Zijka Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Witam, apel ten zamieszczam w imieniu mojego znajomego i jego psa Bolsa, oni pilnie potrzebują pomocy. Opis sytuacji: Pies pochodzi z Poznania, nazywa się BOLS. Jest to mieszaniec o wyglądzie najbardziej zbliżonym do dużego doga. Ma około 6 lat. Zabrałem go ze schroniska 5 lat temu. Miał wówczas około roku. Jestem samotnym wdowcem i aktualnie musiałem zamieszkać i zaopiekować się śmiertelnie chorym ojcem, który nie powinien przebywać w mieszkaniu z psem (ciężka astma i nieuleczalna choroba płuc). Ponadto nowe obowiązki w pracy zawodowej zmuszają mnie do wyjazdów służbowych, co niezwykle komplikuje sytuacje. O ile jestem w stanie zabezpieczyć pod swoją nieobecność opiekę dla ojca o tyle nikt nie chce zgadzać się jednocześnie na opiekę nad psem, który wymaga wyprowadzania itd. Jestem zmuszony oddać psa do adopcji, w przeciwnym razie będę zmuszony oddać go do schroniska. Pies jest duży i ładny. Wygląda groźnie, jest jednak bardzo łagodny i pogodnie usposobiony. Uwielbia spacery, bieganie i zabawę. Wciąż ma usposobienie radosnego szczeniaka, który niezmiernie ceni bliski kontakt z ludźmi, garnie się do zabawy i towarzystwa. Przebywa z mężczyznami ale bardzo pozytywnie reaguje na kobiety. Pod moja nieobecność bardzo tęskni i zawsze szalenie cieszy się na spotkanie z ludźmi. Posiada książeczkę zdrowia. Przez cały okres pobytu u mnie nigdy nie chorował. Łatwo adoptuje się do nowych warunków, co pokazała sytuacja po przeprowadzce do chorego ojca oraz kilkudniowy pobyt u znajomych, którzy w drodze wyjątku na kilka dni zgodzili się zaopiekować nim w sytuacji podbramkowej. Niestety możliwości korzystania z pomocy rodziny czy znajomych wyczerpały się i piesek będzie musiał w najbliższym czasie wrócić do schroniska jeżeli nie znajdę nowego właściciela. Jest to dla mnie bardzo trudna decyzja ale liczę na kogoś z wielkim sercem, kto kocha psy i pokocha Bolsa jak ja. Kontakt do właściciela: Wojtek - 601 823 630. Quote
kocyk Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 a w jakiej okolicy mieszka Bols. jeśli są to okolice rynku łazarskiego to mogłabym wyprowadzić psiaka. mam nadzieję, że pan Wojtek nie odda psa tak z dnia na dzień. jak długo pies może być u niego i czekać na nowy dom? Quote
Zijka Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Witam, serdecznie dziekuje za zainteresowanie sprawa Bolsa. Piesek przebywa w mieszkaniu na Debcu, zatem troche daleko od Lazarza. Na razie czekamy na zainteresowanych i nie wiem jak dlugo uda sie w takiej sytuacji funkcjonowac. Zrobimy wszystko aby doczekal sie nowego wlasciciela i wrocil do schroniska. Ewentualnie prosze o podanie telefonu to skontaktuje sie telefonicznie. Za starania raz jeszcze dziekuje. Moj telefon 600 873 029. Pozdrawiam Malgorzata Hybowska Quote
Zijka Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Oczywiscie poprawiam blad NIE wrocil do schroniska!!! Quote
kocyk Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 niestety obecnie nie będę mogła pomoc, ponieważ z powodów rodzinnych muszę z Poznania wyjechać:-( Quote
Zijka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Szkoda, dziękuję za szczere chęci w imieniu Bolsa, pozdrawiam:) Quote
kamilawa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Jak długo Bols może być u obecnego właściciela? jeżeli byłyby jeszcze inne fotki, jak pies stoi lub coś takiego, to byłoby super. Mogę porobić mu ogłoszenia, ale jutro dopiero. Quote
