Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nesjanka zdjęcia wysyłałam wszytskie jakie mam z grzywkami, bo nie bardzo miałam czas zeby selekcjonowac, ale Ty juz sobie wybierzesz jakies możliwe:)

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Toruniu i w Poznaniu Nel była ze mną, przemycona oczywiście, ale się udało. Oczywiście komplet szczepień miała. Aniu, to zależy jak u was będzie. Bo wiesz, niech się najpier mała przyzwyczai do ciebie, nabierze troszkę odwagi w nowym miejscu i ufa tobie.
Właśnie nie wiem czy jechać do wawy, hm, ... ale chciałabym się bardzo z wami spotkać.

Posted

Martyna ja Cie chyba po tyłku strzele... no jechać, jechac :D

a co do Judki... to chyba masz race... najwyzej po wystawie sie spotkamy :multi:

Posted

Martynka - pomyśl dobrze i wymyśl przyjazd !!!

Aniu - Judce nie zrobisz wszystkich szczepień bo najważniejsze (to na wystawy) jest na wściekliznę, a to robi się od ok 4m-ca (chociaż ja robię gdy szczenię ma 6m-cy)

Posted

achaaa... czyli judka nie bedzie mogła sie kontaktować z innymi zwierzetami i wychodzić na spacery az do tego szczepienia?? :crazyeye: to ja bym chciała zrobić je jak najszybciej...

Posted

Aniu -
kwarantanna szczenięcia powinna być minimum do 2 tyg po 2 szczepieniu (na psie choroby)
szczepienie na wściekliznę robi się po 3 szczepieniach (na psie choroby) szczenię ma wtedy ok 10 tyg
później dobrze jest troszkę odczekać i myśleć o wściekliźnie - najwcześniej (to jest moje zdanie) ok 4 m-ca życia psiaka do ok 7m-ca
następne szczepienia to: psie choroby i wścieklizna raz w roku
przed każdym szczepieniem pies powinien być odrobaczony
najlepiej odrobaczać co 3-6 m-cy
(takich informacji udzielam wszystkim Nowym Opiekunom którzy biorą moje szczeniaki)

Posted

dzieki za informacje... :)
zobaczymy jakie szczepienia mała bedzie miała za sobą... wszystkiego pewnie dowiem sie i tak od weterynarza... musze poszukać jakiegoś dobrego (i nie drogiego)...

Posted

Ania -
jak chcesz podam Ci tel. do mojego weterynarza
jest przesympatyczny,
zna się na rzeczy
no i z mojego polecenia - napewno nie będzie drogo :cool3::cool3:

Posted

[B]AnnaM [/B]- GRATULUJĘ !!!! W końcu doczekałaś się wymarzonej suni :multi:

Jest piękna :klacz: i ma śliczne imię.

Niech rośnie zdrowo :bigcool:

P.S. Po szczepieniu musisz troszkę odczekac, zanim wyjdziesz z nią na dwór, szczepienie tak od zaraz nie zadziała :p

Pozdrawiam !!! ;)

Posted

[quote name='AnnaM']

a imię wymyślił mężo :) no i bedzie JUDY :)[/quote]

No to śliczne wymyślił - nie mogę napatrzec się na sunię, jaka słodka :loveu:

Posted

A czy ktoś się wybiera np. do Gorzowa na wystawę w przyszłym tygodniu ?? :cool3::cool3:
Mam nadzieję...:mad::evil_lol: że tak ;)

Posted

wstawiam nowe zdiecie Judki... własnie dostalam od hodowczyni :)

[COLOR=red][IMG]http://img57.imageshack.us/img57/6937/judy3um.jpg[/IMG][/COLOR]

Posted

Jak miło szczeniaczkowo się zrobiło! Śliczna suczka, ale wygląda na sporego już szczeniaczka. Dlaczego dopiero 15 lipca hodowczyni ma ją wydać?

[quote name='Cockerek']
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img228.imageshack.us/img228/4637/nelll2xu.jpg[/IMG][/URL]
[/quote]

Cockerek, wielkie słowa uznania za wzorowe prowadzenie szaty. Perfekcyjnie utrzymane włoski ma Nelka! Gratulacje! :)

Posted

Biały Piesku, bardzo dziękuję, niezmiernie mi przyjemnie czytać takie słowa :)

Aniu, Judka jest taaaaka słodka :loveu: Śliczna sunia :multi:

Posted

[quote name='Mały biały pies']Jak miło szczeniaczkowo się zrobiło! Śliczna suczka, ale wygląda na sporego już szczeniaczka. Dlaczego dopiero 15 lipca hodowczyni ma ją wydać?
[/quote]

nie jest duża... a odbieram ją nie w lipcu tylko w czerwcu... nastąpiła pomyłka...

Martynko... wiesz ze ja :loveu:

Posted

[quote name='AnnaM']Aga... jaka ona puchata :evil_lol:[/quote]

bo po kąpieli

co prawda zdjęcie kiepskie ! ale..... co tam
chciałam jeszcze wkleić jakieś ale żaba mi nie działała :cool1:
innym razem :razz:

Posted

[B]Cockerku [/B]- Nelcia jak zwykle piękna :loveu: :loveu: :loveu: , sierśc ma SUPER wypielęgnowaną - gratuluję !!!! ;)

Kiedy następna wystawa? :cool3:
Może Chojnice (bo prawdopodobnie będę) ??? :evil_lol:

[B]Nesjanka[/B] - jak ładnie sunia stoi :)

[B]AnnaM [/B]- jakie Twoje cudo już duże :loveu:

Posted

Dzięki Bognik :) Chojnice odpadają, nawet o nich nie myślałam ;)

Nesjanko, no no, jaka ładna postawa bez pomocy rąk :) Ślicznie sie prezentuje. Jakby było więcej fotek Amiśki, to byłoby bardzo miło :)

Posted

[quote name='AnnaM']nie jest duża... a odbieram ją nie w lipcu tylko w czerwcu... nastąpiła pomyłka...[/quote]

Jasne, że nie duża. Miałam na myśli jej wiek, a nie wzrost. Wygląda na 7 tygodni. Zgadłam? :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...