Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj Bono :lol: Dziękujemy za odwiedziny :) Wyniki są, miał jedynie podwyższony ALAT. Nie dostał żadych leków i po 3 dniach doznał samowyleczenia. Przyczyną choroby było napewno łakomstwo. Domyślam się że zjadł myszkę którą upolował kot a mysz mogła być podtruta i stąd wzięły się jego dolegliwości.

Posted

No to naprawdę ulga :)
Moje myszki nie ruszą, zresztą w jednym domu mieszkają z gryzoniami, więc nawet się ostatnio zaprzyjaźnili. Zwłaszcza najstarszy Kapsel wylizał ostatnio jedną z koszatniczek tak, że aż ociekała śliną... ;)
Kacperek-mały łakomczuszek- a później boli brzuszek... ;)

Posted

och, to dobrze, ze to tylko kilkudniowa niestrawność;)
a to łakomczuch:evil_lol:

Jamnicza Rodzino czy oni sie nigdy nie kłócą?
na zdjęciach zawsze taka sielanka:loveu:
a przecież to banda prawie samych chłopaków jest:eviltong:
i jedna dziewczyna na dodatek, nie ma żadnych awantur?
jak Wy to robicie w takim razie?

Posted

Kłótnie między nimi zdazają się żadko,a jeżeli już to przy posiłku.Dziewczyna jest po sterylce,także niema nią zainteresowania.:evil_lol: Ona jak któremuś coś dolega to wciela się w role pielęgniarki :lol: Najczęściej to jamniki atakują kundelka Groszka.

Posted

Groszek to cwany lis :diabloti: umie ogarnąć całą 6 i jeszcze daje radę kotom. Jakiś pech nas dopadł bo Kacper znowu chory :-( obudził się rano i nie może otworzyć oczu. Po konsultacji z wetem dowiedziałam się że mamy mu zakraplać antybiotyk a jak do jutra nie przejdzie przyjść i pokazać co się dzieje.

Posted

Otworzył troszeczke oczy jednak raczej chodzi z zamkniętymi. Czytałam w necie opisy i by pasowało zapalenie spojówek. Zapewne jutro rano pojedzie do weta a narazie ma zakraplany antybiotyk który cudem pozostał w domu po operacji 3 powieki Tośki.

Posted

Mi też to wygląda na zapalenie spojówek. Hektror miał w zeszłym roku. Tak to wyglądało jak u Kacpra. Dostał kropelki do oczu i jeszcze maść z antybiotykiem do wciskania pod powiekę- masakra z tym była, ale fakt po trzech dniach stosowania leków śladu po zapaleniu nie było.
Trzymaj się Kacperku :loveu:

Posted

Byliśmy rano u weta. Potwierdziło się że jest to zapalenie spojówek. Kacper dostał zastrzyk przeciwbólowy i maść do oczu. Dostał też dużo komplementów, ponieważ był bardzo grzeczny czym zadziwił panią wetkę.
Powiedziała że był dzielny więc powinien dostać nagrodę a ja odpowiedziałam że jest grzeczny bo obiecałam mu żwacze :evil_lol:
Pod wieczór widać już poprawę :lol: bo Kacper ma całkiem otwarte oczy :)

Posted

Ta maść tak pomaga. A jaką dostał Kacperek maść? Hektorek miał kropelki- FLOXAL a maść Virolex 3%. Tak jak mówiłam po 3 dniach już śladu po zapaleniu nie było.
Kacperku, będzie dobrze!