Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 691
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy śliczniutko i przepraszamy za naszą nieobecność :lol: ale wiecie jak to jest weekend to trzeba troszkę odpocząć od pracy i wszystkiego :lol: życzymy miłego wieczoru :eviltong::loveu:

Posted

[quote name='Arabeska^^']Odpocząć od pracy to rozumiem..
.. ale od Dogo? :mad: :mad:
Ktoś tu się prosi o bicie :lol:[/QUOTE]

Witamy nocnie :multi:
Arabeska ma rację,ktoś się tu prosi o bicie :mad::mad::mad::mad:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Aj kochani mam ogromny problem z Tofikiem ostatnio :placz: zaczął mi siusiać gdzie popadnie i na dodatek byliśmy z nim u weta i stwierdził zapalenie uszek :-o podaje mu takie krople co są antybiotykiem, ale naraznie nie widze poprawy :( na dodatek uszka mu klapnęły :shake:
Nie wiem czy to może przez te krople, ale mam nadzieję, że jeszcze mu staną te uszka :shake:
Gdyby tego było mało to gdy przychodzę z pracy do domu, widzę jakby przez dom przeszło tornado :angryy: wszędzie strzępy potarganej maty... i co tu robić?!
Normalnie same smutki :placz:

Posted

[quote name='Juustii']Aj kochani mam ogromny problem z Tofikiem ostatnio :placz: zaczął mi siusiać gdzie popadnie i na dodatek byliśmy z nim u weta i stwierdził zapalenie uszek :-o podaje mu takie krople co są antybiotykiem, ale naraznie nie widze poprawy :( na dodatek uszka mu klapnęły :shake:
Nie wiem czy to może przez te krople, ale mam nadzieję, że jeszcze mu staną te uszka :shake:
Gdyby tego było mało to gdy przychodzę z pracy do domu, widzę jakby przez dom przeszło tornado :angryy: wszędzie strzępy potarganej maty... i co tu robić?!
Normalnie same smutki :placz:[/QUOTE]
hormonki?
może mu się nudzi jak ciebie nie ma-jedyne wytłumaczenie bałaganu
moze dawaj mu zabawki,kosteczki itp jak wychodzisz....ja mojej Lili zostawiam kosteczki i kabanosiki do gryzienia,bo jej też się nudzi jak mnie nie ma.
Sika-myslę,że zaczyna znaczyć teren
a co do uszek:przejdzie mu,ale jak antybiotyk bierze już 7 dni i nic to wet powinnien zmienić;czyścił mu uszka?ale z tym klapnięciem to nie mam pojęcia-może faktycznie od maści...zastanawiające

Posted

Witam serdecznie :multi:

Masuj mu uszka.
Może zęby wymienia i dlatego uszka opadły.U Bella tak własnie było,ale postawiły się po dwóch dniach :diabloti:

Posted

Witamy serdecznie :loveu::loveu::loveu:
Biedny Tofiś :shake:, pewnie smutno mu samemu i tym bałaganem chce zwrócić na siebie uwagę. Moja poprzednia suka (goldenka) tak robiła. Codziennie przewracała doniczkę z taką prawie 2 metrową draceną i do tego gryzła meble (szczególnie stół był smaczny) :angryy:. Na szczęście z czasem jej przeszło :multi:
Na klapnięte uszka masażyk napewno nie zaszkodzi, spróbuj może podawać galaretkę z kurzych łapek lub ogonów cielęcych. Viky to pomogło.
Pozdrawiamy cieplutko i trzymamy kciuki za Tofika :loveu:

Posted

Bidulek, Tolka też miała podawany antybiotyk w maści do ucha i codziennie miałam jej czyścić przez tydzień, tylko jej nie klapnęły, to może faktycznie tak przez zęby się stało :roll:
A czemu sika, to nie wiem...

Posted

[quote name='megi82']hormonki?
może mu się nudzi jak ciebie nie ma-jedyne wytłumaczenie bałaganu
moze dawaj mu zabawki,kosteczki itp jak wychodzisz....ja mojej Lili zostawiam kosteczki i kabanosiki do gryzienia,bo jej też się nudzi jak mnie nie ma.
Sika-myslę,że zaczyna znaczyć teren
a co do uszek:przejdzie mu,ale jak antybiotyk bierze już 7 dni i nic to wet powinnien zmienić;czyścił mu uszka?ale z tym klapnięciem to nie mam pojęcia-może faktycznie od maści...zastanawiające[/QUOTE]

Właśnie Tofik ma dużo zabawek, zostawiam mu ucho świni, jakieś kosteczki, a jemu dalej nudno ;/
narazie ten antybiotyk podajemy od soboty wiec nie dlugo ;/ od tego czasu właśnie mu klapły uszka :( ogółem po podaniu tego żelu całą główkę ma przetłuszczoną :( martwie się, że jak mu klapną to już na amen :placz: a i wet zabronił czyścić uszka, gdyż uważa, ze przez przypadek można ten brud z powrotem wcisnąć i jeszcze głębiej :(
hmm a to zterenu będzie całe życie? ;D

[quote name='jot11']Witam serdecznie :multi:

Masuj mu uszka.
Może zęby wymienia i dlatego uszka opadły.U Bella tak własnie było,ale postawiły się po dwóch dniach :diabloti:[/QUOTE]

uszka masujemy ale to nic nie daje ;/ a żeby mu ząbki wypadły to też nie zauważyłam :lol: w sumie to chyba już ten wiek na wypadnie ząbolków ;D za tydzień będzie miał 5 miesięcy :multi:

A tak poza tym to dziekujemy za zainteresowanie się naszymi problemami :lol: ajj co ja bym zrobiła bez dogo i Was ;*

Posted

Tak samo jak moja Tosia..
Zabawek ma pełno ale jak mama musi wyjść na chwilę do miasta i wraca to Tośka grzecznie sobie leży przed drzwiami wejściowymi i czeka..
Ale w tym czasie na złość zawsze się zesika a przed wyjściem mamy wychodzi zawsze na dwór.. i czy mamy by nie było godzinę czy 10 minut to i tak sika :evil_lol:
Co do zdrówka Tofika trzymamy kciuki żeby jak najszybciej wyzdrowiał :lol:
Pozdrawiamy ! :loveu: