NNikka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='kama98']Bardzo dziekuje za zainteresowanie :) Oczywiście woloałabym pieska z rodowodem, ale jak zobaczyłam tego małego to mi sie łezka w oku zakręciła taki jest piękny. [B]Pozatym te pieski już są i muszą znaleźć domek dla siebie....[/B] [B]Wiem, że ludzie rozmnażają pieski dla kasy... ale ja mam przeczucie, że tej Pani moge zaufać. [COLOR=red]Wczoraj ja poprosiłam, żeby zrobiła zdiecia pieską, abym mogła wybrać.Te zdięcia, jestem w 100% pewna, że były autentyczne. Pani przywiezie mi pieska w niedziele[/COLOR],[/B] jeszcze za niego nie zapłaciłam, zapłce jak się spotkamy. Pewnie, że wszystkim nie ufam, wręcz odwrotnie... ale miewam przeczucia które w wiekszości sie sprawdzają. Może chciałabym pieska którego mogłabym wystawić, ale narazie najważniejsze jest dla mnie, żeby mieć wiernego przyjaciela. Maltańczyka wybrałam, ze względu na jego łagodność, bo wkrótce bedziemy starać sie o dzieci.... :) Mam przeczucie, że bedzie dobrze...[/quote] Nie dość, że bez rodowodu to jeszcze nie pojedziesz obejrzeć miejsca gdzie się urodził i wychował. To błąd niewybaczalny! Może to rozmnażalnia gdzie szczenięta i psy mieszkają w fatalnych warunkach np. klatkach? Zastanowiłaś się nad tym? I czy naprawdę jesteś taka naiwna, że wierzysz jakiejś kobiecie nie widząc jej? Może i była przekonywująca ale pamiętaj, ze gdyby oszust wyglądał na oszusta to by nikogo nie nabrał! Samo przeczucie to za mało!
AnnaM Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 tez to pisałam... no ale dziewczyna sie zdecydowała... piesek na zdięciu fajktycznie ładniutki :) no ale który szczeniaczek nie jest ładny... :) Kama... hodowca powinien Ci powiedzieć czym karmić szczenię, a najlepiej dać ci troche karmy na pierwsze dni...
agara Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Ona chyba tam była.... Mam nadzieje.! Jak nie... to ja dziękuję...
NNikka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='karolayna']dziewczyny to ja Wam normalnie zazdroszcze, bo ja juz stracilam 2 pary moich ulubionych butów :placz: a ostatnio jak ciotka była u mnie to zgryzł jej calego obcasa razem z fleczkiem, az mi wstyd było :oops:[/quote] Moje yorki potworki zjadły mi już m.in. dwa małe dywany, buty, dwie kołdry, dwa komplety pościeli, jasiek...
Nesjanna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='Malta-GD']Nesjanka, Ty ejdziesz na World dog show?[/quote] będziemy :loveu:
AnnaM Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='NNikka']Moje yorki potworki zjadły mi już m.in. dwa małe dywany, buty, dwie kołdry, dwa komplety pościeli, jasiek...[/quote] bidulka... ;) daj im jakieś zabawki :cool3: [B]Nesjanka [/B]do zobaczenia przy ringu :D
agara Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 O! JAk miło, wreszcie zobaczę tę sławną Amiśkę:D:D
karolayna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='NNikka']Moje yorki potworki zjadły mi już m.in. dwa małe dywany, buty, dwie kołdry, dwa komplety pościeli, jasiek...[/quote] o zadne to pocieszenie ale chociaz nie jestem sama :evil_lol: moj sie dwa razy dobrał do szkolnych zeszytów :mad: a najbardziej to uwielbia zjadac gąbki, nie pogardzi tez watą i innymi wszelkiego rodzaje papierkami apropos butó kilka razy dorwał sie do moich butów i ustawił je równiutko przed samymi drzwiami, to tak chyba zeby szybciej na dwór pójśc :evil_lol:
AnnaM Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Malta... może wstawisz zdiecia swojej Malty...?
