filonek_bezogonek Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 No widze, że sporo chętnych się pojawi na tych dwóch wystawach. No i najmłodsze pokolenia rozpoczynają swoją kariere ;) Postaram się podać wam stawkę niebawem. Pozdrawiam M Quote
J.G Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Bardzo ciekawy jestem stawki a jeszcze bardziej mnie ciekawi czy na tych wystawach będą championy zgłoszone do Włocławka,raczej nie,nas na tych wystawach nie będzie. Quote
Pencia Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Myślę,że będzie co oglądac w szpicach :lol: ,a asystenci już są ? Quote
filonek_bezogonek Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 będa inne championy :) niż te zgłoszone do włocławka Quote
filonek_bezogonek Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Pencia napisał(a):Myślę,że będzie co oglądac w szpicach :lol: ,a asystenci już są ? już są :) :) :) Quote
Pencia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 filonek_bezogonek napisał(a):już są :) :) :) :pszkoda,bo już miałam przygotowaną miarkę ;):evil_lol: i wykułam wzorzec na blachę:lol: (ale i tak będę) żarty żartami,żeby tylko ładna pogoda była,bo nie ma nic gorszego jak deszcz na wystawie Quote
J.G Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 filonek_bezogonek napisał(a):będa inne championy :) niż te zgłoszone do włocławka Wiem,bo te z Włocławka wolą krajówki które im nic nie dają,jednie blokowanie innych:loveu: a na klubowej nie mają odwagi ich pokazać:eviltong: Pencia napisał(a)::pszkoda,bo już miałam przygotowaną miarkę ;):evil_lol: i wykułam wzorzec na blachę:lol: żarty żartami,żeby tylko ładna pogoda była,bo nie ma nic gorszego jak deszcz na wystawie Rok temu pogoda była fatalna,Beatko nie mogła byś być asystentem i wystawcą bo to nie etyczne;) Quote
J.G Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 filonek_bezogonek napisał(a):będa inne championy :) niż te zgłoszone do włocławka Wiem,bo te z Włocławka wolą krajówki które im nic nie dają,jednie blokowanie innych:loveu: a na klubowej nie mają odwagi ich pokazać:eviltong: Pencia napisał(a)::pszkoda,bo już miałam przygotowaną miarkę ;):evil_lol: i wykułam wzorzec na blachę:lol: żarty żartami,żeby tylko ładna pogoda była,bo nie ma nic gorszego jak deszcz na wystawie Rok temu pogoda była fatalna,Beatko nie mogła byś być asystentem i wystawcą bo to nie etyczne;) Quote
filonek_bezogonek Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 [quote name='J.G']Wiem,bo te z Włocławka wolą krajówki które im nic nie dają,jednie blokowanie innych:loveu: a na klubowej nie mają odwagi ich pokazać:eviltong: ale jaki cel jest we wzajemnym blokowaniu się championów ? CHampiony chyba nikogo nie blokuja bo są w klasie championów a nie w innej w której najcześciej zdobywa się upragnione CWC. [quote name='J.G'] Rok temu pogoda była fatalna,Beatko nie mogła byś być asystentem i wystawcą bo to nie etyczne;) Przede wszystkim niezgodne z regulaminem :) Quote
J.G Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 filonek_bezogonek napisał(a):ale jaki cel jest we wzajemnym blokowaniu się championów ? CHampiony chyba nikogo nie blokuja bo są w klasie championów a nie w innej w której najcześciej zdobywa się upragnione CWC. Zgadza się masz rację,tylko w tym przypadku obie Panie wiedzą że DIDO nie ma CH.PL.Ale to nie dotyczy tego wspaniałego tematu:loveu: Przede wszystkim niezgodne z regulaminem :) Tak tylko skoro takie niezgodne z regulaminem to dlaczego sędzia ocenia psy na wystawie a ktoś inny wystawia jego psa u innego sędziego. Quote
Imparato Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Ja też mam problem,ponieważ wróciła moja córka po półtorarocznym stażu we Włoszech w klinice zajmującej się rozrodem psów a jest też asystentem V grupy.W tym roku zrezygnowała z asystentowania na klubówce ale w przyszłym roku chciałaby już być obecna na ringu.Ale myślę,że może asystować w tym samym czasie co ja wystawiam ale na innym ringu i u innego sędziego. Quote
Pencia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Bardzo przepraszam,że się wtrącę :eviltong:Ja mam 6 lat stażu asystenckiego i trochę asystentur przez ten czas się uzbierało( na klubowych również),znam regulamin(umie jeszcze czytac,chociaż mam specjalizację hodowla zwierząt i większośc czasu spędzam właśnie z nimi)wiem co wolno i nie wolno,nikt mnie tego nie musi uczyc.Na pewno jeżeli jestem asystentem na wystawie i pracuję na ringu nie zgłaszam swoich psów na tą wystawę,a jeżeli zgłaszam psy to nie asystuje to dla mnie jasne jak słońce.A moje zapytanie było żartobliwe jak wcześniej napisałam w poście :evil_lol: widac,że tutaj nawet żarty obracają się w bardzo poważną dyskusję. A tak na marginesie nie ma jeszcze listy zgłoszonych psów,bo widzę na stronie oddziału,że przedłużono czas przyjmowania zgłoszeń do 06.09 to skąd wiadomo kto zgłosił. Quote
