (z tym gorzej);)

[quote name='CaneSs']witaaanko! < 3[/QUOTE]
:hand:
Hej:)

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Powinnaś z radości skakać pod niebiosa :evil_lol:[/QUOTE]
No dokładnie, dostać więcej niż 5 zdjęć od Zuzy to zaszczyt! :mdleje:

Posted

[quote name='Cavy']No dokładnie, dostać więcej niż 5 zdjęć od Zuzy to zaszczyt! :mdleje:[/QUOTE]

Właśnie, właśnie wszyscy powinni brać z Ciebie przykład i okazywać mi dozgonną wdzięczność, że mi na myśl przyszło tyle zdjęć wstawić [SIZE=1](nie ważne że za trzy tygodnie:diabloti:)[/SIZE] :evil_lol:

[quote name='WeronikaM']dopiero ??? :mdleje::mdleje::mdleje:[/QUOTE]

Dopiero wtedy jadę do Poznania:placz:
Ale może wcześniej trafią się jakieś zdjęcia jak mnie najdzie wola i ochota:diabloti:

Posted

[quote name='CaneSs']Jak tam u was.?? :diabloti:[/QUOTE]

Jeśli chodzi o sztuczki (:evil_lol:) to Snoopy opanował otwieranie kosza na śmieci (:) ) i zaczęłam go uczyć oblizywania się na komendę "mniam" :evil_lol:. Cały czas ćwiczymy "nie" ;)
A jeśli chodzi o nie sztuczki, to nic ciekawego :evil_lol:

[quote name='Ewa&Duffel']A ja mam do Ciebie pytania o sztuczki ;) Mogę ?[/QUOTE]
Pewnie! Zawsze i wszędzie i nie musisz pytać następnym razem:) Postaram się pomóc na tyle ile będę mogła:)

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']
Pewnie! Zawsze i wszędzie i nie musisz pytać następnym razem:) Postaram się pomóc na tyle ile będę mogła:)[/QUOTE]
Dzięki ;)
A więc mam pytanie o ukłon. Chciałabym nauczyć tego Duffla, tylko nie wiem, jak to zrobić, bo próbowałam tak, że wyciągałam rękę ze smaczkiem do dołu, tak między jego łapy mniej więcej. Tylko że dla niego tak ręka wyciągnięta do dołu oznacza "waruj" i od razu się kładzie, w sumie prawidłowo ;)
Czy da radę jakoś nauczyć go tego w inny sposób ?

A drugie pytanie mam odnośnie "pomachaj".Strasznie mi się to podoba ;) I tu mam taki problem, bo Duffel ładnie podaje łapę, także w powietrzu, ale jak to go nauczyc, żeby robił tak na pewną odległość. I jeszcze, jak wprowadzić nową komendę, żeby mu się nie myliło z "łapą" ? Kurczę, nigdy nie wiem, kiedy wprowadzać komendę słowną...

Posted

A my nadal maglujemy ukłon :D
Już dawno sobie nie przypominaliśmy :) Sopel zawsze jak się kłania to najpierw robi pięknie ukłon a potem kładzie się i zaczyna tarzać :evil_lol:

Posted

Cześć poszukiwacze przygód. [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] ( uwielbiam wymyślać dla Was nowe przezwiska. [SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/diablotin.gif[/IMG] )[/SIZE]
Oblizywanie? O, niezłe, ja widziałam ostatnio na youtube filmik, jak pies na komendę się otrzepywał(czy jak to się tam nazywa :lol:) strasznie mi się to spodobało, tylko nie mam zielonego pojęcia jak można tego nauczyć pupila. :mdleje:

Posted

[quote name='Cavy']Cześć poszukiwacze przygód. [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] ( uwielbiam wymyślać dla Was nowe przezwiska. [SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/diablotin.gif[/IMG] )[/SIZE]
Oblizywanie? O, niezłe, ja widziałam ostatnio na youtube filmik, jak pies na komendę się otrzepywał(czy jak to się tam nazywa :lol:) strasznie mi się to spodobało, tylko nie mam zielonego pojęcia jak można tego nauczyć pupila. :mdleje:[/QUOTE]

