Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo ciekawy jestem stawki a jeszcze bardziej mnie ciekawi czy na tych wystawach będą championy zgłoszone do Włocławka,raczej nie,nas na tych wystawach nie będzie.

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
już są :) :) :)

:pszkoda,bo już miałam przygotowaną miarkę ;):evil_lol: i wykułam wzorzec na blachę:lol: (ale i tak będę)
żarty żartami,żeby tylko ładna pogoda była,bo nie ma nic gorszego jak deszcz na wystawie

Posted

będa inne championy :) niż te zgłoszone do włocławka

Wiem,bo te z Włocławka wolą krajówki które im nic nie dają,jednie blokowanie innych:loveu: a na klubowej nie mają odwagi ich pokazać:eviltong:
Pencia napisał(a):
:pszkoda,bo już miałam przygotowaną miarkę ;):evil_lol: i wykułam wzorzec na blachę:lol:
żarty żartami,żeby tylko ładna pogoda była,bo nie ma nic gorszego jak deszcz na wystawie

Rok temu pogoda była fatalna,Beatko nie mogła byś być asystentem i wystawcą bo to nie etyczne;)

Posted

będa inne championy :) niż te zgłoszone do włocławka

Wiem,bo te z Włocławka wolą krajówki które im nic nie dają,jednie blokowanie innych:loveu: a na klubowej nie mają odwagi ich pokazać:eviltong:
Pencia napisał(a):
:pszkoda,bo już miałam przygotowaną miarkę ;):evil_lol: i wykułam wzorzec na blachę:lol:

Rok temu pogoda była fatalna,Beatko nie mogła byś być asystentem i wystawcą bo to nie etyczne;)

Posted

[quote name='J.G']Wiem,bo te z Włocławka wolą krajówki które im nic nie dają,jednie blokowanie innych:loveu: a na klubowej nie mają odwagi ich pokazać:eviltong:
ale jaki cel jest we wzajemnym blokowaniu się championów ?
CHampiony chyba nikogo nie blokuja bo są w klasie championów a nie w innej w której najcześciej zdobywa się upragnione CWC.
[quote name='J.G']
Przede wszystkim niezgodne z regulaminem :)

Posted

ale jaki cel jest we wzajemnym blokowaniu się championów ?
CHampiony chyba nikogo nie blokuja bo są w klasie championów a nie w innej w której najcześciej zdobywa się upragnione CWC.

Zgadza się masz rację,tylko w tym przypadku obie Panie wiedzą że DIDO nie ma CH.PL.Ale to nie dotyczy tego wspaniałego tematu:loveu:

Przede wszystkim niezgodne z regulaminem :)

Tak tylko skoro takie niezgodne z regulaminem to dlaczego sędzia ocenia psy na wystawie a ktoś inny wystawia jego psa u innego sędziego.

Posted

Ja też mam problem,ponieważ wróciła moja córka po półtorarocznym stażu we Włoszech w klinice zajmującej się rozrodem psów a jest też asystentem V grupy.W tym roku zrezygnowała z asystentowania na klubówce ale w przyszłym roku chciałaby już być obecna na ringu.Ale myślę,że może asystować w tym samym czasie co ja wystawiam ale na innym ringu i u innego sędziego.

Posted

Bardzo przepraszam,że się wtrącę :eviltong:Ja mam 6 lat stażu asystenckiego i trochę asystentur przez ten czas się uzbierało( na klubowych również),znam regulamin(umie jeszcze czytac,chociaż mam specjalizację hodowla zwierząt i większośc czasu spędzam właśnie z nimi)wiem co wolno i nie wolno,nikt mnie tego nie musi uczyc.Na pewno jeżeli jestem asystentem na wystawie i pracuję na ringu nie zgłaszam swoich psów na tą wystawę,a jeżeli zgłaszam psy to nie asystuje to dla mnie jasne jak słońce.A moje zapytanie było żartobliwe jak wcześniej napisałam w poście :evil_lol: widac,że tutaj nawet żarty obracają się w bardzo poważną dyskusję.
A tak na marginesie nie ma jeszcze listy zgłoszonych psów,bo widzę na stronie oddziału,że przedłużono czas przyjmowania zgłoszeń do 06.09 to skąd wiadomo kto zgłosił.

