agara Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 a pani czymś odbarwia pani Aniuu? czy tylko przemywa borasolem czy czymś?:D?
georgina Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 [B]Kassy-[/B] a jak oczka Twojego maluszka? Jest poprawa po zabiegu?
Cockerek Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 [quote name='georgina'] [COLOR=red][B][U]PSY[/U][/B][/COLOR] kl. szczeniat- 5 psów kl. młodzieży - 5 psów kl.otwarta- 6 psów kl.pośrednia- 2 psy championy- 2 psy [B][U][COLOR=red]SUKI[/COLOR][/U][/B] [COLOR=black]kl. szczeniąt- 8 suniek[/COLOR] kl.mlodzieży- 15 suniek kl. otwarta- 5 suniek kl.pośrednia- 3 sunki championy- 7 suniek[/quote] No nie, po prostu musze to skomentować - tak mało???????? :crazyeye: :-( A ja liczyłam na to, że jednak będzie dużo pięknych psów z zagranicy, no w końcu to światowa. Coś mi się jednak zdaje, że w głównej mierze będą psy z Polski, no a te już znamy, widzimy się często na naszych wystawach. Ciekawe jakie będą te sunie w kl.championów :razz: Mnie nie przeraża ilość w młodzieży. W sumie liczyłam się z tym że tyle może być. Jednak frekwencja w pozostałych klasach ... :-( W zeszłym roku chyba było ogólnie 121 a sugeruję sie info ze strony argentyńskiej [CENTER][FONT=Arial][COLOR=black][B]Planilla de Raza: MALTES [Nro. planilla: 121] - grupo: 9[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=black]Juez: PINTO TEIXEIRA, LUIS MIGUEL[/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] No cóż, za to będziemy mieć całą plejadę szczeniaczków i zobaczymy jakie pieski w przyszłym roku będą chodzić :cool3: Aha, a dostałyście potwierdzenie ze związku że jesteście przyjęci? Bo mi nic nie przysłali i kurczę się teraz zestresowałam, czy na pewno Nelcię wpisali na listę :-o Ale by były jaja :-o Dziewczyny, ktoś mi Nel zauroczył, przyznawac się szybko :mad: Od jakiegoś tygodnia oczka znowu łzawią :roll: No i do tego znowu ten okres kołtunienia. Wasze też się więcej kołtunią niż zwykle? Siedziałam dzisiaj nad Nelą 3 godz, chociaż wczoraj była czesana po praniu. Pewnie to zmiana na porę roku. Ja zresztą powoli łapię doła, zawsze mnie tak jesień nastraja :shake: [B]Georigina[/B], a czemu tak ci zależy żeby Shamirek miał długie wąsy? Powiem ci szczerze, mnie się podobają nawet krótsze, byle czyste. Ale te środki co podajesz, fakt, kruszą włos. To jest właśnie ten minus białego pieska. Ale wiecie co, przecież są inne rasy białe (np. szpice) i jakoś one nie mają przebarwień. Ciekawe :roll: Łe jeny, kończę już, bo dzisiaj chyba w ogóle jestem na "nie" :roll:
georgina Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 [quote name='Cockerek']Dziewczyny, ktoś mi Nel zauroczył, przyznawac się szybko :mad: Od jakiegoś tygodnia oczka znowu łzawią :roll: No i do tego znowu ten okres kołtunienia. Wasze też się więcej kołtunią niż zwykle? Siedziałam dzisiaj nad Nelą 3 godz, chociaż wczoraj była czesana po praniu. Pewnie to zmiana na porę roku. Ja zresztą powoli łapię doła, zawsze mnie tak jesień nastraja :shake: [/quote] Ja NIE!!!!:lol: :lol: A co do koltunienia, to tez zauwazyłam......od 2 tyg. masakra:-( :angryy: , cały czas chodzę i jęcze, ze włos mu sie popsuł, cięzko się rozczesuje, cos miejscami jakby wata, a dotąd miał takie aksamitne i gladkie, grzebień slizgal się po nich jak o masełku:roll: :cool3: ;) [B][quote name='Cockerek']Georigina[/B], a czemu tak ci zależy żeby Shamirek miał długie wąsy? Powiem ci szczerze, mnie się podobają nawet krótsze, byle czyste. Ale te środki co podajesz, fakt, kruszą włos. To jest właśnie ten minus białego pieska. [/quote] Eeee, tam....mi na długich wasach nie zalezy, ale w pewnym momencie wystraszyłam się, ze całkiem odpadną:crazyeye: . Dałam włoskom troszkę czasu na regenerację, ale niedługo znów zaczynamy walkę:diabloti: :angryy: :mad: [B]Martynko-[/B] uśmiechnij sie, i nie bądź na NIE:lol: , ja tez mam takie dni, ale trzymam fason:eviltong:
Kassy Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 [B]georgina [/B]przez pewien czas byl spokoj ale teraz zeby wychodza mu jak grzyby po deszczu i znowu sie zaczelo;( Chyba ze to te te grudki znowu,juz sama niewiem..Poczekam az z zebami sie wszystko uspokoi i wtedy sie okaze czy nie trzeba zabiegu powtorzyc.Teraz sie modle zeby mu kielki mleczne wypadly bo sa podwojne;/
Nessti Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Ja się przymierzam do kupna pasty z bio-groomu, tylko nie wiem czy to skuteczne jest :niewiem: Może jakieś sugestie :razz: [B]AniuM[/B] Twoja sunia jest po prostu śliczna. Z dnia na dzień pieknieje. Mam nadzieję, że ją wymiziam w Poznaniu :loveu: ( jeśli sie tam do Was dopcham ;) ) No i nie tylko Judkę mam nadzieję :evil_lol: [B]Martyna[/B], głowa do góry, ja już jestem po przesileniu jesiennym :diabloti: będzie dobrze, pij magnez ;) ( chyba :roll: ) A dzisiaj zakupiłam takie cudo na zimę, na te trzaskające mozy oczywiście. Ciekawe, czy bedziemy w tym chodzić :cool1: W zeszłym roku jak było -20, mój Nestuś uwielbiał swój kubraczek :cool3: Mam nadzieję, że teraz też będzi oki [URL="http://img156.imageshack.us/my.php?image=tnubrankoox9.jpg"][IMG]http://img156.imageshack.us/img156/116/tnubrankoox9.th.jpg[/IMG][/URL] Kolor oczywiście niebieski [FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=darkred]pozdrawiam ;)[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Kassy Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 [B]Nessti [/B]ja tez sie zastanawiam nad ta pasta z bio-groomu ale nigdzie niemoge jej dostac:roll:A polarek swietny,na allegro coraz wiecej takich ocieplaczy sie pojawia;)
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 kassy, my mamy dwie, przez internet zamówiłyśmy, moim zdaniem, to ona pomaga, ale włosy przez nią strrrasznie wychodzą. nie kruszą, a wychodzą, ale to rzez l=kilka pierwszych razy, choć wcale nie wygląda, jakby były powyrywane, a przynajmniej łezki spływają. wiecie co? Mi to nawet nie przeszkadza to że te wąsy sa takie jakie są, wiem, ze to tak musi być i już.a z uszków wyrwała trochę włosków, b. ładnie wychodzą, a malta sie na mnie teraz obraziła, chyba trzeba coś jej dac <zawsze po czesaniu dostaje nagrody i sie na nie 'rzuca', a wczoraj to nawet na mnie nie spojrzała!> [B]Nessti [/B]fajny polarekk, my na zimę zakładamy malcie tylko taki ortalionik, żeby jak śmiga po śniejgu jej sie nie przyklajały te okropne kulki śniegu (wkleiłabym zdjęcie, ale coś się psuje u mojej mamy na komp. tam gdzie się znajdują) [B]Cockerek[/B] ja też sie źle czuje<psychicznie> ale nie bd sie porównywać, bpo jestem jeszcze 'młoda'xD teraz mamy remont, ciagle sprawdzaienyw szkole.. poprostu! eh. DO nas też zgłoszenie nie przyszło.. jak znowu nie przyjdzie, tak jak to z włocławka, to sie naprawdę zdenerwuje...
