Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej :p
no nareszcie sie ruszyło ;) ;)

co do tego jedzenia to ja też zabieram Zizce miseczke jak nie zje
bo ona ma tak, że przez 3 dni pieknie zjada a potem sie przycina i jesc nie chce przez 2 dni np
i ja nie czekam z miską aż ona się zdecyduje tylko po 30 minutach miseczkę zabieram i nie ma :p bo kiedyś jej zostawiałam i ona wstawała w nocy i jadła a potem miała problemy z brzuszkiem

jak była mała jadła 4x dziennie a teraz je rano i wieczorkiem a jak jest głodna po tych 2 dniach niejedzenia to dajemy jej wczesniej jak strasznie prosi :p

juz ide zobaczyc na portal :p

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My dziś z Toluśkiem byliśmy na pierwszym sparerku :)
Tolek był troszeczke przestraszony i szedł cały szas za mną nie przy mnie :shake:.

Fajne było to, że wszyscy ludzie sie za nami oglądali :lol: Niektórzy nas zaczepiali i rozwodzili sie nad faktem jaki to Toluś jest prześliczny :loveu:

Posted

no i Kamila tak juz bedziesz miała zawsze :) przyzwyczajaj sie... 9chociaż mie to drazni troche)...
a moze jakieś foteczki nowe?? kto wstawi?

Posted

Kama, hm, to ciekawe jak moja Nemi będzie szła na pirwszym spacerku. A to już niedługo :razz: No a Twój Tolulek na pewno jeszcze nabierze odwagi. W końcu to facet, no nie? :lol:

A tu zdjęcia.
Nemi szaleje i ledwo da się ją tak uchywcić

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img223.imageshack.us/img223/504/6yq6.jpg[/IMG][/URL]

A tu juz cała ferajna bryka po domu. A raczej panny zalecaja się do Toffika :evil_lol:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img211.imageshack.us/img211/508/2pz9.jpg[/IMG][/URL]

Posted

kurcze ale tu cisza ostatnio :mad: :mad: :mad:

Martynko ---> Nemi przecudna jest :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

ej a ja mam do was jedno pytanko :-( coś się Zizce podziało ostatnio i od dobrych kilku dni nie da sobie ruszyć włosów na łebku :-( :-(
nie ma ludzkiej siły, żeby jej cokolwiek zawiązać lub przypiąć i efekt jest taki, że nic biedna na oczka nie widzi bo całe ma zasłonięte :-( :-(
jak tylko jej chwytam kłaki to się niesamowicie wyrywa
pytałam Mamy czy jej przypadkiem nie szarpnęła przy wiązaniu bo myślałam, że może ma jakiś uraz ale mama sie zaklina, ze nie
wiec nie wiem co się jej mogło stać :-(

miałyście moze taką sytuację ??
na razie dałyśmy jej spokój i od 4 dni nawet nie próbujemy jej nic robic na głowie bo może jej to minie a nie chcemy jej niepotrzebnie stresować

dodam, ze pozostałe czynności typu mycie, czesanie, czyszczenie oczek daje sobie robić bez żadnych protestów jedynie to wiązanie gumki jej nie pasuje :-(

i wiecie co ?? odkąd ma włosy na oczach przestały jej łzawić i nie zbiera jej się ropa :shake: :shake: co mnie niesamowicie zaskoczyło bo powinny ją drażnic a wychodzi na to, ze ma teraz osłonę i oczka ma tak czyste jak nigdy

aha a dzisiaj wyleciał jej pierwszy ząbek na górze i teraz jest szczerbata :p :p :p nie wiem chyba to za wcześnie no ale jak panienka gryzie twarde plastikowe zabawki to jak mają jej nie wylatywac ząbki ? :p :p

Posted

Asiu, hm, może faktycznie coś jej przeszkadza, może za mocna ta gumka, albo za duzo włosków zbieracie, albo z rzęsami , nie wiem. Ale to co piszesz o łzawieniu to ciekawa sprawa. Jak sie sprawdzi taka metoda na zacieki, to niedługo wszystkie maltańczyki będa chodzić jak lhasaczki :evil_lol: Asiu, ile twój szczerbolek ma ms?

