Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak wiem ze hodowla Forussi jest dobra... (wiele dobrego słyszałam), kontaktowałam sie już nawet z nimi... ale nie ukrywam ze jak narazie własnie tam sa najdrozsze pieski...
nie pomyślcie że chodzi mi tylko o kase... gdyby tak było nie kupowałabym rasowego psa, tylko wziełabym ze schroniska albo coś w tym stylu... ale 1000-1500zł na piesku to jednak troszkę sporo (mogłabym nakupować mojej przyszłej suni mnóstwo akcesoriów -czy jak to sie tam odmienia ;) )

macie jeszcze jakieś propozycje hodowli?

PS. Państwa Forusińskich ciągle biorę pod uwage... mino ceny ;)

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnnaM']gdyby tak było nie kupowałabym rasowego psa, tylko wziełabym ze schroniska albo coś w tym stylu... ale 1000-1500zł na piesku to jednak troszkę sporo (mogłabym nakupować mojej przyszłej suni mnóstwo akcesoriów -czy jak to sie tam odmienia ;) )

macie jeszcze jakieś propozycje hodowli?

PS. Państwa Forusińskich ciągle biorę pod uwage... mino ceny ;)[/quote]

Ale takie sa ceny pieskow rasowych, przewaznie od 1000 w gore. Jesli chcesz miec pieska na wakacje, nic nie stoi na przeszkodzie by na niego zaoszczedzic. A akcesoria i kosmetyki do pielegnacji, moga Cie jeszcze bardziej zaskoczyc ceną, niz cena zarasowego maltanczyka :wink:

Posted

chyba mnie nie zrozumiałaś... ja doskonale zdaję sobie sprawe jaka jest cena maltańczyka... i nie jest to napewno 1000zł... :lol:
fakt... męzuś miał mi kupić maltankę jako prezent, ale chce sie dołożyć, wiec już dziś odkładam... ;)

Posted

Hejka!

Hmm cena jest zawsze adekwatna do jakości. :wink:
No może nie zawsze,ale to moja zasada. Można mieć tańsze maltany,ale gdy coś jest potem nie tak to można mieć pretensje tylko do siebie. Zresztą samo wypielęgnowanie maltana i ich utrzymanie nie jest tanie,więc koszty są duże. Ale to kwestia wyboru ja żeby mieć Moly musiałam się wyrzec wiele rzeczy,ale kwestia priorytetów.Dla mnie ona jest najważniejsza (ona i jeszcze ktoś ;-)

Pozdrawiam
Moly & Moly

Posted

[b]Moly[/b], dziękuję za miłe słowa, a dlaczego ty tu tak rzadko zaglądasz? :( A przy okazji jak już tu jesteś - wielkie gratulacje za wszystkie dotychczasowe sukcesy na ringu :klacz: :P

[b]Aniu[/b], przede wszystkim gratulacje za wzorowe podejście do sprawy rodowodu :kciuki: Bardzo mnie to cieszy, bo jakoś ciężko przekonać niektórych że to nie tylko jakiś tam świestek papieru. Po drugie gratuluję wyboru rasy :P Gwarantuję że się nie zawiedziesz bo maltańczyki to cuda najukochańsze :iloveyou: Cóż, hodowli trochę jest w Polsce. P.Forusińscy na pewno mają wzorowe pieski. Ja oczywiście ze swojej strony polecam Z Kociego Dworu skąd jest moja Nelka (ocenić ją możesz po fotkach i na stronie www). Jak tylko będziesz miała jakieś pytania, to śmiało, chętnie pomogę :P

Pozdrawiam!

Posted

[b]Danusiu[/b]

no wreszcie sie ujawnilas, ale nic dziwnego ze tak zadko bywasz

[quote]Daga dzięki za miłe słowo.Jesteś The Best ,mam nadzieje,ze złapiemy się na gg
[/quote]

na gg musimy sie zlapac, nie ma innej opcji jestem ciekawa jak sie maja ... no wiesz :D

[b]Aniu[/b],

wiez Yorki i Maltanki to sa dwie wspaniale rasy, ktorymi i ja jestem zauroczona hihi. Ja z obserwacji moge polecic rowniez te dwie hodowle ktore juz zaostaly wymienione patrzac sie na Moly, Nelunie i Milke (niesttey jej na forum nie ma) ale ma wlasna stronke :) ([url]www.milka.dog.pl[/url])

[b]Cockerek,[/b]

oj rzeczywiscie malutkiej Nelusi wloski urosly i z dnia na dzien nam pieknieje. Bravo !

Pozdrawiamy

Posted

:D Tak Daga te nasze tajemnice :wink:

Cocerek

Bywam niezbyt często,bo te wakacje mam dość pracowite.
I dzięki za gratulacje. A gdzie przewidujesz pierwszą wystawkę dla Nel?

Pozdrawiam
Moly & Moly

Posted

boże.. dziewczyny (i chłopaki ;) ) to moje szaleństwo zaczyna mnie przerastać. ;) ja chyba zwarjuję ... musze na psiaka czekać rok! :(

Posted

słuchajcie... a jak to jest z tymi łapami... to przeciez prawda ze im wieksze łapki u szczeniaka tym wiekszy bedzie dorosły pies...
u małych maltanczyków łapki wydają sie duże... ale przeciez nie wyrastaja z nich olbrzymy... to włosy.. prawda (wiem że to naiwne pytanie... ale bedzie to mój argument w "walce" z ojcem... ;) )

Posted

Spróbujcie tę stronę [url]http://zalotkaa.w.interia.pl/[/url]
jest na innej domenie, na razie testujemy, bo coś mi nie chce wejść przez dog.pl. Może ktoś wie dlaczego status mam nieaktywny? :roll:
Karka, spisał się Sebastian mój TZ bo ja dałam pomysłą, a on go sfinalizował ;)

Aniu, ale ty niezłe argumenty szukasz :lol: łapki są maleńkie, ale tyle kłaczków sprawia wrażenie że są masywne. Zresztą te łapki powinno się ładnie przycinać.

Posted

wiesz co... bo jak już powiem ze to mały piesek, to pokaze fotki... a jak on zobaczy duże łapki to poiwe ze bydle z niego wyrośnie... i chciałam być pewna, że to tylko pozory ze wzgledy na włoski ;)

Posted

[quote name='Cockerek']Chciałam na Poznań ale zabraknie nam 2 tyg :([/quote]
To jeszcze nic! Ja myslalam o debiucie w pazdzierniku w Legionowie, ale Liko zabraknie 4 dni :roll:

Posted

Nefesza, ale bym się wściekała na twoim miejscu, tzn. jaka to jest wystawa krajowa czy międzynarodówka? Mnie najbardziej chodziło o to, że potem jest przestój z wystawami, taki martwy sezon, przynajmniej w naszym rejonie :-?

Daguś, dziękuję za wpis :P

Posted

Niby tylko krajowka, ale i blisko, i dobre miejsce na start. A tak poczekamy sobie do grudnia....
Wsciekanie sie nic mi nie da, a dokumentow falszowac nie bede... chyba, ze cos im wypadnie i przeloza wystawe o tydzien - ale nie sadze....
Kusi mnie Poznan w listopadzie - tylko miedzynarodowka na pierwszy raz to troszke za wysokie progi ;)

Posted

Jak mam dwa psy, to i w avatarce muszą być oba 8) Ale wiecie jak ciężko było ich tak ustrzelić razem :lol:

Nefesza, a dlaczego za wysokie progi? Ja bym z chęcią poszłą (ze sraczką co prawda - sory za wyrażenie ;) ) - ale bym poszła A w jakiej klasie startujecie?

Posted

Ano stanął, bo tu tylko chyba ja go napędzam, tylko ja mam maltana chyba na tym forum :( inni się nie ujawniają. Aniu, ale ja czekam na ciebie, będziesz miała swojego maltańczyka, to we dwie będziemy tu rozmowę nakręcać ;)
Fajnie że ci się fotaski podobały :) Wyśle potem więcej.

Mam pytanie: jeśli dorosły maltańczyk waży 3-4 kg, a moja mała ma teraz 3,5 ms a waży 1,5kg, to nie za dużo jak na nią??? :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...