AnnaM Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Ja tez nie dostałam zgłoszenia z Poznania... też sie zastanawiam czy wszystko dobrze zrobiłam... a jak nie to sie wnerwie ;) [B]Nessti[/B] z tym dopchaniem sie to niezłe było... mam nadzieje ze nie dojdzie ro rękoczynów :lol: Martyna... bedziesz moim (judki) bodyguardem? :cool1: wiecie co... byłam przedwczoraj z judką na mieście, spotkałam kolezankę i zagadałyśmy sie... strasznie wiało... wiatrzysko jak cholera... wziełam Judke na rece, i co czuje... jak ona drży...kurde... fakt ciepło nie było... ale co bedzie w zime... i własnie przekonałam sie ze na 100% musze jej jakiś kubraczek na zime kupić... potem w samochodzie ogrzewałam ją swoim ciałem, okrywałam kurtką... aż usneła :)
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 ojej, zeby tylko nie rozchorowała się! moja mała coś kicha.. ale mam nadzieje ze to tylko tak mi sie wydaje.. oby. ja też sie wnerwie jak coś źle zrobiłam, zwlaszcza, ze zaangażowałam w to [b]SARABELLE[/b] której baaaaaaaaaaaardzo dziekuję!!!coś tak pusto... piszcie!:):)
AnnaM Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 to ja Wam napiszę... 13 października Judka skonczyła 6 miesięcy! :) moja mała kruszynka... [IMG]http://img83.imageshack.us/img83/836/judyurodzea5.jpg[/IMG]
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 hehe:) wszystkiego naj!!! już pół roczku:):) Ana, ja nie wiem, jak ty robisz te wszystkie oprawki!? w gimpie??
Cockerek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Śliczny sweterek :loveu: Zastanawiam się jakby Nelcia wyglądała po spacerze w takim wdzianku :-o W zeszłym roku na zimę tez kupiłam jej ortalionowym podszywany polarem. Raz że jaja były bo pierwszy był za mały i ledwo w niego wlazła :lol: (może znajde zdjęcie, pośmiejecie się bo wyglądała jak sierota) a po dwa miała po takim spacerze takie kołtuny że szkoda gadać, normalnie kołnierz kołtunów w koło szyji :mdleje: Ale kieeeedyś, jak już będzie miała krótkie włoski, to na pewno pancia sprawi gustowny sweterek. Sto lat sto lat dla naszej kochanej Judeczki :BIG: Słodka malinka! Oczywiście że będę jej bodyguardem :lol: A Nela chyba pierwsza, jak dopadnie do koleżaneczki to nikogo nie dopuści :lol:
AnnaM Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 [quote name='Malta-GD']hehe:) wszystkiego naj!!! już pół roczku:):) Ana, ja nie wiem, jak ty robisz te wszystkie oprawki!? w gimpie??[/quote] korzystam z [I]jasc paint shop pro[/I]... i cuduje... :diabloti: Martyna... no ja licze ze Nela bedzie bronić Judki ;)
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 a próbowałaś w gimpie? tam tez takie cuda mozna robić xD? i w ogóle jak i skąd to sie ściaga, prosze o inf. bo ja też musze podpisywać foteczki malusi, zeby mi nie kradli!
Cockerek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Znalazłam!! Tu wygląda jak półtorej nieszczęścia, zresztą widac to po jej minie. Jak ją postawiłam, tak stała, nieruchomo, a jak ruszyła łapą to się pokulała :-( Moja biedna Neliszka :evil_lol: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/2469/1tq4.jpg[/IMG][/URL] A tu juz luźniejszy, biega się super, wszystko pasuje, tylko kołtuny takie że i tak zrezygnowałam :cool1: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img179.imageshack.us/img179/1882/2pf7.jpg[/IMG][/URL] Ale ona poczachrana :-o
AnnaM Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 ale fajnee ;) Nela jest debeściak! :) podpisy i zmniejszanie mozna chyba robic w każdym programie graficznym... nawet w paincie...