J.G Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Jeżeli chodzi o mnie Beatko to napisałem tak bo wiem że będziesz wystawcą na klubowej i nie wypadało by abyś była również asystentem. Wszystko wskazuje na to że jeżeli we Włocławku DIDO nie dostanie CWC,to pojadę na klubową pokibicować-wszystkim. Quote
filonek_bezogonek Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Zgadza się masz rację,tylko w tym przypadku obie Panie wiedzą że DIDO nie ma CH.PL.Ale to nie dotyczy tego wspaniałego tematu:loveu: ale w czym problem ? Jacku, przecież jeśli właściciel zgłosił psa w klasie championów a nie załączył dokumentu (championatu)- to związek jako organizator ma obowiązek to zweryfikować i jeśli włąściciel tego w odpowidnim czasie nie uzupełni pies automatem jest przesuwany do klasy otwartej. Jeśli związek tego nie zrobił - to być może przez jakieś niedopatrzenie.Jeśłi jednak pies jest w championach - hmmm no to nie wiem .... Tak tylko skoro takie niezgodne z regulaminem to dlaczego sędzia ocenia psy na wystawie a ktoś inny wystawia jego psa u innego sędziego. Szczerze mówiąc nie spotkałam się z czyms takim. Quote
J.G Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Martuś,DIDO jest championem pomeranian, szpic miniaturowy,hodowla szpica miniaturowego, pomeraniana, gro-mor fci, problem jest w tym że do CH.PL. brakuje mu CWC z krajówki i jak nie dostanie we Włocławku to nie może pojechać na zaplanowane wystawy na których aby zostać championem wymagany jest championat własnego kraju czyli PL. Jak masz jeszcze katalog z POZNAŃ 2008' to zobacz grupa piąta rasa na literkę A. Beatko mówiłaś mi gdzieś kiedyś że będziesz na klubowej w ŁODZI,dopisałaś całe zdanie w powyższym poście;) Quote
filonek_bezogonek Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 [quote name='J.G']Martuś,DIDO jest championem no wiem wiem [quote name='J.G'] problem jest w tym że do CH.PL. brakuje mu CWC z krajówki i jak nie dostanie we Włocławku to nie może pojechać na zaplanowane wystawy na których aby zostać championem wymagany jest championat własnego kraju czyli PL. aaa - rozumiem już. NIe mogłam załapać o co chodzi :) Eeee Jacku ... krajówek od groma i ciut ciut. Poza tym, no cóż nigdy nie może przewidzieć wyników. Najczesciej klasa championow jest pusta (choc częsciej u suk tak jest) - a otwarta jest napakowana "na maxa". To prawa syatystyki ze czasami sie tak dzieje ze klasa championów dopisze. Poza tmy Jacku - championów u nas co raz więcej. Czemu miały by się nie pokzać. Moim zdaniem nie chodzi tutaj o blokowanie. Czy jakąkolwiek złą wole. Poprostu zrządzenie losu. Czasami można się porozumieć i poprosić aby nie przyjeżdzał jeśli czujemy się zagrożeni z czyjejś strony. :) Jacku - trochę wiecej wiary we własnego psa. SKoro ma juz CHampionaty innych krajów to nie zrobiłes ich "w promocji" tylko dlatego, że pies zasłużył na to :) :) :) To dlaczego miałby nie zasłużyć na zwykłę małe CWC z wystawy krajowej. [quote name='J.G'] Jak masz jeszcze katalog z POZNAŃ 2008' to zobacz grupa piąta rasa na literkę A. mam - zerknę. Nie skupiałam się na tym. Quote
J.G Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Co będzie to będzie;) jak nie dostanę to będzie okazja zobaczyć się w ŁODZI w dużym pomkowym i nie tylko gronie:multi: Quote
filonek_bezogonek Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 J.G napisał(a):Co będzie to będzie;) jak nie dostanę to będzie okazja zobaczyć się w ŁODZI w dużym pomkowym i nie tylko gronie:multi: zgłoś się do Łodzi - masz jeszcze czas. A skoro brakuje ci CWC to jeszcz szanse w Łodzi będziesz miał bo tu 2 wystawy i klubowa i krajowa. Quote
J.G Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 filonek_bezogonek napisał(a):zgłoś się do Łodzi - masz jeszcze czas. A skoro brakuje ci CWC to jeszcz szanse w Łodzi będziesz miał bo tu 2 wystawy i klubowa i krajowa. Tak zrobię,zgłoszę w ostatni dzień nawet wszystko dobrze się składa:p Quote
filonek_bezogonek Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Zapraszam - jak na razie jest nas (pomeranianow) ponad 20 sztuk Quote
Pencia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 http://www.zkwp.lodz.pl/joomla/images/PDF/kr%2012%20plan%20ringi%202009.pdf na klubową jeszcze nie było,ciekawa jestem czy klubowa pobije ilościowo pomeraniany z Katowic (26) Quote
filonek_bezogonek Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Pencia napisał(a):http://www.zkwp.lodz.pl/joomla/images/PDF/kr%2012%20plan%20ringi%202009.pdf na klubową jeszcze nie było,ciekawa jestem czy klubowa pobije ilościowo pomeraniany z Katowic (26) nie pobije ale będzie bliziutko Quote
Pencia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 SUPER :multi: Marto,a kiedy będzie link na klubową? Quote
filonek_bezogonek Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 pewnie niebawem.... generalnie wszystko juz jest zrobione tylko problem chyba z umieszczeniem na stronie jest :) Quote
Recommended Posts