Alojzyna Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Na prośbę właścicieli zamieszczam to ogłoszenie. ur. 17.07.2007r. Suczka o mocnej, zwartej budowie z piękną wyrazistą głową. Jest wychowana w domu z trójką małych dzieci, z którymi świetnie się dogaduje. Jest typem wesołka, zawsze skora do zabawy. Ma za sobą dwie wystawy, na których uzyskała oceny doskonałe. Oto jej zdjęcia Powodem decyzji jest fakt, że Państwo posiadają jeszcze młodą suczkę amstaffkę, z którą ostatnio stafficzka toczy coraz ostrzejsze boje. Staje się to dość niebezpieczne. Zmuszeni więc są do rezygnacji z jednej z nich i stwierdzili, że dla stafficzki będzie dużo łatwiej znaleźć odpowiedni dom. Z tego też względu raczej poszukiwany jest dom bez innych psów. Proszę więc dogomaniaków o rozesłanie wici. Warunki sprzedaży lub adopcji wraz z kontaktem do właścicieli podam na priv. już usunęłam część zdjęć Quote
bartek1920 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 bardzo przepraszam czy suczka jest jeszcze do oddania? Quote
Alojzyna Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Tak, ogłoszenie o niej wstawiłam dopiero przed chwilą. Nie muszę dodawać, że sunia ma wszystkie szczepienia, książeczkę zdrowia, paszport i rodowód i mieszka pod Warszawą Quote
Reno2001 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Błagam, Alojzyna kontroluj to, bo rodowodowa, niesterylizowana suka, wydawana do adopcji nieodpłatnie pachnie tylko jednym ... A schrony pękają bullowatymi. Quote
Alojzyna Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Warunki adopcji są takie, że chyba pseudo odpadną :diabloti: Quote
Reno2001 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Alojzyna napisał(a):Warunki adopcji są takie, że chyba pseudo odpadną :diabloti: No to ... UFFFFFFFFFFFF Zaciskam kciuki. Quote
ruda76 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 a nie zamiescilas tej informacji na forum staffikow? juz znalazlam tylko w innym dziale niz adopcje Quote
Alojzyna Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Owszem, zamieściłam... Administratorzy przenieśli mi ją do działu "Szczenięta-kupię, sprzedam" Quote
Alojzyna Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Obecnie sunie są izolowane od siebie - jak jedna biega, to druga siedzi w garażu :roll: Quote
Alojzyna Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Mam nadzieję, że sunia jednak kogoś zauroczy :p Quote
Vectra Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Alojzyna napisał(a):Obecnie sunie są izolowane od siebie - jak jedna biega, to druga siedzi w garażu :roll: a w kagańcach nie da rady :razz: czy one już tak bardzo się nienawidzą ? cienko teraz , bo wakacje :shake: Quote
Alojzyna Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 To nie jest tak, że one się nienawidzą. Jak mówiła właścicielka, one nawet bardzo się kochają, bawią się z sobą, liżą się nawzajem, tylko ostatnio im "odbija". Wystarczy drobiazg i jest wojna. Po ostatnim taki starciu amstaffka trochę ucierpiała, bo musiała mieć szytą łapę, a i właścicielce się oberwało przy ich rozdzielaniu. Stąd ta decyzja... Quote
Alojzyna Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Sunia zostaje w domu. Niestety, nie razem z drugą sunią :-( Quote
agaga21 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 mi to wygląda jakby ustalały hierarhię na nowo. nie wiem w jakim wieku jest druga sunia ale może któraś z nich dojrzała i próbuje wspiąć się na szczebelek wyżej. pewnie jakby ustaliły swoje miejsce to by był spokój. Quote
Alojzyna Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 amstaffka była młodsza i podejrzewam, że zaczęła dojrzewać do rządzenia niestety to ustalanie hierarchii w przypadku bullowatych jest czasami bardzo niebezpieczne - zarówno dla psów jak i dla interweniujących właścicieli.:cool3: Quote
Alojzyna Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 [quote name='Reno2001']Czyli teraz ta druga szuka domu????? Druga suczka jest dziś zabierana przez hodowców, którzy sami będą szukać dla niej nowego domu wielkie brawa dla takich hodowców, którzy przejmują się losem "swoich" psiaków :klacz: Quote
Reno2001 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 No, brawa, brawa :multi::multi::multi:. Oby więcej takich. Choc tak się zastanawiam, czy tak samo chętnie by podeszli do tematu, gdyby suka miała z 8 lat? No, ale to tylko takie głośne myśli ;). Najwazniejsze, że sprawa się rozwiązała. Quote
Vectra Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Cieszę się , że tak się to skończyło :) i słusznie , w przypadku bullowatych hierarchia w ich łapach - to tak jak ring 150 lat temu :) one mają wiedzeć , że mają żyć zgodnie Quote
Recommended Posts