Cockerek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 [quote name='Malta-GD']bo ja też musze podpisywać foteczki malusi, zeby mi nie kradli![/quote] No właśnie. A ja kiedyś szperałam po zagranicznych stronach, trafiłam na jedną, gdzie była Molly od Danki (była tu kiedyś na forum), foteczkę pamiętałam, więc od razu mi się rzuciła tam w oczy. Ta hodowla psy miała średnie, no to sobie foteczkę zapożyczyli :mad: Nie pamiętam tylko co to za strona była :roll: Malta, ale wiesz, fotkę możesz podpisać, a i tak moga tak wykadrowac psa, że napisu nie będzie :roll:
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 ojej, na tym pierwszym to wygląda jak kupa nieszczęścia xD na tym drugim to już bardziej zadowolona:D ale coś suchutka... czyżby to było przed spacerkiem? bo po minie wydaje sie jakby była ledwo po, taka 'zachasana' xD
Nessti Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 No to dziś imreza [B]AniuM [/B]? A tort już jest uszykowany :lol: :tort: :new-bday: :BIG: A z tym ubrankiem to faktycznie w zeszłym roku też mieliśmy taki ortalionik podszyty polarkiem- kołtunił paskudnie. Ale jak Nessti się ustawiał do ubierania to wszyscy kładli się ze śmiechu. Najpierw boczkiem jedna łapka, potem druga potem poprawianie. A potem śmiganie w zaspach śnieżnych bez opamiętania :multi: Na początku miałam opory żeby go w ten kubrak ubierać, ale jak zobaczyłam, że sam chce i się cieszy...no i te tepm -20 i niżej... opory prysły jak banieczki. Jak bluza przyjdzie to wstawię fotki jak to on w tym wygląda hehe Ale Nelcia bossko wygląda :loveu: :loveu: My mieliśmy bardziej powycinany :cool3: A z tym dopchaniem, to mam nadzieję, że źle nie będzie :diabloti: Najwyżej pstryknę kilka fotek, kto najbardziej łokciami się rozpychał :evil_lol: i bedzie wszysko wiadomo ;) [FONT=Comic Sans MS][SIZE=1][COLOR=darkred]pozdrawiam ;)[/COLOR][/SIZE][/FONT]
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 [b]Kassy[/b] tak, tak wiem, ale takiego pisma jak twoje np. nie ma są tylko takie brzydkie, a mi chodziło głównie, o te serpentynki, rameczki i takie tam...:) [b]Cockerek[/b] ehem, wiem własnie że mogą, ale wtedy bd musieli sie bardziej postarać, a tak to tylko ciachu ciachu i juz brachu:D także... no coś wykombinuje, może będę jej na czole pisać: Malta-Sarmacja:D?:diabloti::diabloti::diabloti: A ta mała diablica, jest tak łakoma, ze...:shake: jak się ją woła, to nic, a jak sie jej powie po 30 razach: 'no chodź to będzie nagroda' leciiii na nic nie zwracając uwagi aż sie potyka o własnenogi!:-o z jednej strony to dobrze, bo mamy pewnosc że wrazie czego można ją TAK zawołać, ale z drugiej, to co będzie jak tej nagrody nie będze, głuptolek mały jeden.. co ona w tym móżdżku ma zakodowanego, ze na hasło 'nagroda' żuciłaby sie w przepaść a tak to nawet podejść do panci nie chce:D?
AnnaM Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 imprezka powinna byc w piątek... ale co tam ;) juz sie nie moge doczekac tego poznania... ;) z wielu względów ;) kurcze... ja to chyba do jakiegoś salonyu jorkowego pojade po to wdzianko dla Judki... przecież musimy to najpierw przymierzyć :D
Cockerek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Ejj, 400 stron naszego topicu!! :multi: :multi: :multi: U nas to samo, wystarczy powiedzieć: Nel, co dostaniesz? A ta już leci i patrzy na szafkę gdzie są smakołyki :lol: A ja zmykam na obiadek, mniam, wam tez życze smacznego! :p
agara Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 dokładnie, u mnie dopiero teraz 400:D malta też leci do tej półeczki:D:) ja też zmykam jeść, smacznego i w ogóle:D
Recommended Posts