podejrzewałam, że poprzez wyłapywanie zachowań, klikerem :cool3:
sama nigdy tak nie robiłam i nie wiem dokładnie jak się to robi, ale wiem, że tak też można, chyba w książce "kliker, skuteczne szkolenie psa" o tym czytałam :cool3:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Dzięki ;)
A więc mam pytanie o ukłon. Chciałabym nauczyć tego Duffla, tylko nie wiem, jak to zrobić, bo próbowałam tak, że wyciągałam rękę ze smaczkiem do dołu, tak między jego łapy mniej więcej. Tylko że dla niego tak ręka wyciągnięta do dołu oznacza "waruj" i od razu się kładzie, w sumie prawidłowo ;)
Czy da radę jakoś nauczyć go tego w inny sposób ?

A drugie pytanie mam odnośnie "pomachaj".Strasznie mi się to podoba ;) I tu mam taki problem, bo Duffel ładnie podaje łapę, także w powietrzu, ale jak to go nauczyc, żeby robił tak na pewną odległość. I jeszcze, jak wprowadzić nową komendę, żeby mu się nie myliło z "łapą" ? Kurczę, nigdy nie wiem, kiedy wprowadzać komendę słowną...[/QUOTE]

Może powiem Ci jak ja uczyłam, chociaż myślę że podobnie do Ciebie i pewnie nie uda mi się pomóc:shake:
Na początku wyciągałam rękę ze smakołykiem (dłoń prawie otwarta, tylko kciuk przytrzymuje smakołyk i jest skierowana kciukiem do psa) i podkładałam mu ją pod nos (nie pod sam nos ale tak tuż tuż, ręka prawie dotyka nosa psa) i powoli sprowadzałam rękę na dół. Kiedy psiak dotknie łokciami (czy pies ma łokcie:hmmmm:) podłogi, nagradzałam. Trzeba to ćwiczyć długo i cierpliwie. Przyznam że ta sztuczka zajęła mi baaaardzo dużo czasu na monotonnych ćwiczeniach. Później można oddalać trochę rękę i wprowadzić gest np. zataczanie ręką półkola od góry do dołu (tak, jakbyś coś prezentowała:evil_lol:). Ten gest psiak łatwo zapamięta, bo będzie mu się kojarzył z wcześniejszymi etapami:)

Teraz pomachaj;)
Ja strasznie lubię komendy wzrokowe tzn. gesty, bo nie ważne co bym powiedziała to Snoopy zawsze zrobi to co pokazuję, po prostu łatwiej mu zapamiętać gesty niż podobnie brzmiące słowa, szczególnie kiedy sztuczek jest już dużo.
Zaczynasz od komendy "łapa"(pies zrobi-nagradzasz;) ). Następnie znów mówisz łapa, lecz odsuwasz rękę, tak aby łapa wisiała sobie w powietrzu;) oczywiście nagradzasz. Trzeba to powtórzyć parę razy. Następnym etapem jest wprowadzenie słowa "papa" bądź "pomachaj" i przesunięcie ręki odrobinę w górę. Nagradzasz za każdym razem i po każdych 2, 3 razach znów przesuwasz rękę wyżej. Kiedy Twoja ręka będzie jakoś na wysokości serca powiedzmy:D, możesz wprowadzić komendę wzrokową, np. możesz sama zacząć machać ręką:)
Mam nadzieję że chociaż w małym stopniu pomogłam, może coś podpowiedziałam i czekam na relację z nauki:D

Posted

[quote name='Kaja10014']A my nadal maglujemy ukłon :D
Już dawno sobie nie przypominaliśmy :) Sopel zawsze jak się kłania to najpierw robi pięknie ukłon a potem kładzie się i zaczyna tarzać :evil_lol:[/QUOTE]

Nie martw się, mi też strasznie długo to zajęło:shake:
Haha ale możesz klikerem wyłapać to tarzanie, żeby się na komendę tarzał:D

[quote name='Cavy']Cześć poszukiwacze przygód. [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] ( uwielbiam wymyślać dla Was nowe przezwiska. [SIZE=1][IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/diablotin.gif[/IMG] )[/SIZE]
Oblizywanie? O, niezłe, ja widziałam ostatnio na youtube filmik, jak pies na komendę się otrzepywał(czy jak to się tam nazywa :lol:) strasznie mi się to spodobało, tylko nie mam zielonego pojęcia jak można tego nauczyć pupila. :mdleje:[/QUOTE]

