Bura Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Grey']Bura no widzisz , nie znają się ,Polacy są najlepsi .A Amerykanie jak spartolili sznaucera , to szkoda gadać . Dla mnie narzędzie musi być uniwersalne i skuteczne .Chyba wiesz ,że podszerstek tworzy się cały czas i trzeba go wyczesywać od skóry .[/QUOTE] Nie porównuj sierści pudla do innych ras, i nie martw się, pudel jest wyczesany do skóry, gdyby nie był, to by grzebień nie przeszedł lużno przez włos. Co, że wzorce są inne - że niby nasze zawsze lepsze? Europa nie spartoliła ras? To kto stworzył wzorce ras, których fizjologia nie pozwala im na normalne psie życie? Które na wystawy jeżdżą z obstawą przeciwwstrząsową? W pudlach i ich groomingu to właśnie Amerykanie i Rosjanie wiodą prym, a niestety nie Europa. No, może skandynawia. Quote
DorkaWD Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Grey']Bura po co Ci szczotka ? Ja do żadnego psa nie stosuję szczotek i doskonale daję sobie radę .[/QUOTE] Grey, może oprócz teorii zafunduj nam ciut praktyki i pokaż fotki kilku psów robionych przez Ciebie :razz: Quote
Grey Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Bura wzorce są ustalone ,mnie chodziło tylko włosy . Dorcia pokazywałem wyczesane nogi bobtajla , coś dla Ciebie. Quote
DorkaWD Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Grey'] Dorcia pokazywałem wyczesane nogi bobtajla , coś dla Ciebie.[/QUOTE] To w takim razie proszę o wskazówkę, gdzie mam szukać :) Quote
Grey Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 DorkaWD szukaj w temacie "A może by tak galeria" str 278 post2777 ; str281 post2803 . Quote
Bura Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='Grey']Bura wzorce są ustalone ,mnie chodziło tylko włosy . Dorcia pokazywałem wyczesane nogi bobtajla , coś dla Ciebie.[/QUOTE] No, akurat jesli biega o pudle, to Ameryka ma jedne z lepszych pod większością względów, jedynie wzrostowo są nie zgodne z naszym wzorcem. Czego dowodem jest mój Igor :P Quote
KW. Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mam do odsprzedania praktycznie nową szczotke Maxi Pin wąską (wymiary: długość całkowita 22 cm, długość główki 11 cm, długośc igieł 2,5 cm). Niestety kupiłam nie tą co trzeba i tylko 'leży i pachnie' :) A może komuś by się przydała. Sprzedam za połowę ceny tj. 20zł + przesyłka [quote]Napisał Grey Dorcia pokazywałem wyczesane nogi bobtajla , coś dla Ciebie.[/quote] [quote name='"DorkaWD"']To w takim razie proszę o wskazówkę, gdzie mam szukać [/quote] Dorka błagam tylko nie wykorzystuj tych 'rad' w praktyce. Bobtail zrobiony przez Greya to obraz wołający o pomstę do nieba. Ale tak to jest jak laik bierze się za pielęgnację tak wymagającej rasy.... Quote
Grey Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 KW. najgorsze jest laik się wypowiada . Nie tylko ta rasa jest wymagająca . Po kilku miesiącach nie czesania to nie wiedziałabyś od czego zacząć i czym zrobić . Pewnie szczotką po wierzchu napuszyłabyś i było by cacy . Quote
sota36 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Grey']KW.[B] najgorsze jest laik się wypowiada[/B] . Nie tylko ta rasa jest wymagająca . Po kilku miesiącach nie czesania to nie wiedziałabyś od czego zacząć i czym zrobić . Pewnie szczotką po wierzchu napuszyłabyś i było by cacy .[/QUOTE]coz za samokrytyka:) No nareszcie!!!!!! Quote
KW. Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Ha ha ha no tak i tu się z Tobą zgodzę , najgorsze jak laik się wypowiada więc lepiej nie wypowiadaj się na temat pielęgnacji bobtaila (... i innych ras z resztą też... ) Chyba każdy zna powiedzenie 'Krowa która dużo muuczy mało mleka daje' i jak nic pasuje to do miSZczunia Greya. Quote