Posted

[quote name='Cockerek']Asiu, hm, może faktycznie coś jej przeszkadza, może za mocna ta gumka, albo za duzo włosków zbieracie, albo z rzęsami , nie wiem. Ale to co piszesz o łzawieniu to ciekawa sprawa. Jak sie sprawdzi taka metoda na zacieki, to niedługo wszystkie maltańczyki będa chodzić jak lhasaczki :evil_lol: Asiu, ile twój szczerbolek ma ms?[/quote]

hmm właśnie wiesz co ja zawsze uważałam, żeby nie za mocno, nie z rzęsami itd
więc nie mam pojęcia co się jej stało :-( podejrzewam, że może Mama jej coś zrobiła bo ona jej ostatnio wiązała tylko teraz się pipa nie chce przyznać
aha a wiesz co ? jak ostatnio mój Mateusz był a ona go kocha niesamowicie to próbował jej zawiązać i jemu się wogóle nie wyrywała tylko, że on facet jest i nie umie gumki zawiązać heheh no ale stała grzecznie a nam się wyrywa także musi jakiś uraz mieć do nas :-(
mam nadzieje, że jak jej na jakiś czas damy spokój to jej przejdzie :p

a mój szczerbolek ma 4 msc-e i 21 dni :p :p chyba za wcześnie na zmianę ząbków nie ? :p

Posted

Oj jak mnie tu dawno nie bylo..jakos nie moge sie przestawic na nowy portal maltanczykowy,tyle tematow ze gubie sie w nim troche..a tu tak swojsko:cool3:

A wiec co u nas:taco zaczyna podnosic noge przy siusianiu(jaki on meski:D) chyba zaczyna sie przemiana ze szczeniaka w mlodziez ,zrobil sie strasznie nieposluszny i juz na spacerku nie chodzi przy nodze tylko lata jak szalony i do domu nie chce wracac,nie wspominajac o przychodzeniu na zawolanie(co mnie doprowadza do szalu bo wczesniej sluchal sie wzorowo),mam nadzieje ze to tylko chwilowy bunt:mad:Kupilismy mu torbe zeby mozna bylo go ze soba wszedzie zabierac,w tej chwili przeprowadzam terapie i staram sie go nauczyc do siedzenia w niej spokojnie bo jak narazie spacer wyglada tak ze wisi i tylko tylne lapy sa w torbie:lol: Zabki juz wszystkie wypadly a 24 listopada skonczyl 7 miesiecy:evil_lol:aaa i ostatnio zaliczyl pierwsza przygode z wytarzaniem sie w g..a jaki byl szczesliwy!Ja oczywiscie troche mniej;)

[B]Cockerek[/B] Nemi jest sliczna prosze o wiecej zdjec;)
[B]Yoasia [/B]Taco tez nie toleruje gumek,moze dla odmiany kup spinki(takie male)nie ciagna tak mocno wlosow i latwiej sie je zaklada,a pozatym sa takie lekkie ze pies ich prawie nie czuje,a i kolejny plus mozesz zlapac nimi tez krotsze wloski.

Posted

[quote name='Kassy']
[B]Yoasia [/B]Taco tez nie toleruje gumek,moze dla odmiany kup spinki(takie male)nie ciagna tak mocno wlosow i latwiej sie je zaklada,a pozatym sa takie lekkie ze pies ich prawie nie czuje,a i kolejny plus mozesz zlapac nimi tez krotsze wloski.[/quote]

wiesz dlatego właśnie używałam gumek bo każda spinka była ściągana łapkami lub strzepywana 5 sekund po zapięciu :p
poza tym Zizka nie da sie aktualnie dotknąć w okolicach głowy więc nawet spinki jej nie zapnę :p
byłam z nią wczoraj u weterynarza bo myślałam, że może to coś z uszkami ale ma zdrowe i czyściutkie więc to nie od tego

jedyny plus tej całej akcji to przepiękne czyste oczęta i znikające zacieki :multi: :multi: :multi: :multi:
tylko , że ma tak zasłonięte kłakami że nie widać, że są czyściutkie :eviltong: :eviltong:

