Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lidan ukłony za ogłoszenia:)
odnośnie korzeni;)to troszkę mam inne zdanie-Gufi jest teraz psem adopcyjnym,tzn.dojrzał do adopcji,jeśli chodzi o tzw.straty moralne z zasiedzenia ma taką psychikę że jeśli trafi w kochające ręce będzie szczęśliwy z innym człowiekiem

choć rozstanie z każdym psem jest trudne,
to adopcja jako jedynego rozpieszczanego psiaka byłaby dla jego dobra...

:(

Posted

Gufiak to na pewno kochany chlopak -ale po dlugiej poniewierce i tulaczce, przeganiany i glodny ,zmarznięty często -ma nieraz swoje specyficzne zachowania.Może dlatego lubi sypiać w kuwecie kota ,bo przypomina mu czas poniewierki a rózne ulubione przedmioty do gryzienia nie zawsze powinny być takimi dla psa .On może nie mial dlugo swych wlaścicieli,ktorzy uczyli co wolno a co nie psu i co mu szkodzi . To śliczny i bystry pies :loveu:-ma duzo psiego uroku i jaki fotogeniczny jest .;):razz:

Posted

kobix napisał(a):
Lidan podziękowania ogromne!
:)
(wszystko co przyszło aktywowałam)

Proszę bardzo. Życzę powidzenia w szukaniu domku dla Gufiego.

Żeby wszystkie psy miałay tylko takie problemy jak spanie wkuwecie ;-)

Posted

:) -no i ja też tak myślę ...co prawda ,kot chyba nie jest zadowolony z zamieszkalej swej kuwety ,bo musi zcekać albo prosić Gufiaka ,żeby mu pozwolil skorzystać z wc ,ale jakoś tam egzystują obaj/oboje ...:cool3::evil_lol:

Posted

Gufiak jest wartościowym i mądrym psem do domu,pod warunkiem że trafi do również rozumnego jak on właściciela...napisałam że powinien być jedynym psem w domu(z suczką i kotami ewentualnie)bo nie za bardzo lubi samczą konkurencję i jest zazdrosny o ludzką uwagę...

w kuwetce już nie sypia,nie mieszka teraz sam tylko w "stadzie" damsko -męskim.pyszczy (z wzajemnośćią tylko z jednym psem).Z Tomciem(który mi teraz włazi w klawiaturę)uwielbia sie bawić /gryziać :)

jak go przeniosłam to zaczął znaczyć teren podlewając ściany jak drzewa plus kanapę,potrafi też nalać na poduszkę na łóżku(!).tyle wad

zalety liczne-jest bardzo posłuszny na spacerach(Tomcia już mam na głowie...:razz:)
nie zaczepia innych psów,wołany zaparkowuje tyłem przy nogach...

nie ma co jest psem idealnym i tak go reklamuję:)
tylko dom bez samców i bez nadmiaru zwierząt i będzie OK!

Posted

Trzymam kciuki za rozsądny domek dla Guficzka.

Ja teraz też mam sunię na wydłużonym tymczasie i mam ten sam problem z sikaniem na tapczany i dywany. Gdy zdjęłam dywan sika na kanapę. Sunia jest bardzo grzeczna, pięknie chodzi na spacerki, nawet bez smyczy. Już próbowałam spacerów co 2 godziny i też potrfi po pół godzinie od przyjścia ze spaceru nasikać.
Może ma ktoś pomysł jak sunię tego oduczyć?

Posted

kobix napisał(a):
coronaaj prześlę wieczorkiem pw,ok?
dziękuję ogromnie za pomoc

dziś w nocy cholerne mrozy,lecę na działkę

Jade jutro do TYch wyciagac pudle i cos moze jeszcze...przyslij jutro ale pewnie wrocimy pozno wiec nie ma pospiechu ale wyslij....odpisze jak wroce...

Posted

z ogłoszeń cisza...ani jednego maila,telefonu:(
mam nadzieję że ktoś jednak sie zachwyci Gufiakiem...?

coronaaj pw (chyba)nie poszło,bo masz przepełnioną skrzynkę...

Posted

Tak niestety bywa gdy nic się nie dzieje ciekawego :hmmmm: Taki Gufiaczesk siedzi sobie spokojnie u kobix, nie marznie, nie głoduje, nikt mu łapki nie urwał ani oczu nie wydłubał to się już znudził niektórym.