karolayna Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Nesjanka zdjęcia wysyłałam wszytskie jakie mam z grzywkami, bo nie bardzo miałam czas zeby selekcjonowac, ale Ty juz sobie wybierzesz jakies możliwe:)
Cockerek Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 W Toruniu i w Poznaniu Nel była ze mną, przemycona oczywiście, ale się udało. Oczywiście komplet szczepień miała. Aniu, to zależy jak u was będzie. Bo wiesz, niech się najpier mała przyzwyczai do ciebie, nabierze troszkę odwagi w nowym miejscu i ufa tobie. Właśnie nie wiem czy jechać do wawy, hm, ... ale chciałabym się bardzo z wami spotkać.
AnnaM Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Martyna ja Cie chyba po tyłku strzele... no jechać, jechac :D a co do Judki... to chyba masz race... najwyzej po wystawie sie spotkamy :multi:
Nesjanna Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Martynka - pomyśl dobrze i wymyśl przyjazd !!! Aniu - Judce nie zrobisz wszystkich szczepień bo najważniejsze (to na wystawy) jest na wściekliznę, a to robi się od ok 4m-ca (chociaż ja robię gdy szczenię ma 6m-cy)
AnnaM Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 achaaa... czyli judka nie bedzie mogła sie kontaktować z innymi zwierzetami i wychodzić na spacery az do tego szczepienia?? :crazyeye: to ja bym chciała zrobić je jak najszybciej...
Nesjanna Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Aniu - kwarantanna szczenięcia powinna być minimum do 2 tyg po 2 szczepieniu (na psie choroby) szczepienie na wściekliznę robi się po 3 szczepieniach (na psie choroby) szczenię ma wtedy ok 10 tyg później dobrze jest troszkę odczekać i myśleć o wściekliźnie - najwcześniej (to jest moje zdanie) ok 4 m-ca życia psiaka do ok 7m-ca następne szczepienia to: psie choroby i wścieklizna raz w roku przed każdym szczepieniem pies powinien być odrobaczony najlepiej odrobaczać co 3-6 m-cy (takich informacji udzielam wszystkim Nowym Opiekunom którzy biorą moje szczeniaki)
AnnaM Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 dzieki za informacje... :) zobaczymy jakie szczepienia mała bedzie miała za sobą... wszystkiego pewnie dowiem sie i tak od weterynarza... musze poszukać jakiegoś dobrego (i nie drogiego)...
Nesjanna Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Ania - jak chcesz podam Ci tel. do mojego weterynarza jest przesympatyczny, zna się na rzeczy no i z mojego polecenia - napewno nie będzie drogo :cool3::cool3:
bognik Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [B]AnnaM [/B]- GRATULUJĘ !!!! W końcu doczekałaś się wymarzonej suni :multi: Jest piękna :klacz: i ma śliczne imię. Niech rośnie zdrowo :bigcool: P.S. Po szczepieniu musisz troszkę odczekac, zanim wyjdziesz z nią na dwór, szczepienie tak od zaraz nie zadziała :p Pozdrawiam !!! ;)
AnnaM Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 dziekuje... :) oj... nie moge sie jej doczekać... :) a imię wymyślił mężo :) no i bedzie JUDY :)
bognik Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 [quote name='AnnaM'] a imię wymyślił mężo :) no i bedzie JUDY :)[/quote] No to śliczne wymyślił - nie mogę napatrzec się na sunię, jaka słodka :loveu:
Nessti Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 A czy ktoś się wybiera np. do Gorzowa na wystawę w przyszłym tygodniu ?? :cool3::cool3: Mam nadzieję...:mad::evil_lol: że tak ;)
AnnaM Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 wstawiam nowe zdiecie Judki... własnie dostalam od hodowczyni :) [COLOR=red][IMG]http://img57.imageshack.us/img57/6937/judy3um.jpg[/IMG][/COLOR]
Mały biały pies Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Jak miło szczeniaczkowo się zrobiło! Śliczna suczka, ale wygląda na sporego już szczeniaczka. Dlaczego dopiero 15 lipca hodowczyni ma ją wydać? [quote name='Cockerek'] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img228.imageshack.us/img228/4637/nelll2xu.jpg[/IMG][/URL] [/quote] Cockerek, wielkie słowa uznania za wzorowe prowadzenie szaty. Perfekcyjnie utrzymane włoski ma Nelka! Gratulacje! :)
Cockerek Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Biały Piesku, bardzo dziękuję, niezmiernie mi przyjemnie czytać takie słowa :) Aniu, Judka jest taaaaka słodka :loveu: Śliczna sunia :multi:
AnnaM Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='Mały biały pies']Jak miło szczeniaczkowo się zrobiło! Śliczna suczka, ale wygląda na sporego już szczeniaczka. Dlaczego dopiero 15 lipca hodowczyni ma ją wydać? [/quote] nie jest duża... a odbieram ją nie w lipcu tylko w czerwcu... nastąpiła pomyłka... Martynko... wiesz ze ja :loveu:
Nesjanna Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 a oto Amiśka jak uczy się postawy wystawowej [IMG]http://img513.imageshack.us/img513/7449/psy0686vy.jpg[/IMG]
Nesjanna Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='AnnaM']Aga... jaka ona puchata :evil_lol:[/quote] bo po kąpieli co prawda zdjęcie kiepskie ! ale..... co tam chciałam jeszcze wkleić jakieś ale żaba mi nie działała :cool1: innym razem :razz:
bognik Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [B]Cockerku [/B]- Nelcia jak zwykle piękna :loveu: :loveu: :loveu: , sierśc ma SUPER wypielęgnowaną - gratuluję !!!! ;) Kiedy następna wystawa? :cool3: Może Chojnice (bo prawdopodobnie będę) ??? :evil_lol: [B]Nesjanka[/B] - jak ładnie sunia stoi :) [B]AnnaM [/B]- jakie Twoje cudo już duże :loveu:
Cockerek Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Dzięki Bognik :) Chojnice odpadają, nawet o nich nie myślałam ;) Nesjanko, no no, jaka ładna postawa bez pomocy rąk :) Ślicznie sie prezentuje. Jakby było więcej fotek Amiśki, to byłoby bardzo miło :)
bognik Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='Cockerek']Chojnice odpadają, nawet o nich nie myślałam ;) [/quote] Oj, szkoda :(
Mały biały pies Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 [quote name='AnnaM']nie jest duża... a odbieram ją nie w lipcu tylko w czerwcu... nastąpiła pomyłka...[/quote] Jasne, że nie duża. Miałam na myśli jej wiek, a nie wzrost. Wygląda na 7 tygodni. Zgadłam? :)
Recommended Posts