Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Airiana'] a miałam już 5 psiaków, które niestety ginęły pod samochodami i nie dożywały starości. [/quote]

powinnas dostac medal dla "odpowiedzialnego wlasciciela" :crazyeye:

Posted

Dopiero zobaczyłam ten tekst o 5 rozjechanych psach... :crazyeye: SZOK!

Nie dziwię się teraz, że pies z pseudohodwli - żaden normalny hodowca nie sprzedałby psa tak nieodpowiedzialnym ludziom. Już rozumiem skąd te przytyki do "szczęścia"... Jak się psa tak pilnuje na spacerach że piąty pod rząd ginie pod samochodem to rzeczywiście, trzeba się modlić o szczęście, bo rozumu już chyba nic nie naprawi :shake:
Po prostu masakra.

• 2 weeks later...
Posted

A ja nie rozumiem tego, że kiedy człowiek kupuje telewizor czy pralkę sprawdza co to za firma, co to za sklep, jakie raty, jaki dowóz i przede wszystkim ile lat gwarancji itp... a kiedy kupuje psa podejmuje tak nieprzemyślaną decyzję :crazyeye: Byle tanio, szybko i wygodnie.

Skoro tylu ludzi kupuje pieski z pseudo do kochania to dlaczego stawiają rzeczy martwe typu pralka nad żywą istotę?

A jak ktoś chce mieć małego pieska tylko do kochania to takich są tysiące w schroniskach... w typie rasy, kundelki, mieszańce itp. od koloru do wyboru.

Żyjemy w XXI wieku a tak ciężko nam skorzystać z internetu?
Wystarczy w google wpisać "Sielanka psy" (zajmuje to parę sekund) i już pojawiają się artykuły o tym, że szczenięta z sielanki są od pseudohodowców, że zdychają, chorują itp.

Posted

tylko że ludzie jeszcze nie zrozumieli że "do kochania" może być równie dobrze pies z rodowodem. jest opinia cały czas że z takim psem TRZEBA jeździć na wystawy...

Posted

Ano niestety, kundelki schroniskowe to pewnie brudne i syfiaste jakieś, te z rodowodem drogie i dla snobów na wystawy, a taki z giełdy yorczek czy amstaffik to akurat, bo tanio, a piękny, rasowy, zdrowy...

Ciemnota ludzi jest przerażająca.