Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam
witam,czyzbyś cudlle miał samoyedke :lol: w dodatku z pierwsza cieczka? :lol:
Moja samoyedka w wieku siedmiu miesięcy(malamutka w wieku 5).
znosila ja dobrze ale tylko do dni plodnych 8) ,bo w ich trakcie ciagnela do wszystkich psow :evil: do tego stopnia ze ogladajac sie za psem po drugiej stronie ulicy wpadla na drzewo i rozwalila sobie oko :o tak ze potrzebne bylo leczenie antybiotykiem :roll: .
do tej pory ciezko znoisze jej plodne dni :x
pozdrawiam iwona

Posted

mam 5,5 miesieczna samojedke, jeszcze bez cieczki ale mysle,ze pora sie tym problemem nieco zaintersowac, zwlaszcza ze instynkt hmm ojcowski obudzil sie z wiosna w wiekszosci okolicznych psow.
piesia biegnie na oslep do wszystkich psow bo chce sie bawic ze wszystkim co sie rusza. :Dog_run:
i wlasciwie kazde zachowanie traktuje jak zabawe

a jakies inne stresy zwiazane z cieczka?mamy w rodzinie suczke mix, ktora w czasie cieczki robi sie makabrycznie szczekliwa, jękliwa kaprysna, nadpobudliwa i ogolnie trudna do wytrzymania..inne z kolei to demony agresji

zastanawiam sie czy nas czekaja mnie podobne przygody
pzdr
Joasia&Nuka

Posted

Moja samoyedka dostała pierwszą cieczkę, gdy miała 9 miesięcy. Podczas cieczki była troszkę bardziej drażliwa i jeszcze bardziej ciągnęła do psiaków. Ale radziliśmy sobie z tym. Nie narzekam. To tylko 2 razy w roku, więc można wytrzymać.

Posted

Hej,

Moja sunia miała 7 miesięcy.
Cieczke znosi całkiem nieźle. Gorzej jest później, bywa czasem zmęczona, leniwa i senna. Często kopie norki :lol: Istna z niej "mamusia"... Ostatnio nawet wylizywała łapki koledze :lol:

• 4 years later...
Posted

Jeśli nie planujesz prowadzić hodowli i rozmnażać swojej suczki, to bardzo dobrym pomysłem jest sterylizacja. Odpada problem pilnowania suni, no i jest korzystna ze względów zdrowotnych :)