kama98 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Dużo myślałam, na temat tego rodowodu, zgadazm sie z Wami wszystkimi, że to jest napedzanie handlu taka sprzedarz nierodowodowych psiaków. Marze o maltańczyku, ale w okolicy Wrocławia nie znalazłam, żadnej hodowli tych psiaków, a nie mamy niestety samochodu, żeby pojechać po pieska do Warszawy czy do Łodzi. Nie oceniajcie mnie tak surowo, to, że przyszłam na forum, żeby sie poradzić, to, że mam tyle watpliwości, nie oznacza, że jestem złą osobą.... :(
AnnaM Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 ale nikt nie mówi, ze jesteś zła... wiesz... po "dobrego" psa warto jechać poza miejsce zamieszkania... no i wiem, że warto poczekać... pamiętam jak ja usychałam z tęsknoty za maltanczykiem... pocieszały mnie forumki pokazując zdiecia swoich piękności... jesli masz watpliwości to przemyśl to jeszcze.. :) powodzenia z podjęciem decyzji... :)
kama98 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Zdaje sobie sprawe, że warto jechać po wymarzonego pieska nawet do Warszawy, problem w tym, że nie mamy czym do niej pojechać.... :(
AnnaM Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 eejjj... no jasne ze samochodem to najwygodniej... no ale sa pociągi... zresztą... sama wiesz najlepiej... :)
Cockerek Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='kama98']Zdaje sobie sprawe, że warto jechać po wymarzonego pieska nawet do Warszawy,[/quote] Nawet za granice warto jechać!! Ale rozumiem że jak dla ciebie, nowicjusza, to kilkaset kilometrów może byc kłopotem. Ja też na początku myślałam, że chyba mi odbija skoro po psa do Katowic jadę. Z czasem, jak juz w to wsiąkniesz (a wierz mi, wsiąkniesz :diabloti: ) to nawet kraje obce nie będą przeszkodą :lol: Hodowli maltańczyków w Polsce nie jest aż tak dużo, żebyś w każdym rejonie znalazła bez dojazdu. Hm... ten pociąg to wcale nie taka zła opcja :cool3: No i przede wszystkim, w żadnym razie nie myśl, że my myślimy, że ty jesteś zła, bo ci takie kosmate myśli po głowie chodzą :shake: Ja już napisałam, mnie wkurzają ci co kryją na masę bez papierów :mad:
Nesjanna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='kama98']Dużo myślałam, na temat tego rodowodu, zgadazm sie z Wami wszystkimi, że to jest napedzanie handlu taka sprzedarz nierodowodowych psiaków. Marze o maltańczyku, ale w okolicy Wrocławia nie znalazłam, żadnej hodowli tych psiaków, a nie mamy niestety samochodu, żeby pojechać po pieska do Warszawy czy do Łodzi. Nie oceniajcie mnie tak surowo, to, że przyszłam na forum, żeby sie poradzić, to, że mam tyle watpliwości, nie oznacza, że jestem złą osobą.... :([/quote] ja pojechałam po Amiśkę z Warszawy do Poznania - pojechałam pociągiem mimo, że mogłam i samochodem ......... jakoś Amiśka przeżyła, a powiem więcej wcale nie sprawiała problemów w czasie drogi powrotnej - dodam jeszcze, że to był luty :lol: aaa i ja na swoją maltankę czekałam 2 lata :lol: do mnie często ludzie przyjeżdżają z różnych regionów Polski :cool1: (mimo, że jakby się postarali znaleźli by hodowlę bliżej siebie) ale czasami to właśnie ma być ten jedyny szczeniaczek ............, a wtedy odległość nie istnieje :evil_lol: mam nadzieję, że dasz się przekonać i kiedyś spotkamy się na ringu nikt cię nie ocenia surowo - poprostu wyrażamy swoje opinie - które z racji naszych doświadczeń deko różnią się o Twoich myśl, myśl ....... to nie jest jedna opinia !!! jakie masz atuty kupienia psa bez bez rodowodu ???? tylko cena !!!! pamiętaj, że ten psiak będzie z tobą przez jakieś ............ 12-16 lat
Nesjanna Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='Malta-GD']O! JAk miło, wreszcie zobaczę tę sławną Amiśkę:D:D[/quote] sławną :crazyeye::crazyeye::crazyeye: a to dobre :bigcool::bigcool: dzięki
georgina Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 :cool1: [quote name='Nesjanka']ja pojechałam po Amiśkę z Warszawy do Poznania - pojechałam pociągiem mimo, że mogłam i samochodem ......... jakoś Amiśka przeżyła, a powiem więcej wcale nie sprawiała problemów w czasie drogi powrotnej - dodam jeszcze, że to był luty :lol: aaa i ja na swoją maltankę czekałam 2 lata :lol: do mnie często ludzie przyjeżdżają z różnych regionów Polski (mimo, że jakby się postarali znaleźli by hodowlę bliżej siebie) ale czasami to właśnie ma być ten jedyny szczeniaczek ............, a wtedy odległość nie istnieje :evil_lol: mam nadzieję, że dasz się przekonać i kiedyś spotkamy się na ringu nikt cię nie ocenia surowo - poprostu wyrażamy swoje opinie - które z racji naszych doświadczeń deko różnią się o Twoich myśl, myśl ....... to nie jest jedna opinia !!! jakie masz atuty kupienia psa bez bez rodowodu ???? tylko cena !!!! pamiętaj, że ten psiak będzie z tobą przez jakieś ............ 12-16 lat[/quote] Miałam 3 cięzkie dni, ale juz jestem wsrod żywych, choć nastrój kiepski:-( Ja też wyraziłam swoje zdanie,ale Kamila nawet nie odpisała, dlatego doszłam do wniosku, ze więcej nie bede nikogo przekonywać co do wartości rodowodu. Ja bym psa bez tego "papierka" ;) :razz: nie kupiła. Ale to jest mój swiadomy wybór, a do niektórych żadne argumenty nie docierają:angryy: a pseudohodowcy zacieraja rączki i juz planuja kolejne mioty, skoro szczeniaczki schodza jak ciepłe bułki.:p [B]Kama[/B]- powtórzę jeszcze raz, przynajmniej negocjuj cenę, bo 1000 zl za psa bez papierow to zdzierstwo.:mad: ---------- A z lepszych wieści.......dziś Shamirek:loveu: zgubił 1 kła podczas walki z nogawką mojej córki:evil_lol: ...zostały "tylko" 3:cool1: , mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie rwać u weta.
