Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Saphira']Ja myślę, że dzisiaj to potrzebny będzie helikopter żeby gdziekolwiek dotrzeć:shake::shake::shake:[/QUOTE]

No to od dzisiaj nazywaj mnie helikopter :lol:
W związku z tym, że w lodówce był już wyłącznie por, postanowiłam pójść do sklepu.
Do sąsiada szłam jakieś 20 minut, ciężko to nawet nazwać "iściem", niosłam też pustą butlę gazową przez śnieg po kolana. Potem dalej polna droga jest rozjeżdżona spychaczem, nie wiem kto wpadł na ten cudowny pomysł bo po wyjściu z zasp trafiłam na jakąś obleśną maź. Ale nic to, dotarłam do głównej drogi żeby sobie postać na przystanku, na którym się nie pojawił autobus, więc poczłapałam do Pomiechówka. Na zakupy zostało mi 15 minut bo zaraz attobus powrotny.
Wracając zamówiłam gaz, pan przyjechał i szarmancko postanowił podjechać do sąsiadów. BŁĄD :evil_lol: Musieliśmy wołać ciągnik, żeby go wyciągnął do szosy. Ale jak już miałam ciągnik w zasięgu ręki poprosiłam panów o przetarcie szlaku na dół. Kto był u mnie ten wie jak wygląda zjazd do mojego domu...

Tygryś przywitał mnie kwiczeniem i kupą na środku pokoju.
Frytka ma coś dziwnego na łapkach, jedna przednia jest jakby rozpulchniona i boli. Posmarowałam tribiotikiem bo tylko to mam dzisiaj.

Jak jeszcze jakikolwiek śnieg ma padać to ja ogłaszam strajk :angryy:

Posted

[quote name='Talcott']Śmichy śmichami ale to niewesołe! Żebyś tylko nie padła jak ja na płasko- bo dopiero by było:shake:[/QUOTE]

No wiesz, czasami lepiej się śmiać niż usiąść i płakać. Zima na wsi to podła pora roku...

Posted

A nam to nie wiem.

Zimno jest niemożebnie albo to ja taka przemarznięta...

Jutro przyjeżdża mięso dla psów, ja to lubię mieć tego pełną zamrażarkę.

Posted

Łapki Frytki dużo lepsze, widocznie maść zadziałała.

Oni obydwoje załatwiają się w domu, dzisiaj rano zastałam Frytkę leżącą 30cm obok dorodnej kupy. Przywitałam sukę wylewnie, zabrałam na dwór, chodziła za mną krok w krok ale nie zrobiła nawet siusiu.

Posted

Nie wiem sama, ona wydaje się nie wiedzieć że można gdzie indziej. Połażę z nią jeszcze zaraz. Najgorsze to, ze ona idzie 20cm ode mnie, a jak zeszłam do kotłowni i ona i tygryś stali w drzwiach i popiskiwali.