Bjuta Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='zuziaM']Film jest wklejony w moim hotelowym watku.[/QUOTE] I tu też. [video=youtube;eHiYXI0p1EU]http://www.youtube.com/watch?v=eHiYXI0p1EU&feature=player_embedded[/video] Quote
ana666 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A nie mozna Gabi zamiast Caniviton podawac np.arthrofos, ma te same skladniki, tez wzmacnie stawy ale jest znacznie tańszy? Quote
madcat1981 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Kochani, powinnam już rozliczyć się z ZuziąM, ale nie mamy całej sumy na ten miesiąc. Proszę sprawdzić, może ktoś może np. kwietniową lub majową deklarację wysłać wcześniej niż planował. Ja w tej chwili wpłacam do ZuziM sumę uzbieraną na leki - 85 zł i 274,25 zł na następny miesiąc. Razem bedzie to 359,25 zł. Jak się uzbiera brakująca suma to dopłacę - tak jak uprzedzałam, nie mam możliwości zakładania brakujacych kwot. Quote
feliksik Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 wpłaciłam 20zł, kochani przepraszam, ale bardzo ciężką sytuację finansową i wpłacam nieregularnie - jednak w tej sytuacji nie mogę odmówić. Gdy dawałam swoją deklarację na początku nie spodziewałam się takiego obrotu spraw u mnie. jeszcze raz przepraszam Quote
madcat1981 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Rozumiem, feliksiku. Może w takim razie zaktuallizuję listę deklaracji. Będziemy mieli jasna sytuację, a przecież jeśl będziesz miała możłiwość to zawsze mile widziane wpłaty jednorazowe ;) Quote
feliksik Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='madcat1981']Rozumiem, feliksiku. Może w takim razie zaktuallizuję listę deklaracji. Będziemy mieli jasna sytuację, a przecież jeśl będziesz miała możłiwość to zawsze mile widziane wpłaty jednorazowe ;)[/QUOTE] nie wiem co zaproponować, bo stałych deklaracji trudno jest uzbierać. Jestem zła, że wogóle jestem w takiej sytuacji. Quote
madcat1981 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Spokojnie:-) Liczy się, że sytuacja wyjaśniona. Życzę Ci, by się szybko problemy rozwiązały i byś któregoś dnia mogła ze spokojnym sumieniem nam tu napisać, że "wracasz" do stałych :D. Quote
feliksik Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 ok dziękuję. albo wystartuje na stanowisko dyrektora i problemy finansowe z głowy Quote
madcat1981 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Dziękuję, wszystko będę odnotowywać, zbierać i dług odeślę ZuziM. Quote
ana666 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 ja w przyszlym tygodniu jak nie pózniej wysle swoja deklaracje, na dzień dzisiejszy nie moge :( Quote
zuziaM Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Dziewczyny, pora sie zastanowic nad decyzja czy rzeczywiscie nie zaczac wspomagac Gabi jakimis powazniejszymi lekami na te jej nozki. Ona zaczela chodzic coraz wiecej, bo cieplo na dworze. Ale naprawde ma z tym problemy. Przechodzi spore kawaly po ogrodzie, ale potem robi sie zmeczona i zaczyna nozkami powloczyc. Kladzie sie wtedy i odpoczywa, a potem dalej maszeruje, ale ma spore problemy z podniesieniem sie. Pani doktor mowila o zastrzykach , ktore moga wspomoc jej miesnie. Codziennie musialaby dostac. Ja nie dawalam nigdy jeszcze, ale bym musiala sie nauczyc i dawalabym sama. Co wy na to ? To moze Gabi pomoc, ale tez w jej wieku niekoniecznie ..... ale moze warto sprobowac ? Pomyslcie , prosze. Gabi ma ogromna sile zycia i naprawde lubi sobie pospacerowac..... a nozki jej nie pomagaja ..... Czasami musze jaj pod brzuszek podkladac plachte materialu i jej pomagac dojsc tam, gdzie chce ...... To duza dziewczynka i tylko tak moge jej pomagac.... na rece nie da rady wziac .... Quote
Randa Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Jestem jak najbardziej za , Zuziu napisz o kosztach Quote
