Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!!! Od tygodnia jest ze mna suczka Tola. Została adoptowana z hoteliku dla zwierzat w którym mieszkała w piwnicach domu i spała na specjalnych do tego przeznaczonych łózkach. U mnie w mieszkaniu do spania ma swoje miejsce Nie spi i nie wchodzi na łózko Ucze ja czystosci poprzez dawanie smakołyków jak zrobi na dworze ignoracji jak znajde cos w domu lub fe jak przylapie na goracm uczynku i wtedy szybko na dwór.I wszystko było ok juz prawie nie robila w mieszkaniu Całe dwa dni bez prezentu:multi: a tu dzis doslownie przed momentem weszla na nasze łózko i zsiusiała sie na posciel Jak mam to tlumaczyc ?????? Dodam ze dalam jej rosol wczesniej ale zawsze robila w kuchni jak nie mogla wytrzymac a teraz do łuzka:crazyeye:

Posted

A moze zmieniłas dzisiaj pościel na czystą???? Jak zmieniałam pościel to Riki wskakiwał na nią i ją obsikiwał :shake: Tak robił nie tylko w moim łóżku ale i u wszystkich domowników. Tak jakby znaczył teren bo wydawał się dla niego nowym :roll:
Zdarzyło sie to z 5-7 razy ale Riki miał wtedy 3-4 miesiace

Posted

[quote name='okla555']ale pies zaznacza nowe żeczy a suczka nie[/QUOTE]

No jak to nie :diabloti:

Już odpowiadałam w wątku o tym, na wychowaniu chyba, ale mi to wygląda albo na problemy z pęcherzem, albo na znaczenie właśnie, co często zdarza się przed cieczką.
Z tym, że u kilkumiesięcznego szczeniaka może to być po prostu jednorazowa wpadka ;)