ewa5000 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 hmmmm to bardzo trudne pytanie :):) końcówki włosów ok 1 -2 cm na tułowiu są czarne , na łapkach główce 3cm to kolor beżowy lekko rudawy ale od skóry już są jaśniutkie prawie białe. Czyli gdybyśmy mu obcięli włoski to głowę łapki miałby białe, a tułów hmm tam ma jeszcze dużo podszerstka,ale włos jest czarno biały na przemian.Ale się rozpisałam , ale sama widzisz na zdjęciach trudno jednoznacznie określić kolor :):):)Pozdrawiam
Sabina02 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='ewa5000']hmmmm to bardzo trudne pytanie :):) końcówki włosów ok 1 -2 cm na tułowiu są czarne , na łapkach główce 3cm to kolor beżowy lekko rudawy ale od skóry już są jaśniutkie prawie białe. Czyli gdybyśmy mu obcięli włoski to głowę łapki miałby białe, a tułów hmm tam ma jeszcze dużo podszerstka,ale włos jest czarno biały na przemian.Ale się rozpisałam , ale sama widzisz na zdjęciach trudno jednoznacznie określić kolor :):):)Pozdrawiam[/quote] Aha, rzeczywiscie!!! Jedna z siostr Dejzuni tak wygladala...ale teraz troche wyjasniala z tego co zauwazylam na fotkach... A kto jest Bafiego mama??
ewa5000 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 O ile dobrze pamiętam(może pani Iwonka mnie poprawi) Zsani i Calisto
ewa5000 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 ojciec to na pewno Calisto a mama Zsani lub Gala zapomniałam już
Sabina02 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='ewa5000']ojciec to na pewno Calisto a mama Zsani lub Gala zapomniałam już[/quote] Mojej Dejzuni mama to Gala i tata to Calisto, wiec nasze psiaki to rodzenstwo...conajmniej przyrodnie po tatusiu....
ewa5000 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 aaaa tak tak i widać ,że podobnie się zachowują . Przeglądam teraz archiwum rozmów z panią Iwonką i mama pieska to Zsani tak rozmawiałyśmy, chociaż Gala mi tak utkwiła w pamięci nie wiem dlaczego:) pozdrawiam
bursztynki Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='ewa5000']aaaa tak tak i widać ,że podobnie się zachowują . Przeglądam teraz archiwum rozmów z panią Iwonką i mama pieska to Zsani tak rozmawiałyśmy, chociaż Gala mi tak utkwiła w pamięci nie wiem dlaczego:) pozdrawiam[/quote] :lol: Bafi jak się urodził to był czarny:lol: A teraz tricolor:lol: ale u kolorowych hawańczyków tak jest że potrafią się zmienić ,ciemne jaśnieją a jasne moą zciemnieć,poprostu psiak kameleon:evil_lol: Zsani jak do mnie przyjechała była biała w brązowe łatki a teraz jest kremowa w jasno-beżowe łatki,Gala była biała i mylono ją z maltańczykiem ,a teraz jast pomarańczowa :lol: Sabinki Daizi jak się urodziła taż była biała ,a po około 4tyg wyszły jej śliczne pomarańczowe łatki na uszkach:lol: I tak to z hawańczykami bywa:loveu:
Caruso Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Ewa 500, kupiłas psa w hodowli i zastanawiasz się, która suka jest jego matką? A w metryce to nie jest zapisane?
bursztynki Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='Sabina02']Moja Daisy taka sama jest. Ona chodzi za mna krok w krok:lol: ...caly czas. Tylko moja juz wskakuje na lozko i spi kolo mnie.... Jakiego koloru jest Twoj piesio?[/quote] :lol: oj hawanki uwielbiają spanko w łóżeczku ,na podusi z Panciom:lol:
ewa5000 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 :) Oj tak tak uwielbiają spać w łóżku właściciela,ale za to jak jest cieplutko ;)
bursztynki Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='ewa5000']:) Oj tak tak uwielbiają spać w łóżku właściciela,ale za to jak jest cieplutko ;)[/quote] :lol: nie wierze jak ktoś mówi że nie śpi z psiakiem:lol: :lol:
Sabina02 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='Caruso']Ewa 500, kupiłas psa w hodowli i zastanawiasz się, która suka jest jego matką? A w metryce to nie jest zapisane?[/quote] Oo prosze Cie!!!! Czego sie czepiasz? Ja na przyklad przez piec miesiecy nie pamietalam imion rodzicow mojej hawanki Mayi, bo papiery mialam gdzies schowane...Dopiero niedawno je wykopalam bo do czegos potrzebowalam... To ma byc mily Hawanski watek a nie jakies czepiania... Pozdrawiam!