Posted

Taco buntowniczek :evil_lol: Ale tego tarzania sie białego psa w .... nie chciałabym zobaczyć i czuć :diabloti:

Asia, mam!!! Zrób Zizce warkoczyka - tada da da!! :lol:

Posted

[quote name='Cockerek']
Asia, mam!!! Zrób Zizce warkoczyka - tada da da!! :lol:[/quote]

ale jak ?? kiedy ona sie nie da dotknac na głowie :eviltong: :eviltong:

aha nie mamy juz 3 ząbków :p :p :p :p :p jednego na gorze i dwóch na dole hehe
i śmiesznie to wygląda bo języczek sobie wpycha w tą dziurkę na dole i go wystawia :p :p :p :p :p

Posted

Cockerek chodzi mi o portal:)Gdzie jest forum maltanczyk:P Ale zaczne powoli tam egzystowac;)

Yoasia to moze zostaw jej glowke na jakis czas ,moze faktycznie mama pociagnela za mocno i ma wrazliwe to miejsce,albo gdzies sie uderzyla.

Posted

[quote name='Kassy']
Yoasia to moze zostaw jej glowke na jakis czas ,moze faktycznie mama pociagnela za mocno i ma wrazliwe to miejsce,albo gdzies sie uderzyla.[/quote]

wiesz ona główką się uderza kilkanaście razy dziennie :p :p przeważnie podczas szaleństw w domu lata jak oszalała i co jakiś czas wpada w ścianę lub inne twarde przedmioty więc to tez chyba nie to :p
ale masz rację na razie jej zostawiam łebek , może jej przejdzie ta histeria :razz:

p.s Zizka już nie ma 5 ząbków :placz: kolejne dwa jej na dole wyleciały a nowych nie widać :placz: przeciez jak to w takim tempie pójdzie to będę musiała jej papki robić znowu bo nie będzie miała jak jesc :eviltong:

Posted

wszyscy sie chyba na portalowe forum prznieśli.. ;)
dziś jak wykąpie małą to wstawie jakieś zdiecia ;) wieczorkiem moze... :razz:

Posted

[quote name='AnnaM']wszyscy sie chyba na portalowe forum prznieśli.. ;)
dziś jak wykąpie małą to wstawie jakieś zdiecia ;) wieczorkiem moze... :razz:[/quote]
A mówiłam, że będzię kąpać i potem wstawi:mad: :mad: :mad: ;) :diabloti:

Posted

[quote name='georgina']A mówiłam, że będzię kąpać i potem wstawi:mad: :mad: :mad: ;) :diabloti:[/quote]
specjalnie dla Ciebie... brudna Judy...
[SIZE=1](na szczeście nie widać tego jak naprawde jest szara :oops:)[/SIZE]

[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/2483/brudasekzi5.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='AnnaM']specjalnie dla Ciebie... brudna Judy...
[SIZE=1](na szczeście nie widać tego jak naprawde jest szara :oops:)[/SIZE]

[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/2483/brudasekzi5.jpg[/IMG][/quote]

Dziekuję Aniu- fajna jest taka umorusana i poczochrana, ona ma zawsze taka fajna, sympatyczna mordeczke:loveu:
Ale fakt, brudna jest ,już widzę tę gęsta wode po kapieli:-o :cool3: :eviltong: :evil_lol:

Posted

Matko, weź mnie nie strasz... ja juz widze jak chce zwiać a ja po raz enty ją namydlam... :cool1:
dzis powiedziałam męzowi ze juz nie pamiętam jak ona wygląda jak jest biała :cool3:
no.. niedługo idziemy kąpu kąpu... :mad:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...