Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do Łodzi, do właścicielki chodowli "Z Tkackiej". Dowiedziałm sie conieco, ojciec maluchów jest jakimś interchampionem, to chyba dobrze.... Jejciu ja sie nie znam na tych wszystkich sprawach...
Maciek nadal idzie w zaparte, kłóci sie, że on nie chce mieć pieska, który jak mu sie rzuci patyk to nawet za nim nie pobiegnie... :(
Strasznie mi smutno bo tak sie cieszyłam .....:(
A co ja zrobie jak moje dziecko będzie maiło alergie, bo westy mogą chyba uczulać, choć gdzieś słyszałam, że biała sierść nie uczula...., sprzedam pieska? :(

Posted

[B]Kama[/B] a kto mówi, że maltańczyk nie pobiegnie? :mad:
Przecież to nie są ciapki. jak mu będzie rzucał, to piesio będzie biegał
i przynosił nawet czasami :cool3:
Z zostawaniem też nie ma problemu 6-7 godzin spokojnie. Tylko trzeba
uczyć od razu, żeby potem histerii nie było.
Cieszę się, że jednak zdecydowałaś, że piesek z papierami :lol:
Dziewczyny dobrze radzą.
Poczytaj cały wątek, na temat wychowania też tu co nieco znajdziesz
A jeśli nie tu to na dogo jest wiele wątków na ten temat ;)
No i powodzenia w poszukiwaniu upragnionego psiaczka
Życzę Ci żeby to był maltańczyk, to naprawdę cudowne pieski
Nie tylko kanapowce ( a raczej kanapowce to tylko czasami :razz:),
do zabawy i szaleństw też
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=DarkRed]
Pozdrawiam ;)[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='kama98'][B]sarabello[/B] piesek ma być nasz wspólny.[/quote]

No to musicie dojść do porozumienia proponuję wypisać za i przeciw jednej i drugiej rasy i może to coś da .
A przyjeżdżasz może na światówkę fajnie by było ,zapraszam może jak na żywo zobaczy to się zakocha w maltańczykach TYLE NA RAZ to wielka rzadkość.

Posted

Z przykrościa musze stwierdzić, że nie wiem co oznacza "światówka" :( Jestem nowicjuszem w sprawie wystaw, to będzie mój pierwszy piesek...

Posted

Dziewczyny a powiedzcie mi prosze, jak to jest na takich wystawach, czy piesek zosdobywając jakieś tytuły, zdobywa jakieś nagrody? Pieski wystawia sie dla satyswakcji czy otrzymuje sie za to jakieś nagrody pieniężne?
Może Was dziwić moje pytanie, ale ja naprawde jestem "zielona" w tych sprawach..:oops:

Posted

[quote name='kama98']Dziewczyny a powiedzcie mi prosze, jak to jest na takich wystawach, czy piesek zosdobywając jakieś tytuły, zdobywa jakieś nagrody? Pieski wystawia sie dla satyswakcji czy otrzymuje sie za to jakieś nagrody pieniężne?
Może Was dziwić moje pytanie, ale ja naprawde jestem "zielona" w tych sprawach..:oops:[/quote]

Nie ma nagród pieniężnych jest tylko radość i satysfakcja.
Pieskowi robi się reproduktora ,a suczce hodowlankę żeby można było dopuszczać i żeby szczeniaczki miały rodowód .Kiedyś też byłam zielona ,ale wystawy tak wciągają.............
Światówka to jest wystawa światowa będzie masę psów,odbywa się już od czwartku ,my wystę pujemy w niedzielę to sobie wyobraź!!!
Zapraszam naprawdę warto.
wysiadasz z pociągu i zaraz po drugiej stronie jest wejście na wystawę a bilet też niewiela bo 10zł przyjedź zobaczysz nie będziesz żałować

Posted

[quote name='sarabella']Super Geo może jednak nie będziesz musiała wyrywać tych kiełków:shake:
a jak tam kanaliki -przepchane no i jajeczko znalazło się.wycałuj ode mnie shamirka ,a banerek świetny [/quote]

Dzięki Sarabella,Shamir wycałowany
Kanaliki jeszcze nie przepachane, bo robiłam małemu badania i czekałam na wyniki

[quote name='kama98']Maciek nadal idzie w zaparte, kłóci sie, że on nie chce mieć pieska, który jak mu sie rzuci patyk to nawet za nim nie pobiegnie... :(
[/quote]
Nie zgodzę się, maltanki sa bardzo skore do zabawy, biegaja jak szalone i chętnie aportuja zabaweczki, patyki i piłeczki
Na dowód wklejam fotkę, Shamir mógłby godzinami przynosic rzucaną mu piłeczkę:loveu:

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images1.fotosik.pl/229/36ad5a8b0142d927.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images1.fotosik.pl/229/d5b8a28bda417e5d.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Oj ja tez sie nie zgodze co do tego aportowania!To ze w ksiazkach jest informacja ze sa to pieski "na kolana" to nie znaczy ze trzeba to brac calkiem do siebie:)Moj Taco tez uwielbia biegac,aportowac i ma w sobie mase energi:) I Sarabella ma racje,wypiszcie sobie na kartce wszystkie za i przeciw..

