RobPL Posted July 1 Posted July 1 Na tym forum jestem pierwszy raz, wiec na wstępie witam Wszystkich. Do napisania postu zmobilizował mnie kolejny kleszcz na moim psie. Pies ma obroże Foredto i co z tego. Ma 8 kg i krótka siersc. W tamtym roku obroża Foresto była skuteczna. W tym sezonie, na koniec czerwca juz wyciągnąłem 4, napitego kleszcze. Dzisiaj 2. Jeden 4 cm od obroży. Po co mi taka obroża skoro nie działa?! Coś mi sie wydaje że skuteczności tych obroży to juz mit, który przeszedł do historii po zmianie właściciela firmy. Co oznacza tym sądzicie? Quote
bou Posted July 4 Posted July 4 Dnia 1.07.2026 o 13:39, RobPL napisał: Po co mi taka obroża skoro nie działa?! u moich psów najlepiej się sprawdzało Bravecto spot-on.Foresto i Kiltix,to juz przeszłość.... Quote
RobPL Posted July 7 Author Posted July 7 Ok. Ale to tabletki. A w obrożach, wyglada na to że nie ma nic wartego uwagi. Quote
bou Posted July 7 Posted July 7 Dnia 7.07.2026 o 14:09, RobPL napisał: Ok. Ale to tabletki. Nie,to nie są tabletki.Spot-on oznacza,że to preparat do nakraplania na skórę,w okolicy karku,żeby pies nie drażnił łapą. https://www.vetloom.co/pl/produkt/bracto-spoton-250mg-45-10kg-2/ Quote
RobPL Posted July 8 Author Posted July 8 Dzięki. Pomyślę. Na razie dodatkowo założyłem druga obroże Foresto z tamtego roku (bayera) słyszałem opinie, że działają znacznie dłużej niz 8 miesięcy. W tamtym roku dzialala ok. Teraz psisk nosi 2 szt. Zobaczymy będę obserwował co się dzieje. Quote
Recommended Posts