Grey Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 KW. tym laikiem jesteś Ty , bo przecież szczotki nie potrafisz dobrać . A złośliwości to każdy potrafi mówić. Quote
KW. Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Wiesz nie każdy ma zdolności paranormalne by zamawiając towar przez internet zmacać, powąchać i Bóg wie jeszcze co :P Druga sprawa, nie prawie złośliwości ale stwierdzam fakt. Bobtaila którego 'zmaściłeś' widziałam na zdjeciach prezentowanych przez Ciebie oraz czytałam Twoje własne wypowiedzi jak z dumą mówiłeś o całej tej 'operacji' - targanie włosa na sucho, na podłodze, nieodpowiednim sprzetem, 17h....ech szkoda gadać, do Ciebie i tak nic nie dotrze a walcować temat z Tobą to czysta strata czasu. Quote
Bura Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Grey']KW. tym laikiem jesteś Ty , bo przecież szczotki nie potrafisz dobrać . A złośliwości to każdy potrafi mówić.[/QUOTE] No akutar KW ma Greyu sto razy więcej doświadczednia z bobtailami niż ty grey. I widzieliśmy zrobione przez nią psy, a ty jesteś nie wiadomo kim z nie wiadomo skąd. Quote
Grey Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Bura Ty na pudelkach się znasz . KW. po co okazujesz złość ?, pisząc ostatni Twój post potwierdzasz , że nie dałabyś rady wyczesać bobtaila tak sfilcowanego . Quote
Grey Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 KW. to jest odwrotnie . A może na spokojnie pomyśl i napisz o co Ci chodzi , bo te posty wypadły takie chaotyczne. A co możesz powiedzieć na to , że ja żadnego psa nie dotknąłem szczotką. Quote
mshume Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 KW mogłabyś mi poradzić zakup grzebienia dla bolonczyka. Od roku używam Trixie, ale nie jest przekonana do niego. Moze jakis Spratts? Szczotki uzywam All Systems Pin Brush. Z góry dziekuję za pomoc.[quote name='KW.']Jeśli byłby ktoś zainteresowany to mam do odsprzedania praktycznie nową szczotke Maxi Pin wąską (wymiary: długość całkowita 22 cm, długość główki 11 cm, długośc igieł 2,5 cm). Niestety kupiłam nie tą co trzeba i tylko 'leży i pachnie' :) A może komuś by się przydała. Sprzedam za połowę ceny tj. 20zł + przesyłka Dorka błagam tylko nie wykorzystuj tych 'rad' w praktyce. Bobtail zrobiony przez Greya to obraz wołający o pomstę do nieba. Ale tak to jest jak laik bierze się za pielęgnację tak wymagającej rasy....[/QUOTE] Quote
KW. Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Najlepiej jakbyś zapytała o to ludzi którzy mają maltany i nauczeni doświadczeniem wiedzą co dla nich najlepsze ;) Na pewno Spratts bedzie jakościowo lepszy, na pewno bedziesz potrzebowała i gęstszego i rzadszego grzebienia (chodzi o rozstaw zębów) ale tak jak napisałam lepiej zapytać o szczegóły jakiegoś maltanomaniaka ;) Quote
KW. Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 A tfuu , przeczytałam na szybko i mi się z bolończyka maltańczyk zrobił, przepraszam ;) A sens generalnie ten sam, najlepiej szukać porady u osoby która ma doświadczenie z konkretną rasą, najlepiej doradzi i nie tylko pod względem doboru grzebienia ;) Quote
mshume Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Bolonczyk ma loczki afro, a maltanczyk prosty,jedwabisty włos. To inny rodzaj włosa. Bolonczykow jest niewiele u nas. Quote
Iza. Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jakby ktoś miał do odsprzedania szczotkę MAXI PINa to ja bardzo chętnie :) Quote
mgie Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Zastanawiam się, która szczotka byłaby odpowiedniejsza dla małego psa ( bolończyk) : Maxi Pin Soft miękka z 20 mm igłami czy maxi pin mała z 27 mm ? Quote
Recommended Posts