Zijka Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 Niestety w tej chwili mamy tylko te zdjecia. Aktualnie Bols w razie potrzeby jest pozostawiany pod nieobecnosc wlasciela u "ludzi dobrej woli". Za kazdym razem jednak jest to duzy problem i wymuszanie sytuacji ale w nadziei ze wkrotce znajdzie sie dla Bolsa nowy Pan lub Pani na stale. DZiekuje za zaintersowanie i chec pomocy, kazde dzilanie w tej sprawie jest cenne. Pozdrawiam Quote
Zijka Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jeszcze dwa zdjęcia, które udało nam się odnaleźć:) Quote
Zijka Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Serdeczne dzięki, każdy kolejny apel to szansa dla Bolsa, oby znalazł nowy szczęśliwy dom, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam... Quote
Zijka Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Do góry Bols !!!, może ktoś cię zobaczy i pokocha... Pilnie potrzebny nowy dom dla Bolsa, oby znów nie wrócił do schroniska. Quote
Zijka Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Bols rozpalczliwie potrzebuje nowego Pana/Pania, z gory dziekujemy za zainteresowanie jego historia i liczymy na pomoc.:placz: Quote
kamilawa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 podnoszę chłopaka, niestety nic nie mogę zrobić :-( Quote
Zijka Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Bols czeka na nowego pana. Nie moze wrocic do schroniska! Quote
Zijka Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Bols uszy do gory ktos dzisiaj na pewno cie zauwazy! Quote
emdziolek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Witam dopiero znalazłam ten wątek. Jestem z Poznania, zastanawiam sie jak pomóc psiakowi. W jakiej części miasta psiak przebywa? Quote
Zijka Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Bols mieszka na Debcu ale pod nieobecnosc swojego Pana przebywa czasowo w roznych miejscach takze poza Poznaniem. To jest bardzo trudne ale wciaz udaje sie znalezc kogos do pomocy na zasadzie "ostatni raz". Bardzo dziekuje za zainteresowanie i chec pomocy, czekam na propozycje. Pozdrawiam ;) Quote
emdziolek Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ja na dębiec dojeżdżam codziennie do szkoły mogłabym po szkole odrazy lecieć wyprowadzić go na spacer ;) Quote
Zijka Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Bardzo serdecznie dziekuje za deklaracje i chec pomocy. Niestety takie rozwiazanie jet wykluczone ze wzgledu na chorego ojca ( skomplikowana sytuacja) - nie jest w stanie pod nieobecnosc pana Bolsa kogokolwiek wpuszczac do domu, jest ciezko chory. Pod nieobecnosc swojego pana Bols musi przebywac poza domem i tak dotad udaje sie to oraganizowac... ale nie wiadomo jak dlugo jeszcze. Goraco dziekujemy za dobre serce i propozycje musimy jednak znalezc nowe , stale miejsce pobytu dla Bolsa. Pozdrawiam Quote
Laima Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Piękny pies, z całego serca życzę mu dobrego domu. Quote
Zijka Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Niestety Bols juz trafil do schroniska. Nie udalo sie dalej manewrowac w tej niezwykle trudnej sytuacji. Jezeli jednak ktos mysli o nim i rozwaza adopcje Bolsa to w kazdej chwili wskazemy miejsce jego pobytu. Liczymy na wspanialomyslnych i wrazliwych z mozliwoscia przygarniecia tego duzego ale jakze wiernego i czulego pieska. Jego los jest tragiczny bo ponownie musial wrocic do schroniska. Czekamy z nadzieja. Quote
kamilawa Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Bardzo mi przykro... :-( Niech się chłopak tam trzyma... Do jakiego schroniska trafił ? Quote
Zijka Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Bols trafil do schroniska w Poznaniu przy ulicy Bukowskiej. Moze jeszcze ktos zainteresuje sie nim, czekamy. Quote
Recommended Posts