Jump to content
Dogomania

VIII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków - rozpoczęty :-)

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Karilka']

Tak bardziej z organizacji: ktoś wkleił jakieś busiki do tego bobolina z darłowa o ile dobrze pamietam. Będe w Darłowie o 7.10 (cała noc jazdy pociagiem) i czy jakoś uda mi sie dostac do osrodka? Czy ktoś tam ma zamiar być wcześniej?[/QUOTE]

Tak przypomne, bo chyba nikt nie odpowiedział.. ;)

Posted

Ja nie mam pojęcia co do busu.
Karilka, Ty jedziesz pociągiem?
Ja najprawdopodobniej będe jechać nocnym pociągiem żeby być nad ranem na miejscu. Stwierdziłam, że to lepsza opcja, bo psiak nie będzie się tak męczył.

Posted

my też pewnie będziemy jechać nocą, tylko, że my mamy całą Polskę do przejechania.... Myślę, żeby gdzieś po środku drogi zorganizować (dłuższą) przesiadkę, żeby zdążyć z psiakami na dwór wyskoczyć.

Posted

[quote name='Karilka']Tak przypomne, bo chyba nikt nie odpowiedział.. ;)[/QUOTE]
Karilka chyba nikt nie wklejał rozkładu busów, tylko ktoś wspominał, że nie ma problemu z dostaniem się busami, bo jeżdzi ich całkiem sporo. ;)

[quote name='Mysia_']my też pewnie będziemy jechać nocą, tylko, że my mamy całą Polskę do przejechania.... Myślę, żeby gdzieś po środku drogi zorganizować (dłuższą) przesiadkę, żeby zdążyć z psiakami na dwór wyskoczyć.[/QUOTE]
Mysia, a czym jedziesz, pociągiem?

Posted

przez Poznań będziemy jechać na pewno ;) Prawdopodobnie będziemy jechać pociągiem, który w Zabrzu jest 4 lipca o 21:51... On w Poznaniu na Głównym jest w nocy o 02:48 , a odjeżdża o 03:05 ;) Potem jest przesiadka w Stargardzie Szczecińskim - przyjeżdża o 05:01 a odjeżdżamy dopiero o 06:44 do Sławna, gdzie kolejna prawie godzina czekania na pociąg prosto do Darłowa, ktory jedzie jedyne 20 minut - na miejscu ma być o 10:08... Takie połączenie wyskakuje mi od razu, może dało by się inaczej pokombinować jeszcze sprawdzę... Te przesiadki przydadzą się na pewno, żeby w razie co trochę psy przewietrzyć i odsikac, ale troche mi te przerwy za długie są... Moze ktoś ma jakis lepszy pomysł? :)

Posted

[quote name='Mysia_']przez Poznań będziemy jechać na pewno ;) Prawdopodobnie będziemy jechać pociągiem, który w Zabrzu jest 4 lipca o 21:51... On w Poznaniu na Głównym jest w nocy o 02:48 , a odjeżdża o 03:05 ;) Potem jest przesiadka w Stargardzie Szczecińskim - przyjeżdża o 05:01 a odjeżdżamy dopiero o 06:44 do Sławna, gdzie kolejna prawie godzina czekania na pociąg prosto do Darłowa, ktory jedzie jedyne 20 minut - na miejscu ma być o 10:08... Takie połączenie wyskakuje mi od razu, może dało by się inaczej pokombinować jeszcze sprawdzę... Te przesiadki przydadzą się na pewno, żeby w razie co trochę psy przewietrzyć i odsikac, ale troche mi te przerwy za długie są... Moze ktoś ma jakis lepszy pomysł? :)[/QUOTE]
Mysia ze Sławna odjeżdżają busy bezpośrednio do Bobolina, więc może nie będziecie musieli czekać na pociąg do Darłowa. ;)

[quote name='ulvhedinn']Słuchajcie, jak to jest z przewozem psów- jesli jeden będzie w zamkniętej torbie to można zabrać dwa?[/QUOTE]
Ulv pies w transporterze nie jest traktowany jak pies, a jako bagaż i się za niego nie płaci. Poza tym raczej nikt się nigdy nie czepia, Esti dużo razy tak jeździła. ;)

Posted

zaczynam sie cieszyć, że w centrum mieszkam :D

w tamtym roku nad morze jechałam nocnym to umęczyliśmy sie strasznie z psem, miejsc nie było, i co chwila ktoś po nas deptał......

Posted

Ja prawdopodobnie będę jechała tym pociągiem: [url]http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q=pl/node/146&ld=pkp&seqnr=5&ident=hv.0903329.1276706574&guiVCtrl_connection_detailsOut_remove_all=yes&guiVCtrl_connection_detailsOut_add_C0-2=yes&guiVCtrl_connection_detailsOut_setStatus_C0-2_allHalts&showDetail=yes&application=PRINTVIEW&[/url]

Posted

[quote name='Mysia_']ooo... czyli nie tylko my spędzimy ponad 12 godziny w drodze :diabloti:
Tylko trochę mnie te przesiadki wkurzają :eviltong:[/QUOTE]
przesiadki akurat dobre, bo nogi można rozprostować ;) mnie bardziej wkurza to, że muszę nadrabiać jakieś 200km :roll:

Posted

Ulv- tak jak Asia pisała ja często z dwoma psami jeździłam, często nawet Szyszki transporter był schowany na górze, a oba psy na siedzeniu.
Moja siostra jechała kiedyś z psem i kotem, kot w transporterze, Szyszka bez biletu, bez niczego.
Nigdy problemu nie było. ;)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Mysia ze Sławna odjeżdżają busy bezpośrednio do Bobolina, więc może nie będziecie musieli czekać na pociąg do Darłowa. ;)

[/QUOTE]

ooo... świetnie :) zaraz sobie zerknę co i jak....

Posted

Witam wszystkich tu zaglądających!
Wiecie co to znaczy zamienić się z przeożonym na wakacyjne terminy 14 dniowego, nieprzerwanego urlopu? Pewnie nie... i czasami wszystkim zazdroszczę latwości z jaką mogą wybrać termin...
Więc po wielu namowach i innych środkach perswazji - udalo mi się!
Na 80% będę - jeszcze tylko podpis glównego dyryktora i będę z Wami!
Odpowiedź będę mial jutro lub w poniedzialek!
Na 80% więc proszę mnie wpisać na listę
Bafra ( super zsocjalizowana sunia DC ) i Buell czyli ja...
i na 80% bunkier czyli miejsce w domku ( chyba że ktoś mnie na tyle polubi że mnie i bafre przygarnie)
i na 80% proponuję trznsport Gdańsk - Zlot ( max 2 osoby i 2 psy) + 20 osób z psami może jechać na pace + nieskończona liczba osób z psami lub bez może biec za czerwoną ciężaróweczką... ( to ostatnie to oczywiście żart - tak to ma tylko mój motocykl :D ! )

A tak na poważnie to czy można się do szacownego toważystwa dolączyć i jeśli tak - do kogo wplata i ile?

Posted

Czy mozna? oczywiscie ze mozna :)
Buell - Swietnie moj CC bedzie mial towarzyszke mniej wiecej rowna gabarytowo, bardzo mnie to cieszy :) Wplacac do Estery 222 zl za osobe i 35 zl za psa:)

Posted

[quote name='rose']To może i my pojedziemy tym nocnym.. Jeszcze się zastanowimy ;)[/QUOTE]

no to w razie co jeszcze się zgadamy :diabloti:

wie ktoś może jak to jest z rezerwacją przedziału? :cool3: Moja siostra twierdzi, że jak rezerwowała w pociągu do Gdyni to i tak prawie całą droga siedziała ze znajomymi na korytarzu :eviltong:

[B]
Buell[/B] wszystkie potrzebny informacje - np. numer konta są na pierwszej stronie (w pierwszym i drugim poście) ;)