bursztynki Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='Sabina02']Oo prosze Cie!!!! Czego sie czepiasz? Ja na przyklad przez piec miesiecy nie pamietalam imion rodzicow mojej hawanki Mayi, bo papiery mialam gdzies schowane...Dopiero nie dawno je wykopalam bo do czegos potrzebowalam... To ma byc mily Hawanski watek a nie jakies czepiania... Pozdrawiam![/quote] :lol: Wiele osób nie pamięta :shake: a czy to ważne.Najwazniejsze są nasze hawanczyki,aby były szczesliwe i wesołe.A co wasze hawańczyki uwielbiają jeść?No wiecie coś takiego za czym przepadają;)
Sabina02 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='bursztynki']:lol: Wiele osób nie pamięta :shake: a czy to ważne.Najwazniejsze są nasze hawanczyki,aby były szczesliwe i wesołe.A co wasze hawańczyki uwielbiają jeść?No wiecie coś takiego za czym przepadają;)[/quote] Wszystko co sie nie rusza i na drzewo nie ucieka....:evil_lol: A tak na serio to uwielbiaja wedlinke, chleb z maslem, surowa marchewke i jedzonko dla pieskow z puszki....Jedyna rzecza za ktora nie przepadaja to sucha karma...ale sa na nia skazane...:lol:
ewa5000 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Co lubią jeść? Otóż jeszcze nie wiem. Bafik wcina suchą karmę Royal Canin i na razie musi mu wystarczyć.Oczywiście uwielbia smakołyki specjalne dla piesków,ale to chyba tak jak wszystkie psiaki. A w tej chwili właśnie wypadł mu pierwszy ząbek :):):) Pozdrawiam serdecznie
bursztynki Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='ewa5000']Co lubią jeść? Otóż jeszcze nie wiem. Bafik wcina suchą karmę Royal Canin i na razie musi mu wystarczyć.Oczywiście uwielbia smakołyki specjalne dla piesków,ale to chyba tak jak wszystkie psiaki. A w tej chwili właśnie wypadł mu pierwszy ząbek :):):) Pozdrawiam serdecznie[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: HI Hi szczerbaty Bafi
Sabina02 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Wlasnie dowiedzialam sie ze moje sunie lubia takze jesc kable do klawiatur komputerowych i sluchawki do Ipoda....:cool3:...Nie wspominajac o pasku do mojej torebki za 300 dolarow...:shake:
bursztynki Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='Sabina02']Wlasnie dowiedzialam sie ze moje sunie lubia takze jesc kable do klawiatur komputerowych i sluchawki do Ipoda....:cool3:...Nie wspominajac o pasku do mojej torebki za 300 dolarow...:shake:[/quote] :evil_lol: Hi hi Deyzi napewno chciała wejśc na kompa,a pasek ,ach widocznie lezał nie tam gdzie trzeba:evil_lol: :evil_lol: Małe psotnice
rodzice Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Bursztynki masz zablokowane fotki na swojej stronce a ja z corką powoli zaczynamy zastanawiac sie nad jeszcze jednym kudlatym domownikiem , ale mniejszym od teriera . Przygladamy się kilku rasom . Jeśli ktoś mialby fotki kolorowych hawanczyków to bardzo byloby nam milo je pooglądać .
McDzik Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 No genialne sa te psiaki :D Miałam nawet kiedyś o nich nocię na blogu i tam opisałam takze ich charakter, ale to dawno bylo :D A jesli lubisz spaniele tybetanskie to zapraszam na moje "forum" na dogo :D "Spaniele Tybetańskie Wszem i Wobec" :D suuper, nie? :D
Sabina02 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='bursztynki']:evil_lol: Hi hi Deyzi napewno chciała wejśc na kompa,a pasek ,ach widocznie lezał nie tam gdzie trzeba:evil_lol: :evil_lol: Małe psotnice[/quote] Dokladnie, te rzeczy nie byly na swoim miejscu. Sprzatania nas ucza moje male galganiary....:evil_lol:
Sabina02 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='rodzice']Bursztynki masz zablokowane fotki na swojej stronce a ja z corką powoli zaczynamy zastanawiac sie nad jeszcze jednym kudlatym domownikiem , ale mniejszym od teriera . Przygladamy się kilku rasom . Jeśli ktoś mialby fotki kolorowych hawanczyków to bardzo byloby nam milo je pooglądać .[/quote] Jesli chcesz, to przesle Ci fotki moich Hawanek. Jedna mam od "bursztynki"...Podaj mi tylko swoj e-mail w PM...
Sabina02 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='Spanielka_Molly']No genialne sa te psiaki :D Miałam nawet kiedyś o nich nocię na blogu i tam opisałam takze ich charakter, ale to dawno bylo :D A jesli lubisz spaniele tybetanskie to zapraszam na moje "forum" na dogo :D "Spaniele Tybetańskie Wszem i Wobec" :D suuper, nie? :D[/quote] Ja jako dziecko mialam czarna Cocker Spanielke Fige...Niestety, zginela tragiczna smiercia...:-( :-( :-(
McDzik Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='Sabina02']Ja jako dziecko mialam czarna Cocker Spanielke Fige...Niestety, zginela tragiczna smiercia...:-( :-( :-([/QUOTE] Ojjoj ;(( ... A moja Molly jest Spanielką, ale Tybetańską... ehh biedna Figuś :( [*]
Sabina02 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='Spanielka_Molly']Ojjoj ;(( ... A moja Molly jest Spanielką, ale Tybetańską... ehh biedna Figuś :( [*][/quote] Nie za bardzo orientuje sie jak wygladaja Tybetanskie spaniele...masz jakies fotki??? Moja Figa bardzo cierpiala przed smiercia, bo gdy byla w ciazy, mojej babci skur....n sasiad kopnal ja w brzuch i zabil szczeniaka w jej brzuchu...Jeden szczeniak sie urodzil zdrowy a drugi zostal w macicy niezywy, ale my o tym drugim na poczatku nie wiedzielismy. Dopiero gdy Figa zaczela sie dziwnie zachowywac po porodzie, zawiezlismy ja do weta...Figa byla czyszczona, ale niestety, infekcja od niezywego plodu tak sie rozniosla, ze bylo z pozno...Zostala uspiona...bardzo cierpiala!:placz: :placz: :placz: A na dodatek, ten zdrowy szczeniaczek, ktory zostal po Fidze, zostal podrzucony suce innego sasiada, bo ona tez sie oszczenila. Ale ona nie przyjela tego malenstwa i wystawila go na zwenatrz na snieg...piesek zamarzl...:placz: :placz: :placz:
Recommended Posts