Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Markach na stacji benzynowej znaleziono piękną młodziutką sunię (wiek około 8mies., waga 6kg). Prawdopodobnie została wyrzucona "w nagrodę" za pierwszą cieczkę. Pusia (imię "robocze") chodzi na smyczy, zachowuje czystość, jest bardzo przyjacielska w stosunku do ludzi i psów, koty toleruje z tendencją do lubienia. Sunia nie nadaje się do schroniska -jest zbyt delikatna, ale trafi tam w następnym tygodniu jeśli szybko nie znajdzie nowego domu.

Aktualnie przebywa w Warszawie, w biurze TOZ.

Mój numer telefonu: 0504080091,
Zoja.

Posted

Bardzo proszę o ogłoszenia jakiekolwiek -ja przedstawiam ją jedynie na prośbę bezpośredniej opiekunki.
TOZ zabezpiecza podopiecznych w szczepienia, sterylizację -jeszcze nie miała, ale będzie miała (znaleziono ją 5dni temu). itp. Sunia po znalezieniu jej na stacji była u weterynarza na kontroli -wszystko z nią OK. Cieczka się skończyła.. tylko sunia jakby coraz smutniejsza.. chyba do niej dotarło, że całe zamieszanie to nie wizyta w gościach..

Posted

Zrobie jej dzis wyrozniona gratke i znacze ze ma szczepienia i na dniach sterylizacje. Mam nadzieje ze ktos ja przygarnie. Ma same zalety: mloda ale juz utrzymuje czystosc i nie niszczy, piekna (bezsprzecznie), niewielka, przyjazna, lagodna, zaszczepiona i wysterylizowana.
Domy powinny sie o nia bic!!!

Posted

Karolina, dowiedziałam się o sprawy Pusi: jest odrobaczona, odpchlona i zabezpieczona przed robactwem, a w następnym tygodniu będzie miała szczepienia i sterylizację :)
Dzięki raz jeszcze :)

Posted

Pisalas ze w przyszlym tygodniu mala trafi do schroniska jesli nie znajdzie domu. Czyli szczepienia i sterylizacja beda juz w schronie? Czy uda sie mala przetrzymac w biurze TOZ?
Jesli nie to moze trzeba szukac jej DT?

Posted

Nie, w biurze nie może zostać -tak mi powiedziała opiekunka. Tam zwyczajnie nie ma warunków i nie ma opieki. Przez ten tydzień zajmowała się nią jedna z dziewczyn, która tam często bywała, ale tak się nie da ciągnąc w nieskończoność. :(
DT byłoby wybawieniem, tym bardziej, że schron od razu po szczepieniach byłby tragedią.. Nie wiadomo czy mała trafi do Celestynowa czy do Radzymina (przytulisko TOZ). Obydwa te miejsca nie są dla niej...

Posted

no właśnie -jest śliczna, młoda i grzeczna.. mam nadzieje, ze nie trafi do schronu, bo albo tam zdziczeje albo ja zagryzą.. jest rozpieszczona.

Lady Bell -wyślę Ci PW -muszę się komuś w rękaw wypłakać..

Posted

żadnego odzewu :( Niemniej jest światełko w tunelu, bo pewna dziewczyna namawia rodziców na adopcję suni ... może się skuszą.. Oby :) Prawdopodobnie wyjaśni się w ciągu weekendu...

Posted

Dziewczyny, udało się!!!

nie wiem z czyjego ogłoszenia, ale znalazła się fajna Pani, która zabrała Pusię do domku!!

Dziękuję Wam bardzo :)))