Posted

Jeżeli chodzi o mnie Beatko to napisałem tak bo wiem że będziesz wystawcą na klubowej i nie wypadało by abyś była również asystentem.

Wszystko wskazuje na to że jeżeli we Włocławku DIDO nie dostanie CWC,to pojadę na klubową pokibicować-wszystkim.

Posted

Zgadza się masz rację,tylko w tym przypadku obie Panie wiedzą że DIDO nie ma CH.PL.Ale to nie dotyczy tego wspaniałego tematu:loveu:

ale w czym problem ? Jacku, przecież jeśli właściciel zgłosił psa w klasie championów a nie załączył dokumentu (championatu)- to związek jako organizator ma obowiązek to zweryfikować i jeśli włąściciel tego w odpowidnim czasie nie uzupełni pies automatem jest przesuwany do klasy otwartej.
Jeśli związek tego nie zrobił - to być może przez jakieś niedopatrzenie.Jeśłi jednak pies jest w championach - hmmm no to nie wiem ....

Tak tylko skoro takie niezgodne z regulaminem to dlaczego sędzia ocenia psy na wystawie a ktoś inny wystawia jego psa u innego sędziego.

Szczerze mówiąc nie spotkałam się z czyms takim.

Posted

Martuś,DIDO jest championem
pomeranian, szpic miniaturowy,hodowla szpica miniaturowego, pomeraniana, gro-mor fci,

problem jest w tym że do CH.PL. brakuje mu CWC z krajówki i jak nie dostanie we Włocławku to nie może pojechać na zaplanowane wystawy na których aby zostać championem wymagany jest championat własnego kraju czyli PL.
Jak masz jeszcze katalog z POZNAŃ 2008' to zobacz grupa piąta rasa na literkę A.

Beatko mówiłaś mi gdzieś kiedyś że będziesz na klubowej w ŁODZI,dopisałaś całe zdanie w powyższym poście;)

Posted

[quote name='J.G']Martuś,DIDO jest championem
no wiem wiem

[quote name='J.G']
problem jest w tym że do CH.PL. brakuje mu CWC z krajówki i jak nie dostanie we Włocławku to nie może pojechać na zaplanowane wystawy na których aby zostać championem wymagany jest championat własnego kraju czyli PL.

aaa - rozumiem już.
NIe mogłam załapać o co chodzi :)
Eeee Jacku ... krajówek od groma i ciut ciut. Poza tym, no cóż nigdy nie może przewidzieć wyników.
Najczesciej klasa championow jest pusta (choc częsciej u suk tak jest) - a otwarta jest napakowana "na maxa".
To prawa syatystyki ze czasami sie tak dzieje ze klasa championów dopisze. Poza tmy Jacku - championów u nas co raz więcej. Czemu miały by się nie pokzać.
Moim zdaniem nie chodzi tutaj o blokowanie. Czy jakąkolwiek złą wole.
Poprostu zrządzenie losu.
Czasami można się porozumieć i poprosić aby nie przyjeżdzał jeśli czujemy się zagrożeni z czyjejś strony. :)

Jacku - trochę wiecej wiary we własnego psa. SKoro ma juz CHampionaty innych krajów to nie zrobiłes ich "w promocji" tylko dlatego, że pies zasłużył na to :) :) :)

To dlaczego miałby nie zasłużyć na zwykłę małe CWC z wystawy krajowej.

[quote name='J.G']
Jak masz jeszcze katalog z POZNAŃ 2008' to zobacz grupa piąta rasa na literkę A.

mam - zerknę.
Nie skupiałam się na tym.

Posted

J.G napisał(a):
Co będzie to będzie;) jak nie dostanę to będzie okazja zobaczyć się w ŁODZI w dużym pomkowym i nie tylko gronie:multi:

zgłoś się do Łodzi - masz jeszcze czas. A skoro brakuje ci CWC to jeszcz szanse w Łodzi będziesz miał bo tu 2 wystawy i klubowa i krajowa.

Posted

zgłoś się do Łodzi - masz jeszcze czas. A skoro brakuje ci CWC to jeszcz szanse w Łodzi będziesz miał bo tu 2 wystawy i klubowa i krajowa.

Tak zrobię,zgłoszę w ostatni dzień nawet wszystko dobrze się składa:p

• 2 weeks later...