agara Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='georgina']:cool1: Miałam 3 cięzkie dni, ale juz jestem wsrod żywych, choć nastrój kiepski:-( Ja też wyraziłam swoje zdanie,ale Kamila nawet nie odpisała, dlatego doszłam do wniosku, ze więcej nie bede nikogo przekonywać co do wartości rodowodu. Ja bym psa bez tego "papierka" ;) :razz: nie kupiła. Ale to jest mój swiadomy wybór, a do niektórych żadne argumenty nie docierają:angryy: a pseudohodowcy zacieraja rączki i juz planuja kolejne mioty, skoro szczeniaczki schodza jak ciepłe bułki.:p [B]Kama[/B]- powtórzę jeszcze raz, przynajmniej negocjuj cenę, bo 1000 zl za psa bez papierow to zdzierstwo.:mad: ---------- A z lepszych wieści.......dziś Shamirek:loveu: zgubił 1 kła podczas walki z nogawką mojej córki:evil_lol: ...zostały "tylko" 3:cool1: , mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie rwać u weta.[/QUOTE] hehe, gratuluję [B]georginio:)[/B] Tobie i Shamirkowi:D:D Malusi już wszystkie wypadły(wkońcu Ona ma już rok!) Widzę że nowy bennerek się pojawił, śliczny:) [B]Nesjanko[/B] To prawda! wszyscy mi mówią, ze Amiśka to taka piękna i w ogóle(no prawie wszyscy, wie Pani:D) a Pani tutaj żadnych zdjęć nie daje więc...:) [B]Cockerek [/B]jestem tego samego zdania- nie mam nic do nierodowodowych psów, bo mogą być rodowodowe a chore...(pisałam juz o tym) [B]p.Ania [/B]miała dobry pomysł z pociągiem, [B]p. Kamilo[/B] ja osobiście uważam, ze warto wydać te tysiąc zł. więcej wiem ze to bardzo dużo (ja zeby nazbieraż sama musiałąm sie dużo nalatać<dosłownie mówiąc>) ale potem przynjamniej jakaś gwarancja jest.... sama nie wiem, w końcu to do pani należy ostateczny wybór, my możemy tylko pomóc- i to próbujemy zrobić. DObra, to ja pozdrawiam Was i Wasze maltany:* Dobranoc (choć moze jeszcze dziś coś napiszę) P.S muszę sobie zapisywać zawsze przed wysłaniem posta, bo czasem tracę łączą i mi sie wszystko kasuje:|
Cockerek Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='georgina']:cool1: Miałam 3 cięzkie dni, ale juz jestem wsrod żywych, choć nastrój kiepski:-( .[/quote] No włąśnie zastanawiałam się gdzie się Georginka podziewała :look3: I nie płakuchnaj juz :glaszcze:
AnnaM Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 [quote name='georgina']:cool1: Miałam 3 cięzkie dni, ale juz jestem wsrod żywych, choć nastrój kiepski:-( [/quote] a co sie stało Geo?? :(
kama98 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Dziękuje Wam wszystkim za rady. z pieska z wielką przykrością dziś zrezygnowałam.... :( Tylko szkoda mi tego pieska, macie jednak racje, że nie wolno napędzać takiego handlu... :( Z narzeczonym zdecydowaliśmy sie na pieska rodowodowego (tylko, że on sie teraz upiera przy westim....). Nawet poprosiliśmy kolege czy mógłby z nami pojechać do Łodzi albo Katowic i sie zgodził :)) Dzwoniłam dziś do hodowli z "kociego dworu" bo na stronie przeczytałm, ze maja suczki na sprzedarz, ale pan powiedził, że nieaktualne.... :( Czy wiecie w jakiej chodowli są suczki na sprzedarz? Jeszcze raz dziekuje za rady, możecie być z siebie dumne że sprowadziłyscie mnie na dobrą droge... :)
Cockerek Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Kama, nawet nie wiesz jak się cieszę!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: Dzięki takim ludziom jak ty, wiemy, że nasza gadanina ma sens!!! Jesteś super!!
cuciola Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 no widzicie kobietki! chociaz jeden ludek sprowadzony na dobra droge! na pewno nie bedziesz tej decyzji zalowac!
Recommended Posts