Posted

Maltańczyki wcale nie sa spokojnymi "maskotkami" siedzącymi jedynie na kolanach swojego pana :evil_lol: Potrafią szaleć, biegać, aportować. Czasem to Nel mnie wymęczy niż na odwrót :lol: Jeśli spodziewacie się spokojnego pieska, to nic z tego :cool3: Oczywiście to wszystko to cechy indywidualne, może akurat wam trafi się taka cicha myszka [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img83.imageshack.us/img83/7476/angleeu3.gif[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Cockerek']A Shamirek rośnie i pięknieje w oczach :iloveyou: :buzi:[/quote]

[B]Martynko[/B], Shamiś dziękuje za komplementy:loveu: :lol:

To się przy okazji pochwalimy- mały kończy dziś pół roku:loveu: :loveu: :loveu: :BIG:
ani jednego dnia nie żałowałam, ze go mam:angel:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/183/e2a6e6ab462ede1b.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images1.fotosik.pl/229/fa27f23550fcc2f5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Shamirek jest prześliczny :loveu:
Ja właściwie wczoraj juz dałam za wygraną i powiedział, że możemy wziąść tego westa... Ale dziś odpisała mi Pani, że nigdy nie miał, żednej alergi, a po trymowaniu swoich westów jest cała w wysypce.. :(
Gdzieś czytałam, że biała sierśc nie uczula, ale widocznie to niedokońca prawda...
Pozdrawiam

Posted

[B]malto[/B] przeczytalm twoją wypowiedź na temat sierści, dziękuje bardzo. Tak jak pisałm wcześniej cały czas miałam nadzieje, że to co czytałm o białej sierści to prawda...

Posted

Proszę ode mnie wycałować Shamisia. Nelcia się przyłącza, tylko trochę się wstydzi całować chłopczyka :lol:
:BIG: :new-bday: [COLOR=red]STO LAT!!![/COLOR]

Posted

ale Kama, to nie zależy od białej sierści(miałam białego kota i musiałam oddać przez brata, tzn. on był właśnie'na próbe' mieszka obok na, przychodziliśmy doniego,innych zwierząt nie było) maltańcyzki nie mają na sierści poprostu tego podszerstka który produkuje alergeny! oto chodzi":D

Posted

Raczej one w ogóle nie maja sierści, tylko włos podobny do ludzkiego ;) dlatego nie ma się alergii. Ja też mam alergię na koty. Jako dziecko byłam u ciotki na wsi która miała 3 szczeniaki i 4 kocięta. O rety, co to była za frajda!! :multi: Wciąż chodziłam uryczana i zasmarkana, ale z kociambrami i szczylkami musiałam się bawić :lol:

Posted

[quote name='Cockerek'][B]Raczej one w ogóle nie maja sierści, tylko włos podobny do ludzkiego ;) dlatego nie ma się alergii[/B]. Ja też mam alergię na koty. Jako dziecko byłam u ciotki na wsi która miała 3 szczeniaki i 4 kocięta. O rety, co to była za frajda!! :multi: Wciąż chodziłam uryczana i zasmarkana, ale z kociambrami i szczylkami musiałam się bawić :lol:[/quote]
przecież to pisałam... a tak w ogóle, to to że nie ma podszerstka decyduje o tym czy jest alergia...

Posted

jupiiiiiiiiiii :multi: Maćka przekonały argunenty sierściowe :) I powiedził, że mogę zamawiać pieska. Doradzcie mi prosze czy te pieski [url]www.ztkackiej.neostrada.pl[/url] są warte swojej ceny i pochodzą z dobrego skojażenia? Czy któraś z was zna tę hodowle?
Czekam na porady i dzwonie zaklepać pieska!!!!! :loveu:

Posted

[quote name='kama98']jupiiiiiiiiiii :multi: Maćka przekonały argunenty sierściowe :) I powiedził, że mogę zamawiać pieska. Doradzcie mi prosze czy te pieski [URL="http://www.ztkackiej.neostrada.pl"]www.ztkackiej.neostrada.pl[/URL] są warte swojej ceny i pochodzą z dobrego skojażenia? Czy któraś z was zna tę hodowle?
Czekam na porady i dzwonie zaklepać pieska!!!!! :loveu:[/quote]
Ha! a nie mówiłam, że to dobry argument:)?
Fajnie,że dal sie przekonać. Szczerze mówiąc nie znam tej hodowli więc nie powiem czy są warte ceny i w ogóle, a kontaktowała się pani z p. Janiną? Z hodowli Sarmacja? Moze tam też są szczeniaki, wtedy mogłabym wiecej powiedzieć, bo moja mała z tamtąd pochodzi:)
Jeszcze raz gratuluję, i cieszęsię razem z Panią:)
P.S chcce pani pieska czy suczkę?

Posted

[quote name='Malta-GD']przecież to pisałam... a tak w ogóle, to to że nie ma podszerstka decyduje o tym czy jest alergia...[/quote]
[B]Obecność podszerstka nie ma żadnego związku z alergią[/B].
Najbardziej alergenna jest wydzielina gruczołów okołoodbytniczych,która jest roznoszona przez liniejace włosy.Dlatego mówi sie ze pies bez podszerstka "nie uczula".Rozwiązaniem wtedy jest częste opróżnianie gruczołów lub ich usunięcie. Jeżeli pies jest rasy nie liniejacej,to ryzyko maleje bo sierść nie fruwa po całym domu.Podobnie z białymi psami;ich wydzielina nie jest tak agresywna.
Rzeczywiście,przy białym psie nie liniejacym,ryzyko reakcji alergicznych jest mniejsze,ale uczulić sie można też na psi naskórek,ślinę itp.

Sierściuchom np.typu puli, terierom i wielu innym podszerstka nie brak,ale sierści nie gubią,więc są łatwiejsze do zniesienia przez alergików niż liniejące.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...