Hahaha zauważyłam :evil_lol:
Na razie Snoopy nie może zrozumieć o co mi chodzi ale będę cierpliwa:diabloti:
Ooo to może być fajne ale też nie mam pomysłu oprócz tego że ktoś wyłapał to klikerem

[quote name='Feigned']podejrzewałam, że poprzez wyłapywanie zachowań, klikerem :cool3:
sama nigdy tak nie robiłam i nie wiem dokładnie jak się to robi, ale wiem, że tak też można, chyba w książce "kliker, skuteczne szkolenie psa" o tym czytałam :cool3:[/QUOTE]

Ja próbowałam "drap się" ale w końcu zrezygnowałam, bo potem nie wiedziałam czy Snoopy się drapie na komendę czy naprawdę:evil_lol:

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Nie martw się, mi też strasznie długo to zajęło:shake:
Haha ale możesz klikerem wyłapać to tarzanie, żeby się na komendę tarzał:D
[/QUOTE]
Na razie uczymy się stać na głowie i dobrze nam to wychodzi :)

Posted

Ooo dogo działa! Niesamowite:crazyeye:

[quote name='Kaja10014']Na razie uczymy się stać na głowie i dobrze nam to wychodzi :)[/QUOTE]

Chciałabym to zobaczyć:multi:

[quote name='GaBi12']Kiedy zdjęcia?:D
[/QUOTE]

[quote name='gosiulaa']Czekamy na zdjęcia Snoopiego :eviltong:[/QUOTE]

Nie mam nic nowego:placz:

Dzisiaj dostaliśmy wyniki matur próbnych...No więc tak:
Angielski: 93%
Matma podstawa: 80%
Polski: 76%
Geografia: 63%
Matma rozszerzona (porażka totalna): 36%

Jestem zadowolona tylko z angielskiego i polskiego. :shake:

Posted

tej matmy to ja Ci zazdroszczę, bo nie wiem czy ja bym miała powyżej 30 % :eviltong:
Matmy nienawidzę i w ogóle nie mogę niczego z niej zapamiętać oprócz podstawowych rzeczy :evil_lol: czyt. tabliczka, dodawanie itd. :cool3:

Posted

[quote name='Kashdog']tej matmy to ja Ci zazdroszczę, bo nie wiem czy ja bym miała powyżej 30 % :eviltong:
Matmy nienawidzę i w ogóle nie mogę niczego z niej zapamiętać oprócz podstawowych rzeczy :evil_lol: czyt. tabliczka, dodawanie itd. :cool3:[/QUOTE]
Oj mam to samo. :lol: W ogóle jakaś tępa jestem jeżeli chodzi o przedmioty ścisłe. Wole np wkuwać o jeziorach z geografii niż uczyć się wzorów np. z chemii na pamięć, albo ćwiczyć te wszystkie działania. :mdleje:

Gratuluję Zuza. :multi: Widzę, że super Ci poszło, oby tak dalej. :evil_lol:

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']
Dopiero wtedy jadę do Poznania:placz:
Ale może wcześniej trafią się jakieś zdjęcia jak mnie najdzie wola i ochota:diabloti:[/QUOTE]
Poznań! :siara: :loveu:
No, nich tylko spróbuje Ci nie przyjść :evil_lol:

[quote name='Zuzia&Snoopy']Jeśli chodzi o sztuczki (:evil_lol:) to Snoopy opanował otwieranie kosza na śmieci (:) ) i zaczęłam go uczyć oblizywania się na komendę "mniam" :evil_lol:. Cały czas ćwiczymy "nie" ;)
A jeśli chodzi o nie sztuczki, to nic ciekawego :evil_lol:

Pewnie! Zawsze i wszędzie i nie musisz pytać następnym razem:) Postaram się pomóc na tyle ile będę mogła:)[/QUOTE]
Hihi, moja Kluska tez umie oblizywać się na komendę, strasznie fajna sztuczka. :diabloti:

Eej, gratuluję matmy podstawowej :mdleje: Ja się będę modlić o 30 % :diabloti:
A rozszerzoną biologię i chemię zdam gorzej niż Ty gegrę i matmę, więc spoko. :lol: