Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,
Trochę mnie nie było na forum ale wracam i to z problemem. Emiko ma 11 miesięcy i do tej pory nie mieliśmy z nią naprawdę żadnych poblemów. Od 1,5 miesiąca jestem w domu nie chodzę do pracy i zaczął się problem. Emi nie chce zostawać sama tzn jak to shiba robi dobrą minę do złej gry:) jak wychodzimy do sklepu na zakupy czy gdziekolwiek nawet na 10 minut Emi zjada wszystkie buty otwiera sama szafę, jak nie otworzy szafy to pogryzie ścianę a jak nie ściana to meble- które musieliśmy wymienić. Zaczeła skakać na każdego obcego na ulicy który się do niej odezwie , listonoszaktóry przyniesie pocztę na wszystkich podgryzając oczywiście nie ze złości tylko z miłośći ;-). Nie potrafimy sobie poradzić z tym może znacie jakiegoś trenera który mógłby przychodzić na zajęcia indywidualne do Emi i spróbować nam pomóc. Niedługo pojawi nam się nowy członekrodziny i chcielibyśmy żeby Emcia była troszkę delikatniejsza:). Dodam że jak wychodzimy to zostawiamy jej zabawki i smakołyki żeby miała co robić. Pozdrawiam
A oto gagatek:)
[IMG]http://img84.imageshack.us/img84/8446/dsc0115u.jpg[/IMG]

Posted

Witam.
Delikatnie rzecz ujmując, mała wypowiada swoje zdanie na temat Waszego zachowania;)
Ja nie znam nikogo kto się takimi problemami zajmuje, ale trzeba chyba poprosić Babcię Gosię z Hannibala o pomoc, ona zna sporo szkoleniowców.
Jeśli się sama nie odezwie /może ostatnio nie zagląda/, postaram się złapać ją telefonicznie. Myślę, że na pewno pomoże.
Pozdrawiam Panią i gagatka Emiko.

• 11 months later...
Posted

[quote name='bubcia']Witam wszystkich,Zaczeła skakać na każdego obcego na ulicy który się do niej odezwie , listonoszaktóry przyniesie pocztę na wszystkich podgryzając oczywiście nie ze złości tylko z miłośći ;-)[/QUOTE]

Hehe jakbym słyszał kogoś opisującego naszą siedmiomiesięczną Yoko :-)
...tak z ciekawości: jak sobie z tym poradziliście?