zoja. Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 W Markach na stacji benzynowej znaleziono piękną młodziutką sunię (wiek około 8mies., waga 6kg). Prawdopodobnie została wyrzucona "w nagrodę" za pierwszą cieczkę. Pusia (imię "robocze") chodzi na smyczy, zachowuje czystość, jest bardzo przyjacielska w stosunku do ludzi i psów, koty toleruje z tendencją do lubienia. Sunia nie nadaje się do schroniska -jest zbyt delikatna, ale trafi tam w następnym tygodniu jeśli szybko nie znajdzie nowego domu. Aktualnie przebywa w Warszawie, w biurze TOZ. Mój numer telefonu: 0504080091, Zoja. Quote
karolina_g_k Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 A jak ze szczepieniami u suni? Cieczka sie juz skonczyla? Gdzie mala ma ogloszenia? Ja moge zrobic gratke Quote
zoja. Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Bardzo proszę o ogłoszenia jakiekolwiek -ja przedstawiam ją jedynie na prośbę bezpośredniej opiekunki. TOZ zabezpiecza podopiecznych w szczepienia, sterylizację -jeszcze nie miała, ale będzie miała (znaleziono ją 5dni temu). itp. Sunia po znalezieniu jej na stacji była u weterynarza na kontroli -wszystko z nią OK. Cieczka się skończyła.. tylko sunia jakby coraz smutniejsza.. chyba do niej dotarło, że całe zamieszanie to nie wizyta w gościach.. Quote
karolina_g_k Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Zrobie jej dzis wyrozniona gratke i znacze ze ma szczepienia i na dniach sterylizacje. Mam nadzieje ze ktos ja przygarnie. Ma same zalety: mloda ale juz utrzymuje czystosc i nie niszczy, piekna (bezsprzecznie), niewielka, przyjazna, lagodna, zaszczepiona i wysterylizowana. Domy powinny sie o nia bic!!! Quote
zoja. Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Mam nadzieję :) Bo jest naprawdę fajniutka :) Jutro wyjaśnię sprawy terminów sterylki itp. Dziękuję :) Quote
karolina_g_k Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Zrobiłam małej wyróżniona gratke na "przygarne/oddam" chcialam jeszcze w dziale "mieszance ale probuje juz 3 raz i przerywa sie połaczenie z serwerem. Postaram sie więc zrobic to jutro. Jako nr kontaktowy podalam telefon z pierwszego postu http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2125619_piekna_mloda_lagodna_sunia_szuka.html Quote
karolina_g_k Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 No dis udalo mi sie umiescic sunie w dziale o mieszancach. Cudowna sunia szuka swojego miejsca na ziemi! moze uda mi sie wyskrobac cos jeszcze :) Quote
zoja. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Karolina, dowiedziałam się o sprawy Pusi: jest odrobaczona, odpchlona i zabezpieczona przed robactwem, a w następnym tygodniu będzie miała szczepienia i sterylizację :) Dzięki raz jeszcze :) Quote
karolina_g_k Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Pisalas ze w przyszlym tygodniu mala trafi do schroniska jesli nie znajdzie domu. Czyli szczepienia i sterylizacja beda juz w schronie? Czy uda sie mala przetrzymac w biurze TOZ? Jesli nie to moze trzeba szukac jej DT? Quote
zoja. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Nie, w biurze nie może zostać -tak mi powiedziała opiekunka. Tam zwyczajnie nie ma warunków i nie ma opieki. Przez ten tydzień zajmowała się nią jedna z dziewczyn, która tam często bywała, ale tak się nie da ciągnąc w nieskończoność. :( DT byłoby wybawieniem, tym bardziej, że schron od razu po szczepieniach byłby tragedią.. Nie wiadomo czy mała trafi do Celestynowa czy do Radzymina (przytulisko TOZ). Obydwa te miejsca nie są dla niej... Quote
LadyBell Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 zrobiłam ogłoszenie na psiamania.pl adopcjapsa.pl pajeczyna.pl http://www.aleoferta.pl/katalog_ogloszen.php?id_cat=6 warszawa.gumtree.pl śliczna jest! powinna szybko znaleźć domek. Quote
zoja. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 no właśnie -jest śliczna, młoda i grzeczna.. mam nadzieje, ze nie trafi do schronu, bo albo tam zdziczeje albo ja zagryzą.. jest rozpieszczona. Lady Bell -wyślę Ci PW -muszę się komuś w rękaw wypłakać.. Quote
karolina_g_k Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Ja umiescilam mala jeszcze na: Sunia została znaleziona kilka dni temu / bliżej nieokreślona ;) / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Kupię Psa - Giełda zwierząt domowych :: Szczegóły ogłoszenia Różne | Piękna, młoda, łagodna sunia szuka wspaniałego domu! Kupię Sprzedam | Mloda, piekna i lgodna sunia szuka domu!! Oddam za darmo - Piękna, młoda, łagodna sunia szuka domu | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl http://www.eoferty.com.pl/id139637.html http://www.mojpupil.pl/gielda_psow i jeszcze na www.przygarnijpsa.pl i www.adopcje.org tyle tylko ze tam czeka na aktywacje. Zoja zmien moze tytul watku na cos w stylu "DT do niedzieli albo schronisko-ona tam zginie!!!" moze ktos pomoze? Quote
zoja. Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 żadnego odzewu :( Niemniej jest światełko w tunelu, bo pewna dziewczyna namawia rodziców na adopcję suni ... może się skuszą.. Oby :) Prawdopodobnie wyjaśni się w ciągu weekendu... Quote
zoja. Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Dziewczyny, udało się!!! nie wiem z czyjego ogłoszenia, ale znalazła się fajna Pani, która zabrała Pusię do domku!! Dziękuję Wam bardzo :))) Quote
LadyBell Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 ekstra! :) dobra robota! fajnie że psinka trafiła do dobrego domku... zoja. mam nadzieje że w umowie adopcyjnej został zawarty nakaz sterylki? chyba że już jest po? Quote
karolina_g_k Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Nieistotne z czyjego ogloszenia, najwazniejsze ze mala juz u siebie :) A ktos sprawdzil ten dom? Podpisaliscie umowe adopcyjna? Quote
zoja. Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Umowę podpisywała inspektorka TOZ -tam wszytko jest od A-Z :) Quote
Recommended Posts