Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta, własnie, że nie :evil_lol:
Dostajesz banner, av i obrazek początkowy do galerii! :diabloti:
Oczywiście po moim powrocie.
a fotki też będą po powrocie...
12 lutego jedziemy po misiaka... i dostanie tez on prezenty urodzinowe wiec moze jakies foty będą :roll:

Posted

[quote name='CaneSs']Oke. :-)
a czemu nie macie? jak zrobicie fotki to wlasnie moze zalóżcie też galerię :roll: :cool3:[/QUOTE]

No właśnie? Lenka załóż galerie. Bedę bardzo częstym gościem :cool3: Czekamy na powrót + fotki :diabloti: U nas będą może dzisiaj, może jutro.. bo muszę się wybrać na spacer < 3

Posted

ooo.... ale może bądźcie też w niedziele :D

"11. Zabronione jest traktowanie szaty, skóry i nosa jakimikolwiek środkami, które zmieniają ich strukturę
lub kolor. Zabronione jest także przygotowywanie psów na terenie wystawy z zastosowaniem jakichkolwiek
środków. Dopuszczalne jest stosowanie grzebienia i szczotki. Nie wolno także pozostawiać psa
przywiązanego na stoliku trymerskim dłużej niż wymaga jego przygotowanie."
źródło: [URL="http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Regulamin_wystaw_psow_rasowych_ZKwP.pdf"]http://www.zkwp.pl/zg/reg...sowych_ZKwP.pdf[/URL]

Słyszeliście ludzie o tym !?
jakaś masakra.

Posted

[quote name='GaBi12']Noo.. masakra! Ja sama nie wystawiam psów. Ale dla innych posiadaczy rasowców lum MP to jakaś masakra. ;/[/QUOTE]
W MP nie patrzy się raczej na to, jak zgodny ze wzorcem jest pies :P Tutaj się na handlera patrzy.

Z jednej strony głupie, z drugiej niektóre psy aż się uginają pod tonami pudru...

Posted

[quote name='Kisses']W MP nie patrzy się raczej na to, jak zgodny ze wzorcem jest pies :P Tutaj się na handlera patrzy.

Z jednej strony głupie, z drugiej niektóre psy aż się uginają pod tonami pudru...[/QUOTE]

no niby masz racje:D

Posted

"Z jednej strony głupie, z drugiej niektóre psy aż się uginają pod tonami pudru..." A z trzeciej nikt tego nie egzekfuje, to jest jakiś absurd. CaneSs ty się tak niedziw to "prawo" jest już od dawana.

Posted

Z jednej strony. Ale z drugiej zakazuje używania np. trymera na wystawie (a Kiś cwana, Womba trymcia palcami), nożyczek itp... dozwolona jest tylko szczotka itp. Niektóre psy trzeba spryskać odpowiednim preparatem, aby sierść podczas czesania sie nie elektryzowała, też niby zakazują. Więc zależy, jak na to patrzeć, ale na pewno nie jestem za nawalaniem na psa ton żelów itp...

Posted

[quote name='wiki4']Ooo wydaje mi się czy zmiana tematu ? :cool3:[/QUOTE]
No tak... troszkę zmienilismy :D
A jak u córci?

[quote name='Kisses']W MP nie patrzy się raczej na to, jak zgodny ze wzorcem jest pies :P Tutaj się na handlera patrzy.

Z jednej strony głupie, z drugiej niektóre psy aż się uginają pod tonami pudru...[/QUOTE]
No tak to fakt.

[quote name='bianka19']Cześć Caprisie :D
Czemu już do nas nie wpadacie ?[/QUOTE]
Wpadamy Bianki, codziennie :-) (jak jestesmy na kompie) ale tyle tych galerii ze nie w każdej pozostawiamy po sobie ślad. Aż wstyd sie przyznac :evil_lol:

[quote name='Zuzka i shelciaki']"Z jednej strony głupie, z drugiej niektóre psy aż się uginają pod tonami pudru..." A z trzeciej nikt tego nie egzekfuje, to jest jakiś absurd. CaneSs ty się tak niedziw to "prawo" jest już od dawana.[/QUOTE]
no ja o tym prawie pierwszy raz slysze. Ale i tak nikt tego nie bedzie przestrzegał. To tak samo jak od tego roku weszła ustawa ze osoby ponizej 15 roku zycia maja jeździć w kaskach na nartach/deskach. I co? 2 tyg. jestem na nartach i jeźdze bez tego badziewia na glowie. A mam prawie 14 lat. I nikt tego nie przestrzega, a tym bardziej nikt nie sprawdza.Wiec mysle, ze jak spryskam troche psu sierść przed wejściem na ring to nikt tego po I. nie zauwazy a po II. nawet jesli to co mi moze zrobić?

[quote name='HuSkYy-Paulina-94']a mi sie to "prawo" podoba :eviltong: przynajmniej jest uczciwie a nie ktos sobie upiekszy bog wie jak psa :roll:
;)[/QUOTE]
No wiesz do Yorków czy pudlów to czasem sie przydaje "upiększanie"
ja sie bez tego obejde, ale inni?

[quote name='Kisses']Z jednej strony. Ale z drugiej zakazuje używania np. trymera na wystawie (a Kiś cwana, Womba trymcia palcami), nożyczek itp... dozwolona jest tylko szczotka itp. Niektóre psy trzeba spryskać odpowiednim preparatem, aby sierść podczas czesania sie nie elektryzowała, też niby zakazują. Więc zależy, jak na to patrzeć, ale na pewno nie jestem za nawalaniem na psa ton żelów itp...[/QUOTE]
No... niektórzy dają tyle tych wszystkich lakierów, żelów, odzywek etc. etc. ze pies to ma 90% chemi na sobie.

[quote name='Minerva']O! Poszerzyłam swoją wiedze o wystawianiu :lol: No prosze, jaka galeria Caprisiów jest pożyteczna :D :D[/QUOTE]
No widzicie. Trzeba do Pluszowej Galerii częściej wpadać :-)

[quote name='bianka19']Cześć Caprisie [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][/QUOTE]
hey! jak tam life? :diabloti:

Posted

[quote name='CaneSs']
no ja o tym prawie pierwszy raz slysze. Ale i tak nikt tego nie bedzie przestrzegał. To tak samo jak od tego roku weszła ustawa ze osoby ponizej 15 roku zycia maja jeździć w kaskach na nartach/deskach. I co? 2 tyg. jestem na nartach i jeźdze bez tego badziewia na glowie. A mam prawie 14 lat. I nikt tego nie przestrzega, a tym bardziej nikt nie sprawdza.Wiec mysle, ze jak spryskam troche psu sierść przed wejściem na ring to nikt tego po I. nie zauwazy a po II. nawet jesli to co mi moze zrobić?
[/QUOTE]
Akurat co do tych kaskow, to bardzo mądre jest i powinni pilnować przestrzegania ;)
Jak wyjeżdżam na narty zagranicę, to tam prawie wszyscy jeżdżą w kaskach, dorośli także. A dziecko bez kasku nie zostanie wpuszczone na stok.
Moja cała rodzina jeździ w kaskach ;)