zuziaM Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 OK, wiec dowiem sie o koszty. Fajnie by bylo, bo pani doktor powiedziala, ze w polaczeniu z tymi lekami, ktore Gabi teraz bierze , te zastrzyki naprawde sa skuteczne. A Gabunia jest taka kochaniutka. Uwielbia sie szwedac po ogrodzie.... wacha sobie zapaszki .... chodzi za nami i nam towarzyszy wszedzie, nawet podczas koszenia ogrodu. Gdyby tylko te nozki jej lepiej funkcjonowaly, to bylaby szczesliwsza. Sporo sobie lezy w sloneczku, bezblednie trafia do wiaderka z woda, wyszukuje sobie miejsce z cieniem, kiedy jest jej za cieplo ...... To cwaniarka taka naprawde. I taka sie zrobila towarzyska ... wita sie zawsze, chociaz ogonek ma nieruchomy .... to jakis paraliz i dlatego nie kontroluje tez zalatwiania sie pod siebie, kiedy nie moze sie dluzszy czas podniesc ..... Podczas siusiania i kupkania tez ogonek bezwladnie zwisa pod pupka ...... Bidunia taka, ale naprawde jest samodzielna i zaradna. Quote
Bjuta Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Dowiedz się koniecznie o te zastrzyki. I o nazwę - bo coś takiego dostali Dino z Kajtkiem (8 zastrzyków chyba i mają niby starczyć na rok) i bardzo im pomogły - ale pojęcia nie mam czy to to samo. Quote
zuziaM Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Te zastrzyki nazywaja sie NIVALIN 2,5 mg. Jest w opakowaniu 10 ampulek, czyli niunia dostalaby 10 zastrzykow po 1 dziennie. Koszt takiego opakowania to ok. 50 zl. Do kupienia na recepte w aptece. Pani doktor powiedziala, ze ogromnej rewelacji na pewno nie bedzie ... wiek suni i zanik miesni to juz nie do naprawienia, ale po tych zastrzykach stana sie bardziej kurczliwe i beda silniejsze i sprawniejsze. Quote
maarit Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 No trzeba się "spiąć" i pomóc niuni "wymaszerować się do syta" na stare lata :) Quote
Mysia_ Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Nivalin jest bardzo skuteczny, ale Pani doktor chyba podała cena tej mniejsze dawki... Taka dawkę dostaje np. nasz zabrzański Aluś, ale on jest małym psiakiem, a Presto trochę mniejszy od owczarka i Timba (kilkunastokilogramowy) dostawali tą wiekszą dawkę - 10 ampułek kosztowało w granicach 80-100 zł - zależy, w ktorej aptece. Gabi u nas w schronisku też dostawała przez pare dni nivalin, ale niestety nie pamiętam jaką dawkę... Osobiście jestem zdania, że nivalin potrafi zdziałać cuda... Naszego Timbaka postanowił na nogi po trzech tygodniach - on w ogole nie wstawał, sikał i zalatwiał się pod siebie. Quote
zuziaM Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ta cena to za ampulki 2,5 mg-owe. Sa jeszcze 5-ki, ale ze wzgledu na wiek Gabrysi chyba zaproponowala te slabsze ( bo jaka jest duza, to widziala, kiedy byla u nas ostatnio ... wtedy Gabunia tez dostrala zastrzyk ). Oczywiscie jeszcze dokladnie sie dopytam. Bede u pani doktor w piatek. Quote
Mysia_ Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 yhm... no tak Gabunia jest bardzo wiekowa, pewnie też to zależy jaki jest stan psiaka... bo np. Timbak w ogóle się nie podnosił... Czekamy na wieści :) Quote
zuziaM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Napisze od razu. I jeszcze jedno .... bo zapomnialam. Gabunia miala ostatnie [B]szczepienie p.wsciekliznie 15.06.2009[/B] . Umawiam wlasnie pania doktor na maj, bo mam 4 psiaki, ktore powinny dostac kolejne szczepienia. Mysle, ze pod koniec maja juz bedzie mozna Gabi zaszczepic od razu przy tej okazji. Quote
madcat1981 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Mam małe problemy techniczne, więc awaryjnie tutaj wypisuję wpłaty, które dotarły od ostatniego rozliczenia w 2 poście. Stan na 29.IV.2010 r. = 184,25 zł 02.V. Bjuta 15 zł 04.V. Randa - deklaracja plus leczenie 60 zł 04.V. Ana66 - deklaracja na maj i czerwiec 50 zł 06.V. Ihabe 15 zł [B]Stan na 06.V.2010 r. = 324,25 zł[/B] Quote
niteczka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Ode mnie wpłynie w maju 40 zł dla Gabusi. 20zł więcej na leczenie. Quote
Recommended Posts